tecrübeli anneler, yanıtınıza ihtiyacım var

35papatya

Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2008
836
75
318
1,5 aylık bebeğim var.. ishal. gaz sancısı derken şimdide doyup doymadığı konusunda boğuşuyorum... sütüm geliyor ama gelmesine rağmen saat başı istiyor ve veriyorum..... dr bana sütünü verdikten sonra hazır mamadan 30cc ver içerse doymuyor dedi.. onuda verdim götürdü kuş gibi.. ağlamak istiyorum sürekli yemek istiyor. ne yapmam gerek? hazır mamamı vermeliyim..ve enönemlisi siz bebeğinizin doyduğunu nerden anlıyordunuz? çünkü bazıları diyorki bebekler ne verirsen ver sürekli yer... işin içinden çıkamıyorum.. ne yapmalıyım?

canım benım ıdrarı dolu doluysa doyuyor demek

10 gunde bır saglık ocagına gotur tartır..
sutun gelıyorsa nıye mama veresın kı..

kibela 24 tşk.. bez yetiştiremiyorum neredeyse.. dolu dolu yapıyor bizimkisi.. ama gece öyle 1 ağlıyorki.. memeyi lastik gibi çekip bırakıyor adeta dövüşüyor.. tilki uykusunda yatıyor.. birde anlamadığım saat başımı emer hep bu dönemde? saat başı emiyor, gündüz çok şükür 1 sorun yok gece problemimiz..

yapıyorsa doyuyordur demek canım

benımkıde o aylarda oyleydı 4 saat memede kaldı ya kabbus gıbıydı yerıne kouyunca cıglık cıglık

sonra emzık verdım r ahatladı
emdıkten sonra gazını cıkar oyle yataga koy canım

tşk.. emzik veriyorum tükürür gibi fırlatıyor.. uyku nedir bilmiyor.. sabahladığı gecenin ertesi günü( tıpkı bugünkü gibi) bütün gün yatıyor.. gazını çıkarıyorum.. ama zaten emzie,gaz çıkar alt değiştir derken saat başı oluyor ve sil baştan en başa dönüyoruz.. dün gece ekstra mama verdik banamısın demiyor versek yine yiyecek.. peki doyduğunu nasıl anlardın kibela 24? birde ne versen tok olsa bile hep yutar balıklar gibi söylentisi doğrumudur? bebekler balık gibimidir;?

canım, benim oğlumda öyleydi mamaya başladım fazla kilo aldı ,doktor kızdı bıraktırdı mamayı 1,5 yaşına kadar emdi, gecede emzik niyetine kullanmak istiyorlar anneyi ,bi süre sonra anlayacaksın bazen acıkır emer bazende emzik niyetine kullanır seni mama hiç başlama bebek bırakır seni emmeyi o daha zor oluyomuş gece kalk mama hazırla fln biraz sabret hepsi düzene girer...+

ılk aylarda memede cok kalıyorlar...
ben hıc mama vermedım
kakasını yapıyorsa ..bezı doluysa doyuyor demek
bır de ben 15 gunde bır tartım ılk aylarda sutum yetıyor mu dıye
kılo alımı ıyıse doyuyordur demek

kac kılo dogdu suan kac kılo canım

ılk aylarda uyku duzensız oluyor benım oglum bes bucuk aylık

sımdı gece ıkı kez kalkıyor canım

ha dediğin gibi tok olsada yutuyor ,bebeğin aylık 700 gr fln kilo alması gerekiyor o kiloyu alamıyorsa ancak o zaman doymuyo diyebilirsin...

bunu anlamanın tek yolu arkadaşların söylediği gibi çiş yapması ve kilo alması canım. ağlaması ve sürekli emmek istemesi aç olduğu ve doymadığı anlamına gelmez. sen rahat ol istedikçe emzir 1 aya kadar biraz düzene girer bak görürsün

benim bebeğim ilk ay neredeyse yarım satte bir emiyordu hatta bazen iki saat memeyi hiç bırakmıyordu emerken bir süre sonra kakasını bile yapıyordu.çevremdekiler bana baskı yapmaya başlamışlardı bu çocuk doymuyor sütün yetmiyor diye eve geldiği ilk hafta bir gece hastaneye gitmiştim annem 120ml mamayı içirmişti bebeğe tabi çok emdiği için çok fazla gaz sıkıntısı oluyordu ben o gece dışında mama vermedim verditmedim ayın sonunda bir ayda 1500kg aldığını öğrendik ondan sonrada 5 ay sadece hiç bir şey vermeden emzirdim.bazı bebekler iştahlı ve memeye düşkün olabiliyorlar şimdi de aynı iştahla devam ediyor.kilosu çok fazla değil konturollu gidiyorum şuan altı aylık olmak üzere 8 kilo fazla değil azda değil.

canim bence kendini fazla sykintiya sokma
genelde arkadaslarin dedigi gibi 1 ay felan daha böyle sürer sonra düzenine girer rahat ol
onlar daha geceyi gündüzüayirt edemiyorlar ve dedigin gibi bazi cocuklar gün boyu uyur gecede uyanirlar bu sadece dedigim gibi geceyi gündüzden ayiramadiklari icindir canim
peki gece gece lambasi felan kullaniyormusun kullaniyorsan kullanma derim böyle alismasinida daha kolaylastirirsin
ve acligindan degildir seni emmek istemesi belki emzik niyetine alistigi icin ister yada sana yakin olmak ister tabi bunlar benim tecrübelerim
yinede istersen bir doktoruna danisirsin canim
allahim sabir versin zor dönemden geciyorsun kendini fazla yipratma canim

anasağlğında bebeğimin kilosunu ve gelişimini cok iyi buldular bunun sebebi senin bebişin gibi benim bebişimde gece yogun emiyor saat baş diyebilirim şimdi biraz daha buyudu 2 saatte bir kalkıyo,
anasağlğında da gece verilen sütün daha yarayacağını söyledi doktor.
yani kendini şansl adlet bence bebişin hazır kalkıp emmek istiyor.

1.5 aylık bebek sık sık emmek iser zaten
eger kilo alımı iiyse sutun yarıyordur
kilosunu normal alıyorsa sakın mama verme

hepinize tşk.. zaten bu siteyide buyüzden seviyorum.. samimi ve yardımsever .. sorularımıza samimi yanıtlar geliyor.. peki tilki gibi uyuyuşuda bu dönememi ait? uyutmak için cebelleşiyoruz.. tam uyudu sanarken hop gözler fal taşı gibi..... mışıl mışıl uyuyabilmesini diliyorum.. ancak bizimkisi uykusuz kaldığı günlerde sızıp mışıl mışıl uyuyor.. bir garibiz yani... yinede çok tşk.. hayırlı bayramlar hepinize!

insan 1.5 aylık bebek uyumaz mı diyor degil mi:))
ben de aynı syei dusunuyordum canım 3 aya kadar boyle yapcak bisey yok dunyaya uyum saglayamıyorlar napsın bebisler
sonra rahatlıcaksınız merak etmee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…