• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli anneler eyvah 2 yaş sendromu mu?

Kiraz_Mevsimi_54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
415
115
123
Merhaba,
çaresizce yazıyorum.... artık nasıl uykuya ikna edeceğim bilmiyorum... 2 yaşında bir kızım var ve bu son zaman uykuya karşı.... başta kendi yatağında uyumayı kabul etti artık reddediyor... bu gece uykuya dalma süresi 2 saat oldu... bende insanım sabrım tükeniyor artık akşam olunca stres basıyor beni... çalışan bir bayanım aynı zamanda... uyku arkadaşı masallar neler neler denedim yok olmuyor....
Sabah 8 de kalkıyor en geç 3de öğle uykusundan uyanıyor 9da yatmaya hazırlanıyoruz ve uyuduğunda saate baktım 23:10 bu normal mı???? Ben bugüne kadar böyle birşey yaşamadım bebekliğinde bile...
lütfen bana bi akıl fikir verin... ne yapacağımı şaşırdım... uyumamal için türlü türlü bahaneler buluyor... susadım... tuvaletim geldi... elimi tut... felan filan...

Kelin ilacı olsa durumu :)

2.5 yaşında bir kızım var , konuşmayı da bilmiyor (ciddi bir sıkıntı ,kendini ifade edemediği için çok agresiflesiyor) ,çok huysuz ,akşama kadar çizgi film izlemek istiyor .günlük yarım saat izletiyorum ,asla teslim olmuyorum kriz şeklindeki aglamalarina. Birkaç ay önce memeyi bıraktı .gündüz emerek uyuyordu ,şuan emmedigi için gündüz uykusu yok .akşam 22:00 gibi sırt masajiyla uyuyor :) bazen 23:00 , 00:00 oluyor bu saat ..daha neler neler ,içini karartmayayim :) iki yaş sendromu diyorlar ,ben de huzura ermek için 3.yaşını bekliyorum :KK53:

Kolaylıklar dilerim ..

Kelin ilacı olsa durumu :)

2.5 yaşında bir kızım var , konuşmayı da bilmiyor (ciddi bir sıkıntı ,kendini ifade edemediği için çok agresiflesiyor) ,çok huysuz ,akşama kadar çizgi film izlemek istiyor .günlük yarım saat izletiyorum ,asla teslim olmuyorum kriz şeklindeki aglamalarina. Birkaç ay önce memeyi bıraktı .gündüz emerek uyuyordu ,şuan emmedigi için gündüz uykusu yok .akşam 22:00 gibi sırt masajiyla uyuyor :) bazen 23:00 , 00:00 oluyor bu saat ..daha neler neler ,içini karartmayayim :) iki yaş sendromu diyorlar ,ben de huzura ermek için 3.yaşını bekliyorum :KK53:

Kolaylıklar dilerim ..
Ya olamaz ya olamaz ..... allahım hepimize kolaylık versin ben ne yapacağım bilmiyorum... sabırrrrr

2 yasa dogru yol alırken kızımda da bazı degısklıkler oldu

cok sacma sapan seylere aglama
ınanılmaz bır ınat
uykuya direnme
dedıgım dedık

yeme alıskanlıgı bıle degıstı :)

yesınler yahu huysuzlukları bıle guzel

her cocugun donem donem huylari degisebiliyor.su an bende kizimi salliyorum normalde asla uyanip aglamaz ama bu gece uyandi.iki saat uyanik kaldi simdi uyudu.yani cocuklarin her gunu digerine uymuyor.insna bazen sinirleniyor boyle zamanlarda yalniz olmadiginizi dusunun ve sakinlesin.cok sukur bi hastaliklari bi dertleri yok varsin biraz uykusuz kalalim.annelikte boyle zor bisey iste

Bence yasadiklariniz çok normal benimki de o yaşlarda 12.30 da uyudu..Ben dert etmiyorum..Sanırım gündüz fazla yorumladığı için oyleler..Bide artık buyuyorlar annesi.. duzene girer zamanla

Gece 1 olmadan yatağın yanından geçmiyor sabaha karşı çığlıklarla uyanıyor bi daha uyuyor ve 8 de ayakta. Ne sendromu bilmiyorum ama umuyorum çabuk geçer halim kalmadı :(

yeteri kadar yorulmuyor olabilir, bence karı koca siz de 10 gibi yatın, o da kendi odasında yatsın, ışıklar sönsün evde hareket olmasın, genelde, beni uyutup oturuyorlar, ya da oda da ışık var ben de gidicem tarzı düşünüyorlar bence, ev de hiç bi hareket olmasa herkesin uyuduğuna ikna olursa yapacak bişey yok deyip uyuyabilir

Benim de oglum 19 aylik geçen hafta resmen uyku orucu tuttu. Gece 1 de 1 bucukta uyudu sabah en gec 8 de kalkti ve gunduz de max 1 saat uyudu. Ben de calisiyorum ve aksam 11 den sonra artik ne sabir ne takatim kaliuordu. Zorlama ve inatlasma. Bizim yanimizda yatiyor emdigi icin ben odanin kapısını kapatiyordum. O kendi kendine iniyor cikiyor dokuyor dagitiyordu hem de karanlikta. Yanima gelse de hicbir tepki vermiyorum direkt uyumus gibi davraniyorum kendine zarar vereck bisey olmadigi surece hicbir yaptigina ses cikarmiyorum bi sure sonra bakiyorum ya yanima cikip uyuyor ya da yerde uyuyakaliyor. Sen yat uyu dedikce inatlasir. Isteklerine cvp verdikce arkasi gelmez. Olay sakinligini koruyup tepkisiz kalmak

Gunduz uykusuna cok gec yatiyor temel sorun bu, en gec 1 de uyumali ki aksam erkenden uykusu gelsin, birden bu kadar one cekemezsiniz ama yarimsar saat one cekin gunden gune, 1 hafta 10 gun icinde duzeni oturur.

20 aylik kizim, dogdugundan beri en erken 23.00 te yatar... dun gece 01.00 de uyudu. giderek kendi rekorunu gelistiriyor.
benim kizin huyu bu ama sanirim sizinki sizi ozluyor. oyle hissettim. uyku anneden ayrilmak anlamina gelirmis cocuklarda

Hakikaten varmis boyle bir sendrom benimki daha 18 aylik suanlik bir sikintim yok allahima bin sukur. Insallah sizinki hemen atlatir. Benimkide hic baslamaz :)

benım de kızım 16 aylık oda uyumamak için direniyor . Sanırım biz işteyken bizi özliyor ve zaman geçirmek adına uyumamakta direniyor . ama saat 22:00 dedimi evde tüm ışıkları söndürüyorum sütünü hazırlıyorum hadı kızım yatalım dıyorum ben benimle yatağa geliyor sütünü içiyor benle yatakta cilveleşirken uyuyor yavrumcum :) Sonra beşiğine koyuyorum

çocuğum yok ama yegenime annem bakiyor bende bazen annemde kaldigim icin biliyorum bence 2 yaş sendromuna canavar sendromu filan denmeli :KK48: ne inat oluyorlar yaa... benim yegenimde 23.00den önce uyumaz ki o da kavga gürültü, evde tüm ışıklar söner herkes yatar o da mecbur uyur. sabah 6da ayakta. öğlen 3 saat filan uyuyor, anneme dedim öğlen aliyor bu uykusunu uyutma bu kadar dürtükle kaldir keratayi, o sizi nasil kaldiriyor sabah 6da :KK48: bütün gün cizgi film izlemek ister kapattin mi saatlerce bağırarak aglar, yediği standart seylerin dışında bir seyi asla ağzına sürmez, bütün oyuncaklari itinayla parçalar, yapma denileni yapmaya bayılır :deli: valla sevimli olmasalar cekilecek gibi değiller :olamaz:

1.5 saat uyuyor acaba gündüz uykusunu mu kessem
Canım her çocuk bir olmuyo maalesef.sabah çok erken kalkmıyo saat 8 de kalkıyo yazmışsın.çok uykusu geliyo mu yoksa öğlende mi zor uyuyo.öğlen uykusunu kesmek için biraz erken daha.ama sabah daha erken kaldırıp öğlen daha erken yaptırabilirsin.gerçi gündüzler kısaldı sabah erken kalkmıyorsa ve öğlen çok uykusu gelmiyorsa bi gün dene uyumasın akşam erkenden yatar.benim çocukların uyku saatlerini anlatsam nazar değer burda uyku konusunda şanslı bi anneyim:nazar:

Back