Kiminle kalıyor siz yokken?
Ödevini yapamaz mı? O yapsa siz gelmeden,siz kontrol etseniz gelince size daha çok vakit kalır bu sayede.
Kızım 8 oğlum 2 yaşında. Bu sebeple yaşı gereği de hırçın olabilir anlayabiliyorum zira bizim evde de yaşanıyor benzer sorunlar ama ben genelde şartlı şurtlu da olsa yaptırıyorum bazı şeyleri.
Bugün sabahtan sahile gittik, yürüdük. Bunu yapmamız için ödevlerini bitirmiş olması şartı vardı,dün bitirdi hepsini. Kitap okumamıştı,onu da yolda arabada okumasını söyledim/okursa sitede arkadaşları ile oynamasına izin verecektim,dönerken okudu bitirdi.
Sizde konuşun,ödevlerini bitirmiş olursan ben gelmeden,daha uzun sohbet edebiliriz,birlikte film izleyebilir,kitap okuyabilir yada sohbet edebiliriz şeklinde anlatın. Cidden okul/ödev ikilisi bizlere kalınca kantarın topuzu kaçıyor. Ben ki sakin bir insanım ama çileden çıkıyorum zaman zaman. Bu sebeple artık bu şekilde hareket ediyoruz,düzelme var. En azından sorumluluğunun farkında,onu erken bitirirse daha çok vakit geçirebileceğimizin de farkında.