Tefal Yoğurtçum

bernalacin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2016
5
1
1
38
Merhaba kızlar,
Başlıktan da görülebileceği gibi yeni yoğurt yapma makinesi aldım. Tavsiyesi olan var mı? Meyveli yoğurt deneyen var mı?
1/3 oranında manda sütü katmayı düşünüyorum. Ne dersiniz?
Tecrübeliler yardım lütfen.

Hayirli olsun:)bende yogurt makinesi alip sonradan firinla devam edenlerdenim:)tek tavsiyem bana kullanma kilavuzunda 8 saat mayalayin demisti ki sonradan ogrendim ki bu sure cok fazlaymis yogurt icin.bende yogurdum niye eksi oluyor diyordum:110:

Hayirli olsun:)bende yogurt makinesi alip sonradan firinla devam edenlerdenim:)tek tavsiyem bana kullanma kilavuzunda 8 saat mayalayin demisti ki sonradan ogrendim ki bu sure cok fazlaymis yogurt icin.bende yogurdum niye eksi oluyor diyordum:110:
Teşekkür ederim. :KK68:
Neden fırına geçtiniz?

Benim makinamin hem kabi plastikti hemde cok ugrasmak istemedim.Firin usulunde sute mayayi karistirip firina gonderiyorum,o kadar:)Daha kolay geldi acikcasi:KK66:
Bu sabah süzme pozisyonuna getirip buzdolabına koydum. Bakalım akşam ne ile karşılaşacağım. :KK17:
Not: Mayalanma süresini 9 saat olarak ayarladım, inşallah ekşi olmaz.

Bu sabah süzme pozisyonuna getirip buzdolabına koydum. Bakalım akşam ne ile karşılaşacağım. :KK17:
Not: Mayalanma süresini 9 saat olarak ayarladım, inşallah ekşi olmaz.
Iste benim yogurdumun eksi olmasinin sebebi o 8 saatti.ben firinda en fazla 5 saatte mayaliyorum.yine de deneye yanila ogrenicez bu isleri:)

Iste benim yogurdumun eksi olmasinin sebebi o 8 saatti.ben firinda en fazla 5 saatte mayaliyorum.yine de deneye yanila ogrenicez bu isleri:)
Netice HARİKA!
Hiç ekşilik yok, tadı tam kıvamında. Marketlerden aldığımız yoğurtlarla hiç alakası yok. Bundan sonra evde yapmaya devam.:KK28:

Merhabalar hanımlar,

Evinizde kullandığınız yoğurt makinelerinde ekstra hangi özellikler olmasını isterdiniz? Cevap yazabilirseniz çok sevinirim.

Yogurt makinesi ne yahu sütü kaynat ılıt koy mayasını kapat beklet oldu sana yogurt :)

Kendi kaynatıp ılıtan sonra mayalanma süresini kendi belirleyen bir makine olsa fena olmazdı :)

İlk defa bu sene yogurt ve peynir yapmaya basladım inan hic zor değil gerek yok makineye yani :)

Back
X