Bebek Beslenmesi Tecrübeli anneler yardım ...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

*YAXGXMUR*

03.12.2009 / 23:45
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2007
1.200
3
116
39
Kocaeli
Oğlum 11. ayına girdi hiç bişey yemiyor bana akıl verin lütfen nasıl yedirebilirim
neler denemeliyim..

6.ayından sonra ufak ufak ek gıdalara başladım herşeyden tattırmaya çalışıyorum
yediği en fazla iki lokma bişey 10 aylık bebek bukadarla doymazki.
kaşık ve biberonu istemiyor.emzik hiç emmiyor.
evde herşey yapıp veriyorum yemiyor. hazır mamalar aldım ,kavanoz püreler aldım hiç birini yemedi.
artık gece çok zorlanıyorum 2 saatte bir emmeye kalkıyor.
4.ayından beri de tek göğüsten emiyor.göğsüm hep yara
kilosu iyi sayılır ama artık yavaş kilo alıyor 10.5 kiloydu en son

yemeyen çocuk çok zormuş:1no2:,sadece gece mama yeyip yatsa onada razıyım.
dr.götürücem ama dr. ne yapabilir..

Lütfen fikirlerinizi bekliyorum...:uhm:

kendine göre bir yeme saati çıkar.. bebeğin kaçta kalkıyor kaçta kahvaltı yapıyor oluştur..taviz verme... yemeği sun yemediğini görürsen ısrar etme... üzüldüğünü sıkıldığını anladığı sürece böyle devam eder... kesinlikle yemedi diye abur cubur sunma... sütten kes desem işine karışmış olucam.. ama 12,ayına gelmiş artık.. önce sütü kesip yeme periyodunu oluştur.. asla ısrarcı olma.. bol şans.

Genel olarak emen bebek çok yemek yemiyor gibi bir kanı var bu sitede çok karşılaştığım emdiği için yemeyen bebeklerle.Ama benim eltimin çocuklara 2.5 yaşına kadar emdiler maşallah çokda güzel yiyolardı.
Sizinki memeye güveniyormuş.Öncelikle arkadaşın dediği gibi bir menü ve saat oluşturun.
Sabah mesela 8 kahvaltı.11 gibi meyve.1 gibi öğle yemeği.4 gibi yoğurt 7 gibi muhallebi şeklinde olsun.Yedirmek içinde kapıyı bacayı tv nu deneyin.Eline bişe verin bilgisayar açın.MAlesef düzen kurup bu şekilde alışana kadar bunu bu şekilde yapın.Aralardada emzirin.
Kolay gelsin.

teşekkürler fikrin için.11-12 arası kalkıyor gece 12 de yatıyor küçüklükten beri hep bu düzende gidiyoruz.
ısrar etmiyorum ozaman daha çok sinirleniyor istemiyor.dediğin gibi abur cubura çok hevesli cips çikolata tattırdığımda yemek istiyor,yemekler çorbalar verdiğimde yemiyor
1-2 ay daha emsin düşünüyorum sütten kesmeyi belki ozaman mecbur kalır yer.

malesef memeye düşkün günde 1-2 öğün yese onada razıyım.
yedirirken herşeyi deniyoruz şekilden şekile giriyoruz biraz yesin diye ama yok
kapatıyor ağzını istemiyor nereye kadar böyle sürer bilmiyorum
dediklerinizi uygulucam bakalım inş. işe yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…