• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli annelere bir sorum var...

Anneler bir çocuk bakıcı olmadan kaç yaşından okuldan eve kendisi gelebilir, yemeğini yiyip evde annesi işten gelinceye kadar vakit geçirebilir?annenin işyeri okulun 2 dakka uzaklığında ve işyeri evin karşısı.annenin işi saat 5 te bitiyor.
Gerçi bu soru çocuktan çocuğa farklılık gösterir biliyorum ama genel olarak erkek çocukları için kendine bakabilme yaşı kaçtır
Okul evimizin hemen bitişiğinde.. kızım 1.. sınıfya biz götürüp getirdik...ondan sonraki yıllarda binadaki arkadaşları ile birlikte gidip gelmeleri için diğer veli arkadaş ile konuştum, oda kabul edince kendileri gider gelir oldu...ama kızımın okulunun bahçesi evinizin balkonundan görünüyor...

İki yıldır kızlarımı(şimdi 8 ve 11 yaşındalar) evde bırakır biryerlere giderim..ama bir iki saat....Şimdilerde 1 saatliğine bebeğimi kızlarıma emanet edep, çarşıya çıkabiliyorum mesela...

Ancak bu durumlar çocuktan çocuğa değişir, benim kızlarımın yaşlarının üstünde bir olgunlukları var...herkes "senin kızların yapar" der mesela bana

Güvenecek birini bulmak zor bu devirde. Bana kalırsa ufaklıgı okuldan al eğer işyerin uygunsa o da oyalansın orada, beraber dönün. Tek başına evde bırakmak da sıkıntı, komşuya emanet etmek de bilemiyorum.

Okul evimizin hemen bitişiğinde.. kızım 1.. sınıfya biz götürüp getirdik...ondan sonraki yıllarda binadaki arkadaşları ile birlikte gidip gelmeleri için diğer veli arkadaş ile konuştum, oda kabul edince kendileri gider gelir oldu...ama kızımın okulunun bahçesi evinizin balkonundan görünüyor...

İki yıldır kızlarımı(şimdi 8 ve 11 yaşındalar) evde bırakır biryerlere giderim..ama bir iki saat....Şimdilerde 1 saatliğine bebeğimi kızlarıma emanet edep, çarşıya çıkabiliyorum mesela...

Ancak bu durumlar çocuktan çocuğa değişir, benim kazılarımın yaşlarının üstünde bir olgunlukları var...herkes "senin kızların yapar" der mesela bana
kız çocukları farklı, hele köylerde çocuklara daha çok sorumluluk veriliyor ve o kızlar hayata daha çabuk hazırlanıyorlar.

Siz zaten çalışıyordunuz eşinizle beraberken nasıl yapıyordu çocuk?

annemdeydi.şu an ben de annemdeyim ve hep beraber annemdeyiz ama babamla sorunlarım var.bugün zile bastım diye 'niye anahtarını almadın' diye hışımla geldi kapıya mesela, bunun gibi bir sürü şey yaşıyorum.bunaldım burda

Ben 8-9 yaşında evde tek basıma kalıyordum ki ailemin işi de eve öyle 2 dk falan değildi.O zamanlar öğlenciydim 12.30a kadar tek kalıyordum.Yine de çok korkuyordum,yani işini kendisi 8-9 yasında görür ama psikolojik olarak 11 yaşından önce ben olsam tek bırakmazdım

sorun çocuğun bakımı değil annem çok güzel bakıyor ama babamla anlaşamıyoruz ve bu hep böyleydi
Yakınlarında ayrı ev tutun o zaman ,okul çıkışı çocukla anneniz ilgilenir sizde işten sonra çocuğu alıp kendi evinize geçersiniz.

Yakınlarında ayrı ev tutun o zaman ,okul çıkışı çocukla anneniz ilgilenir sizde işten sonra çocuğu alıp kendi evinize geçersiniz.
açıkçası burada ev varken ve yeterince genişken yaklaşık bin liraya ev işine girmek istemiyorum.hep maddiyata dayanıyor.atıyorum 10000 lira maaşım olsaydı bu kadar hesap yapmaz hemen bir ev tutar düzen kurar ve bir bakıcı tutardım ve sorun çzöülürdü.ama işte imkanlar kısıtlı

çocuklarin 12 13 yasina kadar ne yapacagi belli olmuyor tehlikeli durumlarin farkinda olmuyorlar kendimden biliyorum
annem gece vardiyasinda calisirdi aksam abimle beni evde birakirdi
canimiz isteyince anneme soylemeyelim diyip parka bile giderdik saat aksam 9 10 insanlar iyiymis allah korumusta basimiza bisey gelmemis

Annenizin evi iş yerinize de okula da yakınmış, ayrı eve çıksanız, okuldan anneniz alsa siz de iş çıkışı alıp evinize geçseniz olmaz mı?

Kızımın sınıfında bekar anne olan bir arkadaşımız var. Oğlu 8 yasinda ,arkadaş aile apartmaninda ailesiyle birlikte fakat dairesi ayrı... Oğlu bu sene evde tek kalabiliyor ama dediğim gibi apartman aile apartmanı... Bence sizin durumunuz da enaz çocuk on yaşında olmali... Devir çok kötü... Çok dikkat etmek gerekir.

konu o değil.uslüp...bağırıp çağırması vs
Baba bu ya...niye üslubuna takılıyorsunuz... eşinizin üslubundan da mı kötü bir üslubu var mesela....

El oğluna tolereliyiz ama babaya gelince üslubu kötü...

Eşim anahtarını almasa zile bastığında bende ona kızıyorum açıkçası...

Annem ben 8, kardeşim de 5 yaşındayken ise başlamıştı,tek kalıyorduk. Hayal meyal hatırlıyorum da resmen Allaha emanettik neler atlatmışız,ben asla bırakamam. Hem de suan devir kötü,o zamanlar böyle değildi.

Baba bu ya...niye üslubuna takılıyorsunuz... eşinizin üslubundan da mı kötü bir üslubu var mesela....

uzaktan benne kadar anlaşılabilrim.keşke olayları benim gözümden yaşama şansınız olsa ben eminim ki bu yorumu yapmazdınız.sadece bu olay değil mesele, mesel şu ki öksürdğümde bile bana geber diyen bir babam var.neyse sonuçta baba ve daha fazla konuşmak istemiyorum

siz kendi babanızı düşünerek cevap veriyorsunuz ama milyonlarca farklı baba ve farklı kişilik var.genelleme yapmayın ve sadece şunu diyebilirsiniz size anlayabiliyorum veya anlayamıyorum.ama öteki türlü bilmediğin tanımadığın bir adamı sadece baba olduğu için savunup karşı tarafı yargılamış olabilirsin mesela.

Back