Tek çocuk mu? iki çocuk mu?

benim oğlum şuan 19 aylık bizde 2 sene sonra düşünüyoruz dünyanın en güzel meyvasıdır evlat sabi olmak bence iyi düşünün hemen yapın derim.arayıpta bulamayanlar da var canım ileride iyiki 2.de doğurmuşum diyceksin sağlıcakla kal.

benimde 8 yaşında bir oğulum var...ve kardeşiçin çıldırıyo resmen.anne ben tek yalnız kalmak istemiyorum diyo hep öyle diyince üzülüyorum yavruma.şu an kardeş yapmaya çalışıyoruz allahın izniyle.

babam bir memurdu,
4 kardeş büyüdük,3 kız peşpeşe,1 erkek sonradan,,
bir erkeğimiz henüz 10 yaşında,diğer 3 kız kardeş te üniversite mezunu olduk,işlerimiz elimizde çok şükür,
kardeşliğimiz ise,anne-babadan,en yakın dostluktan farklıdır,kardeş gibisi var mı yaaa,
tek çocuk paylaşımsız olur,tek çocuk ben merkezci olur,
okuayamayacak ve iyi bir eğitim almaya yatkın olmayacak çocuk tek de olsa okumaz-okuyamaz..
İyi bir eğitim ve gelecek için bir-iki kardeş paylaşımcı değildir..
İnşallah bizim de ikiz kızlarımız olcak şimdi,çok seviniyorum ki beraber birbirlerine destek olucaklar,
sağlıkla doğar,güzelce yetiştirebilirsek inşallahhh..

valla tam zamani bir kardes icin.cevremde tek coocuk olarak büyüyen coocuklari gördüm icine kapanik faylasmayi bilmeyen cok nazli oluyorlar.benim iki tane cok rahat oldu.cok güzel oynuyorlar bilirte birde yas farkida birer yasdi.ikiz gibi büyüdüler canlari hic sikilmadi.
maddi durumdan sikintiniz yoksa ikinci bir bebek düsüne bilirsin.kiz coocuklari daha hassas oluyor kardes özlemi onlarda daha cok oluyor.ama doguncada kiskanclik oluyor:))

Eğer çocuğa bakıp iyi şartlarda yetiştirebilecek durumunuz varsa isterseniz 10 tane yapın
Ama bakamayacaksanız bence hiç ama hiç denemeyin....

valla benim oğlum tek, ve kardeşi olan çocuklardan çook daha paylaşımcıdır, herşeyini paylaşır arkadaşlarıyla, bencil değildir, bişey yiyorsa dışarda arkadaşımında canı çekti der onada alır.
bence tek çocukların benmerkezçi ve paylaşımı bilmeyen çocuklar olduğunu düşünmek çok yanlış
ama tabii ki de kardeş güzel bişey bunun yukarda bahsettiğim konuyla hiç alakası yok. Anne babalar kendine güveniyorsa tabii ikinci çocuğu düşünsünler ama sırf 1. çocuğa kardeş olsun diye çocuk yapılmaz kanımca, etraflıca herşeyiyle düşünmek lazım 2. çocuk konusunu

kızlar yapmayın yaa kendimi kötü hissettim benim kızım 7aylık çok zor bi hamilelik be doğum geçirdim Allaha büyük söylemiyorum ama ikinci çocuğu hiç istemiyorum kaza ile olursa o ayrı ama isteyerek hiç bi zaman yapmam gibi geliyo bana kızım yeter onu en iyi şekilde yetiştirmem lazım diye böyle düşünüyorum...

canım bu tamamen çocuğu nasıl yetiştirdiğinle alakalı, yani güzel yetiştirdikten doğru şeyleri öğrettikten sonra kızında kardeşi yok diye hiçbir sorun olmaz merak etmea.s

canım ben tek çocuk olarak büyüdüm.her istediğim alındı her söylediğim yapıldı ama kader işte 9 yaşında babamı,18 yaşında annemi kaybettim.teyzemlere taşındım.evimi vatanımı bırakıp....
tabi çooooook zorluk yaşadım.evlenmek istediğimde karşı çıktılar bana çooook çektirdiler.o evde aç bile kaldım.krakerle doyurdum karnımı.ama bi abim ablam kardeşim olsa böylemi olurdu-ki maaşım evimde vardı benim.
tek çocuk olmak çok zor.hemen demiyorum ama geçte olsa bi kardeş lazım bence.
annemlerin bi suçu yoktu bu arada ben 11 yıl sonra olmuşum tedaviyle.o yüzden tek çocuğum yani

Kimseye bir ve ya iki cocuk yapin diyemem.

Cünkü herkesin ekonomik sartlari farklidir, yasadigi standartlar buna belki el vermeyebilir.

Ancak sahsi fikrimi sorarsan, ben 2 cocuk derim.

Nedeni ise, ben yarin bir gün olmazsam, esimde olmazsa, cocugumuzun bir kardesi olsun isterim.

Uzakta olsada, "benim bir kardesim var" diyebilsin.

Bundan ziyade, cocugumun bir kardesi olsun istiyorum. Paylasmayi kardesinden ögrensin..

Beraber oynasinlar, arkadaslari ile gezsinler.. o onu korusun o onu..

Bizde iki kardesiz, cogu zaman derdimizi paylastik, annemize söyleyemediklerimizi birbirimize anlatirdik.

Anneme beraber sürprizler hazirladik, beraber kek yapardik, beraber gezerdik.

Cocuklari inanilmaz derecede cok seviyorum, imkanlarim el verdigi sürece, egitimini yasamini rahat bir sekilde saglayabilecegim sürece iki degil üc cocuk isterim.

canım kaderden öteye geçilmez derler ya, tv de izledim, bir ailenin 4 delikanlı oğlu var ve hepsi aynı arabada trafik kazasında ölüyor düşünebiliyor musun? Ailesiz kalmak kaderse herşekilde insanın başına gelebilir yani
ama tabii herşekilde kardeş güzel bişey, ama 1. çocuk için değil, 2. çocuğu istediğimiz bakabilceğimize inandığımız için 2. çocugu yapmalıyız diye düşünüyorum.

Ben ıkı kardesım zaten olmasınıda ben ıstemıstım aramızda 13 yas var super bır duygu ınsanın kardesının oldugunu bılmesı.Gecen sene evlendım 3 yıl ıcınde bebek dusunuyoruz esımle fakat 1 tane yapacagız allahın ıznıyle ve eksıksız adam gıbı buyutecegız.Ikı tane yapmak marıfet degıl marıfet ona guzel mukemmel bır hayat sunabılmek....

Bu devirde bir tane yeter,çocuğun kardeşi olsun diye ona bir ortak getirmeyi hiç düşünmüyorum,herşey kızım için:))Şaka bir yana zenginim diyen doğursun,yoksa yarı aç yarı tok biranlamı yok.

benim 14 aylık bir oğlum var
maddi dururmumuz hiç iç açıcı değil,durum iyi olsaydı hemen bir tane daha yapardım
kardeş çok önemli bence,hayatta tutunabileceğin başka bir dal
o tatlı tontişlerden bir tane daha olsa fenamı olur yani
kaydirigubbakcemile5

aynı şeyi bende hep soruyorum yarama tuz bastınız bnim oğlum 6 yaşına girdi anaokula başlıyor ben çocuk istiyorum ama eşim istemiyor gerek maddi açıdan gerek manevi açıdan bide zor olurmu nasıl olur diye hep düşünüyorum tek çocuk olmak iyiymi biz 4 kız kardeşiz ben bekarken hep evlenince 3 çocuk yapçam derdim ama şuan 8 senelşik evliyim ve oğlum 6 yaşında hala bi çabam yok aslında içimi sorarsanız bundan 3 sene öncesine kadar biile hep istiyodum ALLAHIM TÜM İSTEYENLERE VERSİN:ecrin_bebek::teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…