Tek blast embriyosu PGT ye gidip sağlıklı dönen var mı?

Ben en azından 1 ay denemicem Lady'cim. Embriyo elde etmek de bi iş yani biliyorsun, moral faktörünü eleyeyim en azından diyorum. Baya bı etkilendim, negatif olunca kötü olurum biliyordum da bu denli etkileyebileceğini tahmin etmedim. Enerjinin tümünü yogunlastirip olmayınca patlama yaşandı sanki içimde 🤷🏼‍♀️
Neyse geçer bu da, neler geçti bu da geçer küvete şarap döküp içinde uyuyasim var, ama olsun geçer diyelim 😱😊
Kuzum buralardan soralım mi lucrini, aklında kalacaksa. Tüh geç kalmadım inşallah, dilersen buradaki depoları araştıralım ?
Bitanem seni çok iyi anlıyorum. Genetikli olunca insan çok umutlaniyor, sonra da boşluk, kafada milyon tane soru. Bir cevap da olmayınca iyice dip oluyor. Ama en azından embriyo var çok şükür. Aşacağız bunu da inşAllah. Lucrin ile zoladex aynıymış bitanem, çok teşekkürler desteğin için. Bir fark yok diyince zoladex aldım. Tek endişem endonetrium inceltir mi acaba? 3.75 mg bir kere sadece kullanacağım ama endonetrium zor kalınlaşıyor ya ondan korkuyorum. Doktorum östrojenle hallederiz dedi ama işte o hallederizler öyle olmuyor bazen 🤷🏽‍♀️🤦🏻‍♀️

Bitanem seni çok iyi anlıyorum. Genetikli olunca insan çok umutlaniyor, sonra da boşluk, kafada milyon tane soru. Bir cevap da olmayınca iyice dip oluyor. Ama en azından embriyo var çok şükür. Aşacağız bunu da inşAllah. Lucrin ile zoladex aynıymış bitanem, çok teşekkürler desteğin için. Bir fark yok diyince zoladex aldım. Tek endişem endonetrium inceltir mi acaba? 3.75 mg bir kere sadece kullanacağım ama endonetrium zor kalınlaşıyor ya ondan korkuyorum. Doktorum östrojenle hallederiz dedi ama işte o hallederizler öyle olmuyor bazen 🤷🏽‍♀️🤦🏻‍♀️
Stres aşırı önemli, rahat olmaya çalış Ladycim, öyle diyince olmuyor biliyorum da bi şekilde iç gerginliği önlemek lazım, ben belki de onu yapamadım 🤷🏼‍♀️ Sıkıntılı zamanlarda millet doğal da hamile kalamayıp rahata geçince zırt diye doğuruyor ya, ispatlanmış birşey yani ☺️Nefes egzersizi falan iyi geliyor, Dr da ilaç aynı dediyse endometrium illaki olumlu yanıt verecektir 🙏🏻 Tüm dualarım seninle, hadi güzel haberlere ✨🙋🏼‍♀️🙏🏻🍀

Stres aşırı önemli, rahat olmaya çalış Ladycim, öyle diyince olmuyor biliyorum da bi şekilde iç gerginliği önlemek lazım, ben belki de onu yapamadım 🤷🏼‍♀️ Sıkıntılı zamanlarda millet doğal da hamile kalamayıp rahata geçince zırt diye doğuruyor ya, ispatlanmış birşey yani ☺️Nefes egzersizi falan iyi geliyor, Dr da ilaç aynı dediyse endometrium illaki olumlu yanıt verecektir 🙏🏻 Tüm dualarım seninle, hadi güzel haberlere ✨🙋🏼‍♀️🙏🏻🍀
Canimcim ya etkilidir tabii ama ben o yüzden tutmadığına inanmıyorum. Savaş halindeki ülkelerde bile onca strese, üzüntüye, belirsizliğe rağmen hamile kalıyorlar. Yani biz o kadar da stres altında değiliz ki. Zoladex ile lucrin içeriği aynı da lucrin de endometriumda incelme yapmış burda okudum, forumda yazmışlar. Ama ne kadar kullandılar da öyle oldu onu bilmiyorum. Zar zor 8 i görüyorum zaten, şimdi bı de onla ugrasicam diye ödüm kopuyor. Lucrin veya zoladex yumurtlamayi baskilamak için kullanılıyor. Kullanım amacı bu.

Canimcim ya etkilidir tabii ama ben o yüzden tutmadığına inanmıyorum. Savaş halindeki ülkelerde bile onca strese, üzüntüye, belirsizliğe rağmen hamile kalıyorlar. Yani biz o kadar da stres altında değiliz ki. Zoladex ile lucrin içeriği aynı da lucrin de endometriumda incelme yapmış burda okudum, forumda yazmışlar. Ama ne kadar kullandılar da öyle oldu onu bilmiyorum. Zar zor 8 i görüyorum zaten, şimdi bı de onla ugrasicam diye ödüm kopuyor. Lucrin veya zoladex yumurtlamayi baskilamak için kullanılıyor. Kullanım amacı bu.
O da doğru, onda da soyun devamı için vücut üremeye odaklanıyor diyorlar, öbür turlusunde de stres hormon salgılanmasına engel diyorlar, her durumda da bı bize denk gelmedi yani bilemiyorum Altan 🤦🏼‍♀️😊
Geçen ay yaptığın o nar suları iyi gelmişti sana, ayni duzeninle bu ay da yakalarsin inşallah 🙏🏻

O da doğru, onda da soyun devamı için vücut üremeye odaklanıyor diyorlar, öbür turlusunde de stres hormon salgılanmasına engel diyorlar, her durumda da bı bize denk gelmedi yani bilemiyorum Altan 🤦🏼‍♀️😊
Geçen ay yaptığın o nar suları iyi gelmişti sana, ayni duzeninle bu ay da yakalarsin inşallah 🙏🏻
Bilemiyorum Altan:))) nar suyuna devam, umarım geçen ayki gibi olur. Öpüyorum kocaman canimcim 🤗😘

Arkadaşlar mrb bizde ilaçları bulmakda zorlanıyoruz Cetrotide bu ilacı özellikle bulmak çok zor sizler kullandinizmi nerelerden temin ettiniz şuan baya zor durumdayız yardımcı olursanız sevinirim

Arkadaşlar mrb bizde ilaçları bulmakda zorlanıyoruz Cetrotide bu ilacı özellikle bulmak çok zor sizler kullandinizmi nerelerden temin ettiniz şuan baya zor durumdayız yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba, Allah yardımcınız olsun, herkes bu ilacı arıyor. Ben estrofem bulamadığım dönemde firmanin Türkiye distribütörünü arayarak eczaneye getirtmiştim. Umarım bulabilirsiniz 🙏

Bilmez miyim, onca stres sıkıntı üstüne bir de ilaç bulma stresi. Acaba aynı etkiyi yapan başka bir ilaç yazmaz mı doktorunuz, b planı olarak? Burda okuduğum kadarıyla bazı arkadaşlara başka bir ilaç yazılmış.
Şuan ilacımızı temin ettik şükürler olsun çok zorlandık ağlaya ağlaya eczane dolaştım ama bulduk bı şekilde bu ilacın yerine yazılan ilaç verildiği zaman taze transfer yapilamiyormus malesef

İnanın okadar çok şey yaptım ki.. Aslında bakarsanız benim hikayem yaşadıklarım çok uzun..
şunu belirteyim incelik sorununun kaynağını bulmak çok önemli… Ve bunca yıldır uğraştıklarımdan anladım ki rahimde incelik olması gebeliğe direk engel bir durum değilmiş. Burda önemli olan rahimde 3 çizgi dedikleri şeyi net görmekmiş.. bunun değerlendirmesini yapmak çok önemli…
Burda da dr tecrübesi işin içine giriyor..

Benim ne yaptığıma gelirsek ben tedaviye başladığım andan itibaren hergün havuç ve pancar suyu içtim.. pancar suyunun rahim dokularına çok iyi geldiğini aidin salih in kitaplarından okumuştum… günlük nar yedim ve vitaminlerimi kullandım…

Birde benim transfer hazırlığım yine yumurta büyütülerek yapıldı rahmim normal estrofem tarzı ilaçlarla kalınlaşmadı.. dr um yumurtalarım büyüdüğünde rahim kalınlığı daha iyi dedi ve tekrar yumurta büyütme tedavisi çatlatma iğnesi olup öyle transfer oldum..

Çok uzattım bir kişiye bile faydam olsa çok mutlu olurum..
Yıllarca çaresizliği dibine kadar yaşadım.. Hep bir umut aradım.

Şunuda belirteyim bu anlattıklarım 15 ay sürdü.. dilerim isteyen herkese nasip olur..

L Lady Starlight canım yapisiklikla ilgili neler yaşanmış ararken böyle bı mesaj gördüm arkadaşın durumu da seninkine benzer gibi. İleteyim istedim 🙋🏼‍♀️

L Lady Starlight canım yapisiklikla ilgili neler yaşanmış ararken böyle bı mesaj gördüm arkadaşın durumu da seninkine benzer gibi. İleteyim istedim 🙋🏼‍♀️
Canım çok teşekkür ederim. Bunu doktoruma gostericem. Geçen transferde biraz konuştuk bunu aslında ama sonra 8 mm yi görünce iyi ki yapmamışız orda yumurta catlayinca sonrası birden endometrium sönebiliyor, o riski almamış olduk demişti. Ama tekrar sorayım aklımızda kalmasın. En başta yazan üç çizgiyi hep görüyoruz aslında, kalınlık da progestan öncesi 8 oluyor, progestan sonrası biraz düşüyor onu da yünün yıkanmış hali gibi düşün dedi doktorum. Progestandan sonrası pek bakmayız o yüzden, şaşırtıcı olur demişti. Bende yapışıklık çıkmadı, histereskopi de yapıldı orda da problem yoktu, yüzdüğüm aylarda bı tık daha kalın gittiğimizi farkettim o yüzden şimdi sürekli yürüyüş yapıyorum. Hamile kaldığım ay da 7,5 mm civarı ile hamile kalmışım taze transferdi o yani yumurta büyütmüştük, opu olmuştu, dördüncü gün embriyosu ile hamile kalmıştım. Kromozom kaynaklı düşmüştü ama kesesi, durduğu yer hepsi gayet yolundaydı. Yani bütün bunları üstüste koyduğmnda ben de ne düşüneyim ne yapayım hiç bilmiyorum bitanem 🤷🏽‍♀️🤦🏻‍♀️

Canım çok teşekkür ederim. Bunu doktoruma gostericem. Geçen transferde biraz konuştuk bunu aslında ama sonra 8 mm yi görünce iyi ki yapmamışız orda yumurta catlayinca sonrası birden endometrium sönebiliyor, o riski almamış olduk demişti. Ama tekrar sorayım aklımızda kalmasın. En başta yazan üç çizgiyi hep görüyoruz aslında, kalınlık da progestan öncesi 8 oluyor, progestan sonrası biraz düşüyor onu da yünün yıkanmış hali gibi düşün dedi doktorum. Progestandan sonrası pek bakmayız o yüzden, şaşırtıcı olur demişti. Bende yapışıklık çıkmadı, histereskopi de yapıldı orda da problem yoktu, yüzdüğüm aylarda bı tık daha kalın gittiğimizi farkettim o yüzden şimdi sürekli yürüyüş yapıyorum. Hamile kaldığım ay da 7,5 mm civarı ile hamile kalmışım taze transferdi o yani yumurta büyütmüştük, opu olmuştu, dördüncü gün embriyosu ile hamile kalmıştım. Kromozom kaynaklı düşmüştü ama kesesi, durduğu yer hepsi gayet yolundaydı. Yani bütün bunları üstüste koyduğmnda ben de ne düşüneyim ne yapayım hiç bilmiyorum bitanem 🤷🏽‍♀️🤦🏻‍♀️
Allah korusun kuzum zaten yapışıklık olmasın, sıkıcı bişey o. Bende olmuş işte histereskopi oldum ama belki tekrarladı ondan tutmadı o geliyor aklıma benim de. Tekrar bı hsg yaptırıp baktiricam ondan sonra transfer planlarım artık.
Yapışıklık endometriumu da ince tuttuğu için yazan arkadaşlar ikisini beraber yazmışlar. Hormonla kalinlasmadigi vakit doğalı taklit ederek kalinlasmasini takip etmişler senin geçen ay olduğu gibi. O yumurtayı sıkı takip edip kalınlaşmayi sabitte tutmak nasıl yapılır bilemiyorum ama o şekilde başarılı olanlar olmuş. Önceden opu yapar gibi büyütüp çatlatip onu takiben transfer yapılabilir sanırım anladığım o. İnşallah başarılı bir şeydir doktorun en iyi fikri verir 🙏🏻

Allah korusun kuzum zaten yapışıklık olmasın, sıkıcı bişey o. Bende olmuş işte histereskopi oldum ama belki tekrarladı ondan tutmadı o geliyor aklıma benim de. Tekrar bı hsg yaptırıp baktiricam ondan sonra transfer planlarım artık.
Yapışıklık endometriumu da ince tuttuğu için yazan arkadaşlar ikisini beraber yazmışlar. Hormonla kalinlasmadigi vakit doğalı taklit ederek kalinlasmasini takip etmişler senin geçen ay olduğu gibi. O yumurtayı sıkı takip edip kalınlaşmayi sabitte tutmak nasıl yapılır bilemiyorum ama o şekilde başarılı olanlar olmuş. Önceden opu yapar gibi büyütüp çatlatip onu takiben transfer yapılabilir sanırım anladığım o. İnşallah başarılı bir şeydir doktorun en iyi fikri verir 🙏🏻
Bitanem hsg ufak yapisikliklari da açıyor, umarım yoktur hiç ama yine de transferden önce tekrar hsg çok mantıklı 👍. Bana söylenen herşey yolunda olsa, embriyo genetikli olsa bile tutma ihtimali %70. Yani ille de bişey olması gerekmiyor, şans işte yüzde otuza denk gelmişiz belki de. Bir sonraki transferlerimiz tutacak ama inşAllah, ben çok inanıyorum buna. İkimizde de olmaması için bir sebep yok, daha önce de hamile kalmış insanlarız. Elimizden gelen herşeyi yapacağız tabi o ayrı, ama olacak inşAllah 🙏

Merhaba bugün doktora kalp atışı için gittik pıhtılaşma testi sordu. Ben de yaptırmadım dedim. Tüp bebek merkezleri neden en başta bu testi yapmıyor acaba siz nasıl yaptırdınız
Canim bana transfer hazirligi olarak yapildi bahsettigin testler ancak ben ozellikle talep etmistim. Asagida listesini paylasiyorum seninle.

TROMBOFiLi BiYOKiMYA PANELi
TROMBOFiLi 1

• AntikardiolipinIgG
  • AntikardiolipinIgM
  • Lupus antikoagülan
  • Protein C aktivitesi
  • Protein S aktivitesi
  • Antitrombin Ill aktivitesi
  • B2 Glikoprotein IgG
  • B2 Glikoprotein IgM
  • ANA
TROMBOFiLi GENETiK PANELi
TROMBOFiLi 2

• Factor Il (Protrombin Gen) Mutasyonu (G20210A)
  • Factor V Leiden Mutasyonu
  • MTHFR 677C gen mutasyonu
  • MTHFR 1298A gen mutasyonu

Şişli memorial e sordum. Doğal sklus ta kan sulandırıcı verilmiyormuş. Gebelikte gerekirse veriliyormuş.

İyi yapmışsın canım önceden yaptırarak. Bazı şeyleri araştırmak lazımmış sonradan süpriz olmaması için. Ben de en kısa zamanda yaptırayım.

X