Merhaba. Ben 31 yaşında bir çocuk annesi ,22 yaşında öğretmen olarak mezun olmuş ama hiç derse girmemiş bir bayanım. Günlerdir nasıl yardım alabileceğimi bilmediğim bir soru vardı bu akşam aklıma kadınlar klubündeki bu forum geldi. Ben 22 yaşında mezun olur olmaz çok yanlış bir evlilik yaptım, eski eşim hiçbir şekilde çalıştırmadı. Geçen sene boşandım ve istanbul'a geri döndüm. Geçen seneden beri bir markette kasiyerlik yapıyordum ama artık diplomamı kullanmak istedim. Bu arada mezun olduğum branşla ilgili okumalar yapmaya devam ettim kendimi taze tuttum hep takip ettim. Bu sene içimde öğretmenlik aşkı depreşti ve bir özel okulla görüşmeye gittim. Üzülerek söylüyorum bir yalan söyledim ve deneyimli olduğumu söyledim. Yaşımdan dolayı ikna oldular sanırım. İşe kabul edildim. Fakat çok büyük bir sorun var. Ben branşıma hakim olsam da okulda işleyiş nasıldır bilmiyorum. Ve ben acemice davranırsam işimden olmaktan korkuyorum. Bana eylülde seminer var dediler seminer nedir onu dahi bilmiyorum. Yazılılar nasıl hazırlanır,hangi evraklardan sorumluyum öğrencilerle ilgili ders dışı işler nelerdir, takip etmem gereken evraklar nelerdir, yıllık plan nasıl hazırlanır, derslerle idare arasında neler yapmam gerekiyor inanın bilmiyorum. Zamanla öğrenebilirim biliyorum ama ben deneyimli olduğumu söylediğim için bilmediğim anlaşılırsa işimden olurum. Hiç bilmeyene göre anlatacak hocalarım varsa çok mutlu olurum. Biliyorum yalan söylemek doğru değil; ama çocuğuma iyi bir gelecek vermek için bir yerden başlamam gerekiyordu. Çok şükür branşıma hakimim yani öğrencilerimi dersim konusunda mağdur etmeyeceğimden vicdanım rahat. Tek sıkıntı idari işler evraklar ders dışı sorumlu olduğum işler nelerdir, seminer nedir , seminerlerde ne yapıyoruz gibi mevzular ? Şimdiden yardımcı olan hocalarıma teşekkür ederim