Siz nasıl rehber öğretmensiniz hiç mi cinsel istismar bulgusu durumunda yapılacakları bilmiyorsunuz? Ya yazdıklarınız baştan sona yalan ya da her şeyi yanlış yapıyorsunuz. İstismar bulgusu durumunda çocuk polisler tarafından her ilde bulunan çime yollanır (çocuk izleme merkezi) orada gözlem yapılır. Pdr öğretmeninin gözlemi çok da bir şey ifade etmez. Karakolda 18 yaşından küçük çocuğun psikolog/ pedagog olmadan ifadesi alınmaz. Bunu pdr + özel eğitim mezunu olan zamanında çimde çalışmış bir öğretmen olarak söylüyorum
Öyle aman aman öğrenci bana söyledi hemen polise diye bir adım uygulanmıyor polis de çime getiriyor zaten ya da çimden uzmanları çağırıyor. Madem tehdit edildiniz bu da çok basit savcılığa şikayette bulunup (hani karakolda tehdit edildiğinizi söylüyorsunuz ya) her yerde kamera var. Bulunduğunuz karakolda da yapabilirdiniz dediğimi haliyle de tehditten mazeret tayini isteyebilirdiniz. Yıllarca doğuda çalışmış biri olarak söylüyorum hiç de bahsi geçen insanlarla bire birde karşılaşmadım. ‘Bizi rezil etti’ mantığında bile olsalar bunu toplum içinde bağıra çağıra yansıtmazlar. Daha da rezil olacaklarını düşünürler çünkü. Ayrıca idareye haber vermeden tutanak nasıl tutuyorsunuz tek sizin imzanızla o tutanak resmiyet de kazanmaz
Kusura bakmayın sizi art niyetli fake konu açan biri olarak görüyorum. Zira konu dediğiniz gibi ilerlemiyor yıllarca bu alanda çalıştım. Polisi öğrencim taciz ediliyor diye arasanız bile idare aracılığı ile aranmanız istenir ya da polis geldiğince idareye geçer oradan resmî yolla iletilir. Aileye falan da haber verilmez aile içi istismarda olayla genelde bakanlık ilgilenir zira bakanlığa haber verilir çocuk onlarca alınır, onlar aracılığı ile aileye dava açılır. Bu çocuğa en az zarar veren ve çocuğu toplumca arkadaşları gözünde en az damgalayan yöntem. Konu gerçekse sizin gibi bir pdrciyi mezun ettikleri adına hocalarınızı kınıyorum. Yol- yordam bilmeyen, kendi alanının en önemli konusunda bile ne yapacağını bilmeden çocuğu bütün şehire ‘ifsa’ ederek bu işi yapan birisi olmuşsunuz. Tehdit durumunda da ne yapacağınızı bilmiyorsunuz anlaşılan.