Tecrübeli hocalarım, deneyimlerinize ihtiyacım var.

Taze Hoca

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2017
3
0
37
Merhaba. Ben 31 yaşında bir çocuk annesi ,22 yaşında öğretmen olarak mezun olmuş ama hiç derse girmemiş bir bayanım. Günlerdir nasıl yardım alabileceğimi bilmediğim bir soru vardı bu akşam aklıma kadınlar klubündeki bu forum geldi. Ben 22 yaşında mezun olur olmaz çok yanlış bir evlilik yaptım, eski eşim hiçbir şekilde çalıştırmadı. Geçen sene boşandım ve istanbul'a geri döndüm. Geçen seneden beri bir markette kasiyerlik yapıyordum ama artık diplomamı kullanmak istedim. Bu arada mezun olduğum branşla ilgili okumalar yapmaya devam ettim kendimi taze tuttum hep takip ettim. Bu sene içimde öğretmenlik aşkı depreşti ve bir özel okulla görüşmeye gittim. Üzülerek söylüyorum bir yalan söyledim ve deneyimli olduğumu söyledim. Yaşımdan dolayı ikna oldular sanırım. İşe kabul edildim. Fakat çok büyük bir sorun var. Ben branşıma hakim olsam da okulda işleyiş nasıldır bilmiyorum. Ve ben acemice davranırsam işimden olmaktan korkuyorum. Bana eylülde seminer var dediler seminer nedir onu dahi bilmiyorum. Yazılılar nasıl hazırlanır,hangi evraklardan sorumluyum öğrencilerle ilgili ders dışı işler nelerdir, takip etmem gereken evraklar nelerdir, yıllık plan nasıl hazırlanır, derslerle idare arasında neler yapmam gerekiyor inanın bilmiyorum. Zamanla öğrenebilirim biliyorum ama ben deneyimli olduğumu söylediğim için bilmediğim anlaşılırsa işimden olurum. Hiç bilmeyene göre anlatacak hocalarım varsa çok mutlu olurum. Biliyorum yalan söylemek doğru değil; ama çocuğuma iyi bir gelecek vermek için bir yerden başlamam gerekiyordu. Çok şükür branşıma hakimim yani öğrencilerimi dersim konusunda mağdur etmeyeceğimden vicdanım rahat. Tek sıkıntı idari işler evraklar ders dışı sorumlu olduğum işler nelerdir, seminer nedir , seminerlerde ne yapıyoruz gibi mevzular ? Şimdiden yardımcı olan hocalarıma teşekkür ederim

Branşınızla ilgili bilgili olabilirsiniz ama 10 senedir tahta ve öğrenci önüne geçip bir şeyler aktarmamışsınız. Konuları biliyor olmak yeterli değil. Öğrenciye bilgiyi aktatma konusunda ne derece başarılısınız bunu bilmiyorsunuz ki.
Yaptığınız doğru değil hiç değil farkındasınız. Liyakatsiz davranmışsınız.
Diğer konular hakkında bilgim yok.

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim. Bu 10 sene içinde çevremdeki ailelerin çocuklarına ve internetteki özel hoca sitelerinden gelen öğrencilerime özel ders verdim. Aynı zamanda üniversitede 1 sene boyunca staj yaptım yani derslere girdim. Fakat ne stajda ne özel derste , bir özel okuldaki idari işler olmadığı için sadece idari işler ve prosedürler kısmına hakim değilim. Hiç derse girmedim dememin sebebi ; yani özel bir kurum çatısı altında devamlı olarak derse girmedim. Branşımla ilgili sürekli kendimi geliştirdiğim ve aktarmam konusunda takdir aldığım için vicdanım çok rahat. Eğer öğrencilerin mağdur olacağı şekilde yetersiz olsaydım böyle bir şeye zaten cesaret edemezdim . Sorumu o zaman şöyle güncelleyeyim ; özel okullarda günlük ve dönemlik prosedür ve idari işler hakkında tecrübeli hocalarımızın deneyimine ihtiyacım var.

Hocam ilk gün toplantılar olur genelde yil icinde neler yapılacağıyla ilgili, yanında kağıt kalem olsun yeter. Seminer boyunca da bunlarin hazirliklari tamamlanir. Bazi kurumsal okullar seminer doneminde gercekten seminer verir elbette ama bunu genellikle zumre baskanlari falan halleder kuruma yeni gelmis ogretmene gorev verilecegini zannetmiyorum. Yıllık planı ve senebasi zumre tutanagini eger tek ogr isen internetten bulup, okul, ogr adı gibi gerekli yerleri değiştirip duzelteceksin 10 yillik ogretmenim bunu kendi eliyle hazırlayan ogretmen daha görmedim. Yani basit is:KK66: geri kalan evraklarla ilgili yonlendirmeler olur cunku genellikle kimse dort dortluk yapamadigindan mutlaka bir bilene sorar mud yrd veya rehberlik ogr gibi onu da takma, sadece oncesinden internette ufak bi arastirma yap ogretmenlikle ilgili paylasim sitelerinden. ama beni en çok geren su oldu mutlaka sorulacaktır toplantida hangi kurumlarda çalıştın, bilmem kaç yıl önce şu mufredattan çıktı, şu konunun şurasını veriyoruz burasını vermiyoruz vb bunlar aktif çalışmayla hakim olunan şeyler. O yüzden yalan olması kotu olmuş ama Allah utandırmasın ne diyeyim.

Hocam cevabınız için içtenlikle teşekkür ederim. Bu başlığı açtıktan sonra müdür yardımcısını arayıp durumu ifade ettim işe başlayamayacağımı ilettim. Müdür bey daha sonra beni arayıp tek sorun eğer buysa halledilir diyerek kurumda başlamamı istedi. Bu da beni ayrı motive etti. Yarın başlıyoruz. Allah utandırmasın hiçbirimizi. Yönlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Sağolun

Hocam cevabınız için içtenlikle teşekkür ederim. Bu başlığı açtıktan sonra müdür yardımcısını arayıp durumu ifade ettim işe başlayamayacağımı ilettim. Müdür bey daha sonra beni arayıp tek sorun eğer buysa halledilir diyerek kurumda başlamamı istedi. Bu da beni ayrı motive etti. Yarın başlıyoruz. Allah utandırmasın hiçbirimizi. Yönlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Sağolun
Hocam çok sevindim buna ne güzel olmuş ne iyi yapmışsın:) Allah utandırmasın gerisi hallolur artık:) kafana takılan bişey olursa yaz elimden geldiğince yardımcı olurum ama yüzyüze yardım elbette daha iyi olacaktır mutlaka olur okulda yardım eden:)

Bence çok takmayin zamanla adapte olacaksınız. Herkes mükemmel değil unutmayın. Umarım ilk gün iyi geçmiştir

Bu tamamen deneyimlenerek öğrenilecek bir şey.. Meslekte 5. yılım ve hala eksiklerim var. Her sene başı ve sonunda bu evrak prosedürü problem olur zaten.. Yaşayarak zamanla çözersiniz hocam.. Yeni işinizde başarılar dilerim.

X