Tehdit ediliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok yazık ki bu yoruma anca gülebiliyorum Otrera hanım keşke işler böyle yürese.
Dün bir haber okudum Müge Anlı da kadın kardeşinin cesedini bir hafta evde nasıl tuttuklerını anlatıyor. Gülerek çicek gibi hergün suladık diyor. Cinayet olduğu 2 senedir belli olan davada hiç kimse tutuklu değil. Sadece son cümlelerinize katıldım belki sosyal medya çözüm olabilir
Kesinlikle haklısınız..Bazen insana yok canım o kadar ileriye gidemezler gibi geliyor ama bende gördüm insan böyle durumları ciddiye almalı..Bulunduğum yerde gayet soğuk kanlı bir cinayet işleyip gidip teslim oldular sebep tabi ki namus davası..Üstelik bunu planlı yapıyolar bir gece önce düğünde annesine oyna oyna yarın hayatının en kötü günü olucak nasılsa demişler 😱 İnsan inanamıyor😔 Amacım konu sahibini korkutmak değil ama insan dikkatli olmalı bence, en azından gerekli yerlere haber verilmeli biran önce..

Doğuda bir okula rehber öğretmen olarak atandım. Okul çok karışık neredeyse her öğrencide büyük bir problem var. Maddeden intihar girişimine boşanma şiddet vsye kadar. Bazen günde 7 8 görüşme yaptığım oluyor. Dün De bir öğrencim cinsel istismara uğradığını belirtti. Acilen tutanak tutup çocuk polisini aradım. Aile içerisinden ama her zaman yüzyüze gelemediği biri tarafından sadece dokunsal boyutta. Üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hala olayın etkisindeydi çocuğumuz. Çocuk polisiyle birlikte şubeye gittim ilk ifadede beraber bulunduk. O arada anne baba merak eder panık olup okula falan gider diye düşünerek aileye haber verilmesini istedim bana ara dediler boşluğums geldi aradım. Olayı ben aktarmadım şubeye geldiğinde babası beni görünce bizi rezil ettin diyerek üzerğme yürüdü. Telefonumu öğrendikleri için akşam saatlerine kadar telefon susmadı. Annesi bu kız ölecek sorumlusu sensin diyerek beni tehdit ederek ailesinde savcılar hakimler varmış bağırarak konuştu. Şu sn korkudan okula gidemiyorum. Ben yapmam gerekeni yaptım yapmasaydım vicdanın el vermezdi ve xsten bildirmezsen hemen anında hapise bile atılabilirdim. Şu an uyuyamıyorum bu saat oldu göğsüm sıkışıyor kaç saattir ağlıyorum kıza da üzülüyorum kendim çocuğum için de korkuyorum. Büyük bir sşirrlermiş.
Bildirme zorunluluğunuz var, vicdani boyutta da öyle. Doğru olanı yapmışsınız. Sadece ilk vaka olduğu için profesyonel davranmamışsınız. Bundan sonrası için en azından aklınızda olsun, bildiriminizi yapın, ismimin geçmesini istemiyorum deyip çekilin kenara. Emniyete gitmenin, savcılığa gitmenin anlamı yok (çağırılmadıkça)
İlinizde ki Türk PDR derneği ile iletişime geçin manen destek olacaklardır. Can güvenliği tehdidi olduğunda mülki amir izniyle tayin hakkı vardı sanırım, bir onu araştırın.

İlk yapmanız gereken çocuğun annesiyle konuşmanızdı. Çünkü yakın aileden biri değilmiş, çocuğa belli etmeden annesine durumu haber verseydiniz olaylar bu boyuta gelmezdi. Direk olayı polise intikal ettirmişsiniz. Hatalısınız demiyorum yanlış anlamayın ancak çok hassas bir konu ve birden ortalık yangın yerine dönmüş. Allah hiç bir çocuğa böyle bir zorluk yaşatmasın ama böyle bir olayda her hareketin düşünülerek atılması gerek.
Bunu yapsaydı suçlu konumuna düşerdi.

Bir an önce yetkililerle iletişime geçin ve tayin isteyin inşallah yardımcı olacaklardır. Siz doğru olanı yapmışsınız, inşallah sorun yaşamadan atlatırsınız

Doğuda bir okula rehber öğretmen olarak atandım. Okul çok karışık neredeyse her öğrencide büyük bir problem var. Maddeden intihar girişimine boşanma şiddet vsye kadar. Bazen günde 7 8 görüşme yaptığım oluyor. Dün De bir öğrencim cinsel istismara uğradığını belirtti. Acilen tutanak tutup çocuk polisini aradım. Aile içerisinden ama her zaman yüzyüze gelemediği biri tarafından sadece dokunsal boyutta. Üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hala olayın etkisindeydi çocuğumuz. Çocuk polisiyle birlikte şubeye gittim ilk ifadede beraber bulunduk. O arada anne baba merak eder panık olup okula falan gider diye düşünerek aileye haber verilmesini istedim bana ara dediler boşluğums geldi aradım. Olayı ben aktarmadım şubeye geldiğinde babası beni görünce bizi rezil ettin diyerek üzerğme yürüdü. Telefonumu öğrendikleri için akşam saatlerine kadar telefon susmadı. Annesi bu kız ölecek sorumlusu sensin diyerek beni tehdit ederek ailesinde savcılar hakimler varmış bağırarak konuştu. Şu sn korkudan okula gidemiyorum. Ben yapmam gerekeni yaptım yapmasaydım vicdanın el vermezdi ve xsten bildirmezsen hemen anında hapise bile atılabilirdim. Şu an uyuyamıyorum bu saat oldu göğsüm sıkışıyor kaç saattir ağlıyorum kıza da üzülüyorum kendim çocuğum için de korkuyorum. Büyük bir sşirrlermiş.
Siz nasıl rehber öğretmensiniz hiç mi cinsel istismar bulgusu durumunda yapılacakları bilmiyorsunuz? Ya yazdıklarınız baştan sona yalan ya da her şeyi yanlış yapıyorsunuz. İstismar bulgusu durumunda çocuk polisler tarafından her ilde bulunan çime yollanır (çocuk izleme merkezi) orada gözlem yapılır. Pdr öğretmeninin gözlemi çok da bir şey ifade etmez. Karakolda 18 yaşından küçük çocuğun psikolog/ pedagog olmadan ifadesi alınmaz. Bunu pdr + özel eğitim mezunu olan zamanında çimde çalışmış bir öğretmen olarak söylüyorum 🤷🏼‍♀️ Öyle aman aman öğrenci bana söyledi hemen polise diye bir adım uygulanmıyor polis de çime getiriyor zaten ya da çimden uzmanları çağırıyor. Madem tehdit edildiniz bu da çok basit savcılığa şikayette bulunup (hani karakolda tehdit edildiğinizi söylüyorsunuz ya) her yerde kamera var. Bulunduğunuz karakolda da yapabilirdiniz dediğimi haliyle de tehditten mazeret tayini isteyebilirdiniz. Yıllarca doğuda çalışmış biri olarak söylüyorum hiç de bahsi geçen insanlarla bire birde karşılaşmadım. ‘Bizi rezil etti’ mantığında bile olsalar bunu toplum içinde bağıra çağıra yansıtmazlar. Daha da rezil olacaklarını düşünürler çünkü. Ayrıca idareye haber vermeden tutanak nasıl tutuyorsunuz tek sizin imzanızla o tutanak resmiyet de kazanmaz 🤷🏼‍♀️ Kusura bakmayın sizi art niyetli fake konu açan biri olarak görüyorum. Zira konu dediğiniz gibi ilerlemiyor yıllarca bu alanda çalıştım. Polisi öğrencim taciz ediliyor diye arasanız bile idare aracılığı ile aranmanız istenir ya da polis geldiğince idareye geçer oradan resmî yolla iletilir. Aileye falan da haber verilmez aile içi istismarda olayla genelde bakanlık ilgilenir zira bakanlığa haber verilir çocuk onlarca alınır, onlar aracılığı ile aileye dava açılır. Bu çocuğa en az zarar veren ve çocuğu toplumca arkadaşları gözünde en az damgalayan yöntem. Konu gerçekse sizin gibi bir pdrciyi mezun ettikleri adına hocalarınızı kınıyorum. Yol- yordam bilmeyen, kendi alanının en önemli konusunda bile ne yapacağını bilmeden çocuğu bütün şehire ‘ifsa’ ederek bu işi yapan birisi olmuşsunuz. Okula gelen polisler çocuğu götürürken diğer arkadaşları ne düşündü? Olay yalansa- hayal ürünü ise (böyle bir durum ne yazık ki olabiliyor) bu çocuk normal hayatına dönünce hangi şartlar ile karşılaşacak? Kaldı ki sizin ayrıntılı rapor hazırlayıp idarenize sunmanız onların bir üst kuruma sunması gerekli (öğrenip sunmazsanız 1-6 yıl arası ceza var bildiğim kadarıyla) . Tehdit durumunda da ne yapacağınızı bilmiyorsunuz anlaşılan. Google it ne diyelim?

Son düzenleme:
Öncelikle çok geçmiş olsun siz görevinizi ve doğru olanı yapmışsınız..Durumu okulunuza, ilçeye, polise bildirin bence..Bıktım hala bitmeyen bu saçma namus, kan davası olaylarından..Ama ne yazık ki hala bu cehalet devam ediyor buralar da..Gerekirse öğretmenlerin can güvenliği gerekçesiyle tayin hakları var, eğer bilinen bir aşiretse zaten durumun ciddi olabileceğini herkes farkeder.
TV'lerde hala töre namus intikam temalı diziler ragbet görüyor.
Ya offfff çok şey yazmak istiyorum çok

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Yapmanız gereken gidip şikayetçi olmak. Tüm deliller ve şikayetinizle birlikte, can güvenliğinizin olmadığına dair tayin isteyerek oradan uzaklaşın ve numaranızı değiştirin. Allahım o kızımızı, sizi ve yavrunuzu korusun. Korkmayın ve başlangıçta yaptığınız gibi şimdi de doğru adımları atın.

Siz nasıl rehber öğretmensiniz hiç mi cinsel istismar bulgusu durumunda yapılacakları bilmiyorsunuz? Ya yazdıklarınız baştan sona yalan ya da her şeyi yanlış yapıyorsunuz. İstismar bulgusu durumunda çocuk polisler tarafından her ilde bulunan çime yollanır (çocuk izleme merkezi) orada gözlem yapılır. Pdr öğretmeninin gözlemi çok da bir şey ifade etmez. Karakolda 18 yaşından küçük çocuğun psikolog/ pedagog olmadan ifadesi alınmaz. Bunu pdr + özel eğitim mezunu olan zamanında çimde çalışmış bir öğretmen olarak söylüyorum 🤷🏼‍♀️ Öyle aman aman öğrenci bana söyledi hemen polise diye bir adım uygulanmıyor polis de çime getiriyor zaten ya da çimden uzmanları çağırıyor. Madem tehdit edildiniz bu da çok basit savcılığa şikayette bulunup (hani karakolda tehdit edildiğinizi söylüyorsunuz ya) her yerde kamera var. Bulunduğunuz karakolda da yapabilirdiniz dediğimi haliyle de tehditten mazeret tayini isteyebilirdiniz. Yıllarca doğuda çalışmış biri olarak söylüyorum hiç de bahsi geçen insanlarla bire birde karşılaşmadım. ‘Bizi rezil etti’ mantığında bile olsalar bunu toplum içinde bağıra çağıra yansıtmazlar. Daha da rezil olacaklarını düşünürler çünkü. Ayrıca idareye haber vermeden tutanak nasıl tutuyorsunuz tek sizin imzanızla o tutanak resmiyet de kazanmaz 🤷🏼‍♀️ Kusura bakmayın sizi art niyetli fake konu açan biri olarak görüyorum. Zira konu dediğiniz gibi ilerlemiyor yıllarca bu alanda çalıştım. Polisi öğrencim taciz ediliyor diye arasanız bile idare aracılığı ile aranmanız istenir ya da polis geldiğince idareye geçer oradan resmî yolla iletilir. Aileye falan da haber verilmez aile içi istismarda olayla bakanlık ilgilenir. Konu gerçekse sizin gibi bir pdrciyi mezun ettikleri adına hocalarınızı kınıyorum. Yol- yordam bilmeyen, kendi alanının en önemli konusunda bile ne yapacağını bilmeden çocuğu bütün şehire ‘ifsa’ ederek bu işi yapan birisi olmuşsunuz. Tehdit durumunda da ne yapacağınızı bilmiyorsunuz anlaşılan.
Hocam hali hazırda aktif çalışıyor musunuz bilmiyorum ama her ilde ÇİM yok. İl merkezinde olsa bile ilçelerden vaka kabul etmiyorlar. Bu tür durumlarda konuyu ilk duyan tutanak tutup (olayın gerçek-yalan olduğunu araştırma görevi olmaksızın) kolluk kuvvetine bildirmekle yükümlü. Okul idareleri de bazen okulun adı çıkmasın mantığıyla olayı örtmek istedikleri için bize verilen her eğitimde söylenen ve uygulamada olan bu. Arkadaşın tek hatası aile ile muhatap olmak olmuş, bu da olabilir, ilk vakasıdır, ne yapacağını bilememiştir, Teori ve uygulama her zaman farklıdır. Zaten korkmuş, hatasını anlamış bu kadar üstüne gitmek...

Siz nasıl rehber öğretmensiniz hiç mi cinsel istismar bulgusu durumunda yapılacakları bilmiyorsunuz? Ya yazdıklarınız baştan sona yalan ya da her şeyi yanlış yapıyorsunuz. İstismar bulgusu durumunda çocuk polisler tarafından her ilde bulunan çime yollanır (çocuk izleme merkezi) orada gözlem yapılır. Pdr öğretmeninin gözlemi çok da bir şey ifade etmez. Karakolda 18 yaşından küçük çocuğun psikolog/ pedagog olmadan ifadesi alınmaz. Bunu pdr + özel eğitim mezunu olan zamanında çimde çalışmış bir öğretmen olarak söylüyorum 🤷🏼‍♀️ Öyle aman aman öğrenci bana söyledi hemen polise diye bir adım uygulanmıyor polis de çime getiriyor zaten ya da çimden uzmanları çağırıyor. Madem tehdit edildiniz bu da çok basit savcılığa şikayette bulunup (hani karakolda tehdit edildiğinizi söylüyorsunuz ya) her yerde kamera var. Bulunduğunuz karakolda da yapabilirdiniz dediğimi haliyle de tehditten mazeret tayini isteyebilirdiniz. Yıllarca doğuda çalışmış biri olarak söylüyorum hiç de bahsi geçen insanlarla bire birde karşılaşmadım. ‘Bizi rezil etti’ mantığında bile olsalar bunu toplum içinde bağıra çağıra yansıtmazlar. Daha da rezil olacaklarını düşünürler çünkü. Ayrıca idareye haber vermeden tutanak nasıl tutuyorsunuz tek sizin imzanızla o tutanak resmiyet de kazanmaz 🤷🏼‍♀️ Kusura bakmayın sizi art niyetli fake konu açan biri olarak görüyorum. Zira konu dediğiniz gibi ilerlemiyor yıllarca bu alanda çalıştım. Polisi öğrencim taciz ediliyor diye arasanız bile idare aracılığı ile aranmanız istenir ya da polis geldiğince idareye geçer oradan resmî yolla iletilir. Aileye falan da haber verilmez aile içi istismarda olayla genelde bakanlık ilgilenir zira bakanlığa haber verilir çocuk onlarca alınır, onlar aracılığı ile aileye dava açılır. Bu çocuğa en az zarar veren ve çocuğu toplumca arkadaşları gözünde en az damgalayan yöntem. Konu gerçekse sizin gibi bir pdrciyi mezun ettikleri adına hocalarınızı kınıyorum. Yol- yordam bilmeyen, kendi alanının en önemli konusunda bile ne yapacağını bilmeden çocuğu bütün şehire ‘ifsa’ ederek bu işi yapan birisi olmuşsunuz. Tehdit durumunda da ne yapacağınızı bilmiyorsunuz anlaşılan.
Hayır hocam istismar bildiriminde idarenin imzasına veya bilgilendirilmesine gerek yok. Arkadaşın hataları var ama muhtemelen çok tecrübesiz.

Bize de haber verin gelişmeleri lütfen. 😔

Siz nasıl rehber öğretmensiniz hiç mi cinsel istismar bulgusu durumunda yapılacakları bilmiyorsunuz? Ya yazdıklarınız baştan sona yalan ya da her şeyi yanlış yapıyorsunuz. İstismar bulgusu durumunda çocuk polisler tarafından her ilde bulunan çime yollanır (çocuk izleme merkezi) orada gözlem yapılır. Pdr öğretmeninin gözlemi çok da bir şey ifade etmez. Karakolda 18 yaşından küçük çocuğun psikolog/ pedagog olmadan ifadesi alınmaz. Bunu pdr + özel eğitim mezunu olan zamanında çimde çalışmış bir öğretmen olarak söylüyorum 🤷🏼‍♀️ Öyle aman aman öğrenci bana söyledi hemen polise diye bir adım uygulanmıyor polis de çime getiriyor zaten ya da çimden uzmanları çağırıyor. Madem tehdit edildiniz bu da çok basit savcılığa şikayette bulunup (hani karakolda tehdit edildiğinizi söylüyorsunuz ya) her yerde kamera var. Bulunduğunuz karakolda da yapabilirdiniz dediğimi haliyle de tehditten mazeret tayini isteyebilirdiniz. Yıllarca doğuda çalışmış biri olarak söylüyorum hiç de bahsi geçen insanlarla bire birde karşılaşmadım. ‘Bizi rezil etti’ mantığında bile olsalar bunu toplum içinde bağıra çağıra yansıtmazlar. Daha da rezil olacaklarını düşünürler çünkü. Ayrıca idareye haber vermeden tutanak nasıl tutuyorsunuz tek sizin imzanızla o tutanak resmiyet de kazanmaz 🤷🏼‍♀️ Kusura bakmayın sizi art niyetli fake konu açan biri olarak görüyorum. Zira konu dediğiniz gibi ilerlemiyor yıllarca bu alanda çalıştım. Polisi öğrencim taciz ediliyor diye arasanız bile idare aracılığı ile aranmanız istenir ya da polis geldiğince idareye geçer oradan resmî yolla iletilir. Aileye falan da haber verilmez aile içi istismarda olayla genelde bakanlık ilgilenir zira bakanlığa haber verilir çocuk onlarca alınır, onlar aracılığı ile aileye dava açılır. Bu çocuğa en az zarar veren ve çocuğu toplumca arkadaşları gözünde en az damgalayan yöntem. Konu gerçekse sizin gibi bir pdrciyi mezun ettikleri adına hocalarınızı kınıyorum. Yol- yordam bilmeyen, kendi alanının en önemli konusunda bile ne yapacağını bilmeden çocuğu bütün şehire ‘ifsa’ ederek bu işi yapan birisi olmuşsunuz. Okula gelen polisler çocuğu götürürken diğer arkadaşları ne düşündü? Olay yalansa- hayal ürünü ise (böyle bir durum ne yazık ki olabiliyor) bu çocuk normal hayatına dönünce hangi şartlar ile karşılaşacak? Kaldı ki sizin ayrıntılı rapor hazırlayıp idarenize sunmanız onların bir üst kuruma sunması gerekli (öğrenip sunmazsanız 1-6 yıl arası ceza var bildiğim kadarıyla) . Tehdit durumunda da ne yapacağınızı bilmiyorsunuz anlaşılan. Google it ne diyelim?
Bu arada 18 yaş altının psikolog/ pedagog olmadan ifadesi alınmaz demişsiniz, yine aynı şeyi söylüyorum, teori ve uygulama çok farklı maalesef. 13 yaşındaki çocuğun ifadesini alınırken "nereni elledi, öptü mü emdi mi, dilini de soktu mu?" sorularına maruz kaldığı ifade almalar var ülkemizde maalesef....

Hayır hocam istismar bildiriminde idarenin imzasına veya bilgilendirilmesine gerek yok. Arkadaşın hataları var ama muhtemelen çok tecrübesiz.
Hocam istismar durumunda ‘tutanak tuttum hemen’ diyor ya. Neye binaen ne imza ile nasıl tutanak tuttu onu diyorum. Ayrıntılı rapor hazırlar sunar durum ile ilgili bu diyor ki tutanak tuttum. Çıldırcaaam. Ne yapacak polisi arayacak polis de gidip çocuğun ifadesini mi alacak? Hangi polis uzman olmadan (kendi okulundaki psikolojik danışman sayılmıyor) o çocuğun ifadesini alırmış? Öğretmene Veli bağıra çağıra saldırmış polis müdahale etmeyip şikayetçi olun da dememiş 🤷🏼‍♀️ Bambaşka bir mevzuda (çocuğun okulla ilgili bir probleminde) benzer bir olay yaşadım ki yaşadığım Veli bana bağırınca (Veli müsteşarın kardeşi, aşiret mensubu) polisler karakolda adamın feleğini şaşırttılar. Korkmuş mu polisler? Nerden tutsan elinde kalıyor.

Bu arada 18 yaş altının psikolog/ pedagog olmadan ifadesi alınmaz demişsiniz, yine aynı şeyi söylüyorum, teori ve uygulama çok farklı maalesef. 13 yaşındaki çocuğun ifadesini alınırken "nereni elledi, öptü mü emdi mi, dilini de soktu mu?" sorularına maruz kaldığı ifade almalar var ülkemizde maalesef....
Benzer ifadelerin ne yazık ki polis değil ‘uzman’ tarafından alındığını da bilginize sunarım. Öyle uzmanlar var düşünün! Çıldırmak elden değil değil mi?

Hocam istismar durumunda ‘tutanak tuttum hemen’ diyor ya. Neye binaen ne imza ile nasıl tutanak tuttu onu diyorum. Ayrıntılı rapor hazırlar sunar durum ile ilgili bu diyor ki tutanak tuttum. Çıldırcaaam. Ne yapacak polisi arayacak polis de gidip çocuğun ifadesini mi alacak? Hangi polis uzman olmadan (kendi okulundaki psikolojik danışman sayılmıyor) o çocuğun ifadesini alırmış? Öğretmene Veli bağıra çağıra saldırmış polis müdahale etmeyip şikayetçi olun da dememiş 🤷🏼‍♀️ Bambaşka bir mevzuda (çocuğun okulla ilgili bir probleminde) benzer bir olay yaşadım ki yaşadığım Veli bana bağırınca (Veli müsteşarın kardeşi, aşiret mensubu) polisler karakolda adamın feleğini şaşırttılar. Korkmuş mu polisler? Nerden tutsan elinde kalıyor.
Tutanak dediği öğrencinin ifadesini olduğu gibi yazıya dökmektir diye düşünüyorum. Ayrıntılı olarak tutanak tutamaz, bu sonraki aşamadır. Kural net. "çocuğun beyanı doru- yalan araştırılmaksızın kolluk kuvvetine bildirilir."

Benzerini yaşadım.Çocuğu taciz eden de öz abisiydi.Olay polise ve sosyal hizmetlere intikal etti fakat aile tehditler savurup ört bas etmeye çalıştı.Çocuklar bir hata etmişe getirmeye çalıştılar ve hemen öğrencinin naklini aldılar.Tabii olay yine takip edildi.
Özetle bu tip durumlarda aile elalem ne der kaygısıyla olayı ört bas etmek istiyor.
Merak etmeyin size bir şey yapacaklarından değil ama olayın şokuyla yanlış tarafa öfke kusuyorlar.

Rehber öğretmen değilim bu durumlar da bu kadar detaylı ne yapılması gerekir bilemem..Ama bizi rezil ettin diye ortalığa dökülmezler demişsiniz yaşadığım bir durumu anlatayım..Küçük bir köy okulunda bir öğrenci abisi tarafından taciz ediliyormuş, sınıf öğretmeni durumu idareye bildirince idare süreci başlatmış, branş öğretmenleri olarak durumdan bizim bile haberimiz yoktu..Bi sabah derste kızın babası müdürü okulda bulamamış ve denk gele benim ders yaptığım sınıfa daldı, çocukların gözün önünde o müdürünü öldürücem, beni tüm köye rezil etti diye bağırmaya başladı..Sınıftan nasıl çıkardığımı şaşırdım, çocuklar şok..Zorla bahçeye çıkardım tehdit savurdu savurdu gitti..Öfkeyle böyle davranabiliyorlar..

Tutanak dediği öğrencinin ifadesini olduğu gibi yazıya dökmektir diye düşünüyorum. Ayrıntılı olarak tutanak tutamaz, bu sonraki aşamadır. Kural net. "çocuğun beyanı doru- yalan araştırılmaksızın kolluk kuvvetine bildirilir."
Tutanak tutmaz ayrıntılı rapor (konuya ilişkin günlerce süren değil) hazırlar. Tutanak tek imza ile olmaz. Tek imza ile ancak rapor hazırlanır.

Rehber öğretmen değilim bu durumlar da bu kadar detaylı ne yapılması gerekir bilemem..Ama bizi rezil ettin diye ortalığa dökülmezler demişsiniz yaşadığım bir durumu anlatayım..Küçük bir köy okulunda bir öğrenci abisi tarafından taciz ediliyormuş, sınıf öğretmeni durumu idareye bildirince idare süreci başlatmış, branş öğretmenleri olarak durumdan bizim bile haberimiz yoktu..Bi sabah derste kızın babası müdürü okulda bulamamış ve denk gele benim ders yaptığım sınıfa daldı, çocukların gözün önünde o müdürünü öldürücem, beni tüm köye rezil etti diye bağırmaya başladı..Sınıftan nasıl çıkardığımı şaşırdım, çocuklar şok..Zorla bahçeye çıkardım tehdit savurdu savurdu gitti..Öfkeyle böyle davranabiliyorlar..
Yahu Allah aşkına polislerin içinde karakolda öğretmene bizi rezil ettin diye saldırıp tehdit edecek. Bir Allah’ın kulu da kalkıp bir şey demeyecek. Her şeyi geçin adamdan korksalar bile öğretmeni alırlar başka odaya hocam tehditten şikayetçi ol derler. Anladınız mı? Sorun buradaki çelişkiler zaten.

Dedim ya hocam, tutanak dediği öğrencinin beyanını yazıya dökmektir diye düşünüyorum.
Yani hocam tutanağın basında kocaman TUTANAKTIR yazar. Raporda birinci dilde yaşanılanlar anlatılır, öğrencinin beyanı, mevcut ve önceki hali vs vs yazar. Ben şahsın psikolojik danışman olduğuna da yaşanılan olaylara da inanmıyorum. Tehdit edildim korkuyorum diyor, buraya yazacağına bin kez şikayetçi olurdu. En kralı olsun işlem yapmak zorundalar. O da işlemi göstererek mazeret tayini ister. Olayı yaşayan bir sınıf öğretmeni olsaydı gidip müdüre söyleyip polisi arasalardı anlam verebilirdim ama ben psikolojik danışmanım diyor. Bu yüzden benim açımdan inandırıcı değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X