Kızlar selam, kürtaj sonrası ancak kendime gelebildim. Biraz uzun olabilir ama size tam anlatayım dedim.
Ben kariyerdi, kendi başıma evlat edinirim düşüncesiydi derken aşkı çok geç buldum ve 36 yaşında evlendim. İkimiz de çocuk seviyoruz, deneyelim dedik. Hatta evlenmeden 6 ay önce hamilelikte sorun falan yaratmasın diye 8 senedir takipte olan ve büyüme eğilimi gösteren miyomumu da kapalı ameliyatla aldırdım. Bu ameliyatta açık olan 2 tüpümden birinin tıkandığı çıktı ortaya.
6 ay kendimiz denedik güya. Bunun bi kısmında eşim göreve gitti geldi vs. Yani aslında 6 ayın her ayını net değerlendirdik diyemem. Nasıl olsa istiyoruz dedik ve doktorumuz bizi tek tüple normal hamile kalmak uzun sürer diye tüp bebeğe gönderdi.
2020’de yumurta toplandı. 3 tanesi 5. güne gitti. Embriyologlara ve doktoruma göre çoook kalitelilerdi. (Aa, ab, bb) Doktorun opu sonrası kullan diye verdiği yasmin adlı ilaç yan etki yarattı ve ben 6 ay kardiyolojide ritim bozukluğu tedavisi gördüm. Üstüne de pandemi kapanmalar, eşim görevi nedeniyle 1 sene karantinada kaldı vs.
Eşimin dönüşü pek de belirsiz olunca daha fazla bekleyemedik. Transfer kararı aldık. 2020 eylülde 5aa transfer edildi. 11. gün 47 ydi sonucum. Kimyasaldı dış gebelikti derken ben dahil kimsenin inanmadığı miniğim kalp atışına kadar gitti. 8. Haftada kalbi durdu.
O gün kendi kadın doğumcum
tüp bebek doktorumun onayıyla kürtaja aldı. Uyandığımda bebek alınamamıştı. “Doğum kanalını kapatan bir şey var, vakumun girişine izin vermedi” dedi. Evde 48 saat süren korkunç bir deneyimle ilaç kullanarak kendim düşürdüm. 8 haftalık Bebeğimi de görmek iyice tuz biber ekti ilk deneyimime. Kadın doğumcumun beceriksiz olduğuna karar verdim hızlıca. 8 hafta önce transfer olduğumda hiç bir şey yoktu ne de olsa.
İlk transferin deneyimi eşimi de beni de uzak olmamız nedeniyle 2 kat yıpratınca onun dönüşünü bekledik. Geçen ay önce hsg çektik ve her 2 tüpün de açık olduğunu gördük. Şok! Hiç bir pürüz yoktu. Tüp bebek doktorum, bir önceki kürtaj denemesinde zorlama olduğuna ve yıpranma oluştuğuna karar verdi girişte. Ama sorun yoktu. 7 ekimde 5ab yi denedik. İlk testi 559 çıktı. Yine klasik çok güzel 2 haftaya gel vs. Ve ultrasonda bomboş bir kese. 1 hafta daha bekledik. Bugün kürtaj kararı. Kürtaja girdik. Çıktıktan sonra tüp bebek doktorum “20 senelik kariyerimin en zor kürtajlarındandı. Doğum kanalında bir oluşum var. Vakumla alamadık,histereskopi ile girdik mecburen. Transferde nasıl girdik ben anlayamadım” dedi.
Ee zavallı kadın doğumcumu da boşa suçladık o zaman?
Antibiyotikler,ilaçlar… Önümüzdeki ay adet sonrası yeniden rahim filmi ve sonrasında histereskopi ile o yapının ne olduğuna bakmak istiyor.
Bitmedi yani
eşim şimdiden “ben seni böyle görmek istemiyorum, sağlığından oluyorsun. son histereskopiyi olalım ve bırakalım gitsin.çocuk peşinde koşarken seni kaybetmekten korkuyorum, bütün neşen sönüyor” demeye başladı. Bir tarafım gerçekten bırak gitsin, biraz üzülürsün ama atlatırsın diyor. Bilemedim.