Tecrübeli evli bayanlar fikir istiyorum

V
Evli degilim ama sevgilimle bir yildir birlikte yasiyoruz asagi yukari biraz tecrube edindim...

Anasi nasil alistirdiysa oyle gidiyorlar. Benimki is yapiyor ama mesela babasi gibi arkadaslarimiz gelince sanki evin otoritesi oymus gibi davranir yalniz kalinca kuzu gibidir...

Yani bence yetistirilmeyle alakali. Arkadas evinde yapmak zorunda oldugundan yapmis simdi siz varsiniz kendinde bi mecburiyet hissetmiyor bence..
Valla bende oyle saniyordum da aileyle alakasi yok.Benim kayinvalidem 8 yasindan beri her isi gordurturmus.bulasiktan tut,temizlige kadar.En buyuk de o oldugu icin yapiyomus baya.Bekarkende cok temizdim titizdim diyor,eee simdi noldu diyorum?Sen beni tembellestirdin diyor:KK57:

Evin işi bayana düşer . Şahsen ben erkeğimin iş yapması itici geliyor. Tabiki hastalik olmadigi sürece. Bence üsteleme eşine senden soğur. Benim eşim ben demeden ben sofra kurduysam o kaldırıyo. Makinaya çamaşırdır bulaşıktır akşam menüleri vss. Yapıyo . Ben bırak yaparım diyorum ne fark eder diyo. Tabi yorucu bi işte çalısmiyo bnada yardim ediyo evlendiğimizden beri böyle .
eşiniz size yardımcı olduğu için bu kadar cürretkar konuşuyorsunuz muhtemelen :)
Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama iki kişinin çalıştığı evde eş yardımı şart oluyor maalesef.
Evet ev işi kadına düşer kabul ediyorum ama ucundan tutuvermekte bu kadar zor olmamalı, o zaman biz hatunlar neden el işinde emir altında çalışıyoruz? evin geçimi de erkekten sorulur sizin mantığınızla yola çıkarsak.

yok haşa demedim, dermiyim öyle şey, hatta bi iki kere salata yaptı, seviçten ne yapacağımı bilemedim,gözlerim doldu, ömrü hayatımda ben böyle leziz salata yemedim dedim, daha ne diyim?

sakın yarana tuz basmak olarak algılama da, çalışmadıgım halde esım haftasonu erken kalkmıs kahvaltı hazırlıyordu, ''biliyor musun, mutfakta erkek cok seksı olurmus'' dedım, hosuna gıttı......pazar gunu bır baktım sarkı soyleye soyleye hazırlıyor...
esımı kullanıyor musum gıbı dusunmeyin, sadece aklıma gelıp oylesıne takılmıstım ama nasıl motıve ettıyse, arkadasta demıs,biraz gazla bu ıs hallolur gıbıme gelıyor...

Bu nasıl tezatlarla dolu bir mesajdır böyle :KK66:
Hem evin işi kadına düşer hem eşim onu da yapar bunu da yapar. Eşiniz size itici gelmiyor mu bunları yapınca?
O annelerimizin zamanındaydı, şimdi evlerde iş bölümü yapılıyor. Siz çok eskide kalmışsınız diyeceğim ama adama da baya baya iş yaptırıyorsunuz.
Ben yaptırmıyorum o kendi yapıyor ne çok kıskandınız be :KK70:

V

Valla bende oyle saniyordum da aileyle alakasi yok.Benim kayinvalidem 8 yasindan beri her isi gordurturmus.bulasiktan tut,temizlige kadar.En buyuk de o oldugu icin yapiyomus baya.Bekarkende cok temizdim titizdim diyor,eee simdi noldu diyorum?Sen beni tembellestirdin diyor:KK57:

Aaa bak hakli olabilirsin ya... ben sadece babasindan gordugunu yapiyor diye ornek verdim ama simdi aklima geldi annesinin evine gittigimizde suyunu bile annrsine getirttirir eve gelince kendisi alir...

Demek ki biz yapiyoruz nasilsa diye yapmiyo bizim hodukler anacim :KK70: :KK70:

Valla bu konularda bendeki şans kimsede yok.
Çalışmadığım halde eşim cok yardımcıdır ev işlerinde. Hele bide hastaysam.
2nizde calısıyorsunuz. Madem bana yardım etmiyorsun o zaman haftada 1 yardımcı alalım deyin.
Hiç değilse derin temizliğinizi o yapsın.

eşiniz size yardımcı olduğu için bu kadar cürretkar konuşuyorsunuz muhtemelen :)
Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama iki kişinin çalıştığı evde eş yardımı şart oluyor maalesef.
Evet ev işi kadına düşer kabul ediyorum ama ucundan tutuvermekte bu kadar zor olmamalı, o zaman biz hatunlar neden el işinde emir altında çalışıyoruz? evin geçimi de erkekten sorulur sizin mantığınızla yola çıkarsak.
Aynen canım cok dogru söylüyosun fakat ben yaptırmıyorum eşime iş yeminle kendi yapıyor öyle yetişmiş.

yok haşa demedim, dermiyim öyle şey, hatta bi iki kere salata yaptı, seviçten ne yapacağımı bilemedim,gözlerim doldu, ömrü hayatımda ben böyle leziz salata yemedim dedim, daha ne diyim?

Kiyamam canim benim aslinda ne kucuk seylerle mutlu oluyomussun :KK70:

Eger yardimci tutma imkaniniz yoksa zorla da olsa yerinden kaldırın yapsin. Bunun bir lutuf olmadigini onun sorumlulugu oldugunu bilmeli.
Erkekler biraz da bizim yuzumuzden ev isi yapmayi kadina yardim olarak görüyor. Oysa neden yardim olsun o evde iki kisi yasiyorsa evdeki her seyden ikisi esit oranda sorumlu olmali, bunu esinizin kafasina iyice isleyin.
Kendi esim icin bisey diyemeyecegim onun içinden gelir yapar, adam benden titiz. O yuzden tiyo veremeyecegim, ama cevremden gozlemledigim en buyuk sorun erkegin ev islerini kendi yukumlulugu olarak gormemesi sanki.

Ben yaptırmıyorum o kendi yapıyor ne çok kıskandınız be :KK70:
Niye kıskanalım, ne kadar itici cevaplar veriyorsunuz herkese.
Konu sahibinin sıkıntısına çözüm bulacak yorumlar yaptık biz, eşlerimizi öve öve göklere çıkarmadık.
Ev işinin kadına has olduğunu düşünmüyorum.

Aaa bak hakli olabilirsin ya... ben sadece babasindan gordugunu yapiyor diye ornek verdim ama simdi aklima geldi annesinin evine gittigimizde suyunu bile annrsine getirttirir eve gelince kendisi alir...

Demek ki biz yapiyoruz nasilsa diye yapmiyo bizim hodukler anacim :KK70: :KK70:
Kendi kuyumuzu kendimiz kaziyoruz demek ki:-)

Hem calisiyosun hem yardim etmiyo tek cozumu yardimci al haftada bir. Bosa baski yapip aranizi bozma versin parasini temizletsin
borcumuz harcımız çok, bayan tutmak hiç içimden gelmiyor, ben onun kesesini bu kadar düşünürken, eşim beni niye düşünmüyor, ona üzülüyorum, kederleniyorum

Niye kıskanalım, ne kadar itici cevaplar veriyorsunuz herkese.
Konu sahibinin sıkıntısına çözüm bulacak yorumlar yaptık biz, eşlerimizi öve öve göklere çıkarmadık.
Yemin et şimdi kıskanmadım de inanıcam :KK70: evet eşimi övüyorum sana sormucam ne yapıcağımı bak işine..

Yemin et şimdi kıskanmadım de inanıcam :KK70: evet eşimi övüyorum sana sormucam ne yapıcağımı bak işine..

Ama sizde şöyle bir durum olusmus gordugum kadarıyla
Evet eşinizi övüyorsunuz iş yapıyor yardımcı oluyor diye ne mutlu size
Ama bir yandanda iş yapan erkek iticidir diyorsunuz
Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu diye sasırıyor insan haklı olarak

bana da şu kocama iş yaptırmam ama kendisi yardım eder yiğidim diyenler ne kadar itici geliyor bir bilseniz :KK47: bende bütün gün evde otursam kocamı büyütürüm gözümde tabi. Ama bende çalışıyorsam ve oerkek gibi çalışmam kocama itici gelmiyorsa, kocamda bana ev işlerinde bir bayan gibi yardım edecek tabi ki.

Konu sahibi arkadaşım tut bi yardımcı bi kere parasını verince bi daha nasıl yardım eder görürsün :KK19:

borcumuz harcımız çok, bayan tutmak hiç içimden gelmiyor, ben onun kesesini bu kadar düşünürken, eşim beni niye düşünmüyor, ona üzülüyorum, kederleniyorum

Bir kere neden onun kesesi olarak düşünüyorsunuz ki? Siz de çalışıyorsunuz neden onun kesesi? Yardımcı almak en doğal hakkınız. Kullanın.
Benim de çok dengesiz arkadaşlarım vardı. bekar evinde her işi yaparken bir evlensem de kurtulsam diye düşünen. Evliliği ev işlerinden kurtuluş gören saçmasapan erkekler. Umarım eşinizin hizaya gelmesi için yardımcı olacak arkadaşlar çıkar.

Seni dusunmeyeni sen de dusunme 100 tlye gelse ayda 2 alsan 200 eder, kaba temizligin utun hallolur sana gunluk isler kalir sadece. 200 tl insani ne fakir eder ne zengin

X