tedirgin

Sanki kendinizi çokta hazır hissetmiyormuşsunuz gibi yazmışsınız
biraz tanımaya çalışın süreci uzatın madem içinize sinmezse ayrılırsınız :kahve:
O benim kaybedecek vaktim yok evlenmek istiyorum gibi hissettiriyor .

Kaybedecek birseyin olmadığını mutlu olmak istediğini çok güvenip yara aldığını artık mutlu olmak istediğini söylüyor ve bunu vurguluyor

Su gorucu usulu evlilikleri anlayamiyorum bir turlu devir degisti artik eskisi gibi degil birini cok iyi tanimadan huyunu suyunu bilmeden sadece araci olan insanin anlattigi kadariyla bilmek ve cok az konusarak birisiyle ayni evin icinde bir yasam... bana tam olarak kumar oynamak gibi geliyor dogrusu. Neden hayati akisina birakmiyorsunuz karsiniza etkileneceginiz biri illa cikar zaten nedir bu acele anlayamadim yani?

Nişanınız aceleye gelmiş olabilir ama nişan aceleye geldi diye 1 hafta sonra da evlenecek değilsiniz siz de nişanlılık sürecini uzatırsınız tanımaya vaktiniz olmuş olur hem tanıdıkça sever daha çok ısınırsınız belki iyi biriyse gerçekten sonradan keşke vazgeçmeseydim pişmanlığı da yaşamamış olursunuz panik yapmayın :) anladığım kadarıyla herşeyin çok hızlı olmuş olması sizi panikletmiş o yüzden bu olumsuz düşünceleriniz.. Hayat sizin hayatınız etrafınızda ki şartlara göre kendinizi yönlendirmeyin etrafınızda ki şartlar size uymaya çalışsın çünkü bu ikinci evliliğiniz olacak ve sizin için çok önemli bir karar iyice düşünün taşının yine de olmuyorsa düzgünce alır karşınıza konuşursunuz canım ölüm yok ya ucunda :)
Tabiki ölüm yok ucunda ama
Küçükken babasını kaybetmiş hayata tutunmak zorunda kalmış kendinden geçmiş ben seninle canlandim senden ayrılmam ölüm gelir .

Ama zorlayamam da diyor

Bu bu demesi bana olsada olur olmasada ama olursa mutlu olurum der gibi yorum yaptırıyor

Ne kadar oldu nisanlanali ? "Seni benden ölüm ayırır ama şey istemiyorsan olmasın tamam mı? " Bu sözlerle kendine bağlamak istiyor gibi. Samimi gelmiyor bana açıkçası

Çok mutaassıp bir çevrede mi yaşıyorsunuz bilemiyorum.
Görücü usulü evliliğe yine olumlu bakmanız çok enteresan.
Artık şansıma bahtıma ne çıkarsa diyerek sineye mi çekeceksiniz?

Ne kadar oldu nisanlanali ? "Seni benden ölüm ayırır ama şey istemiyorsan olmasın tamam mı? " Bu sözlerle kendine bağlamak istiyor gibi. Samimi gelmiyor bana açıkçası
Bana da samimi gelmeyen bu ve buna benzer cümleleri

Önceden hayatı bisvermistim diyor buna istinaden de eskiden çok rahat olduğunu bu yüzden olabileceğini düşünüyor um ama bilemiyorum

Çok mutaassıp bir çevrede mi yaşıyorsunuz bilemiyorum.
Görücü usulü evliliğe yine olumlu bakmanız çok enteresan.
Artık şansıma bahtıma ne çıkarsa diyerek sineye mi çekeceksiniz?
Ailem gorusmem için biraz vijdani baskı yaptı hayır dedim cevanimi degistirmeme yine baskı yaptı sonra olaylar gelişti

Bir olay oldu anneme ikinci kez evlenip ayrilsam daha mı iyi olacak dedi. Baskı yapmayı bıraktı ama bilmiyorum belki samimi davranıyor ben anlamıyorum

Kaybedecek birseyin olmadığını mutlu olmak istediğini çok güvenip yara aldığını artık mutlu olmak istediğini söylüyor ve bunu vurguluyor
Yazdıklarınızdan biraz ısrarcı olduğu anlaşılıyor ki
kafandaki soru işaretleri muhtemelen bu yüzden
kim olsa ne bu acelecilik diye düşünür zaten :kahve:

Merhaba ,
Konuyu özet geçmek istiyorum. Sorunlu bir evliligim vardı. Çok sürmeden ayrıldık devam eden davalarim var. Resmiyette ayriyim.

Şuan bir talibim var. Görücü usulü ilk evliligimi de görücü usulü yapmıştım ilkini de bu şahıs tanıştırmış ti. ( Sebep olduğunu mutlu olmami istediğini açtığı yarayı kapatmak istediği için böyle bir şey e kalkistigini söyledi )

Biz bir hafta sonu tanışmak için geldiler babam kabul etmediği için karşılamadı bile. Sonra gönlü oldu.

Bir hqfta sonra istemeye geldiler. Sebep işi Antalya da olduğu için gitmesi gerwkiyor cok kısıtlı vakti var

İstemeden bir hqfta sonra Nisan oldu.

( Ben hicbirseyi acele yapmak istemiyorum dedikçe hep bir bahane girdi araya ve böyle sürüp gidiyor.

Bu süreç te konuşuyorduk ama normal bir konuşmaydı)

Martta Nişan oldu antalya ya gitti. Sonra hergun telwfonda kameralı normal konuşuyoruz.

İkinci bir evlilik yapmqk beni korkutuyor. Ya bunda da aynı şeyleri yasarsam diye .

Şuan çalışıyorum ve çalışmanın ayak üstünde durmanın vwrmis olduğu özgüven de var .

Ama korkularim bazen ağır basıyor ve evlenip ayrilmaktansa nisandan dönmek daha kolay diyorum kendi kendime.

Nişanlım 37 yaşında yaşamış olduğu cevreye bakacak olursak ta herşeyi alttan almaya çalışıyor biraz kendinden ödün veriyor gibi konuşmaları felan çok samimi burcunu sormak isteyenlere terazi burcu .

Yapıcı davranmaya calisiyor surwkli sözler veriyor.
Uzakta olduğumuz için bu imtihanimiz diyor

Bazen sorun uasadigimizda da ben seni bırakmam seni beden ölüm ayırır ama olmuyorsa zorla kafana silah dayatamam diyor.

Evlilik yapip yuva kirmak istiyorum .
Eşim beni sevgi göstersin beklentim bu diyor
Tek affedemeyecegim beni aldatması ve yalan söylemesi başka hicbirsey beni senden ayıramaz diyor ama güvenemiyorum.

Bu içimdeki tekrar ayrilik yasarmiyim korkusunu atamıyorum.

Tekrar sorumluluk almak ağır geliyor sanki

Şaşırdım şimdi ne yapacağımı

Kusur aramiyorum görmüyorum da ama sanki yapamayacağım gibi nisanlimi da kırmadan nasıl anlatabilirim bilmiyorum.

Evlilik isteyip istemediğimi de bilmiyorum önümü görmeden savruluyor um

İçimi döküp rahatlamak istedim.

İki evlilik yapanlar fikir verebilir.

Kötü yapilan yorumlara cevap vermek istemiyorum yapılmasın da kimse kimseyi kirmasin.
Öncelikle sizinle evlenmek isteme bahanesini hiç doğru bulmuyorum böyle bir nedenden dolayı biriyle evlilik olmaz. Ayrıca ikinci evlilik için korkularınız olması çok normal. Nişanlılık sürecini uzun tutun baktınız olmuyor ayrilirsiniz bu sürecin amacı bu tanımak güvenmek inanmak.

Allah yardimcin olsun. Eğer aklında en ufak soru işareti yada içinde bir huzursuzluk varsa bi dur düşün nefes al. Acele etmene gerek yok ki. Ne guzel bak calisiyorsun ekonomik özgürlüğün var kimseye muhtaç değilsin. Ailen senin mutlu bir yuva kurmani istiyor tabiki normal bu. Ama neden görücü usuluyle olsun ki. Belki Sen birini görürsün seversin istersin.

Aileni, yaşadığın çevreyi yada yaşadıklarını bilemeyiz. Kendi hayatında söz sahibi olmadığını düşünüyor musun? Hata yapacaksam da bu benim tercihim benim hatam diyebiliyor musun?

Madem bunu vurguluyor sizi ne kadar zamandır tanıyor size nasıl güvenebiliyor

Canım benim de eşimin de ikinci evliliğimiz.. Ben boşandıktan 7 yıl sonra evlendim.. gelene gidene hep hayır dedim.. çünkü ilk evliliğim görücü usulüydü.. aşık olarak evlenmek istiyordum.. eşimle tanıştık 1 yıl sonra evleniriz diye düşünüyorduk birbirimizi tanımak için.. aradan 1 ay geçmedi aileler tanıştı ve biz 3,5 ay da evlendik.. Rabbime hamd olsun iyi ki beklememişiz diyoruz.. ama bizim içimizde en ufak bir acaba olmadı.. bu önemli.. Rabbim hakkında hayırlı olanı gönlüne razı eylesin..

Sözlerin maalesef bir önemi yok. Önemli olan eylem. kameradan nasıl tanıyacaksınız bilemedim. Çok ödün veriyor demişsiniz ya? O beni düşündürdü. Ömrünüzü yer böylesi.

Ne güzel iş hayatınız da varmış. Biraz gezin, tozun hayatınızı yaşayın. tanımadığınız biriyle evliliğe doğru koşmak niye?

Sizi tanıştıran kişiyle mi nişanlandınız yani? Çok acayip.
Sizin aceleniz ne peki? Yasal olarak hala evliyken ne olursa olsun nişanlanılmaz.

Görücü usulünün mantığı daha çok iki insanı az çok tanıyan insanlar bunlar olur demesi ile olmuyor mu? Eğer öyleyse bu kişi sizi gerçekten tanıyor mu? Neleri sevip neleri sevmediğinizi, dünya görüşünüzü, siyasi fikirlerinizi vb şeyleri biliyor mu mesela.tanıyorsa sizi neden ilk evliliginizde yanlışa sürükledi.hersey çok hızlı gelişmiş.nisan sürecini uzatın tam içinize sinene kadar,evlenme fikri sizi korkutmayana kadar uzatın. Yangından mal kaçırır gibi sizi kendine mahkum etme çabası gibi ne gerek var bu kadar hıza.ilk evliliginiz olsa belki anlayabilirim ama ikinci kez üzülüp,kirilmaktansa daha emin adımlarla ilerlemeniz daha doğru olur.insallah hakkınızda hayırlı olan olur.

Karşıdaki insanın antalyaya gideceğim diye nişan konusunda acele etmesi, 1 hafta içinde nişan yapması çok saçma ve tuaf...Gören de dünyanın öbür ucuna gidiyor sanacak...Biraz tanıyıp birkaç gelip gittikten sonra nişan olamaz mıydı? Antalya'ya gelinemeyecek biyer mi ki? İstemeden oldu diye bişey mi var ya..

Böyle çok acele edenler genelde bişeyleri saklıyor oluyorlar aman dikkat

Aynen ben de böyle görücü usulü yıllar önce alelacele ne olduğunu anlayamadan sözlenmiştim acele etmek istemiyordum ama şartlar öyle gelişmişti sonradan öğrendik ki çocuk hastaymış illa ki acele edenlerin altından bir şey çıkıyor yani

Sözlerin maalesef bir önemi yok. Önemli olan eylem. O da kameradan nasıl tanıyacaksınız bilemedim. Çok ödün veriyor demişsiniz ya? O beni düşündürdü. Ömrünüzü yer böylesi.
Ne güzel iş hayatınız da varmış.

Şuan bir talibim var. Görücü usulü ilk evliligimi de görücü usulü yapmıştım ilkini de bu şahıs tanıştırmış ti. ( Sebep olduğunu mutlu olmami istediğini açtığı yarayı kapatmak istediği için böyle bir şey e kalkistigini söyledi )
Ben bu kısmi tam anlamadım kim kimi tanıştırdı.

X