• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecavüz edilip, yakılarak öldürülen Özgecan Aslan için..

Bu polisiye filmleri izleyip yapacaklari konusunda fikir edinmekten bahsetmis birisi de bu filmlerde bahsi gecen kan izlerinin ve dnanin yansa dahi yok olmayacagini iyi dinlememis izlememisler.
Canim bunu sen ben anliyoruz o okuz gibilerin anlamasi mumkun degil gebersin insallah serefsiz

günlerdir o kadar üzgünüm ki.
en çok da evlat acısıyla yüreği yanan bi anneyi, tecavüze uğrayan bi kadını kadın olarak anlamayan bizlere üzülüyoum.
bu ülkede en çok '' biz de kadınız ama böyle giyinmiyoruz'' '' biz de kadınız ama bu saatte dışarı çıkmıyoruz'' zihniyetine sahip olan insanların yetiştireceği erkek evlattan korkuyorum.

kadının arkasında kadın olarak duramayan, kadının ne hissettiğini anlayamayan kadından utanıyorum.

Kafa yapilarini analiz ettim biraz. Su czalarla birine tecavuz edebilirsin. Cezasi cok yok. Boyle adamlarda cezaevine girince apolet kazanircasina gururlaniyor zaten. Fakat dusundugu gibi gitmeyen sey kizin tecavuze direnebilmesi. Kizi durdura ilmek icin bicaklamis. Olunce de telas yapmis yardim istemis. Bu beklemedigi idi yani oldurmesi. Fakat isler cigirindan cikip telaslaninca yakayi ele vermisler zaten. Yanina gelenlerde kizi yakalim dna gitsin diye ve taninmasin diye akil vermisler. Ama dedim ya bi an akil tutulmasi telas ve gerizekaliliklarindan yakalanmislar. Bu zekice ya da planli yapilmis bir vahset degil. Nuran dutlu cinayeti gibi. Iste bir cok kisi var tecavuzden ceza cok almam diyip gozunu karartabilecek. Turkiye gibi ulkelerde tecavuz kacinilmazsa zevk qlacaksin. Aalasrf yasalar boyle. Ya oleceksin ya rvleneceksin ya da doguracaksin. Aksi durumda oluyorsun. Kadin olmak ise tamamen frki neden biz kadinlar sonucu dusunmuyoruz. Biz kadinlar surece odaklaniyoruz. Cani acir mi? Hayalleri var mi? Korkar mi? Diye. Bu nedenle kadinlardan cok psikopat cikmiyor. Nasil cikbilir ki? Ama erkek kotu yetistirilmisse ve devlet de yasalarla bunu destekliyor ise canavara donusuyor.

Nuran dutlu cinayetin de katil zanlilarinin daha onceden 16 sabikasi var. Tecavuz adam oldurme kiz kacirma ve dolandiriciliktan. Ee sormuyor muyuz? Bu adamin disarda ne isi var mis diye? E bu adam nuran dutlu yu vahsice oldurdu iste.

Merak etmeyin bugun bu adam iki gun sonra baskasi ay i psikoloji de.

compg.asp
DFPAudiencePixel;ord=1;dc_seg=31769410

“Başka Özge'lerin, başka meleklerin kanatları kırılmasın…” Bu sözler henüz 20 yaşında katledilen Özgecan Aslan'ın babasına ait...

Ablası Beste Güler, Çukurova Üniversitesi'nde konservatuvar eğitimi alıyor, küçük kardeşi Barış ise ortaokula devam ediyordu Özgecan Aslan'ın. Kafasına psikolog olmayı koymuştu. Geçen yıl yüzde 50 bursla Mersin Tarsus'taki Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nin Psikoloji bölümünü kazandı. Annesi ve babasının destekleriyle okula yazıldı, hazırlık sınıfına başladı. Aynı sırayı paylaştığı kız arkadaşı B. ile samimiyet kurdu. Okulda ve boş vakitlerinde sürekli birlikte vakit geçiriyorlardı.

Geçen çarşamba günü de öyle oldu. Dersleri erken bitmişti, saat 13.00 sıralarında okuldan ayrıldılar. Tarsus'ta dolaşıp yemek yediler, alışveriş yaptılar. Hatta şemsiyesini kaybettiği için Özgecan'a bir de yeni şemsiye aldılar. Vaktin nasıl geçtiğini anlayamadılar, saat 20.00 sıralarında önce Tarsus'ta yurtta kalan B. bir halk otobüsüne bindi. Özgecan, B. otobüse binmeden arkadaşının cep telefonundan annesine, "Beni merak etme, yola çıkıyorum" diye mesaj gönderdi.

Son kez annesine arkadaşının telefonundan bu mesajı gönderen ve cuma günü katledildiği ortaya çıkan Özgecan Aslan'ın evinin olduğu sokakta taziye çadırından feryatlar yükseliyor.

"Onların ailesine Allah yardım etsin"

Baba Mehmet Aslan, “Kızıma bu kötülüğü yapanların ailesine Allah'tan yardım diliyorum. Allah bu yükü verdi bize. Ne diyeyim, Allah cümlemizin çoluğunu çocuğunu korusun, ben bu yükle yaşayamam” diyor.

Kızının normalde üniversite servisiyle gidip geldiğini ancak olay günü minibüse bindiğini belirten Mehmet Aslan, telefonla taziyesini sunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, “Başka Özge'lerin, başka meleklerin kanatları kırılmasın” diyerek teşekkür ediyor.

O sırada yanındakilerin bir yandan sakinleştirmeye bir yandan yemek yedirmeye çalıştıkları anne Songül Aslan'ı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan arıyor.

"Senin kızın benim kızım"
“Senin kızına yapılan benim kızıma yapılmıştır. Her konuda arkanızdayız, her türlü desteği vereceğiz, müsterih ol” diyen Emine Erdoğan'a teşekkür eden Songül Aslan, kızının nasıl katledildiği anlatıyor:

"Benim kızım saf, evine gelmek için dolmuşa biniyor. Dolmuşa binmek suç mu? Bu vahşileri anlasa biner mi hiç. Tek kalmış, kızım anladığında iş işten geçmiş. Komutanın anlattığına göre kapıları kilitlemişler, saldırmışlar kızıma. Namusunu kurtarmak için çok çabalamış. Boğazına bıçak batırmışlar, şah damarı kesilmiş, oracıkta ölmüş zaten. Bir insan bunu nasıl yapar."

"Sen beni kurtar ben de seni kurtarayım"

Asgari ücretle çalıştıklarını, çocuklarını iyi yetiştirmekten başka hayatta bir gayeleri olmadığını söyleyen anne Aslan şöyle devam ediyor:

"Hedefi psikolog olmaktı, 'Okuyup seni kurtaracağım anne, yeter ki sen beni okut kurtar' diyordu hep. Kızım psikolog olma hedefini başaramadı. O canilerin yüzünden bu hedefini başaramadı benim saf, güzel kızım. Bunların cezasını en ağır şekilde çekmelerini istyorum. Bu nasıl vahşet Allah'ım..."

"Telefonu 15 gündür bozuktu"

Anne Songül Aslan, kızının cep telefonunun 15 gündür bozuk olduğunu, ekonomik durumları elverişli olmadığı için tamir ettiremediklerini ya da yenisini alamadıklarını da söyledi.

"Bir telefon alabilseydim, kendi kendime kızıyorum. Belki beni arama imkanı olurdu. Belki kurtulurdu yavrucağım. Nasıl kader yazmışlar Allah'ım... Benim kızım bunları haketmedi. Kızımın arkadaşı B. ile konuştum. Mesajdan sonra en fazla yarım saatlik yol bekledim, hadi bir saat bekledim. Baktım olmayacak. Eşime söyledim, kalkıp karakola gittik. B. bize anlattıklarının aynısını polislere de anlatmış. 'Abla ben ondan önce bindim otobüse, gelmesi lazımdı, niye gelmedi anlamadım' dedi. Sonra gece boyu o beni, ben onu hep aradık. Ah ben şimdi ne yaparım."
Al Jazeera Türk

.............................................................................................................................:KK43::KK43::KK43:

idam gelse ne olur ki? çözüm mü bilemiyorum.

aynısını yaşamalılar.örneğin birine tecavüz edip başını taşla ezerek mi öldürdün,aynısı sana yapılmalı.

çok mu manyakça bi fikir bilmem de ben böyle düşünüyorum.
Kesinlikle sana katılıyorum aynısını yaşamalı ya idam bile bana ödül gibi geliyor

Adam kızın ellerini kesmiş bir de şerefsiz alçak
Ben hala haberlere baktıkça ağlamaklı oluyorum gidip yuzumu yıkıyorum.
Elleri kesiyorlar artık, o kadar ustalaştılar ki güya kendilerini çok zeki zannediyorlar.
Allah şaşırtıyor işte planladıkları gibi götüremiyorlar ki işi.
Bir de bu hayvanların sanal ağ hesaplarına bakınca hep aynı kafada insanı görüyorum.
Heran başka bir kıza kotuluk edebilecek potansiyelli adiler görüyorum..

2 yil kadar Mersin'de ikamet ettim, yeni yetme zamanlarim orada gecti oturdugumuz muhitte erkek kardesim cete catismasinin ortasinda kalmisti bildigimiz silahli bir catisma sukurler olsunki sag kurtuldu . Mersinde ceteler ulkuculer cok feci suclar islemektedirler bunu parti suclamasi yapmak icin yazmiyorum farkli yerlere cekilmesin lutfen!
Kiz arkadasim bu ocaklara giderdi ve olan olaylari anlatirdi gercekten mide bulandirici canice seylerdi bide reisin kollarinin kilini taradim kestim diye ogunurdu .
bu konuda ben de bi kaç şey duydum ankarada okuyan bir arkadaşım anlattı gazi üniversitesinde ki ülkücü çeteler bunların başındakine reis diyorlarmış tespihle felan geziyorlar , bı kızın önüne tespihini atmış artık benim sevgilimsin demiş , kız kabul etmemiş , bi yerde kıstırıp kızın belini kaydıracak derecede dövmüş, kız yatalak olmuş, kantin de de ramazanda yemek yiyen bir kızın masasına vurup hastamısın diye kovmuşlar , böyle şeyler de varmış tabi bunlar insan değil.

Elleri kesiyorlar artık, o kadar ustalaştılar ki güya kendilerini çok zeki zannediyorlar.
Bir de bu hayvanların sanal ağ hesaplarına bakınca hep aynı kafada insanı görüyorum.

Adam DNA izini hesaplamış ya. Düşünsene ilk defa gördüm böylesini. O anda böyle bir şey gelebilmiş aklına. Yüzüme tırmaladı tırnaklarında iz kalmıştır diye kestim demiş. O kesik elleri bile yakmışlar. Allah şaşırtıyor insanı jandarmaya yol sormuşlar o yolu bildikleri halde neden sormuşsalar artık. O yüzden bu kadar çabuk yakalandı bunlar.
Tek istediğim bu sefer ağır bir ceza versinler artık ya. Maliye bakanı tweet atmış idam cezası konuşulmalıdır diye.

hepsi arkadaş bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyim diye boşuna dememişler yaparlar hepsi çete çünkü biri yorum yazmış yanlış anlaşılma olmuş hemen kafana sıkarım diye tehdit etmiş, bir temizlik şart bunlara, zaten ülkede az bir olay çıksın hemen adana mersin karışır niye acaba.

Adam DNA izini hesaplamış ya. Düşünsene ilk defa gördüm böylesini. O anda böyle bir şey gelebilmiş aklına. Yüzüme tırmaladı tırnaklarında iz kalmıştır diye kestim demiş. O kesik elleri bile yakmışlar. Allah şaşırtıyor insanı jandarmaya yol sormuşlar o yolu bildikleri halde neden sormuşsalar artık. O yüzden bu kadar çabuk yakalandı bunlar.
Tek istediğim bu sefer ağır bir ceza versinler artık ya. Maliye bakanı tweet atmış idam cezası konuşulmalıdır diye.
İdam kesinlikle bunlara hafif gelir ama, en azından bir daha böyle bir işe girişecek pislikler için gözdağı olur. Bu kadar basit olmadığını öyle afla mafla çıkamayacaklarını oğrenirler.
Bir kıza yan gözle bakınca o darağacına asılacaklarını bilirler, ölüm herkesi korkutur.
Asacaksın bunları ve ibreti alem olsun diye canlı yayınlayacaksın.
Herkes ayakta alkışlayacak. Son isteğin ne diye bile sormayacaksın. Halkın gozu onunde asacaksın ki kadınları bir kurbanlık koyun gibi göremesinler...

Insan dusunuyor o anda hissettiklerini anlamaya calisiyorsun yolda birisi arkandan geldiginde bile yuregin carpiyo korkuyosun o kizin o anda yasadigi korku tahmin edilemez boyle anlarda Allahim nerdesin diyorum niye musade ediyorsun denmez ama insan dayanamiyor iste..

Arkadaşlar gündüz elektroşok cihazını konuşyorduk bulamadım. Polis bir arkadaşım onu taşımanın yasal olmadığını söyledi.
Ayrıca ilk temasda çoğunlukla bir etki yapmıyormuş. süreklilik halinde felç ve bayılma gibi yan etkileri olabilirmiş. zaten bu sitelerde satılanlar dandıkmiş.
Ayrıca kullanırken karşı tarafla temas halinde olduğun için kullanan kişi içinde riski varmış birden fazla kişilerse zaten işe yaramazmış...
Biber gazı kullanıyorsanız en etkili olanı nato imiş.

Elleri de mi kesilmis? Yoksadigercinayet degil mi kesik bilek cimayeti? Sanki cinayetler karisti. Ozgecan in elleri kesilmemis benim bildigim

Back
X