- 20 Mart 2008
- 140.521
- 210.409
- 60
- Konu Sahibi dendendeniz
Ac kalir ona bisey olur diye korkuyorum da sariligi atlatamaz vs diye ilk bebegim
Sarılığın geçmesi için emmesi lazım.
Süt çok fazla gelmiyorsa,o zaman mamaya başlamakta fayda var.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ac kalir ona bisey olur diye korkuyorum da sariligi atlatamaz vs diye ilk bebegim
Sarılığın geçmesi için emmesi lazım.
Süt çok fazla gelmiyorsa,o zaman mamaya başlamakta fayda var.
Mecbur durmadigi zaman mama veriyorum ama dediginiz gibi malt icicekleride deniyim insaallah cogalir sutum tesekkur ederim cook
İlk aylarda sadece anne sütü alan bebeklerde doyma kriteri çişli bezlerdir. Sadece anne sütü verdiğiniz zaman çişli bezleri nasıl?Her arandikca emziriyorum ama biraktiginda agzinda sut yok hic yutkundugunu bile hissetmiyorum birakiyorum 5 dk sonra agliyor yine emziriyorum yinr ayni en son mama veriyorum uyuyor bu sefer onu ac biraktigim icin cok uzuluyorum oturup saatlerce agliyprum ben emiyor doyuyor saniyorum cunku (
İlk aylarda sadece anne sütü alan bebeklerde doyma kriteri çişli bezlerdir. Sadece anne sütü verdiğiniz zaman çişli bezleri nasıl?
Bir de facebook'ta emzirme sanatı grubu var. Orada emzirme ile ilgili çok güzel, detaylı bilgiler bulabilirsiniz. İsterseniz bir göz atın.
Panik yapmayın :)
Kac ogum vermem gerekir acaba 60 cc mama.ne kadar tok tutar kiTorunumun doktoru her seferde 60cc verin demişti.
Rica ederim ne demek,bende teşekkür ederim size:))
Her arandikca emziriyorum ama biraktiginda agzinda sut yok hic yutkundugunu bile hissetmiyorum birakiyorum 5 dk sonra agliyor yine emziriyorum yinr ayni en son mama veriyorum uyuyor bu sefer onu ac biraktigim icin cok uzuluyorum oturup saatlerce agliyprum ben emiyor doyuyor saniyorum cunku (
[/QUOTE
Lohusalık zor bir durum, geçmiş olsun. Sakin olmaya çalışın. Stres sütün en büyük düşmanı çünkü. Bol bol su için, yeşillikve çerez yiyin, susam ve tahin en çok süt yapan şeyler. Kaşık kaşık yiyin susamı.
Göğüsleri yara olmayan anne yoktur herhalde. Her anne ağlayarak emzirir yavrusunu bu yüzden. Çok zor bir süreç ama geçecek.
Siz ona alışacaksınız, bebeğiniz de size ve dünyaya alışacak. İkiniz için de zor ama geçecek.
Bir de beveğinizin göğsünüzü kavrayamadığından bahsetmişsiniz. Meme ucunu almasına parmaklarınızla yardımcı olun. Siz onun ağzına verin ki o da öğrensin.
GEÇECEK, biraz dayanmaya çalış. İnşallah korktuğun kadar olmaz, çabuk geçer.
Bence bebeğinizin uyanma periyotlarına göre ayarlayabilirsiniz. Bir de mamaların üzerinde ayına göre kaç cc kaç kere verilmesi gerektiği yazıyor ya onunla birlikte sütünüzü ve bebeğinizin durumunu takip ederek bir program yapabilirsiniz.Kac ogum vermem gerekir acaba 60 cc mama.ne kadar tok tutar ki
Kac ogum vermem gerekir acaba 60 cc mama.ne kadar tok tutar ki
Benimde sutum cok yoktu. Simdi düşünüyorum da dogru enziremedigim icindi. Birinden yardim alin. Kahverengi kismida Bebek agzina almali
Mamayı nasıl veriyorsun biberonla mıMerhaba,
11 gün önce sezaryan doğum yaptım ancak sütüm çok az iki gögsümden sağdığım halde 30 cc süt çıkıyor bebeğime yetmiyor mama ver dedi hemşire ama günde ne kadar kaç kere dediğimde doğru düzgün cevap vermedi gögüs uçlarım yarıldı ve yara sürekli kanıyor birde bebeğim hırslanıyor memeyi birden kapıyor sadece kuru meme gibi ucunu emiyor tamamını aldıramıyorum bir türlü yenidoğan sarılığı var ağlaya ağlaya emzirmeye çalışıyorum ama süt gelmiyor yavrum doydu sanıyorum sonra ağlıyor sürekli kafama göre mama veriyorum lütfen tecrübeli anneler bana tavsiye verirmisiniz günde kaç cc kaç öğün mama vermeliyim ne yapmalıyım
Her bez degistirmede cisli bezi ve kakasi bazen yesil bazen sari ama cok yapmiyor cis cok yapiyor gibi video cok izledim deli gibi halende izliyorum ama ac oldugu icin hirslaniyor tam kavrayamiyor kuru emzik gibi emiyor zamanla ogrenicem sanirimBence bebeğinizin uyanma periyotlarına göre ayarlayabilirsiniz. Bir de mamaların üzerinde ayına göre kaç cc kaç kere verilmesi gerektiği yazıyor ya onunla birlikte sütünüzü ve bebeğinizin durumunu takip ederek bir program yapabilirsiniz.
Bir gün biraz fazla ya da biraz az içti diye bir şey olmaz. Çişini, kakasını kontrol edin. Bezi ıslanıyorsa doyuyordur. Karnını kontrol edin bir de. Büzük büzükse açtır. Derisi dümdüz duruyorsa doymuştur.
Herkes deneye deneye bir şeyleri öğreniyor inanın. Bilmiyorum diye kendinizi hırpalamayın. Emzirme Videoları felan vardır, onları izleyin. Size fikir verecek ve sakinleştirecektr diye düşünüyorum.
Her bez degistirmede islak oluyor bezi hatta altini actigimizda tekrar isiyorAptamil1 kullandık bizde,kutu üzerinde öğün sayısı yazıyor zaten ona göre vereblirsiniz mamayı.
İlk başlarda yeterli geliyor miktar olarak,aylara göre cc artıyor.
Birde bezine dkkat edin ıslaklık varsa doyuyordur bebek.
Her bez degistirmede islak oluyor bezi hatta altini actigimizda tekrar isiyor
Allah analı babalı büyütsün benimde bebeğim 1,5 aylık ilk günlerde bebeğim açlıktan çokca ağladı sürekli emzirdim ve gittikçe sütüm arttı sende bol bol beslen kilo alırım dıye düşünme rezene anason papatya kimyon karıstırım gğnde üç defa içtim baya fayda etti. Göğüs ucum o kadar büyük bi yara olmustu ki doktor nasıl emziriyorsun diye şaşırmıstı. Doğumdan önce haftalarca krem sürmüştüm ama yıne yara oldu bana göğüs kalkanı iyi gelmişti butun kremlerı bi kenara bırakıp onu kullandım 10 günde iyileşti bence mutlaka dene