Tedavi ve Stres

TaeYang

Guru
Pro Üye
24 Şubat 2013
6.847
9.890
448
Arkadaşlar merhaba.
Bebek sahibi olmak için tedaviye başlıcam inş bu ay.
Bu durum beni düşündükçe strese sokuyor. Stres de olumsuz etkileyecek diye korkuyorum.

Sürekli doktor takibi, ilaçlar, iğneler, özellikle de randevulu gibi olan cinsel ilişki çok canımı sıkıyor ve bana acayip saçma geliyor.
Bir de o kadar ilaç kullanıp olmazsa düşüncesi var.

Zaten 14 aydır bekliyorum, yeterince sıkıldım. Daha önceki aylarda stresli değildim bu konuda ama iş durumu vs. canımı sıkan şeyler vardı. Hoş o konular hala aynı.

Bu durumu yaşan oldu mu?

Nasıl yokedebilirim bu stresi?

Sanki konuyu ben yazmisim gibi hissettim bi an bebisi dusun onun icin katlan stres yapma dicem ama mumkun degil malesef.

Yoksayma onunla yasa. Yani doktora ilaca igneye gittiğinde sonucu düşün, onun varlığını ona kavusmak icin cabaladığını düşün. Belirli günlerde ilişkiye girerken görev bilinciyle hareket etme. Mutlu ol ki mutluluğu cagır.

özellikle belirli günlerdeki ilişki kısmı canımı sıkıyor, görev gibi istemiyorum işte dediğin gibi.
bir de eşim de ben de nöbet usulü çalışıyoruz o gün nöbete denk gelir mi diye düşünüyorum, gelirse yandık, bi de eşim 36 saat çalışıyor eve gelene kadar

pozitif secret mı yapayım

Bence sen secrete görev günlerinde yap İnancını yitirme, sakin ol. Cok klişe ama gercekten beklemediğin anda anne oluyorsun.

Ben de yıllarca tedavi gördüm cok alakasız bir zamanda cok alakasız bir yerde hamile kaldım İmkansız gibi birseydi. Rabbim sana da nasip etsin

herkes kafamdan attığım ay hamile kaldım diyor, nasıl kafadan çıkıyor bu olay ya :))
ben aslında çok takmıyordum ilaç filan içmiyorum diye ama tedavi olacam diye bu ay böyle oldu sanırım.
güzel dileğine amiinn diyorum :)

Ya deniyorsun deniyosun olmuyo sonra tam "baslarım lan böyle hayata" dediğin ay oluyo

Kendine su soruyu sor.. Aylardir yolunu gozledigim bebegime kavusmak icin, anne olabilmek icin, zorlu bir tedavi surecine girmeye deger mi? Cevabin evetse, bebeginden baska hicbir sey dusunme... Bazen sadece istemek yetmiyo. Mucadele etmek de gerekiyor.. Ve inan, o duyguyu yasayabilmek icin gosterdigin caba herseye deger...

Bak benim eşim de oyle calisiyo biliyosun

Hatta son zamanlarda onu uyanik haliyle yakalayamiyorum desem yeridir cunku bi gun yok bi gun uyuyor sonra bi daha yok

Ona ragmen bu seferki gebelik 3.ayda tuttu hatta son ay tahmini yumurtlama zamanimizi uyuyarak kacirmamiza sebep oldugu icin adama az cemkirmedim degil:)
Neyse ki olacagi varsa oluyor sen de simdiden onun stresini cekme. Planli iliski bana da hep garip gelmistir ama napacaksin işte öncesinden biraz sohbet,kur vs kismini uzatirsan gorev olmaktan cikar belki, olay kendiliginden akar

Bu arada bu gebeligimde cok anlamadim aa bi onceki hususunda ben de arkadaslara katiliyorum. Baslarim len ben bu ise dedigim ay hamileymisim:)

Ya deniyorsun deniyosun olmuyo sonra tam "baslarım lan böyle hayata" dediğin ay oluyo

14 ayda ben hala o kıvama gelemedim galiba

Aslında istiyorum ama bazen biraz daha olmasa da olur gezsek tozsak diyorum, bi de rahatıma düşkünüm, sonra bi üzüntü geliyor filan, bi de 28 yaşındayım, 2. - 3. de olsun istiyorum filan.

Orası öyle tabi belli olmuyor,bir de ben pek öyle ovulasyon filan hesaplamıyorum, hoş hesaplasam da olmazdı herhalde.
en çok da çocuk istemeden önce normalken ve muhtemelen istediğimde hemen hamile kalabilecekken, çocuk için şartlar olgulaştığında olmaması sinirimi bozuyor.
yani birkaç sene önce denesem rahat rahat olacaktı muhtemelen.
şu ister istemez o ay gebe kalanlara uyuz olmaya başladım

Umarım istediğin sonuca en kısa sürede ulaşırsın Tae. Ama çocuksuz dönemin de tadını çıkarmalı be :) Bu yaşlar da geri gelmez.

Umarım istediğin sonuca en kısa sürede ulaşırsın Tae. Ama çocuksuz dönemin de tadını çıkarmalı be :) Bu yaşlar da geri gelmez.
teşekkür ederim :)
valla itiraf edeyim 28 yaşında olmasam biraz daha beklerdim belki.
bir yandan çok istiom bir yandan biraz daha beklesek gezsek tozsak modundayım :))
hayırlısı artık :)

TaeYang sen Kocaeli'de yada sakaryada tedavi gördün mu bi forumda okudum yanlış hatırlamıyorsam bir seyler sorabilir miyim

ne guzel canim simdi hamilesin ve az kalmis doguma allah saglikla kucagna almayi nasip etsin insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…