Tecavüz edilip, yakılarak öldürülen Özgecan Aslan için..

Bu topikte bir kez daha uyarı yapmam, dini yorum yasaktır.
Polemik, hakaret yasaktır.

Konu bir nevi Özgecan için taziye, üzüntülerimizi yazdığımız bir yerdir, son kez rica ediyorum, en azından bu topiğe siyasi partileri karıştırmayınız, ölümün siyasi partisi yoktur.

Ve şu yasayı da aklınıza yerleştirin bir zahmet.

HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK VEYA AŞAĞILAMA SUÇU

MADDE 216. (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması hâlinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

MADDE 218. - (1) Yukarıdaki maddelerde tanımlanan suçların basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.

Son düzenleme:
[Q"Elif, post: 39558495, member: 7093"][/QUOTE]

Kadın fırlayıp çıksa oradan siginsa polisa falan ne bileyim ya bu kadar eziyet baskı işkence yazık insanlık dışı

Biri adama dalda uyarsa niye böyle olduk biz anlamıyorum

güzelim partiye alakası yok ama din iman sünnet kuran la alakası cookkkk işte sp partisi bunu anlatamaya çalışıo... mesela bu pisiği yapan o şerefsizin babası oturupta oğluna sünnet kuran allah peygamber anlatmısmı hmm anlatmamıs neyapmıs gözünün önünde ANNESİNİ kemerle dövmüş içip sıcmıs... sonrada bilincine bu sacmalığı yerleştırıp aynısını yapmaya calışmıs ve daha beterini yapmış ... yanii benim dünden beri anlatmak istediğim ama belki kendimi tam olarak ifade edemediğim şey..biz toplum olarak hiristiyan gibi içim sıçıp sonrada işimiz düşünce allahtan yardım istememiz oldugu sürece bu böyle devam gider .. hiç birimiz cocuklarımıza NAMAZI allahı anlatıozmu peygamberi ahramı helalı cebnneti cehennemi hmmm ölümü kabiri kabir azabinı anlatanımız varmı ...yokkk işte biz anca hiristiyan gibi noel kutlarız..... son sözüm İLLEDE EDEP İLLEDE AHLAK İLLEDE DİN İLLEDE NAMAZ İLLEDE SÜNNET İLLEDE KURAN İLLEDE PEYGAMBER... siyah giyinmeyle protesto etmekle bu iş buzaman kadar çözülmediyse bundan sonrada düzelmez heppp magsumların canııı böyle yanar... RABBİM HEPİMİZİ İSLAH ETSİN DOĞRULUKTAN AYIRMASIN ...
egitim şart ...

[Q"Elif, post: 39558495, member: 7093"]

Kadın fırlayıp çıksa oradan siginsa polisa falan ne bileyim ya bu kadar eziyet baskı işkence yazık insanlık dışı

Biri adama dalda uyarsa niye böyle olduk biz anlamıyorum[/QUOTE]
Bu kasıtlı olarak yapılmış bişi ama kamera şakası olarak

Biri adama dalda uyarsa niye böyle olduk biz anlamıyorum
Bu kasıtlı olarak yapılmış bişi ama kamera şakası olarak[/QUOTE]

Ne bileyim bende ciddi bir sey sandım.niye biride bir şey deniyor diyorum.kadın neden firlamiyor diyorum.

Boyle bir şeyin sakası bile korkunç...

Yani şaka lafı biraz hafif kaçtı.Şaka değilde toplumun tepkisini ölçmek için yapılmış bir senaryo

Özgecan için facebookta sayfa(lar) açılmış. Paylaşımlar yapılıyor. Beğeni sayıları da epey yüksek... Umarım bu şekilde aktif olmaya devam ederler. Umarım unutulmaz.

Yine yanmış bi genç kız cesedi. Bu sefer yer Manisa... Ülkece deliriyoruz herhalde.

Bir ay içinde iki farklı insan, iki genç kadın ülkenin iki farklı köşesinde zalimce yakılmış halde bulunuyorsa bu artık bireysel sebeplerle açıklanamaz.

Ortada toplumun kanına, geleneğine, göreneğine, dinine, siyasetine, sporuna hatta aldığı nefese bile sinmiş bi yanlışlık var. Gözümüzün gördüğü her yerde bu kadar şiddet olması normal değil.

Ne zamandır böyle bu bilmiyorum. Kaç senedir bu haldeyiz biz? 10 yıl mı, 50 mi, 100 mü yoksa 100ler mi?

http://www.iha.com.tr/haber-18-yasindaki-genc-kizin-yanmis-cesedi-bulundu-440985/

Genç kızın özellikle boyun kısımında çok sayıda bıçak darbesi ve öldürücü kesikler, kafasında küt cisim darbelerine bağlı travmatik bulgular ve vücudunun değişik yerlerinde çok sayıda ödem ve morluklar saptandı.

Raporda, Özgecan’ın vücudunun büyük kısmının yandığı belirtildi. Özgecan’ın, katil zanlısınca kesilen ve daha sonra bulunan ellerinde tırnak incelemesi yapıldı. İnceleme sonucunda, Özgecan’ın tırnaklarında, katil zanlısından alınan DNA dokularına ulaşıldı.
Ankara Adli Tıp Kurumu’nun raporunun soruşturmayı yürüten Tarsus Cumhuriyet Savcısı Ayhan Akyol’a gönderildiği öğrenildi. Savcı Akyol’un raporun ulaşmasıyla birlikte eldeki tüm deliller ışığında iddianamesini yazmaya başladığı ve kısa süre içinde mahkemeye iddianameyi sunacağı belirtildi.
http://www.internethaber.com/ozgecan-aslanin-otopsi-raporunda-flas-detay-767389h.htm

Genç kızın özellikle boyun kısımında çok sayıda bıçak darbesi ve öldürücü kesikler, kafasında küt cisim darbelerine bağlı travmatik bulgular ve vücudunun değişik yerlerinde çok sayıda ödem ve morluklar saptandı.

Raporda, Özgecan’ın vücudunun büyük kısmının yandığı belirtildi. Özgecan’ın, katil zanlısınca kesilen ve daha sonra bulunan ellerinde tırnak incelemesi yapıldı. İnceleme sonucunda, Özgecan’ın tırnaklarında, katil zanlısından alınan DNA dokularına ulaşıldı.
Ankara Adli Tıp Kurumu’nun raporunun soruşturmayı yürüten Tarsus Cumhuriyet Savcısı Ayhan Akyol’a gönderildiği öğrenildi. Savcı Akyol’un raporun ulaşmasıyla birlikte eldeki tüm deliller ışığında iddianamesini yazmaya başladığı ve kısa süre içinde mahkemeye iddianameyi sunacağı belirtildi.
http://www.internethaber.com/ozgecan-aslanin-otopsi-raporunda-flas-detay-767389h.htm
Bu nasıl bir vahşet ya inanamıyorum.
Özgecan'ın çektiği acıların bin mislini çekerek geberirler inşallah.

Geçen gün dolmusta bir ben bir de genç bir adam kaldık. Inecegim yere daha vardı. Baktım ne yapacak inecek mi bekleyecrk mi diye. Benden önce indi. Ben de az ötede indim. Korktum ama çarşıda sayilirdik o yüzden risk aldım onunla birlikte inmeyerek

Bana gelen mail.

Sevgili Nurten,

Özgecan için 1 milyon imzaya 19 bin kişi kaldı. Türkiye’deki en büyük katılım olan imza kampanyalarından biri bu. Geçen hafta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na imza teslimi için başvurduk.‘Tamam size geri döneceğiz’ dediler ama ses seda yok. Dün tekrar aradık. ‘Döneceğiz’ dediler. Yine ses seda yok.

Bu arada kadınlar öldürülmeye, yaşam haklarına müdahale edilmeye devam ediyor. Artık hiç birimizin bekleyecek tahammülü yok.

Evet, Bakan'ın gündemi yoğun olabilir. Ama daha kaç kadınımızın yok yere hayatını kaybetmesi gerekiyor ki Bakanlığın önceliği bu olsun? O yüzden artık beklemek yok diyoruz ve Bakanlığa sesleniyoruz; eğer bir maniniz yoksa 4 Mart saat 14:00'te size geliyoruz!

İmzalarımızı ve taleplerimizi kadın platformu temsilcileriyle birlikte Bakan Ayşenur İslam'a ileteceğiz.Talebimiz çok net: Kadına karşı şiddet davalarında ceza ve iyi hal indirimi kalksın.

Lütfen takipte kalın ve kampanyayı Facebook’ta veTwitter’da paylaşın. İlerleyen günlerde benden bir mektup daha alacaksınız. Benden gelecek mektupları açmanız ve okumanız çok önemli. Çünkü bu konunun takipçisi olmak ve bir şeyleri değiştirmek için birlikte çalışacağız. Yoksa gidenlerin ardından vah vah demekten başka çaremiz kalmaz.

4 Mart'ta haber gelirse ne güzel her medeni ülkede olması gerektiği gibi imzalarımızı teslim edeceğiz. 1 milyon kişi olarak taleplerimizi ilgili Bakan'a ileteceğiz. Bakanlık randevu vermezse 4 Mart günü sabah saatlerinde sizinle tekrar iletişime geçeceğim.

Şimdi hep beraber kampanyayı Facebook’ta ve Twitter’da paylaşalım.

Sağlıcakla kal Nurten,

Gözde

Bana gelen mail.

Sevgili Nurten,

Özgecan için 1 milyon imzaya 19 bin kişi kaldı. Türkiye’deki en büyük katılım olan imza kampanyalarından biri bu. Geçen hafta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na imza teslimi için başvurduk.‘Tamam size geri döneceğiz’ dediler ama ses seda yok. Dün tekrar aradık. ‘Döneceğiz’ dediler. Yine ses seda yok.

Bu arada kadınlar öldürülmeye, yaşam haklarına müdahale edilmeye devam ediyor. Artık hiç birimizin bekleyecek tahammülü yok.

Evet, Bakan'ın gündemi yoğun olabilir. Ama daha kaç kadınımızın yok yere hayatını kaybetmesi gerekiyor ki Bakanlığın önceliği bu olsun? O yüzden artık beklemek yok diyoruz ve Bakanlığa sesleniyoruz; eğer bir maniniz yoksa 4 Mart saat 14:00'te size geliyoruz!

İmzalarımızı ve taleplerimizi kadın platformu temsilcileriyle birlikte Bakan Ayşenur İslam'a ileteceğiz.Talebimiz çok net: Kadına karşı şiddet davalarında ceza ve iyi hal indirimi kalksın.

Lütfen takipte kalın ve kampanyayı Facebook’ta veTwitter’da paylaşın. İlerleyen günlerde benden bir mektup daha alacaksınız. Benden gelecek mektupları açmanız ve okumanız çok önemli. Çünkü bu konunun takipçisi olmak ve bir şeyleri değiştirmek için birlikte çalışacağız. Yoksa gidenlerin ardından vah vah demekten başka çaremiz kalmaz.

4 Mart'ta haber gelirse ne güzel her medeni ülkede olması gerektiği gibi imzalarımızı teslim edeceğiz. 1 milyon kişi olarak taleplerimizi ilgili Bakan'a ileteceğiz. Bakanlık randevu vermezse 4 Mart günü sabah saatlerinde sizinle tekrar iletişime geçeceğim.

Şimdi hep beraber kampanyayı Facebook’ta ve Twitter’da paylaşalım.

Sağlıcakla kal Nurten,

Gözde

Bu konuyla ilgili tekrar bir imza kampanyası falan olursa ben de katılmak isterim elimden geldiğince. Bana da bilgi verirseniz sevinirim.

Ne oldu bu pisliği yapanlara?? Utanıyorum, igreniyorum onlarla aynı havayı "hala" soluyor olmaktan !!!

çokk ön yargılısın.. gülümseme yapma nedenim dalga anlamına gelmiorki ... özgecan kardeşim gibi niceleri katledildi hatta daha beteri yapıldı benim anlamadıgım ozaman degılde neden şimdi herkez yas tutuyor...
Gülme de, alay da etme, sadece sus. Partiye de getirme olayı.[/QUOTE]

Konuyu açan kişi olarak sen zaten olayın üzüntüsünü yaşayanlardansın. Bu çok ortada. Bu konuyla alalı gayriciddi tek bir şey yazacağını sanmıyorum. Ne yazılmış ne denilmiş bilmiyorum ama denk geldi bu yorumlaşma ve yazayım dedim. Özgecan olayı da sanırım artık son noktamız oldu. Taşırdı bizi. Gencecikti ve tek yaptığı evine gitmeye çalışmaktı. Ve öldürülmesindeki vahşet. . .

Gülme de, alay da etme, sadece sus. Partiye de getirme olayı.

Konuyu açan kişi olarak sen zaten olayın üzüntüsünü yaşayanlardansın. Bu çok ortada. Bu konuyla alalı gayriciddi tek bir şey yazacağını sanmıyorum. Ne yazılmış ne denilmiş bilmiyorum ama denk geldi bu yorumlaşma ve yazayım dedim. Özgecan olayı da sanırım artık son noktamız oldu. Taşırdı bizi. Gencecikti ve tek yaptığı evine gitmeye çalışmaktı. Ve öldürülmesindeki vahşet. . .[/QUOTE]
günaydın ben bunu yazalı ardan baya bi geçmiş.. neyse yazmak için yazdın sen saden bunu...

Gülme de, alay da etme, sadece sus. Partiye de getirme olayı.

Konuyu açan kişi olarak sen zaten olayın üzüntüsünü yaşayanlardansın. Bu çok ortada. Bu konuyla alalı gayriciddi tek bir şey yazacağını sanmıyorum. Ne yazılmış ne denilmiş bilmiyorum ama denk geldi bu yorumlaşma ve yazayım dedim. Özgecan olayı da sanırım artık son noktamız oldu. Taşırdı bizi. Gencecikti ve tek yaptığı evine gitmeye çalışmaktı. Ve öldürülmesindeki vahşet. . .[/QUOTE]

birde alayda etmemiştim doğru düzgün okusaydınn.... bide ben yazdıklarımın altına cvp yazman demiştim keşke tek İŞİNE geleni okumasaydın...

X