Bebek Beslenmesi tecrübeli anneler lütfen bana yardımcı olun

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

marcheline

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
130
19
298
İstanbul
merhaba hanımlar. salı günü sezaryanla bebeğimi kucağıma aldım nihayet fakat birkaç küçük problem var sizlerden yardım istiyorum. göğüs uçlarım biraz küçük emzirdiğim ilk günden itibaren yara oldular. lansiloh ve bella b nin kremlerini aldım onlardan kullanıyorum ama çok da fayda görmedim. bebeğimi emzirirken çok canım yanıyor. bana ne tavsiye edersiniz ?

merhaba hanımlar. salı günü sezaryanla bebeğimi kucağıma aldım nihayet fakat birkaç küçük problem var sizlerden yardım istiyorum. göğüs uçlarım biraz küçük emzirdiğim ilk günden itibaren yara oldular. lansiloh ve bella b nin kremlerini aldım onlardan kullanıyorum ama çok da fayda görmedim. bebeğimi emzirirken çok canım yanıyor. bana ne tavsiye edersiniz ?

bebeğinizi sağlıkla büyütün öncelikle.

salı günü dopum yapmışsınız, göğüs uçlarınız yara olmuş, krem sürmüşsünüz ve hala sızı duyuyorsunuz. tüm bunlar 5 günün içinde olmuş. arkaşım ne kadar hızlı bir etki bekliyordunuz, anlamadım. bir göğüs ucunun emzirmeye alışması zaten haftalar süren birşey. yani hergün krem sürseniz de, birkaç hafta sızı çekersiniz. kaldıki, sezaryen olmuşsunuz. normal doğumda, vücut herşeyiyle doğuma hazır olur, göğüsler süt yapmaya başlar vs, doğum öyle gerçekleşir. sezaryende bunların olup olmadığı bilinmez ve belli bir tarihte bebek"alınır" dikkat edin, bu bir "doğum" değildir. yani vücudunuz zaten bebeğin yokluğuna yeni alışıyor ve adapte oluyor. biraz sabrediniz lütfen :34:

not: bunları, göğüs ucu hiç olmayan, emme reflekssiz bebeğini, ilk 3 hafta damla damla emziren, bunu da saatlerce uğraşarak ancak yapabilen, göğüs ucu yaraları kanayan ama krem kullanmasına izin verlmeyen biri olarak yazıyorum. emzirirken göğsümün sızlamasını hiç umursamamıştım bile çünkü bebeğim doğru düzgün ememiyordu :14::14::14:

bebeğinizi sağlıkla büyütün öncelikle.

salı günü dopum yapmışsınız, göğüs uçlarınız yara olmuş, krem sürmüşsünüz ve hala sızı duyuyorsunuz. tüm bunlar 5 günün içinde olmuş. arkaşım ne kadar hızlı bir etki bekliyordunuz, anlamadım. bir göğüs ucunun emzirmeye alışması zaten haftalar süren birşey. yani hergün krem sürseniz de, birkaç hafta sızı çekersiniz. kaldıki, sezaryen olmuşsunuz. normal doğumda, vücut herşeyiyle doğuma hazır olur, göğüsler süt yapmaya başlar vs, doğum öyle gerçekleşir. sezaryende bunların olup olmadığı bilinmez ve belli bir tarihte bebek"alınır" dikkat edin, bu bir "doğum" değildir. yani vücudunuz zaten bebeğin yokluğuna yeni alışıyor ve adapte oluyor. biraz sabrediniz lütfen :34:

not: bunları, göğüs ucu hiç olmayan, emme reflekssiz bebeğini, ilk 3 hafta damla damla emziren, bunu da saatlerce uğraşarak ancak yapabilen, göğüs ucu yaraları kanayan ama krem kullanmasına izin verlmeyen biri olarak yazıyorum. emzirirken göğsümün sızlamasını hiç umursamamıştım bile çünkü bebeğim doğru düzgün ememiyordu :14::14::14:
Etkinin ne kadar hızda olacağını bilemiyorum tabi ki o yüzden tecrübeli anneler yazdım :) benim de şimdi göğüs uçlarından biri biraz kanamaya başladı bu halde bebeğimi emzirmeye devam edebilir miyim? Daha kötü olursa meme verememekten korkuyorum

Canim iki dogum yaptim.ikiside sezeryan ben bu olayin sezeryan ile baglatili olduguna inanmiuorum kizimda dehset yara olmusti sezzeryanimda bisey anlamadim ama gogus yara mahfetti beni ikincide sukur hic olmadi

Ben ne kremler surdum gecmedi sonra bi komsumuz bisey onerfo deneyim dedim

Aktardan kakao yagi ama sivi degil bu hacisakir sabun varya ayni onun gibiydi kesip gogsune koyuyorsun cocugida emzirwbiliyorsun resmen iki gunde gecti muzice gibiydi

Canim ayni sorun bende de vardi.birincisi philips aventin kelebek koruyucu silikon ucu var onlardan al ve emzirirken kullan aciyi cok azaltiyor.ikincisi balmumu aldim kalip halinde aktarda satilir.bir parcasini yemek kasigina koyup ocakta erit.sivilasinca gogus pedine dok goguslerine koy.bana bu ikisinin cok faydasi oldu.en azindan aglamadan emzirebiliyorum.

Back