Merhaba,
günlerdir geçmişi okuyorum henüz bitiremedim
.KK ya tekrar yazmak benim için çok zor oldu en son mesajımı 2014 yılında yazmışım sanırım. 30 yaşımda ilk ve doğal gebeliğimi 18 haftada kaybettim sonrasında çok ağır travma yaşadım ve uzun süre tekrar çocuk istemedim.Tekrar istediğimde sanırım 3 yıl kadar sürdü olmadı o zaman için İstanbul’da ki nerdeyse tüm perinatologları gezdim tüm testleri yaptırdım.En son o zaman için çok ünlü olan tüp bebekçi Halit Fırat Erden’e gittim kendisi sonrasında çok genç yaşta vefat etti maalesef.Bana sadece muayene ederek amh değeri verdi ve test sonucum aynı çıktı 34 yaşında 3,74 sen git doğal dene olur dedi olmazsa zaten sen tüp bebekle 45 yaşında da Anne olursun dedi bu sene 45 yaşıma giricem
Anne olamadım.O doktor randevumdan 1 yıl sonra çok trajik ve Türk dizilerine uygun şekilde boşandım
.Yaşım ilerlemiş boşanmıştım ve açıkçası bir daha evlenmeyi düşünmüyor ve çocuğum olacağınıda sanmıyordum ki,39 Yaşında iyi ki boşanmışımda bu büyük şansı yakalamışım dediğim eşimle evlendim.Evliliğimin en başında plansız ve fark edilmeyen bir hamilelik(regli olduğumu düşündüğüm için anlamadım) Fatk etmeden nerdeyse 10 haftaya gelmiş ve bir akşam çok şiddetli kanamayla düşük ve kürtaj.Çok uzun ve detaylı oldu kusura bakmayın
Bu düşükten sonra da 3 yıl hangi kafa bilmiyorum çok istemedim sanırım olacağını sandım bir şekilde. 42 yaşında tekrar tüp bebek doktorunun kapısını çaldım Allah Allah doktor bana biri anne olacaksa bu sensin çok yüksek rezerv vs o bu ilk deneme 22 yumurta toplandı 19 tane döllendi 5.güne 4 kaldı ama pgt için uygun değil 6 gün bekleyelim dendi 6.gün tataammm 0 yumurta yok
. Şok oldum şok burda yazan annelik umudunun ilk doktoruyla aynı kişi. sonra yok işte şans da vs de yüksek ilaç ters tepti de ikinci de öyle de böylede ben biraz ara verdim tekrar bu sefer 16 yumurta toplamdı her şey harika şahane 5.güne 2 yumurta kaldı ngs ye gitti 10 gün sonra sonuç geldi ikisi de sağlıksızzz. Ben yine şok ağla üzül vs yine biraz ara verdim doktoru mu değiştirsem o bu vs Bizim doktor bir tatlı dilli geyikler şakalar tatlışlıklar hocam ben bu sizin Labratuar dan (Acıbadem Fulya da yapıyordu) bence iyi değil vs dedim asla dedi onu dedi bunu dedi neyse ben yine ikna oldum
Son deneme 14 yumurta toplandı 12 döllendi ve son güne yine 2 ve yine 10 gün sonra sağlıksız oldukları ortaya çıktı. Son tedaviden sonra tekrar oraya mı gitsem buraya mı gitsem derken sanki 30 yaşında gibi oyalan oyalan geçen yıl şubatta karar verdim yapayım diye bu sefer 6 Şubat depremi oldu ve ben açıkça hayattan soğudum evlat edineyim dedim hatta görüşmeye gittim vs ama orda da bazı kafamı kurcalayan şeyler oldu ve beklemeye aldım.En sonunda bir gün Memorial Şişliye mamografi çektirmeye gittim asansörde yanlış kata çıktım geri döndüm Aaaa kim bindi asansöre Semra Kahraman :))))) Ben hemen aaa hocam ya inanılmaz o bu kadın deme mi çık 1.kata seni görücem
.önce başka bir doktor uzun uzun muayene vs sonra Semra Hoca uzun muayene bazı desteler ve en sonunda 44 yaşında(45 olmak üzereyim ama olsun)Memorial da son deneme 10 yumurta toplandı 8 tanesi döllendi bugün 5.gündü 5 tane var ama pgt için uygun değil yarın beklenecek…Ben ne yapmalıyım hemen ara vermeden yumurta mı toplayayım 1 ay ara mı vereyim bırakayım mı bilmiyorum…Memorial dan çok memnunum profesyonel olduklarını çok hissediyorum ilk 3 toplamama göre 5.güne giden yumurta sayım fazla ama bugün embriyolog yavaş olanların olduğunu yarına muhtemelen 1 yada 2 kalabileceğini söyledi…Çok uzun yazdım kusura bakmayın en son 8 yıl önce yazınca içim şişmiş :)))