Tecrübeli evli bayanlar fikir istiyorum

Yardimci alin.
Benimki her turlu isi yapar ama ben yapmasini istemiyorum yemek yapiyo zaten digerleriylede yardimcim ilgileniyo ohh,kafaniz rahat olur enazindan..

Niye ev isi kadinin isi olsun zaten bi cogu fiziksel guce dayali. Ayrica yer duvar silen ya da yemek yapan erkek cok da seksi gorunur bana. Herkesin itici anlayisi farkli demek ki

Ben hep diyorum elleme fakat şimdi bebişimiz geliyo . Bana iş koymaz canım . Kıskanma tamammı
kıskankmıyorum benimkide yapar şükür konu sahibinin dertlendiği bi konuda senin gibi eşimi övmüyorum
eşimi övmedim, anlatmadım diye kıskanç oldum. ama kıskanmadım amacına ulamaşadın

Ortak yaşam alanını paylaştığımızı ve bunun benim görevim değil, bizim görevimiz olduğunu beynine işliyorum. Şunu neden yapmadın dediğinde, sen gördüğünde yapsaydın, sen gördüğünde atsaydın gibi telkinlerde bulunuyorum. E tabi o işi de yaptırıyorum, sen düşünmelisin bunu benim söylememi bekleme diye Her geçen gün ilerleme kaydediyorum bence

ablacım ben 4 aylık evliyim nacizane benim eşimle olan durumu paylaşmak istiyorum. ben atıyorum bulaşıkları yerleştiriyosam eşime aşkım şu sofradakileri getirsene gel git yapmayım diyorum masayı sildirceksem aşkım ben ocağı temizliyorum sende sofrayı silsen diyorum eşim evi iyi süpüremiyo evet beğenmiyorum onun yaptığını :)) camı çok iyi siler ama ona da boyum yetmiyo bir de yükseklik korkum var evimiz 5. katta oan söylüyorum aşkım benim boyum yetmiyo salonun camını silsene diye yani bir seferde bi sürü değil tek tek söylüyorum farketmeden baya iş yapmış oluyo :)

Bi de şöyle söyleyeceğim. Benim 2 ablam var evli, yaşları büyük. Eski jenerasyon o yüzden eşleri hayatta ev işine karışmaz. Ama mesela biz yeni jenerasyonun eşleri cam bile siler. Artık her şey farklılaşıyor. Çocuklarınızı da öyle büyütün lütfen.
Erkek ev işi de yapar, neden yapmasın ki? Eskide kaldı o düşünceler...

yok haşa demedim, dermiyim öyle şey, hatta bi iki kere salata yaptı, seviçten ne yapacağımı bilemedim,gözlerim doldu, ömrü hayatımda ben böyle leziz salata yemedim dedim, daha ne diyim?
bekarken bıkmış demekki sende yapıyosun diye işine geliyo

İtici oluyormuş şekerim, ısrar edersek de bizden soğuyabilirlermiş. Aman Allah korusun...

Çok üzüyor bu durum beni, bi de geçen gün ben baba olmak istiyorum falan dedi, unut onu dedim, sen bebeğin bakımınıda bana yıkarsın, ben tek başıma bakamam dedim ciddi ciddi çocuk falan istemiyorum artık...eve mi yetişiyim ? işe mi?
Yaa kavga etmekten, dır dır etmekten bıktım artık, susuyorum

Canımcım kendini bu kadar üzmeye değer mi? İki çözüm yolu var önünde ya haftada 15 te bir yardımcı alacaksın, sen de ufak tefekle ilgileneceksin ya da oturup cidii bir konuşma yapacaksın. Konuşmayla olmuyorsa ev işlerini protesto edeceksin. Bu yöntem biraz zor ama etkili.
Keşke kendiliğinden yapsa ama senin eşin kendiliğinden yapacak bir adam değil anladığım kadarıyla. Sızlanmayı bırak harekete geç...

İtici oluyormuş şekerim, ısrar edersek de bizden soğuyabilirlermiş. Aman Allah korusun...

Bence kadın ev işi yaparken erkeğin soğuma ihtimali daha yüksek ( tuvalet temizliği, burnun akması, saçlar başlar dağınık, çamaşır suyu kokusu, daha neler neler )

Eşiniz yardım etmiyorsa ki aslında etmesi gerekir zira ev işi kadının vazifesidir, erkekte evin para kazananıdır o yüzden erkek iş yapmaz laflarını asla kabul etmeyenlerdenim, zorlamalarınıza rağmen yapmıyorsa da yardımcı tutun.

O işte yoruluyorsa sizde yoruluyorsunuz, hayat müşterek, siz süpürme işini yapıyorsanız o yerleri silsin, siz bulaşıkları toplarken o çamaşırları yerleştirsin, bunda ayıp yok ama tabii siz yardımcı alsanız bile eşinizi yardım etmesi için teşvik edin, zaten eli yatkınmış yapsın, bugün 2 kişisiniz yarın öbürgün bebek olunca eşin yardımına ihtiyaç duyacaksınız, gerekirse bebeğin gazını çıkaracak, altını değiştirecek, uyutacak.

21 yıllık evliyim üstelikte ev kadınıyım ev kadını otursun kendini yaysın eşi iş mi yapsın diyenler olur, evet efendim yapmalı, madem biz hayatı paylaştık o süpürür ben silerim, o toz alır ben dağınıklık toplarım, bundan ne eşim ne ben gocunmadık, çocuğumuz oldu birlikte baktık, 10 çocuk olsun hepsine bakar, öyle gözle değil, altını temizler gazını çıkarır, bunlar yapılmalı, evde herkes birşeylerin ucundan tutmalı.

yazdıklarınızın altına imzamı atıyorum, sonuna kadar haklısınız...Diyelim ki bugün yardımcı tuttum , yarın çocuk olsa ona da bakmaz herhalde, anca uzaktan sever zannımcaEvlenmeden önce de bunları defalarca konuştuk, ev işlerine, yemeğe yardım etmezsen olmaz dedim, hep tabi ki yardım ederim, sen çalışırken ben kumandayı alıp televizyonun karşısında yan gelip yatmam diyordu, ama malesef şu an bunu yapıyor

Valla benimki aslan burcu. 2 alkisliyorum " aslanim benim, evimin direği " valla en son öyle sildi camları henüz evli değiliz gerçi ama yardım eder. Her şeyi beraber yapıyoruz, şu an :) evlenince ne olur bilemem :)

Ya bu tamamen kisilik meselesi benim.esimde arkadasiyla kaliyomus 7 sene tabi aralarinda temizlik bolumu fln yapmislar simdide bana yardim eder ne yalan soyleyim benden iyi temizlik yapar hatta(masallah deyin ) :) ama benim esim temiz titiz daginikligi sevmez ve 7-8 sene bekar olarak yasadigi icin alismista allah razi olsun evlendim artik karim yapsin diyen bi tip degil cok sukur nazar degmesin insallah hep boyle gider. Sende kocanin diliyle konus sirtini sivazla tatli dille yaptir aman sen soylesin askim boylesin bitanem fln die yikayip yagla yani inceden inceden alistir bi.anda degil yani baktin olmuyo kabullencen o zaman

Tatlı dille yaptırıyorum ben, bazen de rüşvet veriyorum. Bir de işe beraber girişin. Siz eğer 'Kalk camları sil'' derseniz silmez. Ama elinizde kovayla içeri girer, bir bezi verir, bir bezi kendiniz alırsanız o da sizle yapar. Biz bazen ev işlerini TV izlerken yapıyoruz beraber, ya da müzik açıyoruz.
Bir alıştı mı zaten hep yapmaya başlar, sizin lafınıza bile gerek kalmaz.
Ben hiç yardımcı tutmadım bugüne kadar ama dilerseniz o seçenek de var.

Mesajın başını siz, sonunu kuzeniniz yazdı herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…