• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çocukla baş edemiyorum yardım lütfen

Berilini

💪🍀😍💙😘🙅🙆
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2019
900
2.560
113
37
Merhaba hanımlar 2.sınıfa giden bir kızım var artık beni çok yoruyor. Çalışıyorum eve geleyorum zorla ödev yaptırıyorum. Cocugum biraz başıboş kaldı tvye ve telefona sardı aslında ilgisiz de bir anne değilim ama cocucugum cok saygısız davranıyor cok hırçınlık yapıyor tvden ayıramıyorum. Kendimi cok sucluyorum bir cocukla baş edemiyorum millet 2ye 3e bakıyor. Napıcagımı şaşırdım cok kibar davranıyorum aslında güzel iletişim kuruyorum bazen öylee kızdırıyorki sonunda dayanamayıp bagırıyorum. Ben kötü bir anne miyim işten geliyorum oyun oynamıyorum cok fazla baba zaten gec geliyor oda işlerden maddi sebeplerden stresli oluyor. Nolur bir akıl verin napmam gerekiyor bu saygısızlığı için hırcınlığı ve TV bagımlılğı için...

Çocukla ilgilenmiyorsunuz tv ve telefona bağımlı bi de diyorsunuz ki saygısız. Yani gerçekten dışarıdan bi gözle okuyun lütfen konunuzu. Bi çocuk dünyaya getirdiyseniz işten yorgun da gelseniz maddi sorunlarla boğuşuyor da olsanız ilgilenmek zorundasınız. Tv başına oturtup eline telefon verdiğiniz çocuktan güle oynaya ders yapmasını saygılı olmasını bekleyemezsiniz zaten.

Yardımcı abla tutmayı düşünmez misiniz? Şu an çevremdeki çoğu veli ödevlere yardımcı olması için üniversite öğrencileriyle anlaştılar. Biz ders çalışırken yüz göz oluyoruz ablayı dinliyor diyorlar. O süre zarfında siz de dinlenirsiniz. Sonra çocuğunuzla iletişim kurmaya çalışın. Telefon, televizyon olmadan birlikte oyun oynayın mesela

Çocuk psikolojisinden çok anlamam ama çocukla inatlaşılmaması gerektiğini tahmin edebiliyorum.

Ödevlerini yaparsan her gün 1 saat tv izleyebilirsin gibi ödüllendirmeyi deneyebilirsiniz. Gündüz kim bakıyor?

Merhaba hanımlar 2.sınıfa giden bir kızım var artık beni çok yoruyor. Çalışıyorum eve geleyorum zorla ödev yaptırıyorum. Cocugum biraz başıboş kaldı tvye ve telefona sardı aslında ilgisiz de bir anne değilim ama cocucugum cok saygısız davranıyor cok hırçınlık yapıyor tvden ayıramıyorum. Kendimi cok sucluyorum bir cocukla baş edemiyorum millet 2ye 3e bakıyor. Napıcagımı şaşırdım cok kibar davranıyorum aslında güzel iletişim kuruyorum bazen öylee kızdırıyorki sonunda dayanamayıp bagırıyorum. Ben kötü bir anne miyim işten geliyorum oyun oynamıyorum cok fazla baba zaten gec geliyor oda işlerden maddi sebeplerden stresli oluyor. Nolur bir akıl verin napmam gerekiyor bu saygısızlığı için hırcınlığı ve TV bagımlılğı için...
benim tel şifreli bilgisayar şifreli televizyon için çözüm bulamamıştım kumandaları saklayacağım bugün.Hic panik olmayın ama biraz sert olmazsanız içinden çıkamazsınız.Tabi bu sertlik kişiliğine değil hareketine.dersleri için zaman aralığı koyun .Yarım saat gibi .Alarm kurun ve derslerini takip edin . Saygısızlık için de ceza verin .ama cezalar caydırıcı kısa süreli ve anlayacağı şekilde olmalı yarın park yok gibi .aglasada biraz sertlik iyidir .üzmeyin tatlı canınızı. Ama lütfen kurallar olsun .çocuğun da kafası karışmasın .annemle saygısız konuşamam .derslerini yapmam lazım gibi.Allah yardımcınız olsun

Çocuk psikolojisinden çok anlamam ama çocukla inatlaşılmaması gerektiğini tahmin edebiliyorum.

Ödevlerini yaparsan her gün 1 saat tv izleyebilirsin gibi ödüllendirmeyi deneyebilirsiniz. Gündüz kim bakıyor?
O da rüşvetle iş yaptırmak. Çocuk karşılıksız iş yapmıyo o zaman pavlovun köpeği misali. Yapması gerekeni yaptı diye ödül vermek olmaz.

En iyisi baştan sınır koymak, paketli gıdalar vermemek, telefon asla vermemek. Belli bi yaşa kadar sınırı korumak. Çocuğun yanında telefon kullanmamak. Ben çevremde çok söylüyorum, aşırı çizgili film seyrettirmeyin. Çocuğun izlediği çizgi filmlerin içeriklerini kontrol edin. Bir kulağından giriyor diğerinden çıkıyor bu insanları anlamıyorum.

Çocuk sevgi ilgi bekliyor. Sizin maddi kaygılarınızı nereden bilsin? Ona göre anne babası işini daha çok seviyor. Ve de sizi cezalandırmak için de söz dinlemiyor, ödev yapmıyor. Anne babam kızsa da bağırsa da benimle ilgileniyorlar ya, diye düşünüyor. Olumsuz da olsa ilgilensinler yeter diyor.

İletişim malesef çok da güzel degil ki durum böyle babanın da stresli olduğundan bahsetmişsiniz
Bunu çocuklara yansitmamaliyiz onların pembe dünyalarına gölge düşürmemeliyiz elbette bazı konularda tavrımız net olmalı ki anlaşılır olsun
Onun dünyasına girmeye çalışın sevdiği şeylerden yola çıkarakve bu davranışın sizi nasıl uzdugunu bilmeli ama bu tutumu sergilerken sizinde çocuğa karşı tutumunuz çok önemli onu dinleyin

Televizyonu atin evden . Telefonu da eline vermeyin. Örnek olun bu konuda cocugunuza. Bir hoplar iki hoplar alisir.

Hırçınlığı sizden ilgi beklediği içindir.

Oğlumu sevdim, kızım "anne bana hiç öyle güzel şeyler söylemiyorsun dedi" :kızgın: halbuki onunla daha çok ilgileniyorum, sürekli sarılıp güzel şeyler söylüyorum.( Kızım altı yaşında)

çocuklardünyayı bizden farklı algilıyorlar. Genel ilişkiniz sağlamsa, geçici bir dönem olabilir, birşeye kızmış, kırılmış olabilir. Hırçınlığin altında bence başka bir neden olabilir.

Back