Tecrübeli anneler, Normal Doğuma yalnız gidilebilirmii??

missmickey

Guru
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2010
194
3
316
İstanbul
8 aylık evliyiz ve bebek düşünüyoruz.Daha çok erken biliyorum ama merakıma hakim olamıyorum.ALLAH böyle bir güzelliği bizede nasip ederse normal doğum olmasını isterim ama hastaneye eşim haricinde kimsenin gelmesini istemiyorum.Buarada eşim doktor dolayısıyla her dakikasında benimle olacak..Sizce kimse gelmeden olabilirmi?

doğumda çok kalabalık iyi değildir. ama anneniz olursa hem size metanet olur hem doğum sonrası wc, ped değişimi gibi konularda yardımcınız olur. bu ihtiyaçları eşler biraz zor karşılar gibime geliyor

seninkine doğmamış çocuğadon biçmek denir...............

Yaklaşımızdan ötürü teşekkürler.

Cnm bencede yalnız esinle git çok rahat edersin. Anneler haliyle çok üzülüyorlar insan bide onu sıkıntı eder. Sancı aşamasında rahat olmak çok önemli dogum çıkışı çağırırsın. Oncesinde esın herseyi yapabilir. Zaten esinde saglikciymis. Ben öyle yaptım cokta memnun kaldım. Ayrıca 8. Ay plan yapmak icin gayet yeterli , doğmuş cocuk icin geç olur.p zaten:) şimdiden gecmis olsun

Olabilir neden olmasın. Benim de normal doğumdu. Doğum öncesi annem ve eşim doğumhanede sadece eşim vardı yanımda. Elinden geliyorsa neden olmasın. Benim eşim Allah razı olsun doğum sonrası kilotuma kadar giyinmemde yardım ediyordu bana....

benim naçizane fikrim biri olursa yanınızda iyi lur ayrıca nede kimseyi istemiyorsunuz kendi anneniz yok mu hadi kaynanayı bende istemem de annem olsun isterim yanımda daha iyi destek verir diye düşünüyorum. Eşiniz kadın doğum doktoru mu eğer başka dalda bir doktorsa doğum konusunda yardımcı olabileceğini sanmam ayrıca tıvalete girme, ped değiştirme, ameliyattan sonra bakımızla uğraşma falan daha tecrübeli insanların yapacağı birşey sadece doğum anında diyorsanız belki gerek olmayabilir ama doğum sonrası mutlaka biri lazım yanınızda bence..

Bn 8aylik bi anneyim.normal dogum yaptim.sanci odasnda yengem annem kayinvalidem ebem vardi kocam bn sanci cektigim agladigim icin aglayip surekli dişari kacti.arada erkek kardesimde ugradi.iyiki varlardi.yengem sayesinde allah diye diye sanci cektim ve olede oglumu dunyaya getirdim.dogumhaneye bicok hastanede koca almiyolar zatn aasnlarda o halde cok kotu bi goruntu bnce.ama dedigim gibi sanci odasi kalabalikti ve guzeldi 3dk aralarda sohbet ediyodum sanci gelince ikinip dayanmaya calişiyodum.bn o haldeyken aglarken kayinvelidemin agladigini gordum.o anlar insana cok guzel şeyler katiyo.bnce yanliz deil nekadar kalabalik olursa okadar iyi.hem merak etme tekte olsan kalabalikta olsa gene bagriyosun ikiniyosun elinde deil cunki..

sancı odasında yanımda başka bir hamile bayan vardı,hem sohbet edip hem de sancı gelince ah lıyorduk,aişe büyükleri doğumhanenin dışındaydı,eşim de arada bir ziyaretime geliyordu,ona rağmen benim çektiğim sancıları görünce benden kötü hisetti kendini,tüm gece sancı odasında yanımda olsa halini düşünemimyorum bile,erkekler daha dayanıksız oluyorlar.Doğumdan sonra hastanede kaldığında yanında biri kalırsa sana yardımcı rahat edersin,ben normal doğum yaptım,evet kalkıp yürüyebiliyordum ama yine de dikişlerin oluyor,ayrıca çok yorgun oluyorsun,bebek de sennile aynı odada kalıyor,emzirirken ya da bebeğin altını değiştirirken birinin sana yardım etmesi işini kolaylaştırır,tek başına altından kalkman çok zor,eşin senle aynı odada kalırsa ne kadar yardımcı olabilir bilemem,eşini tanımadığımdan yorum yapamıcam,ama annen ya da kızkardeşin falan varsa,yanında biri olsun derim,doğuma he rhastane eşleri almıyor zaten ama eşinin girmesini istersen hastaneyle konuşursun,ben,im doğumumda doğumhanede doktorum , bir tane ebe ve bir de çocuk doktoru vardı

Eşim konuya noktayı koydu bile.Kadın doğumcu ama aynen şöyle dedi normal doğum olursa kesinlikle girmem(dedikleriniz tasdiklendi)sezaryen sonrasında ise mızmızlığa benim iyiğilim için izin
vermezmiş.Dolayısıyla annemleyim.Hayırlısı artık ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…