• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tedirgin uyanmak ve kötü rüyalar

JaneEyre___

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2019
496
2.007
43
Sevgili KK hanimlari. Biliyorum belkide cok önemli bir dert degidlir ama rahatsiz oldugum bi konu var.

Ben genelde herzaman cok rüya gören ve hatirlayan birisiyim. Son zamanlarda yani son haftalarda hergün huzursuz ve tedirgin rüyalar görmeye basladim. Hep uyandigimda sabahlari cok yorgun oluyor ve korkarak uyanmis oluyorum. Rüyalarimda anlam aramiyorum sanirim bilinc altimdaki cözemeyecegim bazi problemlerden dolayi kaynaklaniyor. Acaba rahatlamak icin ne yapabilirim? Böyle bisey yasayan varmi aranizda?

Stres altındaki dönemlerimde bunu yaşarım.
Günlük hayatımdaki stresimi çözdüğümde bu da kendiliğinden çözülür.

Valla şu virüs sürecinde bende sabahları uyanınca kalbim hep pır pır kuş kalbi gibi. Kötü rüyalar vs hak getire. Geçici sanırım

Zaman zaman bana da olur bu durumlar. Birkaç gün üst üste kötü ve yorucu rüyalar görürüm. Uyanınca bir süre etkisinden çıkamam. Öyle ki o rüyaları bir daha unutamayacağım zannederim. Ama bu sürekli olmuyor, birkaç gün sürüyor sadece ve unutamam sandığım o rüyalar da uçup gidiyor aklımdan. Siz de bu tip bir süreçten geçiyor olabilirsiniz.

Yillardir ayni dertten muzdarip birisiyim..o kadar cok ruya görüyorum ki biktim..ve genelde hep ayni tur. Yuksekten dusecek gibi olmak veya kacmak kilitli kapilar vs.

Sevgili KK hanimlari. Biliyorum belkide cok önemli bir dert degidlir ama rahatsiz oldugum bi konu var.

Ben genelde herzaman cok rüya gören ve hatirlayan birisiyim. Son zamanlarda yani son haftalarda hergün huzursuz ve tedirgin rüyalar görmeye basladim. Hep uyandigimda sabahlari cok yorgun oluyor ve korkarak uyanmis oluyorum. Rüyalarimda anlam aramiyorum sanirim bilinc altimdaki cözemeyecegim bazi problemlerden dolayi kaynaklaniyor. Acaba rahatlamak icin ne yapabilirim? Böyle bisey yasayan varmi aranizda?
yatmadan önce anason papatya çayı ve ılık duş rahatlatır sizi. uyku öncesi sakinleştirici müzikler var internette. dinleyerek yatabilirsiniz. ayrıca yastığa lavanta yağı damlatmak, lavanta kokulu banyo ürünleri de kasları gevşeterek rahatlık verir. bir deneyin derim.

yatmadan önce anason papatya çayı ve ılık duş rahatlatır sizi. uyku öncesi sakinleştirici müzikler var internette. dinleyerek yatabilirsiniz. ayrıca yastığa lavanta yağı damlatmak, lavanta kokulu banyo ürünleri de kasları gevşeterek rahatlık verir. bir deneyin derim.
tamam bunlari deneyim ben, tesekkurler

Nefes egzersizleri veya meditasyon da deneyebilirsiniz uyumadan önce.

Konuyu takipteyim bende son bir kaç gündür öyle rüyalar görüyorum bakıyorum tabirlere dediğide çıkıyor dün bir rüya gördüm bugün çok acı bir haber aldım 😢

Merhabalar bende evimle ilgili çok karışık rüyalar görüyorum ertesi gunum çok kötü geçiyor hakim gidiyor

Bugun bana da oldu. Girdugum her ruyayi bir seye yormaya calistim. Biraz sııkıntılı bir dönemdeyim belki sen e öylesindir

Valla benim bi bebeğim var ve etrafımda sürekli benim koyduğum kurallara kesinlikle saygı göstermeyen insanlar var. Ben de her gece kabuslar görüyorum her gece biriyle kavga ediyorum. Huzur bırakmadılar. Bi çaresi varsa ben de surda yerimi alayım

Reel hayatta sizi rahatsız eden şeyler rüyalara yansıyor.
Gerçek hayattaki alınları çözdüğünüz zaman bence bu sorun ortadan kalkacak.

Yillardir ayni dertten muzdarip birisiyim..o kadar cok ruya görüyorum ki biktim..ve genelde hep ayni tur. Yuksekten dusecek gibi olmak veya kacmak kilitli kapilar vs.
Küçükken ceza olarak odalara kilitlenmis olabilir misiniz? Ya da anneniz zor bir normal dogum geçirmiş olabilir mi?

Küçükken ceza olarak odalara kilitlenmis olabilir misiniz? Ya da anneniz zor bir normal dogum geçirmiş olabilir mi?
Maalesef ikiside degil...bilmiyorum..cok uzun gelen ruyalar bana ..bazilari cikiyor ..ama ben inanin biktim ruya gormekten

Tek mi yaşıyorsunuz? Ben tek yasamaya başladığımdan beri daha tedirgin uyuduğumu farkettim.

-yatmadan -size iyi gelecegine inanıyorsanız -dua edebilirsiniz bir seyler okuyabilirsiniz rahatlatıyor

-sevdiginiz eglenceli bir diziyi izleyip uyuyabilirsiniz mesela how i met your mother gibi 20 dk kafa dağıtırsınız

-yasemin çayı uyku öncesi çayı falan filan içip sicak bi duş da bence rahat uykuda önemli

-lavanta yağını yastiga 1 2 damla damlatmak faydali diyorlar annem yapıyordu ben denemedim ama aklimda hep

-bir de fiziksel kosullara dikkat edin rahat yatamadigim zaman daima kotu gergin ruya görürüm ben mesela oda yeterince karanlik mi havalandirilmis mi yatak rahar mi üşüyor musunuz gece yada sicakliyor musunuz?
Mesela ben bütün sirtim boynum tutuk kalkıyordum bie ara sonra farkettim ki hava cok sicak diye açtığım cam gece biraz serin olunca esinti falan iyi gelmiyor. Cam acik yatiyorsaniz kapatin deneyin bence. Yada cami sadece ustten yarim acin. Tam acik cam çok çarpıyor insani

Benim kötü rüyalardan dolayı okuduğum bir dua var isterseniz yazabilirim okuduğumda beri görmüyorum. Her gece okuyorum kısa bir dua zaten

Back
X