Tek çocukla baş edemiyorum yardım lütfen

Bütün gün yoksunuz hele baba piyasada bile yok. Oyun oynamıyorum tek yaptığım ödev yaptırmak demişsiniz yani çocuğa ne veriyorsunuz ki ne alacaksınız? Robot mu bu karşınızda ilgiye, sevgiye ihtiyacı olan bir canlı var. Ki oyun oynamak gelişimleri için şart. Bence gidin bir uzmandan destek alın çünkü ilerisi için sarılmaz yaralar açıyorsunuz farkında olmadan.

Yani konu sahibini yerden yere vurmusunuz. Iyi anne degilsin falanlar, kadin zaten endiseli uzgun negerek var boyle patavatsiz soylemlere. Calisiyor ustelik calismasa evet evdesin vaktin var dicez ama durum boyle.
Benim kizim 3yasina kadar tvnin ne oldugunu bilmiyodu evde tv yoktu bile. Gecen yil tablet alindi 9yasindaydi
10 yasina girerken telefon hediye edildi. Yine kontrolluydu ama bu pandemi surecinde martta okullar kapandi surekli evde ben hamileydim dogum yaptim derken biraz anneme gitsin kafasi dagilir dedim daha beter oldu cunku annem o lanet tiktokdan hic cikmiyor. Okullar eylulde acildi tam ritme girdik iste gunde 1saat kullanabilirsin sartiyla ahanda koronaya yakalandik karantinada kaldik ister istemzz skliyi bende neyapacagimi sasirmis durumdayim

Kendinizi suclamayin ama bazi seyleri degistirin, siz de farkindasiniz zaten oyun oynamiyoruz demissiniz baba zaten cok ortada yok hersey size kalmis ve siz de yorgun geliyorum diye dusunup sadece derse odaklanmissinz, biraz oyunlar veya etkinliklerle birseyler yapin cocuk sizinle vakit gecirsin ve gecirilen bu vakitten keyif alsin hatta yapabiliyorsanjz babayi zorlayip onu da dahil edin

Inanin isten o kadar yorgun gelirdim ki ayaklarim sizlardi bebegim beni gormedigi icin ekstra huysuzluk yapardi ama once onun gonluni yapip keyiflendirip sonra uyutana kadar onunla ilgilenirdim, simdi de yapiyorum ama cok sukur isten eskisi kadar yorgun gelmiyorum...benim esimde yogun calisiyor cocuk konusunda genelde tek basimayim ve asiri zor kendiniz suclamayin ama bazi seyleri degistirin gerekirse uzman destegi alin

İlkokula giden çocuğun ne telefonla, ne televizyonla işi olur. Çocuk ağlasa da zırlasa da onunla ilgilenmeyin ve istediğini ağlayarak yapmasına izin vermeyin. Beraber oyun oynayın, resim yapın, oyun hamurundan sizle şekiller yapsın. Kitap okuyun. Zaten 9 olur hemen. Lütfen ağlayarak istediğini yaptırmasına izin vermeyin. Pasif agresif davranacaksınız. Sürekli yorup ilgilenmeli ve zamanını bu şekilde geçirmeniz gerekiyor.

Herkese cok tesekkür ederim tavsiyelerinizi uyguluyacağım

Vallahı dışarıdan gazel okuması cok kolay benımde bır çocuğum var ama ıster ınanın ıster ınanmayın 3 çocuğa bedel o kadar zorki hırcın hareketlı huysuz cocuk büyütmek ömürden ömür gıdıyor benımkı gündüz uyumaz gece uyumaz kendıme aıt bır dakıkam yok dınlenmelık canları sagolsun yıne de oyle kitaplara göre cocuk büyümüyor herkesın kodu baska uyumlu olmuyor konu sahıbı kısaca Allah yardımcımız olsun

İlkokula başlayınca kızım işten çıkmıştım
Onunla daha fazla ilgilenmek için okul disiplini vermek için , disiplini olmayan çocuk yüksek öğretim yapması çok zor bunlar küçük yaşta oturması lazım ,

Hırçınlık maalesef ki sevgisizlik ve ilgisizlikten kaynaklanıyo. İleride çok pişman olursunuz keşke işten geldiğimde yorgunda olsam onunla vakit gecirseydim dersiniz

Ben hep insanlar nasıl 2. 3. Çocuğa cesaret ediyor derdim ama çocuk büyüdükçe anladım ki asıl cesaret tek çocuklu olmak.Kardesler birbirinin arkadaşı oluyor,oynuyor,vakit geçiriyorlar.Ama tek çocugun oyun arkadaşı sen olmak zorundasın.Bu da belli bı yaştan sonra hem sıkıyor hem de yoruyor.

2.sinıfa giden çocukla nasıl bir oyun oynayabilir ki bilmediğimden soruyorum.
sorun oyun oyun oynamak degil bana göre
oyun oynamaktan ziyade isten gelince isi gucu birakip 1 saat hep birlikte sohbet etseniz kucaginiza alip okşayip sevseniz iki guzel söz söyleseniz bile yeter bence.
hafta sonlari hep birlikte bir şeyler yapiyormusunuz mesela?
elinden tutup dısari cikarmak gibi evet pandemi var ama acik alanda biseyler yapabilirsiniz.
veya yemek yapiyorsaniz birlikte yapin
yemek yaparken elinize aldiginiz sebzenin baş harfiyle isim sehir hayvan bulmaya calisabilirsiniz ilgilenmek icin elinizin boş olmasi gerekmez illaki.
3 yasinda kizim var calismiyorum suan ama tabiki benimde evde islerim oluyor.
isleri birlikte yapmak yemek yaparken onunda eline malzeme verip birlikte dogramak bile mutlu ediyor.
cocuk dediginiz annesiyle babasiyla hep birlikte meyve soyarken bile mutlu oluyor.
aslinda cok buyuk seylere gerek yok yani.

Çok fazla tv ve özellikle internetten video izleyen çocuklar aşırı sinirli ve kavgacı oluyorlar. Telefonu eline kesinlikle vermeyin. Vermediğiniz için kızacak vs ama inanın davranışları düzelecektir. Benim kızımda tablete biraz fazla baksa hemen bizimle konuşulması değişiyor. Ters ters konuşuyor.
Zaten tek çocuk ve yaşı da küçük değil.
Ne yapıyorsanız beraber yapabilirsiniz. Yapboz lego veya resim defteri falan alın oyalamak için.
Ve ona söyleyebilirsiniz telefon senin davranışlarını değiştiriyor bu yüzden bakmanı istemiyorum diye.
Televizyon izlerken de beraber izleyin, yorum yapın, konuşturun.

Işten geldiğinizde beraber uzanıp ona kitap okuyabilirsiniz. Kendisi okumayı sevmiyordur muhtemelen. İlgisini çekecek kitaplar alın. İş bnkası yay. In kitapları güzel oluyor.
Şimdiden çözüm bulmanız lazım yoksa 4e 5.sınıfa geçince hiç anlaşamazsınız. Sizden iyice kopar.

TV bagimliligini biraktirmak icin surekli ilgilenmeniz lazim lakin calisiyorsunuz ama izinli ve evde oldugunuz saatleri degerlendirin kizinizi alin sinemaya gidin kizkiza bir alisweris yapin yemege gidin önce aranizdaki bagi kurun sonra kitapciya gidin ve yasina göre kitaplar alin masa oyunlari alin ve esinizle birlikte 1 saat örnegin şah mat oynayin veya kulaktan kulaga oynayin önemli olan hemen ödeve yollamak degil herseye zaman koyun ben evde yokken tv bak ben gelince seni cok özlüyorum birlikte zaman gecirelim pasta yapariz sen herseyi hazırla diyin yani yavas yavas rayina oturtun tek cocuk dahada zordur ama cocuk cok ilgisiz kalmis

Benim tavsiyem önce kendinizi rahatlatmanız sonra da kızınıza odaklanmanız zira anne rahat olamazsa, psikolojisi sürekli gergin olursa çocuğuna da gerekli özeni gösteremiyor. Sizi yeren mesajları görmezden gelin.. Çalışmakla koca peşine düşeni aynı kefeye koyuyor yerenler bence.. Herkesin bir dönemi oluyor çocuğun veya yetişkinin.. Umarım kolay atlatırsınız..

Cok tesekkür ederim

çocuk gün boyunca ne yapıyor

akşama kadar tek uyaranı tv ve akşam eve gelen annenin ilk cümlesi kapat o tv yi

bu size değil şu süreçte çoğu kişinin yaşamı

ama günün hep planlarsanız tv ye de zaman kalır başka şeylere de

okul saatleri az ise daha uygun olur

gün boyunca kim bakıyor dışarı çıkabiliyor mu bunlar önemli

örneğin ödevi neden sizin geleceğiniz saate kalıyor

oğlumun online günde 7 saat okulu 1550 de bitiyor

arada oynasın ödevini yapsın mesela sonra sizinle geçireceği zaman hep bir şey yapmaya odaklı olmasın ödevini yap, kitap oku, şu saatte yat

yani hep istenmeyen şeylere odaklanılmasın

yarın ödevini bitirip dersini yapmış olursan akşam birlikte kek yaparız

kek pişerken kitap okuruz

kekimiz pişince de bana kahve sana süt/meyve suyu hazırlar birlikte yeriz

ana kız akşamımıza baban da yetişebilirse o da yer işi uzarsa ona da ayırırız kekten

haftada bir akşam mesela film akşamı olsun ailecek netten yaşına uygun film

patlatın bir kase mısır oldu bitti

film akşamı başlamadan da evdeki iler bitmeli değil mi çamaşırları katlayıp dolaba koymak ondan mesela siz de o arad yapılacak başka iş varsa onu yaparsınız

hem iş bölümü hem birlikte kaliteli zaman

Kiminle kalıyor siz yokken?
Ödevini yapamaz mı? O yapsa siz gelmeden,siz kontrol etseniz gelince size daha çok vakit kalır bu sayede.
Kızım 8 oğlum 2 yaşında. Bu sebeple yaşı gereği de hırçın olabilir anlayabiliyorum zira bizim evde de yaşanıyor benzer sorunlar ama ben genelde şartlı şurtlu da olsa yaptırıyorum bazı şeyleri.
Bugün sabahtan sahile gittik, yürüdük. Bunu yapmamız için ödevlerini bitirmiş olması şartı vardı,dün bitirdi hepsini. Kitap okumamıştı,onu da yolda arabada okumasını söyledim/okursa sitede arkadaşları ile oynamasına izin verecektim,dönerken okudu bitirdi.
Sizde konuşun,ödevlerini bitirmiş olursan ben gelmeden,daha uzun sohbet edebiliriz,birlikte film izleyebilir,kitap okuyabilir yada sohbet edebiliriz şeklinde anlatın. Cidden okul/ödev ikilisi bizlere kalınca kantarın topuzu kaçıyor. Ben ki sakin bir insanım ama çileden çıkıyorum zaman zaman. Bu sebeple artık bu şekilde hareket ediyoruz,düzelme var. En azından sorumluluğunun farkında,onu erken bitirirse daha çok vakit geçirebileceğimizin de farkında.

israrla sorulmus amq cewap wermemissiniz. siz yokken cocuk kimle kaliyor? zamanini siz ykken nasil geciriryor?

Cocugun hircinligi ilgi istemesi yuzunden , ilgilenin , aksam o yatana kadar is falan yapmayin , o zaman gayet sevgi dolu oluyorlar

Bnce calistginiz icin bir tepki bu. Cocuklarda bazen oluyor. Suyuna gidin biraz daha fazla ilgilenin oyun oynayin onunla
Calismakla alakasi yok , anneyle vakit gecirmesi lazim cocugun
Ben isten alti bucukta gelirdim , oglum 9 bucukta yatardi , o yatana kadar onunla ilgilenirdim , oyun oynardik , sohbet ederdik , hava guzelse parka giderdik , beraber film keyfi yapalim deyip ucmilyon besyuzbin kere ayni cizgi filmi seyrederdik
Konu sahibinin yapmasi gereken sey cocuguyla düzgünce vakit gecirmesi , yapacak o kadar cok sey var ki , dunyaya getiriyorsak ilgilenmemiz gerekiyor bu cocuklarla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…