Tedavi gryorum ve hala bebeimiz yok.

Canisi25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
32
-2
86
Hollanda
Selam bayanlar,

Ben 2 yildir bebek istedigimiz icin tedavi goruyorum. Ilk basta sorunum adet duzensizligi idi. Hormon haplari ile onu yoluna koyduk ve adetim duzeldi. Bu arada esimde testlerden gecti ve Allah'a sukur ondan da sorun gorulmedi. 5 aydir karnimdan bir igne yapiyorum ve 4 gun aralikla hastaneye gidiyorum yumurta buymesi var mi diye. Bu 5 ay icerisinde de hamile kalamayinca doktorumuz yeni bir tevadi sekli onerdi. Esim kendisinden cikan sivi' yi (kusura bakmayin boyle yazidigim icin) labratuvara verecek ve bu yumurta catlayacagi gun benim rahmine bir igne yardimi ile sikilacakti. Cok sevindik yeni bir sey deneyecegiz diye umutlar cogaldi falan. Cumartesi hastaneye gittik ve 4 tane yumurtam oldugunu ve bunun cok tehlikeli olacagi icin bu ay yapmayacaklari soylediler. dunyalar basimizi yikildi, ne hayallerle gitmistik ne umitlerle. Suan 12 gunluk bir hap kullaniyorum adetim gelsin ve yenide baslayalim diye. Cok kotu hissediyorum kendimi. Sol tarafim acayip agriyor, dordude orda oldugu icin bastiriyor. Is yerindeyim izin alamiyorum... Morelim acayip bozuk. Ben hollandada yasadigim icin tedavi isimleri yazmadim ama son deneyecegimiz seyin adi IUI. Belki deneyenler vardir, lutfen yorumlariniz bekliyorum. 3 sene bitti evliligimiz gelen giden soruyor artik. Insanlar neden boyle.....

Selam bayanlar,

Ben 2 yildir bebek istedigimiz icin tedavi goruyorum. Ilk basta sorunum adet duzensizligi idi. Hormon haplari ile onu yoluna koyduk ve adetim duzeldi. Bu arada esimde testlerden gecti ve Allah'a sukur ondan da sorun gorulmedi. 5 aydir karnimdan bir igne yapiyorum ve 4 gun aralikla hastaneye gidiyorum yumurta buymesi var mi diye. Bu 5 ay icerisinde de hamile kalamayinca doktorumuz yeni bir tevadi sekli onerdi. Esim kendisinden cikan sivi' yi (kusura bakmayin boyle yazidigim icin) labratuvara verecek ve bu yumurta catlayacagi gun benim rahmine bir igne yardimi ile sikilacakti. Cok sevindik yeni bir sey deneyecegiz diye umutlar cogaldi falan. Cumartesi hastaneye gittik ve 4 tane yumurtam oldugunu ve bunun cok tehlikeli olacagi icin bu ay yapmayacaklari soylediler. dunyalar basimizi yikildi, ne hayallerle gitmistik ne umitlerle. Suan 12 gunluk bir hap kullaniyorum adetim gelsin ve yenide baslayalim diye. Cok kotu hissediyorum kendimi. Sol tarafim acayip agriyor, dordude orda oldugu icin bastiriyor. Is yerindeyim izin alamiyorum... Morelim acayip bozuk. Ben hollandada yasadigim icin tedavi isimleri yazmadim ama son deneyecegimiz seyin adi IUI. Belki deneyenler vardir, lutfen yorumlariniz bekliyorum. 3 sene bitti evliligimiz gelen giden soruyor artik. Insanlar neden boyle.....

diğer konu hakkında bilgim de yok fikrim de

ama insanlar konuşur, bu konuşmalar sizi rahatsız eder ama onları susturmamız mümkün değil ki?
kaldi ki biz işlerimizi "millet ne der" diye yapamayız ki...

bizim hayatımız onlar ne karışır :1ninca:

insanlar düşüncesiz olduğu için böyle

takmamak lazım, onların dediklerni düşünmemek lazım

cevap vermek zorunda da değilsiniz :lepi:

tedavinizi dua ile destekleyin karşılığını er geç alırısınız ama sakın ha ümitsizliğe kapılmayın kaydirigubbakcemile5

anladigim kadari ile asilama yapacaklar
4 tane yumurztan var cok tehlikeli demelerinin sebebi cogul gebelik 4 tane yumurtam var tehlikeli diye kenidni sartlama yabanci doktorlar herseyi cok fazla abartiyorlar senin durumunda korkulacak bisey yok tüp bebek tedavisinde 30un üzerinde yumurta cikaranlar var sende 4 yumurta korkulacak bisey yok sadece cogul gebelik riski oldugu icin ertelemislerdir

Selam bayanlar,

insanlar hep konuşurlar konuşurlar bende 3.5 yıllık evliyim bebek istiyorum ama eşimde sperm düşüklüğü var gerçi dr ler olur diyo ama olmuyo:bbo: çok üzülüyorum bu insanların sorması her şeyi didiklemesi yüzünden eve hapsoldum diyebilirim nete düşmüşüm bi çıkar yol arıyorum soruyolar kac yıllıkevlisin diyorum şukadarlık bebek varmı yok neden dr gittinizmi sendenmi kocandanmı belki insani bi yaklaşım ama herkesin ortasında sorulmazki ve didiklenmez hele kaynanam biliyo oğlunda anormallik var seni dr götüreyimmi diyo ya resmen deliriyorum bizede mikro enjeksiyonu tavsiye edenler oldu ama inş oralara varmadan yavrularımızıa kavusuruz :ecrin_bebek:

insanlar hep konuşurlar konuşurlar bende 3.5 yıllık evliyim bebek istiyorum ama eşimde sperm düşüklüğü var gerçi dr ler olur diyo ama olmuyo:bbo: çok üzülüyorum bu insanların sorması her şeyi didiklemesi yüzünden eve hapsoldum diyebilirim nete düşmüşüm bi çıkar yol arıyorum soruyolar kac yıllıkevlisin diyorum şukadarlık bebek varmı yok neden dr gittinizmi sendenmi kocandanmı belki insani bi yaklaşım ama herkesin ortasında sorulmazki ve didiklenmez hele kaynanam biliyo oğlunda anormallik var seni dr götüreyimmi diyo ya resmen deliriyorum bizede mikro enjeksiyonu tavsiye edenler oldu ama inş oralara varmadan yavrularımızıa kavusuruz :ecrin_bebek:

Canım kusura bakam bu konularda çok bildgim yok ama 3,5 yıldır olmuyorsa hala neden doğal yollarla olmasını bekliyorsun? Tedaviyi neden denemiyorsun çünkü 3,5 sene oldukça uzun bir zaman.

Mevlam herkezi bir şekilde imtihan ediyor önemli olan sabır,seni çok iyi anlıyorum çünkü biz de 1,5yıldır uğraşıyoruz ama biliyoruz ki rabbim ihmal değil imtihan eder,bakalım bizim ana-baba olma sıramız ne zaman gelecek..
umarım siz de en yakın zamanda hayırlısıyla vuslata erersiniz..

canım ben 6 yıllık evliyim...
son dört buçuk yıldır bebek için uğraşıyorum eşim ve bende hiç bir sorun yok ama gel görki bebeğimizde yok...senin bahsettiğin aşılama,ben dört kere oldum ama tutmayınca tutmuyor işte,üstelik bünyem çok hassas ve ilaçlar her defasında bir tarafıma zarar verdi tüylendim,rahim iç duvarım inceldi bunun için östrojen kullanırken göğsümde kist oluştu hormonlarım sorun yaşadı herşey bi yana polikistik durumu ortaya çıktı vs vs vs...
ama ümidimi yitirmedim hiç,şimdi tüm tedavileri bıraktım çünkü kendime biraz zaman tanımak istedim mümkün mertebe düşünmeyeye gayret ettim ediyorumda...
ilk kez bu ay olumsuz dahi olsa yumurtamın döllenme başlangıcını yaşadım ama döllenmedi...ancak, ilk defa kandan bakılan b-hcg 0,01 yerine 3,78 çıkması bile eşimle benim dünyamızı değiştirdi...kesinlikle ve kesinlikle beyninden bazı düşünceleri at kenara canım,aksi halde enjeksiyon yani tüp bebek bile denesen beynin rahat olmadıktan sonra tutmayabiliyor...
allah bizi bu yolda deniyor ve sabır en önemli şey,allaha tevekkül et ve oluruna bırak herşeyi...herşey nasip güzelim yeterki hakkımızda hayırlı olanı versin allah...ve lütfen hemen ümidini yitirme !

Sagol arkadaslar yorumlariniz icin.
Umidimi asla yitirmede. Rabbim herseyin hayirlisini versin diye dua ediyorum. Ister istemez morel bozuklugu yasiyorum. 3 bayan bir ofiste calisyoruz. 1 in bebegi 10 aylik, 1i hamile. Bu ikisi benden sonra bebek dusunmeye baslamislardi............
Insanlara gelince fazla takmamaya calisiyorum. Ama bazende etkileniyorum iste. Rabbime binlerce kez sukurler olsun insallah butun isteyenlere rabbim hayirli evlatlar nasip eder.

6 yıl çocuk diye yapmadığımız kalmamıştı, ikimizdede problem yoktu ama olmuyordu, tüp bebek dışında o zamanın şartlarında her şey denendi.
Sonunda hastanede dosyamı kapattılar. Bizde çocuksuz bir hayata hazırlandık. Her şey ruh haliyle alakalı, ne zaman stresi üstümüzden attık rahatladık Rabbim bir evlat verdi, hemde tedavisiz doğal yoldan, üstüne korunurken ikincisi geldi.
Yani öncelikle dualarınızı ve inancınızı kaybetmeyin, ama bu tip olaylarda diğer en önemli olay stres yapmayacaksınız. Ne kadar rahat olursanız inanın o kadar olumlu sonuç alırsınız.
Rabbim inşallah her isteyeni anne baba yapsın.

bende 5 senelik evliyim şuan hamileyim benim hamile olmam imkansızdı tüp bebek düşünürken hamile kalmışım allahın işi işte allaha sığın içini rahat tut zamanı var demekki
ama seni çok iyi anlayabiliyorum zaten insanların bitmeyen soruları en çok üzen de o sorular zaten başa gelmeden bu tür şeyler anlaşılmıyo allah kimseye göstermesin zor iş dediğim gibi içini rahat tut insanları duyma

inşallah dünyalar tatlısı bebeğin olur üzme kendini yenmeye bak tamam

anladığım kadarıyla bir sağlık sorununuz yok..buna sevinmelisiniz..eminim hayırlı olan ewn kısa zamanda sizde çocuk sahibi olacaksınız.bu konuda kendinizi sıkıp üzmeyin ,rahat olun ,hatta eşinizle bir tatile gidin:)

Selam bayanlar,

inşaallah tedaviden güzel sonuçlar alırsın
üzülme moralini bozma moral bozukuluğuda olumsuz etkiler
insanlara gelince Allah ağız vermiş konusuyolar işte basit basit
hiç dikkate alma basitlik de geç
hamilelerede konuşuyolar aptal aptal kendimden biliyorum
yok karnın küçük yok çok kilo aldın yok karnın sivri erkek bu
karnın aşağıda niye böyle vs. vs.:1no2:

canım benim hiç üzülme kimin ne dediğine susturamazsın insanları bir tane bebğin olur bu sefer ikinciyi yapmıyon mu derler ben 4 yıllık evliyim benimde cocuğum yok troid tedevisi görüyorum ve troitin gebe kalma riskleri var hiç üzülme banada soruyorlar istemiyorum diyorum geçiyorum yüzüme dangalağın teki kısırmısın bile dedi boşvereceksin moralini yüksek tut herşey yoluna girer merak etne

canım benim hiç üzülme kimin ne dediğine susturamazsın insanları bir tane bebğin olur bu sefer ikinciyi yapmıyon mu derler ben 4 yıllık evliyim benimde cocuğum yok troid tedevisi görüyorum ve troitin gebe kalma riskleri var hiç üzülme banada soruyorlar istemiyorum diyorum geçiyorum yüzüme dangalağın teki kısırmısın bile dedi boşvereceksin moralini yüksek tut herşey yoluna girer merak etne

Yorumlariniz icin sagolun. Bu aralar cok doluyum iste, birde ustune hastanede devam etmeyelm tedaviye deyince ne yapacagimi sasirdim. Bugun iste gitmedim, gidesim gelmedi. Hastayim devam.
Insanlara gelince evet takmayacagim, haklisiniz. Allah agiz vermis, kiminin agzindan hayirli seyler cikiyor kimin kinden fesatlik iste. Biz 4 ay once yeni bir ev aldi 3 ay tamiratla ugrastik. Yeni rahata kovustuk belkide boylesi hayirlidir. Camide bir amca esime demiski ev alacagine cocuk dusun cocuk. 3 sene oldu hala tik yok. Esim eve geldi ve inanin hungur hungur agladi.. Iste boyle insanlar var!

canım inan bana çok üzüldüm kendi geleceğmi gördüm sanki:(
benim de rahatsızlığım var şuan tedavi görüyorum evlilik öncesi tedbir amaçlı çünkü PCO luyum ve gebe kalmam sorun olblrmş.şimdiden seninle aynı duyguları hissediyorum, nişanlım çok istiyor çok seviyor çocukları.her konuşmamızda üzülüyorum.
ama sakın umudunu kaybetme bak anlatılanlara..insanlar hiç beklemedkleri zamnlarda hamile kalabiliyorlar..
Allah sabır versin, inşallh yüzün gülecek..

Back