tecavüze uğradım ve boşanıyorum:(((

ha birde size tecavuz eden kisiyi neden sikayet etmediniz? Olayda magdur sizseniz neden hakinizi aramadiniz?bukadar insanin bu olaya inandirici bakmamasinin sebeblerinden bazilari bunlar!!

Olaylara inanmiyorum degil bu zamanda hersey olur neler gorup izliyoruz kinamiyorumda AMA Allah kimsenin basina vermesin ama sikayete bulunmamaniz insanlari dusunduruyo hakli olarak

boşuna yazma canım benim o tarz şeylere cevap vermiyor sadece yaradan ibaretim diyip duruyor....

tecavüz olayını şikayet edemezdi bence.
çünkü eşinin kulağına giderdi. o an belkide duymasını istemedi. sonra vicdanı rahatsız etti ve söyledi. sonra orada suçluluk duyacaktı. evliydi tanımadığı bir adamın evine gitmişti, yanlış yaptığını az çok biliyordu.onu hatalı bulacaklardı belkide. neden gittin diyeceklerdi, bizlerin dediği gibi. belki evli barklı kadınsın işin ne diyecekler demezseler bilebunu düşünüyorlardır şimdi diye üzülecekti.. bu duyguları hisssetmiş olması söz konusu bence.
o kadar kolay değil. tecavüze uğrayan pekçok kadın sadeceve sadece kendi suçlandığı için ,şikayet edemiyor. susuyor. birde eğer o tecavüz hapı denilen şey verilmişse neler olduğunuda hatırlamaz. ki hatırlamıyor. bu yüzdende bayııldığından direnme ve darp izleri yok. buda onun aleyhine olan şeyler. hoş belki kan tahlilinde çıkardı.ama o travmayla bunu düşüneceğini sanmam.

Son düzenleyen: Moderatör:
bu konuyu şimdi gördüm ve çokk korkunç bir olay!!
yazdıklarının çoğuna inanıyorum canım ama bazılarına değil........
eşin ve ailesi yüzünden zor bir hayat yaşıyorsun....
eşinden istediğin değeri,korunma duygusunu vs vs...göremedin.
biriyle bunu konuşmak istedin ve chat arkadışı bulup ona anlattın.
ona güvenmeye başladın belkide seni dinlediği yardımcı olduğu için hoşuna bile gitti.
buluşmak istediniz ve arkadaşın evini tercih ettiniz....
işte burdan sonrası düşündürücü benim için........
etkilenmiş olabilirsin adamdan gibi hissettim..
ama sonra eşine karşı vicdanın ağır basıp söyledin gibiiii..
keşke başkasıyla paylaşsaydın bu durumu ama eşine yada akrabalarının haberi olmasını engelleseydin.
muhakkak kavga arasında yada arkandan söylenir bunlar..
boşanıp başkasıyla evlensen bile öyle bir an gelir ki ağzından kaçarr!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
sana şunu söyleyebilirim ki sen değersiz misin?
niye psikolojisi iyi olmayan biriyle hala evlisin?
boşan ne güzel çocuğunda yokmuş bu adamdan...
ailenin yanına git ve çalış.
kenara yatırım yapmaya bak bencee....
ayaklarının üzerine tam basınca ayrı eve çıkıp ailenin baskısından da kurtulabilirsin.
yazdıklarım için umarım kızmazsın ama içimden geçenler bunlar........
umarım bundan sonra hayatın istediğin gibi olurr....

tecavüz olayını şikayet edemezdi bence.
çünkü eşinin kulağına giderdi. o an belkide duymasını istemedi. sonra vicdanı rahatsız etti ve söyledi. sonra orada suçluluk duyacaktı. evliydi tanımadığı bir adamın evine gitmişti, yanlış yaptığını az çok biliyordu.onu hatalı bulacaklardı belkide. neden gittin diyeceklerdi, bizlerin dediği gibi. belki evli barklı kadınsın işin ne diyecekler demezseler bilebunu düşünüyorlardır şimdi diye üzülecekti.. bu duyguları hisssetmiş olması söz konusu bence.
o kadar kolay değil. tecavüze uğrayan pekçok kadın sadeceve sadece kendi suçlandığı için ,şikayet edemiyor. susuyor. birde eğer o tecavüz hapı denilen şey verilmişse neler olduğunuda hatırlamaz. ki hatırlamıyor. bu yüzdende bayııldığından direnme ve darp izleri yok. buda onun aleyhine olan şeyler. hoş belki kan tahlilinde çıkardı.ama o travmayla bunu düşüneceğini sanmam.

Bana bile inandırıcı gelmiyor, gerçekse bu olay bencede bu nedenlerden ötürü şikayet etmemiştir, Türkiye de yaşıyoruz, bir kadının int. ortamında tanıştığı bir adamın evine kendi rızası ile gitmesine direkt ihanet gözüyle bakarlar. Hala tecavüzü kadın haketmiştir diye geri kafalı bir bakış açısı söz konusu.

O an şikayetçi olamadı ,olmak istemedi çünkü kimse inanmazdı.

Kendi ayağıyla kendi rızasıyla gitmişti adamın evine.Adam çıkıp ben çağırmadım kendi geldi dese ne dicekti.:delphin:

Buara son durum nedir firuze

bırakın evine gitmeyi,toplumun bakış açısına ters bir şey yapmayı; sokakta yürürken köşeye sıkıştırılıp taciz edilen ve ya tecavüze ugrayan kadın,yasadığı travma ve psikolojik durumun etkisiyle hep kendını sucluyor.
o saatte o sokaktan geçmeseydim,o elbiseyi giymeseydim, hatta keşke doğmamış olsaydım..bunlar başıma gelmezdi diye...

böyle bir psikoloji ile kadının şikayet etmemesi normal bence..

Kötü gününde delikanlı gibi yanın da durmayan adamı bence sen istememelisin bence özür dilese de bu sefer sen yol vermelisin çünkü durmadan başına kalkabilir

ya tecavüzü bırakın,okul döneminde,hemde daha ergenlik çağına gelmemişken tacize uğramıştım,bunu öğretmenime söylediğimde o çocuğa hiçbirşey demeyip bana ''sende yanaşmasaydın çocuğa'' demişti,ki çocuğu tanımıyordum bile,bunu söyleyen de bir kadındı,bana firuzenin şikayet etmemesi anormal gelmedi.

ve hem benim hem tanıdıklarımın başına gelen bir olaydan dolayı ben de malesef yurdum polisine güvenmiyorum, ama tecavüz gibi bir olayda kesinlikle susmam kim kötü gözle bakarsa baksın bana umrumda değil belki ben şikayet etmesem o şerefsiz daha hangi masumların canını yakacak.

bu arada sırası gelmişken bu kadar okunan bir konuda şunu da paylaşmak istiyorum,

OLURDA BİRGÜN BAŞINIZA (ALLAH KORUSUN) BU TÜR BİŞEY GELİRSE AKLINIZDA BULUNSUN!

Cinsel Şiddete Uğradığınızda

Hemen güvenli bir yere gidin ya da güvendiginiz birini arayın.
Ailenizden, arkadaşlarınızdan ya da bir kadın dayanışma merkezinden/danışma hattından psikolojik destek alın.
Yaralanma tedavisi, cinsel yolla bulaşan hastalık ya da hamilelik kontrolleri için mümkünse yanınızda bir arkadaşınız ya da bir refakatçi ile hemen en yakın sağlık birimine başvurun.
Kendinizi suçlamayın, utanmayın. Saldırının yıkıcı etkilerinden kurtulmak için yapabileceklerinize odaklanın.

Hemen ya da Daha Sonra Hukuki İşlem Başlatmak Üzere Delillerin Korunmasını İstiyorsanız;

Kesinlikle duş almayın, vücudunuzun hiçbir bölgesini yıkamayın ve kıyafetlerinizi değiştirmeyin. (Kıyafetlerinizi değiştirdiyseniz de çıkardığınız giysileri temiz bir çantada saklayın.)
Bir şey yiyip içmeyin ve tuvalete çıkmayın.
Eğer ilaç yoluyla uyutularak ya da uyuşturularak saldırıya maruz kaldıysanız sağlık biriminde kan ve idrar testlerinizin yapılmasını sağlayın.
Olayla ilgili bütün deliller yok olduysa psikolojik raporunuz hukuki süreci başlatmanız için yeterlidir.
Hukuki İşlem Başlatmak İçin;
Bir avukat ya da yakın bir tanıdığınız eşliğinde olayın gerçekleştiği yerin savcılığına, savcılık olmazsa da polis merkezine (karakol) başvurun. Polis merkezinde karşılaşacağınız tavır (ilgisizlik, savsaklama, yargılayıcı tutumlar) ne olursa olsun, tutanak tutulmasını sağlamaya çalışın. Yok edilmesi ihtimaline karşı tutanağın bir kopyasını, sayı ve numarasını alın.
İsminizi vererek hukuki işlem başlatmak istemiyor ama yine de bu saldırının raporlara geçmesini istiyorsanız, bir insan hakları kuruluşuna ya da kadın dayanışma derneklerine “gizli raporlama” için başvurabilirsiniz.
Hukuki sorularınız için Kadınlara Hukuki Destek Merkezi internet sitesinden faydalanabilirsiniz.
UNUTMAYIN Kİ Saldırıdan Sonra Verilecek Tepkinin “Doğrusu” YOKTUR.

İLK TEPKİ ŞOKTUR.
Bu süre içinde;
Hissiz ve sersem hissedebilirsiniz.
Sakin ve kontrollü gibi gözükebilirsiniz.
Anında tepki verebileceğiniz gibi daha sonra da tepki geliştirebilirsiniz.
Utanma ve suçluluk duygusu hissediyor olabilirsiniz. Sakın unutmayın ki yaşadığınız olay sizin suçunuz değil.
Karmaşık duygular içerisinde, hayal kırıklığına uğramış ve/veya çok kızgın olabilirsiniz.
Yaşadığınız olayı anlamlandırmakta zorluk çekebilirsiniz. Kendinizi toplamak için zaman tanıyın.
Yaşadıklarınızı benzer bir olaya maruz kalmış başka insanlar da yaşar. Bu sıkıntıları atlatmak zaman alır. Dayanışma ve destek ile bu zamanı kısaltmak elinizde.
İnsan eliyle ve bilerek yapılan bir olaya maruz kaldığınızda yaşadığınız şey psikolojik travmadır. Travmatik bir olaya maruz kaldıktan sonra travmatik olayı yeniden yaşıyormuş gibi olmak, kaçınma davranışı ve aşırı uyarılmışlık hali olmak üzere üç temel stres belirtisi görülür. Bu tepkiler size saldırıyı hatırlatan en ufak bir şeyle daha sonraki tarihlerde nüksedebilir.
Ne oranda etkilendiğiniz birçok faktöre bağlı olarak değişir: saldırının şartları ve niteliği, saldırganın kimliği, akraba ve arkadaşlarınızın tepkisi farklı şekillerde etkilenmenize neden olabilir.
Ortaya çıkan bu psikolojik tepkilerin üç aydan fazla sürmesi ve gündelik hayatınızı kesintiye uğratması durumunda bir uzmandan yardım almanız gereklidir.
Cinsel Saldırı Sonrası Ortaya Çıkabilecek Bazı Psikolojik ve Fiziksel Tepkiler Şunlardır:

Psikolojik Tepkiler

İnkar
Çökkünlük
Duygularda ani değişiklikler
Utanç ve kirlenmişlik hissi
Olaydan kendini sorumlu tutma ve suçluluk hissetme
Kendine saygıda düşüş
Güven kaybı
Sevdiği şeylere karşı ilgi kaybı
Kızgınlık
Aldatılmışlık hissi
Kontrol kaybı duygusu
Çaresizlik
Kaygı ve korku
Unutkanlıklar
Aşırı hayal kurma ve hayali arkadaş eğilimi
Cinsel kimliğinde sıkıntılar
Cinsel soğukluk
Kendine zarar verme düşüncesi
Odaklanmış yoğun öfke ve şiddet eğilimi
Adalet duygusunu yitirme
Fiziksel Tepkiler
Kusma
İştah azalması
Baş ve karın ağrısı
Dudak/ağız ve genital/anal bölgede ağrı, şişme, kızarma, kanama, iltihap kapmaları
Vücudun çeşitli yerlerinde şişkinlikler
Üriner iltihaplar, cinsel yolla bulaşan hastalıklar
Altını ıslatma
Uyku düzeninin bozulması
Kabusların artması

insan tecavüze uğrayabilir hayatta jer şey olabilir ama sen kendi kendini buna itmişsin.her insanın mutsuzluğu olabilir ama ne kadar cahilcede olsa bu tür bi şeye başvurmak çok yanlış.ortada bir evlilik bir yuva yok ki ordan oraya iteleyerek sürmüş hayat çok zor ve çok berbat bir durum yani okuyunca kanım çekildi

eşin itmiş seni bu yola ama haklısın diyemiyorum chatta tanıştığın hiç tanımadığın bir adam sana nasıl teselli verecekti kii..oturuup ah canım cicim deyip elini sürmedem eve mi gönderecektii belki de eşin tecavüze değil de aldatılma hiissiinde bunalım da...ben olsam 5 sene bile beklemzdimm bu ne saflık yaa o kadar bayan varken tanımadığım adam mı sana teeselli verecektii....mahvoldum yazmışsın ya kednim ettim kendim buldum şarkısını söyle çok üzgünüm....

öncelikle çok üzüldüm duruma ama hayat müşterek ve o kadar acımasız ki bir erkek bile tecavüze maruz kalabilir. Eşiniz belki olayın sıcaklığıyla sizi çok sevdiği için gururuna yediremeyip böyle bi düşünce içine girmiş olabilir. ama emin olun ki sizi seviyordur ve ayrılamaz. aklı ayrılmalıyım der ama yüreği diyemez. Bir söz vardır erkeğe herşey söylenmez diye. Hakikaten de üzülmemek için söylenmemeliymiş. Sizin için kendi hayatınız her zaman ön planda olsun ki onun düşüncelerini bastırın. Allah yardımcınız olsun...

Her insanın başına gelebilecek bir durumdur tecavüz evet
Allah kimseye yaşatmasın ama olma ihtimali herkes için söz konusudur.
Rabbim kötülerden korusun hepimizi
Fakat tanımadığın bir adamın evine gitmek olayı bingo haline getiriyor.
100 tane tanımadığınız insanın evine giderseniz 90 tanesinde bu risk söz konusu
Hayatta bile bile lades durumlar vardır
Firuzenin yaptığı şey tam anlamıyla bile bile lades
Çapkınlığa giden erkeklerin,ilaçla uyutup böbreklerinin çalındığını bile okuyoruz gazetelerde
Kaldıki bu kız cahil değil
Kaldıki bu kız küçük değil
Yaptığı çok büyük bir hata
Kimeye tecavüzü hak ettin diye bir yaklaşım söz konusu olamaz.
Kimse böyle birşeyi hak etmez çünkü
Ama şuda bir gerçekki,rahat durmazssan başına daha beteri bile gelebilir.
O evine gittiği adam,başka işlerde yapıyor olabilirdi.
O evden çıkmasına izin vermez,olayı sadece tecavüzle bırakmadığı gibi başka yerlerede götürebilirdi Firuzeyi
Yinede verilmiş sadakası varmış.
Bütün bunları kocasının yaptığı eziyetlere bağlamakta doğru değil bana göre
Şimdi babasının evine gidiyor
Bugün bunlara kocan sebep oldu demek,3 gün sonra babasınada kızdığında yapacaklarına mazeret olabilir.
Firuze bebek değil
Ergenlik dönemindeki gözü açılmamış kız çocuğu değil
Tahsilli,mesleği olan bir kız
Elinin altında internet denilen şey var
Bu kadar gözlerinin kapalı olmasını ben konunun başından beri anlamadım,anlayamıyorum.

Ayy kardesim gecmis olsun gercekten adina cok uzuldum halen dunyada bazi pisliklerin oldugunu bilmek tuylerimi diken diken ediyor hele evli bir bayana yapilan bu is hic te hos degil peki polise bas vurdunmu?
mutlaka sikayet edip hapislerde surundurmen lazim
esine gelince seni degil kendini dusunuyor olmali gorunuse gore kaldiramiyor yanliz yasamak zor hele dullar icin daha da zor olmali ama uzulme her sey yoluna girecektir baktinki koca bosanmak istiyor sende israr etme zorla elinde tutamazsin ya nafakani al ve olaylari unutmaya calis ve mutlaka pisiklojik yardim almayi unutma kardesim
Allah yardimcin olsun

öncelikle çok üzüldüm duruma ama hayat müşterek ve o kadar acımasız ki bir erkek bile tecavüze maruz kalabilir. Eşiniz belki olayın sıcaklığıyla sizi çok sevdiği için gururuna yediremeyip böyle bi düşünce içine girmiş olabilir. ama emin olun ki sizi seviyordur ve ayrılamaz. aklı ayrılmalıyım der ama yüreği diyemez. Bir söz vardır erkeğe herşey söylenmez diye. Hakikaten de üzülmemek için söylenmemeliymiş. Sizin için kendi hayatınız her zaman ön planda olsun ki onun düşüncelerini bastırın. Allah yardımcınız olsun...

düşüncelerinize katılmıyorum,seven insan karısını dövmez,ailesine de dövdürmez,karısı ''ben sensiz burda tek ne yapacağım nereye gidiyosan bende geleyim'' diye adamın eteğine yalvarırken,adam karısını evde bi başına bırakıp başka şehre gitmez,karısına iftira atılırken,''dur ben bir de karımı dinliyeyim neymiş işin aslı'' diyeceğine, ''vay sen benim anama babama ne yaptın,defol git'' falan gibi şeyler demez.

bence iyiki kocasına anlatmış yoksa bu adamdan başka türlü boşanamazdı

:roflol: :roflol: :roflol: Valla mesajınıza sinirlerim bozuldu...Gülmem de sinirden..Şaka diye düşünmek isterdim...akannehir

Şunu mu demek istedi arkadaş acaba?ya da ben öyle anladım..
Sevdiği halde eşini döven, hasta ruhlu insanlar var..çift karakterli..

Arkadaşlar,hepsini değilse de bir kısmını okudum yazılanların...
Olayın tecavüz olduğu ve olmadığı yönünde farklı düşünen arkadaşlarımız var.
bence olay tecavüz değil , bir kadın bilmediği,tanımadığı bir erkeğin evine gitme cesareti göstermiş. kendi de söylüyor,oraya kendi ayağımla gittim diye... tamam bir hata yapmış ve sonucu ağır olmuş,ama bunları düşünememek için aptal olmak gerekir.chat odalarına erkeklerin girme nedeni tamamen seks...
ve eşine gidip söylemesi daha büyük bir hata olmuş.ben eşime bunları anlatsam beni oracıkta öldürür sanırım,sana kızdım elin adamının evine gittim... hayatımın bitiiği an olur o an..hadi bir hata yaptın,kocana niye anlatıyorsun.ya sus,devam edeceksen kocanla,bu acı sadece seni yaksın...ya da birşey söyleme ve ona haksızlık ettiğini düşünüyorsan sadece git ve boşan.zaten kocanla da mutlu değilmişsin.haklıyken haksız duruma düşürmüşsün kendini,açıkçası çok üzüldüm durumuna. 5 sene çek,sonrasında hatalı ol,kocan seni boşasın...çok kötü bir durum.bence yapman gereken ayrılmak ve hayatın 5 sene öncesinde kaldığın yerden devam etmeye çalışmak...

Back