- Konu Sahibi kahvekolik
-
oğlum doğduğundan beri sürekli kucakta durmak isteyen bir bebek. karnı doyduktan sonra memeyi çekebilene aşk olsun. orda uyumak istiyor illaki. iyice içi geçince yatağına koyayım diyorum çığlığı basıyor hemen. uyanıkken de devamlı ayakta gezmek istiyor. ve benden başkasında durmuyor, babasında bile. tuvalete bile gidemez oldum lütfen yardımmm
canım başta Allah yardımcın olsun; ben de senin durumundayım moralini bozmak istemem ama bebeğim 9 aylık ve devamlı kucağımda uyumak istiyor gece uykusunu bile ben çözemedim doktor sana bağımlı diyor ama çözüm bulamadı.sağ iyi olsunlar da çok şükür bu da geçecek tabi ama insan yoruluyor gerçekten.inşallah sizinki çok uzun sürmez.
9 aylık mııııbende ertafı tanısın oyuna başlasın değişir diyordum
kırkı çıkınca değişir dediler bana ama daha da abarttı diyebilirim. artık sürekli belim, sırtım ve bacaklarım ağrıyor. sadece uyursa nefes alabiliyorum. geceleri 10 defa uyanıyor tekrar uyutmam saatlerimi alıyor hep kucakta ve ayakta.
Allah senin de yardımcın olsun canım sağol.
oğlum doğduğundan beri sürekli kucakta durmak isteyen bir bebek. Karnı doyduktan sonra memeyi çekebilene aşk olsun. Orda uyumak istiyor illaki. Iyice içi geçince yatağına koyayım diyorum çığlığı basıyor hemen. Uyanıkken de devamlı ayakta gezmek istiyor. Ve benden başkasında durmuyor, babasında bile. Tuvalete bile gidemez oldum lütfen yardımmm
Merhaba, derdiniz su an icin size gore var evet ama Allah saglik versin bebeginize. Bebeginiz kac aylık acaba? Insallah cok gec olmamistir ben yine de yazacagim. Bebekler ucuncu aylarina baslayinca bizim kadqargormeye baslıyorlar. bu sebeple de gunduzleri surekli gezmek istiyorlar. Eger bebeginiz 3 aylık civarlarındaysa bu istegi normal. Size bagımlı oldugunu dusunup de kendinizi uzmeyin derim. Bir de gece uykusuna gelince, ortamı kapkaranlık yapın. Kesinlikle gece ile gınduz farkını bilmesi lazım. Gece altını degistirceginiz zaman hic konusmayın emzirirken de ona keza. 3 ay baslayınca bebekler sartlı refleks gelistirmeye baslıyor. Ben o zamandan beri kendi yatagına koyuyorum, ışığı kapatıyorum cır cır boocekli bi muzik var onu acıyorum ve kendi kendine uyumaya bırakıyorum. ilk baslarda zor oldu. mızmızlandıkça aldım sakinlesitirdim yatagına geri koydum. Ama yılmadan defalarca yaptım bunu. Ilerde cok rahat edersin yap dedi doktorum ben de vaz gecmedim. Simdi aksam olup da bu sekilde yatagına yatınca, bunun gece uykusu oldugunu anlıyor. altını degistircegim zaman ve emzircegim zamanda cıtımı cıkarmıyorum. coook hafif ıcıkta degstiriyorum altını sadece poposunu gorcek kadar. emzirip geri koyuyorum uyuyor. Tabi bunlar her gece olcak diye bisi yok. Makine deigl ya bu bebek en nihayetinde. Ben bildiklerimi yazdım ama insallah ucundan senin durumunu uyuyordur bunlar. Nacizane tavsiye sadece, belki yapmıssındır bunların cogunu zaten, o zaman da insallah en yakın zamanda daha uslanır diye dileyebilirim senin icin. Ama Allah hepimizin bebegine saglık versin, bir de guc.
bende benzer bir konu acacaktım ki sizin konunuzu gordum, aynı dert bendede var doymuyor heralde diyorduk once ama simdi ondan olmadıgını dusunuyoıruz, bir sekilde illa memede kalmak istiyor uyusada orda uyumak istiyor uyumasada bizimki 35 gunluk, bizde ne yapacagımızı sasırmıs durumdayız evde yemekleri falan esim yapıyor mecburen bidakka bırakmıyor cok fena valla napacaz bilmiyorum
yazdıklarınızı bikaç kez okudum çok teşekkür ederim. nadiren gece uyuyor genelde gündüz uyuyor, gece uyuduğunda gece lambası takıyorum. kusarda göremem yada battaniyesinin altında kalır da göremem diye korkumdanodayı karartmaya çalışıcam. bebeğim 2 aylık oldu, doğduğundan beri böyle ama, etrafı tanıma çabasından değil zannediyorum. boynuma kafasını dayıyor, onunla konuşursam şarkı söylersem sakince duruyor ve hep ayakta geziyoruz, oturduğumda ağlıyor. öyle bi ağlıyor ki mosmor oluyor korkumdan onu ağlatmamaya mecbur kalıyorum. babası da aynı şekilde gezdiriyor ama onda ağlıyor. iyi dilekleriniz için tsk ederm dediklerinizi yapmaya çalışacağım Rabbim hepimizin bebeklerine sağlık versin inşallah kolay büyütmek nasip olsun.
hemen battaniye sorununuza çözüm önerisi getiricem. Ben de geceleri battaniyeyi kafasından aşırır diye dakikada bir kalkar kontrol ederdim paranoyak olmuştum. şimdi mothercare'ın ucuzluğundan uyku tulumu aldım. şöyle bir şey.
Eki Görüntüle 310500
hiç aklımda kalmıyor artık çekti mi çekmedi mi diye çünkü mümkün değil. fermuarını kapatınca battaniye sorunu da ortadan kalkmış olduuu.
Sanırım bu arada sizin bebeğinizde kolik var. yani sebepsiz ağlama nöbeti. Genelde bağırsakların büyüme sancısına bağlıyorlar ama çözüm de bulunamıyor. işte ne bilim karnına sıcak su torbası koyma, annenin şarkı sölemesi konuşması, arabada gezdirme, saç kurutma makinası sesi falan rahatlatıyor diyorlar ama benim bebeğim oyle cok kolik ağlaması yaşamadığı için çok da bilemiyorum işe yarıyorlarmı. Inşallah yarar inşallah biran once durulur da siz de rahat bir nefes alırsınız. BEnden tavsiye yanınızda mutlaka biri olsun anne, hala, kayınvalde. ben bi ara kafayı yicektim yanlız baş etçem diye. sonra görümcemle anlaştık o geliyordu yanıma inanılmaz rahatladım. bebeğimi bırakıp komşuya bile gittim, biraz ağlasa da gidin. sizin stresiniz de geçer bebeğe. daha 2 aylık çünkü çok küçük. Inşalah herşey gönlünüze göre olur. Ay birşey daha aklıma geldi yazmadan geçemicem. Çok kalın ve yünlü giydiriyorsanız da ağlar çok. hele ev kaloriferliyse aman çok giydirmeyin 2 kat penye yeter. Sıcaktan da ağlarmış bebekler.
hemen battaniye sorununuza çözüm önerisi getiricem. Ben de geceleri battaniyeyi kafasından aşırır diye dakikada bir kalkar kontrol ederdim paranoyak olmuştum. şimdi mothercare'ın ucuzluğundan uyku tulumu aldım. şöyle bir şey.
Eki Görüntüle 310500
Çok kalın ve yünlü giydiriyorsanız da ağlar çok. hele ev kaloriferliyse aman çok giydirmeyin 2 kat penye yeter. Sıcaktan da ağlarmış bebekler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?