- 30 Ağustos 2013
- 6.364
- 1.085
Ben yaptırmıyorum o kendi yapıyor ne çok kıskandınız be
kıskankmıyorum benimkide yapar şükürBen hep diyorum elleme fakat şimdi bebişimiz geliyo . Bana iş koymaz canım . Kıskanma tamammı
Evleneli 1 yıla yaklaştı ve eşimin tembelliği beni canımdan bezdirdi. Bekarken böyle değilmiş,ev arkadaşıyla kalıyormuş, iki haftada bir evi süpürüp siliyorlarmış, beraber yemek yapıyorlarmış, hep iş bölümü varmış aralarında...Neyse benle evleneli inanın hiç bişeye elini sürmez olduBende çalışıyorum , o da çalışıyor. ben biraz erken geliyorum, yemeği her gün yapıyorum ama yemekten sonra sofrayı toplamaya, makineye atmaya bile yardım etmiyor, hafta sonu temizliği beraber yapalım diye kaç defa söyledim, surat astım, kavga çıkardım ama nafile, sen benim yaptığımı beğenmezsin diyip, işin içinden çıkıyor...off off haksızlık bu yaa, bende bel fıtığı var, biraz ayakta dursam, iş yapsam, ağrılarım başlıyor...Sırf bu ev eşlerinden dolayı başının etini yiyorum, bazende susup oturuyorum, napiim ben yaa? sizin eşleriniz yardımcı oluyor mu? nasıl iş yaptırtıyorsunuz, bi akıl verin Bu nedir yaa, ben hizmetçimiyim?
Sende yapma demeyin nolur? Evi pislik götürüncede rahat edemiyorum
bekarken bıkmış demekki sende yapıyosun diye işine geliyoyok haşa demedim, dermiyim öyle şey, hatta bi iki kere salata yaptı, seviçten ne yapacağımı bilemedim,gözlerim doldu, ömrü hayatımda ben böyle leziz salata yemedim dedim, daha ne diyim?
İtici oluyormuş şekerim, ısrar edersek de bizden soğuyabilirlermiş. Aman Allah korusun...Bi de şöyle söyleyeceğim. Benim 2 ablam var evli, yaşları büyük. Eski jenerasyon o yüzden eşleri hayatta ev işine karışmaz. Ama mesela biz yeni jenerasyonun eşleri cam bile siler. Artık her şey farklılaşıyor. Çocuklarınızı da öyle büyütün lütfen.
Erkek ev işi de yapar, neden yapmasın ki? Eskide kaldı o düşünceler...
Canımcım kendini bu kadar üzmeye değer mi? İki çözüm yolu var önünde ya haftada 15 te bir yardımcı alacaksın, sen de ufak tefekle ilgileneceksin ya da oturup cidii bir konuşma yapacaksın. Konuşmayla olmuyorsa ev işlerini protesto edeceksin. Bu yöntem biraz zor ama etkili.Çok üzüyor bu durum beni, bi de geçen gün ben baba olmak istiyorum falan dedi, unut onu dedim, sen bebeğin bakımınıda bana yıkarsın, ben tek başıma bakamam dedimciddi ciddi çocuk falan istemiyorum artık...eve mi yetişiyim ? işe mi?
Yaa kavga etmekten, dır dır etmekten bıktım artık, susuyorum
İtici oluyormuş şekerim, ısrar edersek de bizden soğuyabilirlermiş. Aman Allah korusun...
Evleneli 1 yıla yaklaştı ve eşimin tembelliği beni canımdan bezdirdi. Bekarken böyle değilmiş,ev arkadaşıyla kalıyormuş, iki haftada bir evi süpürüp siliyorlarmış, beraber yemek yapıyorlarmış, hep iş bölümü varmış aralarında...Neyse benle evleneli inanın hiç bişeye elini sürmez olduBende çalışıyorum , o da çalışıyor. ben biraz erken geliyorum, yemeği her gün yapıyorum ama yemekten sonra sofrayı toplamaya, makineye atmaya bile yardım etmiyor, hafta sonu temizliği beraber yapalım diye kaç defa söyledim, surat astım, kavga çıkardım ama nafile, sen benim yaptığımı beğenmezsin diyip, işin içinden çıkıyor...off off haksızlık bu yaa, bende bel fıtığı var, biraz ayakta dursam, iş yapsam, ağrılarım başlıyor...Sırf bu ev eşlerinden dolayı başının etini yiyorum, bazende susup oturuyorum, napiim ben yaa? sizin eşleriniz yardımcı oluyor mu? nasıl iş yaptırtıyorsunuz, bi akıl verin Bu nedir yaa, ben hizmetçimiyim?
Sende yapma demeyin nolur? Evi pislik götürüncede rahat edemiyorum
yazdıklarınızın altına imzamı atıyorum, sonuna kadar haklısınız...Diyelim ki bugün yardımcı tuttum , yarın çocuk olsa ona da bakmaz herhalde, anca uzaktan sever zannımcaEşiniz yardım etmiyorsa ki aslında etmesi gerekir zira ev işi kadının vazifesidir, erkekte evin para kazananıdır o yüzden erkek iş yapmaz laflarını asla kabul etmeyenlerdenim, zorlamalarınıza rağmen yapmıyorsa da yardımcı tutun.
O işte yoruluyorsa sizde yoruluyorsunuz, hayat müşterek, siz süpürme işini yapıyorsanız o yerleri silsin, siz bulaşıkları toplarken o çamaşırları yerleştirsin, bunda ayıp yok ama tabii siz yardımcı alsanız bile eşinizi yardım etmesi için teşvik edin, zaten eli yatkınmış yapsın, bugün 2 kişisiniz yarın öbürgün bebek olunca eşin yardımına ihtiyaç duyacaksınız, gerekirse bebeğin gazını çıkaracak, altını değiştirecek, uyutacak.
21 yıllık evliyim üstelikte ev kadınıyım ev kadını otursun kendini yaysın eşi iş mi yapsın diyenler olur, evet efendim yapmalı, madem biz hayatı paylaştık o süpürür ben silerim, o toz alır ben dağınıklık toplarım, bundan ne eşim ne ben gocunmadık, çocuğumuz oldu birlikte baktık, 10 çocuk olsun hepsine bakar, öyle gözle değil, altını temizler gazını çıkarır, bunlar yapılmalı, evde herkes birşeylerin ucundan tutmalı.
Mesajın başını siz, sonunu kuzeniniz yazdı herhalde.Evin işi bayana düşer . Şahsen ben erkeğimin iş yapması itici geliyor. Tabiki hastalik olmadigi sürece. Bence üsteleme eşine senden soğur. Benim eşim ben demeden ben sofra kurduysam o kaldırıyo. Makinaya çamaşırdır bulaşıktır akşam menüleri vss. Yapıyo . Ben bırak yaparım diyorum ne fark eder diyo. Tabi yorucu bi işte çalısmiyo bnada yardim ediyo evlendiğimizden beri böyle .