tecrübeli annelere sorum var

papatyaacelya

Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
32
1
16
Hatay
slmlar herkese 1 aylık bebeğim var ve sürekli gaz ı var gaz olmaması için neler yememeliyim???? netten baktım portakal muz süt kuru fasulye falan diyorlar bunları yemediğim halde yinede gaz ı oluyor.gaz sorunu ne zaman ortadan kalkar acaba???

çocuk gazlıysa ne yersen ye yada yeme gazı devam ediyor bi şekilde.çok dikkat ettim gazlı bi çocuğum vardı en sonunda fıtık oldu allah korusun olursa korkma 1 yaşına kadar geri geçiyo.şimdi gaz sorununa geri dönersek eczanelerde bitkisel gaz ilaçları yada damlaları var onlardan dene derim.ama bitkisel olmasını tercih et bence.kolay gelsin.6 aya kadar devam eder gaz.allah yardımcın olsun geçmiş olsun.

Eğer yediklerinize dikkat ediyorsanız ve hala gazlıysa damlalardan kullanmanızı öneririm ben de. Bio gaia ya da zinco çocuğunuzu rahatlatabilir. Siz de yediklerinize dikkat etseniz de yine de kimyon ve rezene kullanabilirsiniz gazı alması için. Hem sütten de bebeğe geçer.

gaz......çok zor ya...hem çocuğa hem anneye....ben sab simplex kullandım pek birşey farketmedi ama biogaia 1 haftada düzenledi. hergün aynı saatte vermek çok önemli. birde ayaklarının altına acı elma yağı ile masaj iyi geliyor. sıcak havlu falan...ben duyduğum herşeyi denerken bir de baktım bebeğim 3,5 aylık olmuş ve gaz bitmiş:) sabırlı olmanı dilerim...

yediklerime çok dikkat ediyorum her gün rezene 3 bardak içiyorum ama yinede gaz ı var bu gün damla aldım zinco diye bitkisel inş.faydası olur.ayrıca göbek fıtığı olmuş bebeğim.

benim görümcemin bebekleri hep gazlıydı ıhlamur veriyodu sürekli metsil diye bi damla vermişlerdi. bana doktor senin yediklerinle alakası yok demişti gaz olayının bide krem varmış karnına sürülüyo bebişin hastanelerde kullanılıyo doktorunada danış istersen bide karnına sıcak havlu koyabilirsin oda iyi geliyo

slmlar herkese 1 aylık bebeğim var ve sürekli gaz ı var gaz olmaması için neler yememeliyim???? netten baktım portakal muz süt kuru fasulye falan diyorlar bunları yemediğim halde yinede gaz ı oluyor.gaz sorunu ne zaman ortadan kalkar acaba???

ilk önce yapman gereken şey bebeğinin meme başını iyi almasını sağlamak. arada hava yutmamalı.

emzirdikten sonra mutlaka sırtı sıvazlanarak gazı çıkartılmalı. emizir emzirmez hemen yatırmamalı.

kolik sancı bunlar, oğlumda 20 günlükken başlamıştı, yaklaşık 4 ay sürdü.

kolik sancılar genellikle akşamüzeri ve akşam saatlerinde olur, yavaş yavaş karnına masaj yapın, rahatlatır..

benim bebeğimde 2,5 aylık. doğumdan sonra 2 hafta kadar rahattık.sonrası bir felaket.18 saate kadar uyumama ve sürekli ağlamalar. bizde ne uyku ne güç kaldı.doktora gittik ne ilaçlar(metsil falan ) kullandık.rezene anason çayları zeytin yağı,çörekotu, kimyon v.s hiçbiri fayda etmedi. fitil bile koyduk ama nafile.bunları denerken lökasit de oldu bebişim.son gittiğimiz doktor dikkatini dağıtıcı şeyler yapın dedi.aaraba, elektrik süpürgesi, saç kurutma mak. gibi. onlarıda denemiştik zaten.gece yarısı gürültü yapılmıyor maalesef, arabada ise uyuyor eve gelince kurulmuş gibi uyanıyor elektrik süpürgesi sakinleştiriyor ama bi yere kadar sonra yine çığlık çığlığa kesin çözüm değil hiçbirisi. anne sütünden de gaz sancılarının ooluştuğunu düşünmüyorum çünkü mama yediren arkadaşlarda da aynı sorun var.tamamen bağırsak gelişimine ve dünyaya adapte olmasına bağlıyorum.en son çare olarak çarşafın içine koyup salladık. ağlama kesildi. hemen internetten araştırım. tavandan asılı beşiklerden.çingene beşiği diye geçiyor internette. gidip aldık. ilk bir kaç gün beşiğin işe yaramadığını düşünmeye başlamıştım ki alışma evresi geçince yavaş yavaş uyumaya başladı.kısa sürelerle de olsa uyudu bebişim. ağlamaları azaldı.rutin olmak da çok önemli. emzirip kucağımda biraz sallayınca gözleri kapanmaya başlıyor ve beşiğine yatırıyorum 1-2 saat uyuyor geceleride yanıma alıyorum dün gecee 5 saat uyudu uyanmadan emzirip tekrar yatırdım. 3 saat sonra tekrar 2 saat derken uzun süre uyumuş oldu.gazını bile çıkartmadım. bende dinlendim. hem uyudum hemde saatlerce kucakta taşımaktan kurtuldum.tüm annelere tavsiye ediyorum kesinlikle sallanan beşik mümkünse tavandan asılı beşiklerdden kullanın sorununuzun önemli bir kısmı yok olacak. birde erkek bebekler sıcağı sevmiyor. tüm annelere Allah'tan kolaylıklar ve sabırlar diliyorum.

Benim oglumda da surekli gaz oluyodu mama vermiyodum emziriyodum doktor zinco diye bi damla verdi bayagi rahatlatmisti bide papatya verin mide agrilarina cokiyi geliyor

çingene salıncağı fıkrıne bende katılıyorum.kızım 4 aylık ve salıncak sayesınde uykumuz duzene gırecek gıbı.gece bıle onda uyutuyorum.

sallamaya alıştırmayın bebeklerinizi...

ilerde çok büyük zorluklar yaşarsınız.

kolik sancılar geçici dönemler, 6. aydan sonra geçer gider. bazı bebeklerde 1 yaşına kadar bile sürebiliyor. mümkün olduğunca gazını çıkartmasını sağlayın, bebeğinize yapabileceğiniz en büyük iyilik budur.

Canım bende bıogaıa yı denedım ve çok memnun kaldım tavsiye ederim birde emzirme saatıne dikkat et fazla emince de hazmedemeyıp gaz yapıyo bebişde doktorum demişti karnına masaj yapıyorum karın üstü yatmaya bayılıyo ve bu şekilde kolayda gaz çıkartıyo ilaçının saatınede dıkkat et gece ver bence birde dua et bol bol maşallah de bebeğine en fazla 3 aylıkken bitiyo bu dert yada en azından azalıyomuş Rabbım yardımcımız olsun..

Back