ya tecavüzü bırakın,okul döneminde,hemde daha ergenlik çağına gelmemişken tacize uğramıştım,bunu öğretmenime söylediğimde o çocuğa hiçbirşey demeyip bana ''sende yanaşmasaydın çocuğa'' demişti,ki çocuğu tanımıyordum bile,bunu söyleyen de bir kadındı,bana firuzenin şikayet etmemesi anormal gelmedi.
ve hem benim hem tanıdıklarımın başına gelen bir olaydan dolayı ben de malesef yurdum polisine güvenmiyorum, ama tecavüz gibi bir olayda kesinlikle susmam kim kötü gözle bakarsa baksın bana umrumda değil belki ben şikayet etmesem o şerefsiz daha hangi masumların canını yakacak.
bu arada sırası gelmişken bu kadar okunan bir konuda şunu da paylaşmak istiyorum,
OLURDA BİRGÜN BAŞINIZA (ALLAH KORUSUN) BU TÜR BİŞEY GELİRSE AKLINIZDA BULUNSUN!
Cinsel Şiddete Uğradığınızda
Hemen güvenli bir yere gidin ya da güvendiginiz birini arayın.
Ailenizden, arkadaşlarınızdan ya da bir kadın dayanışma merkezinden/danışma hattından psikolojik destek alın.
Yaralanma tedavisi, cinsel yolla bulaşan hastalık ya da hamilelik kontrolleri için mümkünse yanınızda bir arkadaşınız ya da bir refakatçi ile hemen en yakın sağlık birimine başvurun.
Kendinizi suçlamayın, utanmayın. Saldırının yıkıcı etkilerinden kurtulmak için yapabileceklerinize odaklanın.
Hemen ya da Daha Sonra Hukuki İşlem Başlatmak Üzere Delillerin Korunmasını İstiyorsanız;
Kesinlikle duş almayın, vücudunuzun hiçbir bölgesini yıkamayın ve kıyafetlerinizi değiştirmeyin. (Kıyafetlerinizi değiştirdiyseniz de çıkardığınız giysileri temiz bir çantada saklayın.)
Bir şey yiyip içmeyin ve tuvalete çıkmayın.
Eğer ilaç yoluyla uyutularak ya da uyuşturularak saldırıya maruz kaldıysanız sağlık biriminde kan ve idrar testlerinizin yapılmasını sağlayın.
Olayla ilgili bütün deliller yok olduysa psikolojik raporunuz hukuki süreci başlatmanız için yeterlidir.
Hukuki İşlem Başlatmak İçin;
Bir avukat ya da yakın bir tanıdığınız eşliğinde olayın gerçekleştiği yerin savcılığına, savcılık olmazsa da polis merkezine (karakol) başvurun. Polis merkezinde karşılaşacağınız tavır (ilgisizlik, savsaklama, yargılayıcı tutumlar) ne olursa olsun, tutanak tutulmasını sağlamaya çalışın. Yok edilmesi ihtimaline karşı tutanağın bir kopyasını, sayı ve numarasını alın.
İsminizi vererek hukuki işlem başlatmak istemiyor ama yine de bu saldırının raporlara geçmesini istiyorsanız, bir insan hakları kuruluşuna ya da kadın dayanışma derneklerine “gizli raporlama” için başvurabilirsiniz.
Hukuki sorularınız için Kadınlara Hukuki Destek Merkezi internet sitesinden faydalanabilirsiniz.
UNUTMAYIN Kİ Saldırıdan Sonra Verilecek Tepkinin “Doğrusu” YOKTUR.
İLK TEPKİ ŞOKTUR. Bu süre içinde;
Hissiz ve sersem hissedebilirsiniz.
Sakin ve kontrollü gibi gözükebilirsiniz.
Anında tepki verebileceğiniz gibi daha sonra da tepki geliştirebilirsiniz.
Utanma ve suçluluk duygusu hissediyor olabilirsiniz. Sakın unutmayın ki yaşadığınız olay sizin suçunuz değil.
Karmaşık duygular içerisinde, hayal kırıklığına uğramış ve/veya çok kızgın olabilirsiniz.
Yaşadığınız olayı anlamlandırmakta zorluk çekebilirsiniz. Kendinizi toplamak için zaman tanıyın.
Yaşadıklarınızı benzer bir olaya maruz kalmış başka insanlar da yaşar. Bu sıkıntıları atlatmak zaman alır. Dayanışma ve destek ile bu zamanı kısaltmak elinizde.
İnsan eliyle ve bilerek yapılan bir olaya maruz kaldığınızda yaşadığınız şey psikolojik travmadır. Travmatik bir olaya maruz kaldıktan sonra travmatik olayı yeniden yaşıyormuş gibi olmak, kaçınma davranışı ve aşırı uyarılmışlık hali olmak üzere üç temel stres belirtisi görülür. Bu tepkiler size saldırıyı hatırlatan en ufak bir şeyle daha sonraki tarihlerde nüksedebilir.
Ne oranda etkilendiğiniz birçok faktöre bağlı olarak değişir: saldırının şartları ve niteliği, saldırganın kimliği, akraba ve arkadaşlarınızın tepkisi farklı şekillerde etkilenmenize neden olabilir.
Ortaya çıkan bu psikolojik tepkilerin üç aydan fazla sürmesi ve gündelik hayatınızı kesintiye uğratması durumunda bir uzmandan yardım almanız gereklidir.
Cinsel Saldırı Sonrası Ortaya Çıkabilecek Bazı Psikolojik ve Fiziksel Tepkiler Şunlardır:
Psikolojik Tepkiler
İnkar
Çökkünlük
Duygularda ani değişiklikler
Utanç ve kirlenmişlik hissi
Olaydan kendini sorumlu tutma ve suçluluk hissetme
Kendine saygıda düşüş
Güven kaybı
Sevdiği şeylere karşı ilgi kaybı
Kızgınlık
Aldatılmışlık hissi
Kontrol kaybı duygusu
Çaresizlik
Kaygı ve korku
Unutkanlıklar
Aşırı hayal kurma ve hayali arkadaş eğilimi
Cinsel kimliğinde sıkıntılar
Cinsel soğukluk
Kendine zarar verme düşüncesi
Odaklanmış yoğun öfke ve şiddet eğilimi
Adalet duygusunu yitirme
Fiziksel Tepkiler
Kusma
İştah azalması
Baş ve karın ağrısı
Dudak/ağız ve genital/anal bölgede ağrı, şişme, kızarma, kanama, iltihap kapmaları
Vücudun çeşitli yerlerinde şişkinlikler
Üriner iltihaplar, cinsel yolla bulaşan hastalıklar
Altını ıslatma
Uyku düzeninin bozulması
Kabusların artması