Tek başına annelik, geçim. Olur mu ki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Polypoo

Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2023
131
116
18
28
Merhabalar, özellikle tecrübeli kk üyelerinden destek bekliyorum. Eşimle aramızda bir çok problem oldu güven kırıcı hareketler, şiddet vs. Ben kendi evimdeyim, 27 yasındayım ve 10 haftalık hamileyim. Çocuğu aldırmayı hiç düşünmedim, ben isteyerek yaptım ve yol arkadaşı olacak bana bundan eminim.. bu kısmı geçiyorum o yüzden. Boşanma davasını adli tatl biter bitmez açacağım.
Hali hazırda bir evim, bir arabam var. Kira derdim yok.
Merak ettiğim şu, ben tek başıma bu şartlarda çocuğu doğurup, asgari ücret denebilecek bir maaşla evimi ve çocuğun bakımlarını üstlenebilir miyim? Babası denecek adi çok bir para vermez çocuğa en fazla göndereceği 1-2 hukuken de bu civarlarda bir nafaka bağlanır çocuğa diye düşünüyorum. Ben kendi adıma nafaka falan talep etmeyeceğim. Aldatıldığımı, şiddeti vs ön gösterip çekişmeli de açmayı düşünmüyorum uzamadan hayatımdan çıksın gitsin hiç bişeyini istemiyorum, çok çirkef bi insan uzarsa bana zarar. Büyük il'de değilim. Bunu da göz önüne alırsak sizce yapabilir miyim?

Merhabalar, özellikle tecrübeli kk üyelerinden destek bekliyorum. Eşimle aramızda bir çok problem oldu güven kırıcı hareketler, şiddet vs. Ben kendi evimdeyim, 27 yasındayım ve 10 haftalık hamileyim. Çocuğu aldırmayı hiç düşünmedim, ben isteyerek yaptım ve yol arkadaşı olacak bana bundan eminim.. bu kısmı geçiyorum o yüzden. Boşanma davasını adli tatl biter bitmez açacağım.
Merak ettiğim şu, ben tek başıma bu şartlarda çocuğu doğurup, asgari ücret denebilecek bir maaşla evimi ve çocuğun bakımlarını üstlenebilir miyim? Babası denecek adi çok bir para vermez çocuğa en fazla göndereceği 1-2 hukuken de bu civarlarda bir nafaka bağlanır çocuğa diye düşünüyorum. Ben kendi adıma nafaka falan talep etmeyeceğim. Aldatıldığımı, şiddeti vs ön gösterip çekişmeli de açmayı düşünmüyorum uzamadan hayatımdan çıksın gitsin hiç bişeyini istemiyorum, çok çirkef bi insan uzarsa bana zarar. Büyük il'de değilim. Bunu da göz önüne alırsak sizce yapabilir miyim?
Nafaka ile talep edebildiğin kadar et. 1-2 ile kalmaz. Hakimin kararı ile ne yazılırsa onu vermek zorunda olur nasıl olsa vermez diye düşünme öyle bir veriyorlar ki mahkeme kararı olduğu için icra ile bile alırsın.
Evin olduğu için çok şanslısın kira sorunu olsa çok zor olurdu ama kira olmadığı için evet yapabilirsin rahatça

Gül gibi gecinir gidersiniz bebek kres yasina gelene kadar anneniz falan bakabilir mi bebeğe o guzel olurdu çünkü. Bir de buraz tazminat alin en azindan ilk yil calismaz beveginizle vakit gecirirsiniz

Evin araban işin var ne mutlu sana. Bence başarırsın Rabbine güven gerisi gelir.
En azından tazminat almaya bak bence ne kadar koparabilirsen. Çirkefleşen her türlü cirkeflesir emin ol.
Ben de sadece cocuguma nafaka istedim ama onu bile cok görüyor cocugun velayeti bende olsun yine sende kalsın o zman anlasmali sekilde boşanırım diyor benimki.

Evin araban işin var ne mutlu sana. Bence başarırsın Rabbine güven gerisi gelir.
En azından tazminat almaya bak bence ne kadar koparabilirsen. Çirkefleşen her türlü cirkeflesir emin ol.
Ben de sadece cocuguma nafaka istedim ama onu bile cok görüyor cocugun velayeti bende olsun yine sende kalsın o zman anlasmali sekilde boşanırım diyor benimki.
Bakamayacağı çocuğun velayetini alıp napacakmıs egosunu tatmin mi edecekmiş, bu erkekleri anlamak bazen çok zor.
Çocuğu al sen bak deyip versen iki güne beceremeyip geri getirirler hava tava yapıyorlar..
İnşallah güzel bir hayatınız olur yavrunuzla ❤️🙏🏻

Bu ahlaksız herif size şiddette mi uyguladı ? Allah yardımcınız olsun. Eviniz arabanız varmış buna çok şükür. Kaliteli bir avukat aracılığı ile yolunuzu çizerseniz eminim ki tazminat ve nafaka işinde çok kazançlı çıkarsınız.

Kira yoksa gecinirsiniz de ben olayin manevi kismina takildim . Yani cocuk hayatboyu babasiz olacak, baba eksiklligini yasacayacak. Bile isteye cocuga bu kaderi bicmeniz bana korkunc geldi :KK51: Ile yoldas isterseniz aile var, arkadaslar var, yasiniz genc belki baska bir erkek olur ama babasiz gariban bir bebek bence yanlis bir secim.

çekişmeli olup olmaması sizin dava açmanıza bağlı değil. karşı tarafın sizinle anlaşmayı kabul edip imza atmasına bağlı. çirkef biriyse zaten anlaşmayacak ve dava çekişmeliye dönecektir. hayat şartları çok zor, yeniden düşünün iyi karar verin derim.evet geçim olur ama nasıl olur, zor olur. çalışan biri iseniz yanınızda işe çocuğu götüremezsiniz kreşi, hastalığı, okul, etkinliği, marketi, pazarı,araba masrafı, sanayisi vs. var hepsini göğüslerim dersen bilemem. nerden biliyorsun deme :)
hakkınızda hayırlısı olsun.

Nafaka ile talep edebildiğin kadar et. 1-2 ile kalmaz. Hakimin kararı ile ne yazılırsa onu vermek zorunda olur nasıl olsa vermez diye düşünme öyle bir veriyorlar ki mahkeme kararı olduğu için icra ile bile alırsın.
Evin olduğu için çok şanslısın kira sorunu olsa çok zor olurdu ama kira olmadığı için evet yapabilirsin rahatça
Teşekkürler inşallah 1-2 ile kalmaz ama eski eşinden olan 2 çocuğuna daha nafaka ödüyor mahkeme bunu göz önüne alarak karar verir sanırım.

öncelikle geçmiş olsun ,evinizde kira vermeden siz mi oturacaksınız,eğer öyle ise ALLAHINizni ile geçinir gidersiniz ,değilse biraz zor,ailenizden yardım alamaz mısınız
Evet kendi evimde ben oturacağım. Maalesef bizde aile kavramı yok. Ben de bosanmıs aile cocuguyum ama hic bi sekilde faydalarını göremedim bugune kadar her seyimi kendim yaptım..

Gül gibi gecinir gidersiniz bebek kres yasina gelene kadar anneniz falan bakabilir mi bebeğe o guzel olurdu çünkü. Bir de buraz tazminat alin en azindan ilk yil calismaz beveginizle vakit gecirirsiniz
İlk yıl calısmayacagım tazminat yerine onun aldığı 3 tane bilezik var onu sayacağım zaten.. biraz da kendi birikmişim var yeter sanırım. Suan olaylar cok taze düşman gibi davranıyor ama biraz sakinleşir konuşursak kendim biraz para talep edeceğim en azından bebeğin büyük esyalarını alabilmek icin para lazım

Bu ahlaksız herif size şiddette mi uyguladı ? Allah yardımcınız olsun. Eviniz arabanız varmış buna çok şükür. Kaliteli bir avukat aracılığı ile yolunuzu çizerseniz eminim ki tazminat ve nafaka işinde çok kazançlı çıkarsınız.
Evet kapıma dayanıp benden telefonumu istedi, vermedim. Alkol almıştı boğazıma sarıldı iftira attı vs.

Evet kendi evimde ben oturacağım. Maalesef bizde aile kavramı yok. Ben de bosanmıs aile cocuguyum ama hic bi sekilde faydalarını göremedim bugune kadar her seyimi kendim yaptım..
kira vermedikten sonra yeter kardeşim inşallah RABBİM de yardım eder

Nafaka isteyin. Çocuğu tek yapmadınız... Üstüne düşeni yapsın.

Çocuğa kim bakacak. Askari ücret demişsiniz de o kısmı anlamadım.
Yani şöyle söyleyeyim 10 bin lira ciivarı bir gelirim olacak ilk etapta. Yetim aylığımı talep edeceğim tekrardan. Kreşe verebileceğim zaman da çalışmaya başlayacağım

Kira yoksa gecinirsiniz de ben olayin manevi kismina takildim . Yani cocuk hayatboyu babasiz olacak, baba eksiklligini yasacayacak. Bile isteye cocuga bu kaderi bicmeniz bana korkunc geldi :KK51: Ile yoldas isterseniz aile var, arkadaslar var, yasiniz genc belki baska bir erkek olur ama babasiz gariban bir bebek bence yanlis bir secim.
Ben en kötü senaryo'yu çiziyorum kendi kafamda. Çocuğa babalık yapacak mı ilgilenecek mi hiç bir fikrim yok. Bir gün, "çocuk için beni arama hiç bi şekilde iletişimde olma benimle"
diğer gün kapıma gelip "çocuğa dikkat et tam tutunma zamanları" diyip laf söylüyor yani sonuç olarak başıma ne geleceğini hiç bilmiyorum maalesef

Siz kendinize yoldaş istediniz ama çocuğunuz böyle bir hayat ister miydi acaba? İlk yıl çalışmayacağım demişsiniz ama birikmişsiniz bir sene idare edecek mi sizi? Bebek dünya masraf maması, bezi, doktoru… Diyelim idare ettiniz bebeği kime bırakacak çalışacaksınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X