• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli annelere bir sorum var...

Anneler bir çocuk bakıcı olmadan kaç yaşından okuldan eve kendisi gelebilir, yemeğini yiyip evde annesi işten gelinceye kadar vakit geçirebilir?annenin işyeri okulun 2 dakka uzaklığında ve işyeri evin karşısı.annenin işi saat 5 te bitiyor.
Gerçi bu soru çocuktan çocuğa farklılık gösterir biliyorum ama genel olarak erkek çocukları için kendine bakabilme yaşı kaçtır
Benim annem işe başladığı zaman ben 8-9 yaşlarındaydım. Okuldan eve gelip tek kalıyordum akşama kadar ama büyüktüm yani.

Bana göre ortalama 10-12 yaştır. Eve gelip hazır yemeği ısıtacak, kendi başına derse oturacak falan zor biraz ama yapan çocuk var. Daha küçük yaşta bile vardır.

Yalnız şöyle bir handikap var ki bu çocuğun mutlaka bir akıllı telefonu olacaktır. Veya tableti.
Şu sıralar piyasada çeşitli vahşet içeren oyunun olduğu, her türlü psikopatın erişim imkanı olduğu bir ortamda o yaşlardaki bir çocuk saatlerce gözetimsiz bırakılmamalı.

Ya okulda etüde veya bir kursa yazdırın ya da okul çıkışı işyerinize gelip akşama kadar sizin yanınızda ders falan yapsın..

Baba bu ya...niye üslubuna takılıyorsunuz... eşinizin üslubundan da mı kötü bir üslubu var mesela....

El oğluna tolereliyiz ama babaya gelince üslubu kötü...

Eşim anahtarını almasa zile bastığında bende ona kızıyorum açıkçası...
yani bana göre Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.babana bile etmesin.evladına bakmayan ana babalar olduğu gibi, ana babaya bakmayan evlatlar da var ve sadece anne baba olduğu için hiçkimsenin kötü davranışları maruz görülemez.

siz kendi babanızı düşünerek cevap veriyorsunuz ama milyonlarca farklı baba ve farklı kişilik var.genelleme yapmayın ve sadece şunu diyebilirsiniz size anlayabiliyorum veya anlayamıyorum.ama öteki türlü bilmediğin tanımadığın bir adamı sadece baba olduğu için savunup karşı tarafı yargılamış olabilirsin mesela.
Seni üzmek istemem, benim babam bana mükemmel ama annem el...seni anlatabilirim bir nebze....ama sen idare eden olacaksın... çünkü şu anda onlara ihtiyacın var...mesela babana bir hediye al babalar gününde, gönlü yumuşasin, bayramda birşeyler al...biraz değişir...yap bunu...kendin için

Seni üzmek istemem, benim babam bana mükemmel ama annem el...seni anlatabilirim bir nebze....ama sen idare eden olacaksın... çünkü şu anda onlara ihtiyacın var...mesela babana bir hediye al babalar gününde, gönlü yumuşasin, bayramda birşeyler al...biraz değişir...yap bunu...kendin için
çok aldım, ne günü, durup dururken marka pantalon kazak vs aldım ama o yine sinirlendi giymedi bile.kızdı ve sonra bana iade etti.böyle biri o.alttan aldım çok ve hala ona bişi dediğim yok.çok ağır konuşuyor.bazen ağlıyorum.idare edecem mecbur.

artık babama hediye almam, kabule tmiyor, tersliyo, iade ediyo, moralim bozuluyo.garip biri.sorsan o heeep haklı.

İlkokul 3 den itibaren evde tek kaliyor evin işini dersimi yapip benden 3 yaş küçük kardesimede bakiyordum.Hatta işin ilginçi 11 yasindayken ilkokul 5 i bitirdiğim yaz dayimin eside calistigi icin bakici bulamamislardi onlarin 2 yasinda bile olmayan kuzenime 2 ay bakmistim.Kuzenimi ali izmir karsiyakan konaga yengemin is yerine giderdim vapurla.Bunlari yazarken bile hayal urunu gibi geliyor bana.Bize küçük yastan itibaren acayip bir sorumluluk verilmiş ama simdiki çocuklar asla bizim gibi degiller.10 yasindaki kizimi bende 1 saatligine evde birakirim tembihleyerek ama onun harici evhamliyim çok hep tepesindeyim.Yani çocuga gore degisir.Henuz kucuk vaktiniz var daha bunlari düşünmeye

bizim babamla sorunlarımız kemikleşmiş ve artık hiçbişi çözemez.bir kapkaç saldırısına uğradım 5 sene önce ve o dönemde de babamla küstük.yine küsmüştü.mecburen gelmek zorunda kaldı.annem ağlıyor, ahmet ne olur burada kalalım, kzıı yalnız bırakmayalım diye.ben burda kalamam dedi, peşime geldiği için de bozuk etti.zprla gelmiş gibiydi.ben o acıları çekerken o yaşın kaç oldu ve hala senin sorunlarınla uğraşıyorumu hep ima eden taraf oldu.sonra çekti gitti.sonra ben yanlış bir evlilik yaptım iki ay içinde. vs vs

keşke iyi anne babam olsaydı diyorum ama seçemiyoruz.yaram derin...çok derin

ben sandım ki ben evlenicem ve çocuklarım olacak en az 5 tane çocuğum olavak ve mutlu yaşıcam ama yağmurdan kaçarken doluya tutulmuşum....

Dediğiniz gibi çocuktan cocuga değişiyor ben baya bi tek bırakmam heralde ama halamin kızı var 11 yaşında tek kalıyor hatta bazen 6 aylık kardeşine bile bakıyor ama erkek çocukları biraz daha tehlikeli olur gibime geliyor bıçakla vs oynama hevesleri olduğu için ama yinede cocugunuzu siz bilirsiniz is yeri yakinsa cocukta biraz büyükse sık sık eve gidip kontrol edebilirsiniz

Hayat bir peri masalı değilmiş...hep iyimser bakmıştım hayata.ama hayat gerçekten acımasızdı.iyi bir kocam olsaydı baba evinde olur muydum?ben bu evlilikten gerçekten zarar gördüm.keşke evlenmeseydim demicem çocuğum var çünkü ama en çok sıkıntıyı burada ben çekiyorum.o da yalnızlıktan dem vuruyor.oh mis gibi karışanı görüşeni yok tek başına yaşıyor ama benim durumum öyle mi

Back