Tek isteğim kendi ayaklarım üzerinde durabilmek

linda08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
1.008
7
66
Antalya
Konuya nerden nasıl başlasam die kaç saattir düşünüyorum. aslında duygularımı o kadar güzel içimden ifade edebiliyorumki ama burda klavyelere dökmek o kadar zorki.38 yaşındayım, 38 yıldır bugün çok mutlu oldum dediğim gün az olmuştur heralde. çok kötü bir çocukluk ve genç kızlık dönemi yaşadım. kendimi burda kimseye tanıtmak istemiyorum sadece yaşadıklarımı paylaşmak belkide bu satırlara dökmek yazmak istedim... içkici ve kumarcı bir babanın kızıydım annem ve kardeşlerim çok kötü günler yaşadık, hepimiz o evden kurtulmak için evlenmeyi birer kaçış yolu bulduk belkide. kimimiz mutlu olduk kimimizde battıkça battık. ben daha çok kendimden bahsetmek istiyorum. 12 yıllık evliyim 2 tane çocuğum var. kendi kaderim sanki kızlarımında olucak die o kadar korkuyorumki. sorumsuz bir eşe sahibim elinde dilinde belinde olmayan. evimiz vardı birisine kefil oldu evimiz elden gitti. ev elden gidince ben kötü gelin oldum kocamı ben idare edicekmişim.30 tane iş değiştirdi. yarı aç yarı tok günler yaşadım. çocuklarım küçük olduğu için işede giremedim. boşanmaya kalktım babam bana çocuklarını çocuk esirgemeye ver gel dedi. sonra neyse getir ben bakarım dedi arkasından daha ben ayrılmadan beni başka bir adam para karşılığı satmaya kalktı.anlıyacağınız gidecek bir babamında evi yok.sığınma evine başvurdum beni alın die dayak yiyormusunuz dediler hayır dedim biz dayak şiddet görenleri alıyoruz dediler ( biraz büyüyünce onlar kapı kapı gazete yağ sattım ama bıraktığım kişi mırın kırın edince çıktım. aldığım parada para diildi. sonra bir evde temizlik ve yemek işlerine girdim küçük kızımıda yanıma alarak. onunla beraber aynı evde çalışmanın ne demek olduğunu anlatamam size.. sonra kızımın kafasında yaralar çıktı doktora götürdüm stresden dedi. işi bıraktım çocuğumu düşünmem lazımdı. şuan halen yaraları devam ediyor ve sigortamız yok doktora gidemiyorum. eşim olacak kişi çalışıyor ama eve ekmek parası bile bırakmıyor. sürekli para yok para yok.kirayı bile geç ödüyor, sürekli ev sahibinin araması beni deli ediyor. ev sahibi haklı . ben yarım günlük satış işinde çalışıyorum şuan ne az nede çok kazanıyorum. yaptığım iş yorucu hem satış hem tahsilat işindeyim. ama mutluyum en azından evime ekmek alabiliyorumm.saat 19,30 gibi evime geliyorum iki kardeşi allaha emanet ederek. en çok zoruma giden şey benim getirdiklerimi eşiminde yemesi. tek dileğim kendi ayaklarımın üzerinde durabilmek. allah banada yardım edermi acaba...

yani film gibi bir hayat..cok uzucu gercekten cok cekmissiniz Rabbim yuzunuzu guldurur isallah bundan sonra..

bende sizin durumunzda bı cocukluk yasadım o psıkolojıyı cocuklarınıza vermek istedıgınız seyı cok iyi anlıyorum abla....bizimde elimizden gelecek bısey olursa seve seve yardım ederım.Allah yardımcın olsun

tek istediğim dualarınızda banada yer verin. allah beni kötü yola başkalarının eline muhtaç bırakmasın. tek başıma kendi ayakalrımın üzerinde durmayı nasip etsin. şunuda eklemek istiyorum her sene kızlarım anne bizde denize gidicekmiyiz demelerini duymamak için yaz gelsin hiç istemiyorum...

arkadaslarım tatıle cıkardı gelır cektıklerı fotoları gosterırlerdı çok özenırdım onlara ama ben emınımkı sızın gıbı bı annelerı oldukları ıcın cok sanslılar.buyuk sehırde oturuosanız iş bulmanız kolay olacaktır bide devletin imkanlarından da yararlananın tekrar Allah yardımcınız olsun

bugün çok duygusallaştım. nedense içimi dökmek geldi yemek yerken. o tatil anılarını aldıklarını hergün hangi sosyete pazarından aldıklarını bende dinledim halende dinliyorum. ama hiçbiri umurumda diil ben ayaktayım evet kızlarımın hem annesiyim hemde babaları bu dünyada onlar ve ben varım, birde allahımız...

canım allah sana ve kızlarına güzel mutlu günler göstersin..
kız sahibi olmak kolay değil onlara her şeyi usulünce anlat kendilerini nasıl koruyabileceklerini ve senden hiçbirşey saklamalarına gerek olmadığını anlat tavsiyem onları hep gözet...

sürekli telefonla arıyorum zaten çokda akıllılar ama ortam kötü maalesef. allaha emanetler evet tşk ederim ilginize :))

Yazınızı okudum ve birşey yazmadan topicten çıkmak da istemedim... Kızlarınızın hem annesi hem babası olmuşsunuz en güzel şey bu, eminimki ilerde kıymetinizi daha da iyi anlayacaklardır. Devletin imkanlarını araştırın ve başvurun...Allah yardımcınız olsun, şansınız açık olsun...

imkanların hepsini yaptım. gıda yardımıda aldım sonra adres değişikliği oldu tekrar başvurdum cvp gelmedi yeşil kart çıkarttım şuan oda iptal oldu (

merak ettiğim şey şu internete nerden giriyosunuz ?

bakın ben burda kendimi kimseye asla acındırmak için yazmıyorum. sadece kendimi yaşadığım hayatı ve içimi dökmek istedim. benim eşim kendi başına gidip herşeyi alıp ama ödemeyen biri. sorumsuz bir koca. bilgisayarımız zaten vardı. internetimizde 5 ay kapalı ise 3 ay açılıyor. buda çocuklarımın ödevleri yüzünden. bir ara ben mecburen yatırdım kredi kartımla çünkü sürekli ödevler netten. ona git bundan rica et falan filan. şuan 2 fatura halen beklemede birikiyor. artık avansmı çekiyor yoksa nerden buluyorda açtırıyor bilmiyorum. haa şunuda sölemeden geçmim. beni asla yargılamayın çünkü herkes yaşadığını bilir...

Allah yardımcın olsun arkadaşım.dua edicem senin için keşke elden başka bişi gelse

allah yardımcınız olsun, saygıyla eğiliyorum önünüzde direnişinize, kadınlık gururunuza... dualarımda olacaksınız hep... sevgiyle.

hayır hayır asla yargılamıyorum haşa.Kimin ne yaşayacağı belli değil . ama bu sitede iyi niyet o kdr suistimal edildiki herkese şüpheyle bakıyosunuz.Gayet okudum ve üzüldüm buna ama aklımada bu takıldı.Bi merak ..Açıklamanızı yaptınız ve inandırıcı bi açıklama ama açıklama yapmadan öncede insan düşünüyo yarı aç yarı tok biri nasıl bilgisayara ve internete sahip olur diye. Rabbim kolaylık versin

ben burda gerçek hayatımdan bahsediyorum. burda kendime şunu aldım yok göğüslerimi büyüttüm yok bin tane ayakkabım var gibi gereksiz konular açmıyorum.yaşanmış gerçek hayatımdan bahsediyorum + köyde veya barakadada yaşamıyorum. hem çalışıyorum hem kızlarıma bakıyorum en azından el açmıyorum.....

allah yardımcınız olsun, saygıyla eğiliyorum önünüzde direnişinize, kadınlık gururunuza... dualarımda olacaksınız hep... sevgiyle.

çok tşk ediyorum ilginize bana olumlu yazan herkese. ben bir anneyim anne olan beni daha iyi anlar. yaşamayan hiç anlayamaz. maalesef türkiyede ben ve benim gibi nice kadınlar var. keşke elele verebilsek doğru konuları ve yardıma ihtiyacı olan herkese bişeyler yapabilsek...

sizde haklısınız. sizede hak veriyorum. ama inanın hayatım yaprak dökümü. çaresizim dört duvar arasına sıkışmış çıkış yolu bile olmayan bir odada düşünün beni...

Allah yardım etsin arkadaşım..

İnşallah kızlarınızı da sağ sağlim yetiştirip birer meslek sahibi yaparsınız..

Eşinize diyecek söz bulamıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…