Tek blast embriyosu PGT ye gidip sağlıklı dönen var mı?

dondurulmus embrıyolarınız mı genetiğe gidecek ?
bende mol gebelık gecırdım de dondurulmuşları gondersem mı genetıge dıye dusunuyorum..
ben hızlı gelişen 5aa embrıyom ile mol gebelik yaşadım ..
yanı gelısımı yavas diye sorunlu olacak anlamına gelmez dıye dusunuyorum..
gelişimi çok iyi 5aa nın kromozom sorunu olabileceği gibi..
hakkında hayırlısı olsun canım
Pgt diye taramada yapılıyor ama ngs yapılmış embrıyoların 46 kromozomuna da bakıldıgı için tisk en aza iniyor doktoruna ngs yi de sor canım

Ngs sorucam aynen kuzum, ınsallah hıc gerek kalmadan kendılıgınden gelır ..
sen nasılsn? nasıl gıdıyo :KK200:
İnşallah kuzum doğal yoldan hamile kalırsın🤲 yani benım mide bulantısı kusma mide yanması oyle geciyor ilk 3 ayı atlatınca rahatlatım inşallah, bi kaç saat mide bulantım olmasa bu seferde korkuyorum bişey mi oldu acaba diye zor kalınca hamile işte malesef herşey dert oluyor😅

İnşallah kuzum doğal yoldan hamile kalırsın🤲 yani benım mide bulantısı kusma mide yanması oyle geciyor ilk 3 ayı atlatınca rahatlatım inşallah, bi kaç saat mide bulantım olmasa bu seferde korkuyorum bişey mi oldu acaba diye zor kalınca hamile işte malesef herşey dert oluyor😅
amınnn canım,
ay hadı ınsallahh 3 ay sonra rahatlarsın ya,
öyle oluyor belırtı olsa dert olmasa dert :halay:

Pgt yapılmış embrıyolardan daha fazla tutunmamış duyuyorum ngs daha garanti geldi bana ❤️
Arkadaşım Pgt (Döllenen ve iyi gelişen hücrelerden ( 3 günde blastomer biyopsisi ile bir adet hücre veya 5 günde trofoektoderm biyopsisi ile 4 5 tane hücre alınır Daha sonra FISH, ArrayCGH NGS, PCR, DNA dizi analizi adı verilen farklı tekniklerden bir veya birkaçı kullanılarak bu hücrelerde genetik inceleme yapılır.Bunları genel adı Pgt bundan dolayı için rahat olsun inşallah olumlu sonuçlar alırsınız🥰

Arkadaşlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum. İlk denemede sağlıklı embiyoyu bulamayınca bir kaç ay iyi beslenip tekrar deneyeyim diye bol yeşillikli beslenme programı yaptım kendime. Sirkeli limonlu salata, badem ceviz fındık gibi. Bir de aralarda doğal yolla gebelik olur diye üzerine bir de corasprin kullanınca mide iflas etti. Mecbur haşlamali püreli pehris e geçeceğim bir süre. Sizce bu beslenme dengesizliği oluşacak embiyolarin sağlıklı olmasını etkiler mi
Ben geçen sene kilo vermek ve sağlıklı beslenmek için diyetisyen ile görüşmüştüm. Uzmanlık alanı infertiliteydi. Genel olarak istediği beslenme düzeni haftada iki öğün kırmızı et, 3 öğün beyaz et(tavuk yerine hindi tercih etmemi söylemişti ve bunun 1 ogunu balıkistemisti ) kalan öğünlerde sebze veriyordu. Sebze ile bakliyatı degistiriyordu 2 3 öğün sanırım. Yani kahvaltı hariç 14 ana öğün yapıyoruz bunun 5 öğünü protein ağırlıklı diğer 9u çoğunlukla sebze. En çok bakliyatı nohut olarak tüketmeyi tavsiye ediyordu. Üreme sistemi üzerine faydası çok diye. Kabak çekirdeği çok destekleyici bir ürün. Bir kaç günlük toparlanma için vucudunuzun hemen üreme sistemi üzerinde baskı kuracagini sanmam. Ama sürekli sebze şeklinde beslenmek de sizi ve vücudunuzu yıpratır. Doktorumun sevmediğim yönleri olsa da bazı konularda güzel açıklamalar yapıyor. Kilo vermemi istediğinde "beslenme düzeninde anı değişiklik ve dengesizlik olursa vücudun ilgilenmeyi bıraktığı ilk sistem üreme, o yüzden sağlıklı beslenerek kilo vermenin lazım"
Bir de coraspin i niçin kullanıyorsunuz doktorunuz mu dedi? Eğer o demediyse kullanmamak daha iyi olmaz mı?

Benim geriden gelen 6.gün 6ab embriyom sağlıklı geldi,yani bu işler belli olmuyor ama çözülüp tekrar dondurma sırasında embriyo zarar verebilirmiş açıkçası ben olsam direk denerdim hiç riske girmeyip, belki de sağlıklılar bilemeyiz
Doktorum bunlar da sağlıksız olabilir dedi benim iki kaybım var ve artık gücüm yok onu riske edemem sanırım transferden sonra kaybedeceğime çözülürken bozulmasını tercih ederim 🙏

Slm cnm benimde gelişimi yavaş orta kaliteydi biri 4 bb diğeri 4 cb çok şükür sağlıkla geldiler hatta 4bb embiriyomla 6.5 aylık hamileyim oğluma inşallah seninde sağlıkla gelir cnm
Yaa çok şükür sağlıkla kucagina al inşallah benim de öyle olur hayırlısı ile çok sağol canım rahatladım biraz olsun 🙏

Merhaba, bana doktor da embriyolog da kesin bir şey söylemedi. Kararı bana bıraktılar. Sen de kendi durumuna göre artıları eksileri tartıp karar vericeksin canım. Doktorun sorun olmaz demesi bir artı, demek ki güveniyor laboratuvara. Embriyolog dan da fikir alın bence. Embriyoyu en yakından o biliyor, dayanıp dayanmayacağını da o bilir en iyi. Kararın ne olursa olsun umarım iyi ki böyle yapmışım diyeceğin şekilde sonuçlanır arkadaşım. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 🙏💜😘
Amin inşallah canım çok sağol 🙏💜 bize görüşün dediler ama o an hiç kendimde değildim hemen çıktım hastaneden kendimi toparlayıp görüşelim hayirlisi olsun inşallah 🙏

Bunu ben de çok merak ediyordum. Kalitenin ve sağlıklı olmasının bir ilişkisi yok demişti doktorum. 5aa lar tutunmuyor gidiyor cc olan embriyo tutunuyor demişti sağlıklı olup olmadığından bağımsız olarak kurmuştu bu cümleyi
Haklılar da sanırım benim 5 AA lar biri tutmadı biri sağlıksız oldu. O yüzden gondericem artık nasip olmazsa tekrar yumurta toplama yapılacak hayırlısı olsun 🙏

dondurulmus embrıyolarınız mı genetiğe gidecek ?
bende mol gebelık gecırdım de dondurulmuşları gondersem mı genetıge dıye dusunuyorum..
ben hızlı gelişen 5aa embrıyom ile mol gebelik yaşadım ..
yanı gelısımı yavas diye sorunlu olacak anlamına gelmez dıye dusunuyorum..
gelişimi çok iyi 5aa nın kromozom sorunu olabileceği gibi..
hakkında hayırlısı olsun canım
Evet canım doktorum dondurulmuşlari gönderiyoruz sorun yok dedi. Evet benimki de 5 AA idi çok iyi demisti embriyolog kesin gözüyle bakıyorlardı sağlıksız oldu. O yüzden nasip bakalım gondericem ikisini 🙏 sizin kaç doldurulmuş var onların kaliteleri nasıldı ?

Doktorum bunlar da sağlıksız olabilir dedi benim iki kaybım var ve artık gücüm yok onu riske edemem sanırım transferden sonra kaybedeceğime çözülürken bozulmasını tercih ederim 🙏
Peki geri kalan embriyolarinizin kalitesi neydi? Embriyolog ve lab. İyiyse zaten bozulma oranı çok düşük.Aslinda haklısınız tekrar kürtaj veya tutunmama olmasındansa hiç transfer olmamak daha iyi çünkü ümit ediyoruz.Ama şu da var her pgt li embriyo tutunacak veya sağlıklı doğum olacak diye birşey de yok genelde %65-70 arası oran veriliyor.Umarim hakkınızda hayırlısı olur,benimde Çarşamba günü PGT li 5.gün embriyosu transferim olacak

Ayyy bu anti tpo da yukselıyo o zaman hamilelikle, bi de onemli bi değer bebege saldırıyomuş vucut🙄senin baya yuksekmiş canım. Troid ilaçı mı verıyo doktor başka ilaç mı verıyo?
Ben ağır bir grip geçirmiştim onun antikorlarinin tiroide saldırdığını düşünüyor doktorum. O yüzden atak geçirdiğimi düşünüyor. Aynen canım tiroid ilacı veriyor. Eutrhyox 125 alıyorum şu an.

Peki geri kalan embriyolarinizin kalitesi neydi? Embriyolog ve lab. İyiyse zaten bozulma oranı çok düşük.Aslinda haklısınız tekrar kürtaj veya tutunmama olmasındansa hiç transfer olmamak daha iyi çünkü ümit ediyoruz.Ama şu da var her pgt li embriyo tutunacak veya sağlıklı doğum olacak diye birşey de yok genelde %65-70 arası oran veriliyor.Umarim hakkınızda hayırlısı olur,benimde Çarşamba günü PGT li 5.gün embriyosu transferim olacak
Lab. İyi güveniyorum geri kalanlar için orta kalite dedi doktorum harf olarak söylemedi zaten iyi değildim odaklanamadim embriyolog ile görüşucem toparlayinca. Doktor da öyle dedi garantisi yok ama kayıp riskini ciddi oranda azaltıyor dedi. Sizin için de hayırlısı olsun inşallah sağlıkla ilerler kucağınıza alirsiniz 🙏💜

Evet canım doktorum dondurulmuşlari gönderiyoruz sorun yok dedi. Evet benimki de 5 AA idi çok iyi demisti embriyolog kesin gözüyle bakıyorlardı sağlıksız oldu. O yüzden nasip bakalım gondericem ikisini 🙏 sizin kaç doldurulmuş var onların kaliteleri nasıldı ?
Ah canım resmen aynıyız..benimde çok umutlu olunan embriyom mol gebelik oldu😑
Bende NGS düşünüyorum kalan iki üç taneye soracağım doktoruma..
Kalanlarda 9tane 5.gun 4aa , 1tane 6aa var..
İnşallah kalan bebeklerimiz sağlıklıdır ve dener denemez sağlıkla tutunur 😍❤️🤲
Banada haber ver durumunu canım, hayırlı haberlerini bekliyorum 🤲❤️ Rabb'im yardımcımız olsun

Ah canım resmen aynıyız..benimde çok umutlu olunan embriyom mol gebelik oldu😑
Bende NGS düşünüyorum kalan iki üç taneye soracağım doktoruma..
Kalanlarda 9tane 5.gun 4aa , 1tane 6aa var..
İnşallah kalan bebeklerimiz sağlıklıdır ve dener denemez sağlıkla tutunur 😍❤️🤲
Banada haber ver durumunu canım, hayırlı haberlerini bekliyorum 🤲❤️ Rabb'im yardımcımız olsun
Çok şükür embriyolarıniz var. Bu da bizim için şükür sebebi ki sperm yumurta olmayan yüzlerce insan var 🙏 Amin inşallah canım ben de senin hayırlı güzel haberlerini bekliyorum inşallah benim de toparlamam seninle aynı dönemlere denk gelecek inşallah birlikte Pozitif görüp hamilelik süreçlerimizi konuşuruz 💜🥰

Ben geçen sene kilo vermek ve sağlıklı beslenmek için diyetisyen ile görüşmüştüm. Uzmanlık alanı infertiliteydi. Genel olarak istediği beslenme düzeni haftada iki öğün kırmızı et, 3 öğün beyaz et(tavuk yerine hindi tercih etmemi söylemişti ve bunun 1 ogunu balıkistemisti ) kalan öğünlerde sebze veriyordu. Sebze ile bakliyatı degistiriyordu 2 3 öğün sanırım. Yani kahvaltı hariç 14 ana öğün yapıyoruz bunun 5 öğünü protein ağırlıklı diğer 9u çoğunlukla sebze. En çok bakliyatı nohut olarak tüketmeyi tavsiye ediyordu. Üreme sistemi üzerine faydası çok diye. Kabak çekirdeği çok destekleyici bir ürün. Bir kaç günlük toparlanma için vucudunuzun hemen üreme sistemi üzerinde baskı kuracagini sanmam. Ama sürekli sebze şeklinde beslenmek de sizi ve vücudunuzu yıpratır. Doktorumun sevmediğim yönleri olsa da bazı konularda güzel açıklamalar yapıyor. Kilo vermemi istediğinde "beslenme düzeninde anı değişiklik ve dengesizlik olursa vücudun ilgilenmeyi bıraktığı ilk sistem üreme, o yüzden sağlıklı beslenerek kilo vermenin lazım"
Bir de coraspin i niçin kullanıyorsunuz doktorunuz mu dedi? Eğer o demediyse kullanmamak daha iyi olmaz mı?
Merhaba, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sebzeyi salata olarak mi tüketiniz. Yoksa yemek şeklinde pişirip mi?Hangi sebzeleri önerdi.
Corasprin i doktor kullan dedi. Kan pıhtılaşma da var bende o yüzden hamile kalmadan kullanmaya başla dedi.olasi bir doğal gebelik için her ay âdetin 15. Günü başlıyorum. Doğal yolla olduğu da yok da zaten 🤗

X