• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli anneler yardım lütfen

Sedose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2021
1.528
2.245
83
29
26 temmuzda doğum yaptım ertesi gün bebeğim enfeksiyon ve sarılıktan yoğun bakıma alındı hanımlar. Dün taburcu oldu çok şükür ama uyandırıp besleme konusunda çok zorlanıyorum uyanmıyor neredeyse. Yoğun bakımda biraz da biberona alışmış memeyi emmek için değil de emzik olarak ağzında tutmak istiyor. Lütfen akıl verin bana ne yapmam gerek

Memeyi agzina aliyorsa istemsizce emer, emme refleksi geregi. Agzinda tutmasi biberona alistigi icin degil de yoruldugu, uykulu oldugu ya da tok oldugu icin olabilir. Biberona alissa agzina memeyi hic almazdi.

Sariligi devam ettigi icin mi uyandirip emzirmeniz gerekiyor? Siz uyandirmasaniz kac saatte bir beslenmek istiyor?

Yenidoğan bebekler uykusunda da emmeye devam edebilir. Duraksamalar normal. Yoruluyor ve dinlenmek istiyor. Bir süre bekleyip sonrasında hafifçe yanaklarını sıkıp bırakın ya da çenesini aşağı yukarı hareket ettirin. Göğsünüzü sıkarak birkaç damla da olsa ağzına süt gelmesini sağlayın ve tekrar emmeye başlayacaktır

Back