• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt ve mama deneyimli anneler baksın lütfen

ama bebek 3 kere çekiyor bir kere yutuyor dolu değilken o zaman da çok çabuk yoruluyor 2 dakika uyukluyor dinleniyor tekrar meme istiyor. Bu alıp emzirip direkt uyutan anneler nasıl yapıyor ki? Bugün mesela sol göğsüm doluydu bayağı, her çekişinde yutkundu öyle doydu 20 dakikada 2 saat uyudu. Eşim sağolsun sabah ben uyuyum diye bebeğe 130 ml mama dayamış sütüm bayağı doldu acıkana kadar. 20 dk emmesine rağmen halâ da vardı süt ağırlığına bakarsam.
Bebek emsin ki memelerden süt üretilsin. 22 günlük bebe tabi ki memede uyuyacak normali o. Yutkunma sayısı süt için kriter değildir. Memelerin dolmasını beklemeyin.
Facebook kullanıyorsanız emzirme akademisi var oraya üye olun.
Doğru bildiğiniz yanlışlar var

sadece ilk zamanlar memeler cok dolu oluyor zamanla memeleriniz yumusak olmasi normal. bu sutunuz olmadigi anlamina gelmez.

bebegin doyup doymadigini bezinden anlayabilirsiniz. eger düzenli kaka ve cis yapıyorsa doyuyor demektir. bir de kilo takibi tabiki 1 ayda aldıgı kilosu yeterli ise doyuyor demektir.

Yeni doğan bebekler daha anneden yeni ayrildikları icin sadece beslenmek icin degil anneye yakin olmak icin huzurda guvende hissetmek icinde surekli emmek isterler.

Benim sutumu en cok tahin helvası maydonoz yesilsoğan arttiriyordu. tabi bunların yanında bol bol su içmek.

mama da veriyorum ya çiş kaka mamadan mı anne sütünden mi bilemiyorum ki. 1 ayda 1 kilo aldı ama mama destekli. Mamayı kessem ne kadar alır bilemiyorum. Ben azaltarak bitireyim mama işini. Süt var mı diye elinle tart ağırlığına bak demişlerdi, ben de öyle bakıyorum. Yumuşak olunca hafif oluyor bir de.

ama bebek 3 kere çekiyor bir kere yutuyor dolu değilken o zaman da çok çabuk yoruluyor 2 dakika uyukluyor dinleniyor tekrar meme istiyor. Bu alıp emzirip direkt uyutan anneler nasıl yapıyor ki? Bugün mesela sol göğsüm doluydu bayağı, her çekişinde yutkundu öyle doydu 20 dakikada 2 saat uyudu. Eşim sağolsun sabah ben uyuyum diye bebeğe 130 ml mama dayamış sütüm bayağı doldu acıkana kadar. 20 dk emmesine rağmen halâ da vardı süt ağırlığına bakarsam.

sut bebek emdikce gelir yalniz. siz memeleriniz süt dolsun diye mama verip beklerseniz sutunuz dolmaz aksine azalir.

29 gunluk bebege tek seferde 130 ml cok fazla o zaman sizi emmez sutunuz azalır. ben dogum yaptigimda emzirme hemsiresi mama miktarini me kadar arttirirsan sutun o kadar azalir demisti.

mama da veriyorum ya çiş kaka mamadan mı anne sütünden mi bilemiyorum ki. 1 ayda 1 kilo aldı ama mama destekli. Mamayı kessem ne kadar alır bilemiyorum. Ben azaltarak bitireyim mama işini. Süt var mı diye elinle tart ağırlığına bak demişlerdi, ben de öyle bakıyorum. Yumuşak olunca hafif oluyor bir de.
Size tavsiyem sabah öğle akşam yemeğinizi aksatmayin yemezseniz sütünüz olmaz. Bir de her ögünden sonra mutlaka tahin helvası yiyin üstüne de 2 3 bardak ne kadar içebilirsiniz su için o zaman sütünü dolar inşallah.
Gece uyumadan önce de helva yiyip yatın.
Humana cayi demişler bende onu içiyorum e bebekte 4lu pakette satiliyor. Günde 2 bardak sabah aksam da onu içerseniz bebeğiniz de sizde rahat edersiniz .
Kolay gelsin

Merhaba kızlar derdimi yazcam umarım sizde bir çözüm bulabilirim. 29 günlük bebeğim var sürekli meme istiyor, hiçbir şeye zamanım yok uyuyamıyorum da günlerdir. Süt getirecek hiçbir şeyi yapamıyorum. Bi saat uyusam süt doluyor ama zaten onu da hortum gibi hemen çekiyor. Ki 1 saat aralıksız uyuduğu da nadir oluyor. 10-15 dk bir mızıldanıyor. Gazı dışkıyı bile memede yapıyor.

Size sorum şu; benim bebeğim 2220 doğup 2040 a düştüğü için, sarılığı da olduğundan doktor mamayla destekle dedi. Mama desteği de veriyorum ama sütüm azalacak diye korkuyorum. Sürekli memede durunca da süt dolmuyor. Acaba 3 saatte 1 de mama versem aralarda süt versem sütüm azalır mı? Mama sütü azaltıyor diye biliyorum onun için korka korka günde 2-3 kez vermeye çalışıyorum. diğer türlü vermesem çocuk doymuyor süt azaldığı için 2-3 kez çekip 1 kez yutuyor doyması saatleri buluyor.
kardeşimin 5 aylık bebeği var bir öğlen birde akşam olmak üzere günde 2 kere mama verdi ilk aylarda şuanda mama almıyor bebeği sadece anne sütü alıyor sütndede azalma olmadı

Size tavsiyem sabah öğle akşam yemeğinizi aksatmayin yemezseniz sütünüz olmaz. Bir de her ögünden sonra mutlaka tahin helvası yiyin üstüne de 2 3 bardak ne kadar içebilirsiniz su için o zaman sütünü dolar inşallah.
Gece uyumadan önce de helva yiyip yatın.
Humana cayi demişler bende onu içiyorum e bebekte 4lu pakette satiliyor. Günde 2 bardak sabah aksam da onu içerseniz bebeğiniz de sizde rahat edersiniz .
Kolay gelsin

Ben eczaneden aldım büyük kutuda satılıyordu humana inşallah doğru almışımdır. Yapcam hepsini teşekkür ederim 🙏

sut bebek emdikce gelir yalniz. siz memeleriniz süt dolsun diye mama verip beklerseniz sutunuz dolmaz aksine azalir.

29 gunluk bebege tek seferde 130 ml cok fazla o zaman sizi emmez sutunuz azalır. ben dogum yaptigimda emzirme hemsiresi mama miktarini me kadar arttirirsan sutun o kadar azalir demisti.

zaten tartıştık bu yüzden, ben 30-50 ml arasında veriyordum. Ben azaltmaya çalışıyorum sen artırmışsın diye bayağı sinirlendim. Bugün sabah 7 de verdi işte o, ben de az önce vereyim sütüm yok diye dedim almadı mamayı meme istedi. Garibim memede bir şey varmı da çekiyor bilmiyorum Şu an

zaten tartıştık bu yüzden, ben 30-50 ml arasında veriyordum. Ben azaltmaya çalışıyorum sen artırmışsın diye bayağı sinirlendim. Bugün sabah 7 de verdi işte o, ben de az önce vereyim sütüm yok diye dedim almadı mamayı meme istedi. Garibim memede bir şey varmı da çekiyor bilmiyorum Şu an

öyle dusunmeyin o cektikce vucut süt üretir.

Ben sizin yerinizde olsam bir gun sabahtan baslar mama vermez hep emzirip bez takibi yaparım.

yeni doganlarda gunde 1 yumurta ağırlığında 6 bez degisildiyse bebek doyuyor demektir diye okumustum.

eger bebeginiz çis ve kaka yapıyorsa doyuyor demektir.

öyle dusunmeyin o cektikce vucut süt üretir.

Ben sizin yerinizde olsam bir gun sabahtan baslar mama vermez hep emzirip bez takibi yaparım.

yeni doganlarda gunde 1 yumurta ağırlığında 6 bez degisildiyse bebek doyuyor demektir diye okumustum.

eger bebeginiz çis ve kaka yapıyorsa doyuyor demektir.

tamam yarın bir öylE deneyim o zaman, umarım yetiyordur da bırakırım mamayı

tamam yarın bir öylE deneyim o zaman, umarım yetiyordur da bırakırım mamayı

tabi kilo takibide onemli. 1 ay kontrolunde doktor tartacak eger kilo alimi iyiyse sutünuz yetiyordur.

mamayida birden kesmeyin azaltin. kilo alımı yavaslarsa yine artirirsiniz.

Dediğim gibi tahin helvası, yesil soğan, maydonoz cok süt arttiyor. maydonozu su ince ciğ kofte lavaslarina sarip yiyebilirsiniz. yesil soganida dograyip sivi yagda 2 cevirip yumurta kirabilirsiniz. ayrica tahin pekmezde süt arttirir. tabi bunlarin yaninda bol su ve sıvı yani ayran olur süt olur hosaf olur tüketmelisiniz. tarhana corbası, mercimek çorbası bunlarda arttırir sutu. tabi gaz yapmasin diye mercimek çorbasina kimyon katin. yoksa bebeğinize gaz yapar.

Sut birikmiyor .banada sut birikir demislerdi emzirmeye emzirmeye sure uzadikca var olan sutumde gitti.sut emzirdikce su ve dinlenme ile artan birsey.neler denemedim ki. Geriye donup o gun ki kendime derdim ki 1) hickimsenin dediğini takma.her cocuk doymadi diye aglamiyor.belki annesinin kucaginda uyumak isterdir. Gazi vardir.2)cocuk agladi diye stres yapma o seninle oyle konusuyor sakin ol.sev. sen strese girdikce o korkacak daha cok aglayacak.3) kesinlikle eşinden destek al.yada durumun uygunsa yardimci tut.4) ilk alti ay yakin akraba haric kimseyi eve davet etme .cocuk gormeye.sağlikla buyut.bende emzirme mama devam edeyim dedim.varolan sutum hep gitti 5 ay zor emzirdim.mama kullanilcaksa en ideali bence gumde 2 kez verceksin 3 easla cikarmiyacaksin.mamaylada buyumuyor mu buyuyor.cokta kafana takma .en onemlisi anne ve cocugun saglikli olmasi.ben illa emzircem diyordum. Nasip isi birazda.

Sut birikmiyor .banada sut birikir demislerdi emzirmeye emzirmeye sure uzadikca var olan sutumde gitti.sut emzirdikce su ve dinlenme ile artan birsey.neler denemedim ki. Geriye donup o gun ki kendime derdim ki 1) hickimsenin dediğini takma.her cocuk doymadi diye aglamiyor.belki annesinin kucaginda uyumak isterdir. Gazi vardir.2)cocuk agladi diye stres yapma o seninle oyle konusuyor sakin ol.sev. sen strese girdikce o korkacak daha cok aglayacak.3) kesinlikle eşinden destek al.yada durumun uygunsa yardimci tut.4) ilk alti ay yakin akraba haric kimseyi eve davet etme .cocuk gormeye.sağlikla buyut.bende emzirme mama devam edeyim dedim.varolan sutum hep gitti 5 ay zor emzirdim.mama kullanilcaksa en ideali bence gumde 2 kez verceksin 3 easla cikarmiyacaksin.mamaylada buyumuyor mu buyuyor.cokta kafana takma .en onemlisi anne ve cocugun saglikli olmasi.ben illa emzircem diyordum. Nasip isi birazda.

harika bilgiler vermişsin, işte bu tecrübelerinizden faydalanmak için açmıştım konuyu iyiki de açmışım. Harfiyen yapıcam hepsini

Benim bebeğim 2 aylık olmak üzere. 4. Gün rahatsızlandım 2 gün hic emziremedim. Sonrasında da 3 gün sadece serumla beslendigim için sütüm azalmıştı. Her emzirmeden sonra mama veriyorduk. Arada emziremedigim öğünlerde oluyordu. Bebek emdikçe sütüm artmaya başladı humana çayı içtim. Kuru meyvelerden komposto yapıp içtim. Özellikle incir suyu iyi geliyor. Fırsat buldukça uyudum. Bu şekilde mamayı günde 2ye düşürdüm. Şimdi bazı günler hiç vermiyorum bazen akşam yatmadan veriyorum 90 CC ama bitirmiyor. Bana en iyi gelen duşta göğüslere masaj yapmak. Dereotu yemekte artırıyormus ama bende pek etkili olmadı gibi.

@ayse2325 Mama olarak aptamil kullanıyorum, bebekler onu çok seviyormuş bayağı da içiyor onu. Ben de az vereyim diye uğraşıyorum ama bazen mecbur kalıyorum. Bebeğin kaç günlük ki? Ben 30 cc yenidoğduğunda veriyordum geçen gün deneyim bi dedim, emzirmeden verdim 60 cc içti üzerine de mama yedi. Öyle olunca kesin emin oldum sütüm yetmiyor bi de midesi de büyümüş demek iyice
Bebeklet ne kadar içtiğini bilmez canım balık gibi düşün

Merhaba kızlar derdimi yazcam umarım sizde bir çözüm bulabilirim. 29 günlük bebeğim var sürekli meme istiyor, hiçbir şeye zamanım yok uyuyamıyorum da günlerdir. Süt getirecek hiçbir şeyi yapamıyorum. Bi saat uyusam süt doluyor ama zaten onu da hortum gibi hemen çekiyor. Ki 1 saat aralıksız uyuduğu da nadir oluyor. 10-15 dk bir mızıldanıyor. Gazı dışkıyı bile memede yapıyor.

Size sorum şu; benim bebeğim 2220 doğup 2040 a düştüğü için, sarılığı da olduğundan doktor mamayla destekle dedi. Mama desteği de veriyorum ama sütüm azalacak diye korkuyorum. Sürekli memede durunca da süt dolmuyor. Acaba 3 saatte 1 de mama versem aralarda süt versem sütüm azalır mı? Mama sütü azaltıyor diye biliyorum onun için korka korka günde 2-3 kez vermeye çalışıyorum. diğer türlü vermesem çocuk doymuyor süt azaldığı için 2-3 kez çekip 1 kez yutuyor doyması saatleri buluyor.
1.5 ay mama sut birlikte ilerledik Çok iyi ememedigi için once emzirmeyi denedim devaminda sagip verdim. İlk günler o kadar yoruldum ki gece emzirmek bana çok zor geldi bu yüzden gündüzden depoladigim sütü gece biberonla verdim karni tam doyunca uykularimiz biraz daha deliksiz oldu bende gündüze daha dinç uyandım. 2 aylik olmadan da mamayı biraktik çok gaz yaptığı için. Sadece gece uykusuna geçmeden önce sağıp verdim onun disinda emdi hep. Sonra emmesi iyice güçlenince sanirim sutumde artti emdiği ile gece uykusuna geçmeye baslayinca biberonuda biraktik. Şuan 3 ay bitti sadece emiyor.
İlk dönemler gerçekten çok zor uykusuzluk insani deli edecek gibi geliyor ben bi tık uyku konforu sağlamak adina sağıp verdim çünkü emdigiyle o dönem yetinmiyordu yarim saatte bir istiyordu zaten o tam ememiyor ben acemi anne emziremiyorum derken 2 aya gerçekten duzenimiz oturdu.
Mama sütü azaltır olayini bilemiyorum ben günde 2-4 öğün veriyordum mama, sütüm azdi o zaman ama sagmayi bırakmadım hiç ve sadece aşırı su içtim. Su içmeyi unuttuğum günler sütüm gerçekten az oluyordu saydığım için farki net gördüm

Sütünüz azalmaz merak etmeyin önce meme veein sonra mama her defasında bu şekilde yapın bende hem mama hem meme ile büyüttüm benim ikizdi tabi ama yinede mama ve meme olarak devam ettk ve iki tane olmasına rağmende sütüm vardı yani sütünüz azalmaz 👍🏻🤷‍♀️

Sütünüz azalmaz merak etmeyin önce meme veein sonra mama her defasında bu şekilde yapın bende hem mama hem meme ile büyüttüm benim ikizdi tabi ama yinede mama ve meme olarak devam ettk ve iki tane olmasına rağmende sütüm vardı yani sütünüz azalmaz 👍🏻🤷‍♀️

Teşekkür ederim cevabınız için ama 1 aydan fazla olmuştur anne sütüne döndük tamamen, mama vermiyorum artık 🥰

Hemen kalk bir çay demle ve Mısır patlat yanına bak nasıl sütün artıyor Allahın izniyle. 😊 patlamış mısır çok güzel süt yapar sürekli yap ye inşallah şifa olur

Back