Tecrübeli anneler eyvah 2 yaş sendromu mu?

Benim de 2.5 yaşında bir kızım var. Akşam yatma saatlerine çok özen gösteririm. Gündüz de 12:30 gibi uyuyup 2 gibi uyanıyor. Akşam en geç 10 gibi uyuturdum. Ama bir süredir akşam uykusu 12 ye sarkmaya başlamıştı. Çalışıyorum demişsiniz. Bende çalışan bir anneyim gündüz kayın validem bakıyor. Ben, bizi özlediklerinden böyle yaptıklarını düşünüyorum. Bir süredir akşamları oyun hamurları, boyama kitapları vs. çok güzel zaman geçiyoruz. Oda benimle daha fazla vakit geçirmek adına sarkıtmaya başladı. Oynayalım diyor sürekli. Bende eve geldiğimde onunla yorulana kadar oynamaya başladım. Akşam 10 gibi '' hadi kızım artık uyku vakti, yarın oynamaya devam ederiz '' deyip uyutmaya çalışıyorum. Sizde yorulana kadar oynayın. Bir süre sonra kendisi uykuya yenik düşecektir. :)

Uyutmak için uğraşmayın , size tepki geliştirmiş . Bırakın uykusu gelince kendisi uyumayı istesin .
Benimde 2 yaşında oğlum var , uykusu geldiğinde kendisi gidiyor yatağına , bazen bizi de çağırıyor sallıyoruz bazen gidin diyor kendisi yatıp uyuyor . Kızınız 2 yaşında ve hayatı hakkındaki kararları kendisi de Vermek istiyor . Bu isteğine saygı duyun

Selam kader arkadasim. Kizim 2 yasina girdigi an 180 derece degisti. Cok sukur biz de uyku sorunu yok ama yemek sorunu basladi neyse.
Oglen uykusunu erkene al ve saatten fazla uyumasina izin verme. Artik kim bakiyorsa onu bilgilendir bu konuda. Saat 3 te yaip 5 te kalkiyorsa aksam 21 de uyumasi imkansiz zaten saat 13 u gecmesin oglen uykusu icin. 1 saat sonra da sakince uyandirsinlar. O zaman sorun ortadan kalkar.
Kendi yatagi konusunda israrci olun. Aglayip bagiriyorsa alin yataktan sakinlestirin tekrar koyun. Alisana kadar biraz yipranabilirsiniz ama emin olun gececek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…