• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları Tecrübeli anneler lütfen yardım kızımın kardeş kıskançlığı had safhaya ulaştı :(

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

irmako77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
1.180
5
116
KIZIMIN KARDEŞ KISKANÇLIĞI HAD SAFHAYA ULAŞTI LÜTFEN YARDIM edin. 8 yaşında kızım 2 yaşındaki kardeşini doğduğu günden beri dehşet kıskanıyor. Sürekli kendisini sevmediğimizi kardeşini sevdiğimizi vurguluyor. Mümkün mertebede kızımla ilgilenmeye çalışıyoruz, onu fırsat buldukça sosyal aktivitelere götürüyoruz, birlikte vakit geçirip oyalamaya çalışıyoruz ama boşuna. onun aklı kardeşinde. Küçüğümle bir nebze daha çok ilgilenmek zorunda kalmış olabilirim. Takdir edersiniz ki o hala daha bir bebek ve bakıma ablasından çok daha fazla ihtiyacı var. Bunu ablamız hazmedemiyor. O kadar sinirli olduki ne bana , babasına saygısı kaldı ne de diğer aile büyüklerine, okuldaki başarısını bile olumsuz etkilemeye başladı. Okulda dışarıda çekingen içe dönüklüğü arttı, evde ise asabiliği arttı. Sürekli birşeyler aldırmaya çalışıyor. Kimi görürse (nazının geçtiklerine tabiiki) bana, babasına, dedesine, anane babanesine vb. Sanki yakalayamadığını düşündüğü soyut sevgiyi (aslında alakası yok, o bizim herşeyimiz-onu çok seviyoruz) maddi şeylerle bulmaya çalışıyormuş gibi:50:

Ben çalışıyorum, gününün büyük bölümü babane ve dedesiyle geçiyor. Benden çok babanesi ilgileniyor. Kendisine de her zaman söylüyorum babaannen annen gibi, herşeyine koşuyor diyorum. Annenin yapamadığı bir çok şeyi sana o hazırlıyor, yapıyor onu kırma sakın diyorum. Ama yok..yok ....yok...:36:beni hiç dinlemiyor. Babanesine çok kötü hakaretler ediyor:30:. Bugün yine kavga etmişler. Beni arıyor güya babaneyi şikayet edecek. Sen burada hatalısın dedim. Babaannesi çok üzülmüş kırılmış, babaneni ver telefona dedim. Kadıncağız gelmiyor telefona, o bile sanki benim kızıma bu sözleri söylttirdiğimi mi düşünüyor,acaba:14:çok üzülüyorum, çok:14: babannsine, dedesine terbiyesizlik etmesini istermiyim hiç, aynı saygısızlıkları bana da yapıyor, istediğini yapmazsam.

Psikoloğa götürmek istedim, başta hem babamız karşı çıktı, hemde ücretini karşılayacak maddi gücüm yok,:50: Belki onlar da teorik bilgiler verip paramı alacaklar bilmiyorum. Ama hayat teoriye benzemiyor işte..Maalesef teorik bilgilerin çoğunu biliyoruz, okuyoruz.. ama uygulamada sınıfa kalıyoruz..

Burada daha tecrübeli anneler varsa, kardeş kıskançlığının üstesinden gelebilen bana önerilerde bulunabilir misiniz. Resmen bir kıskaca girdik, ne yapacağom bilemiyorum:26::5:

okul rehber öğretmeninizle bu konuyu paylaşın; o size nasıl yaklaşmanız gerektiğinden ve nelerin yapılacağından bahsedecektir. evde uyguladığınız yöntemle uygun fakat artık bir problem halini almış. okul rehber öğretmeni sınıf öğretmeniyle gerekli görürse irtibata geçip gerekli önlemleri alacaktır. sizi de en sağlıklı şekilde bu konuda bilgilendirecektir.

canım ikisinide idare edeceksiniz malesef kıskançlığın çaresi pek yok malesef:50: her yaşta insanlar kıskançlık yaşıyor .kızınızla konuşun onu çok sevdiğinizi söyleyin kardeşinede onun yanında fazla ilgi göstermemeye dikat edin( gerçi bunları yapıyorsunuzdur) ama yine de söyleyeyim dedim başka bir şey aklıma gelmiyor benimkilerde öyleydi ama büyünce biraz daha azalıyor kıskançlık allah yardımcınız olsun çok zor bu devreleri atlatmak:50:

Back