• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tebrikler Kızınız Hamile !

Ben bu haberi okuduğumda ahanda asparagas dedim. Neden?

1) Hamile olduğunu düşünen bekar bir kız aile hekimine gitmez. Kendi bir test alır yapar. Türkiyedeki genel aile yapısı belli. Ailesinin hoş karşılamayacağını bildiğinden böyle bir şey yapmaz. Hadi zorda kaldı yaptırdı testi, önceden hekime rica eder, hatta kimseye söylememsi için yalvarır yakarır.

2) Aile hekimi babaya neden mesaj atmış anlamadım. Hastanın kendisine bilgi verilmesi gerekir başkasına değil. Kızımız da bile bile babasının telefonunu vermemiştir sanırım.

3) Tam da kürtaj konuşulurken böyle bir konunun gündeme gelmesi manidar.

Bakanlık açıklama yaptı ama çok tatmin edici değil bu açıklama. Ali Tezel'in adının geçmesi şaşırtıyor insanı bir tek

2.şıkkın açıklaması şu: hamilelik testi yaptıran kişinin sağlık güvencesi kimdense örneğin eşi babası veya annesi ona göre o kişiye gidiyor msj.. ateş olmayan yerden duman çıkmaz belki fikir olarak ortaya atıldı ama henüz uygulamaya geçilmedi ya da geçilmiycek her halükarda düşüncesi bile tiksindirici umarım asla olmaz böyle bir şey...

cok cok cok cok sacma bi durum bu .. kimseyi ilgilendrmez .. bi kişinin hamile oldgu önce kendisini ilgilndrr daha snra babsını eşini vs ilgilndirir..
herkes aldgı haberi istedgi gibi ailesine bildirmekle özgr olması gerekir...
nasıl bi ülke de yasıyoruz .. bunu yapcklrna.. tecavzcülere engel olsalar ya ..siz dogurun devlet bakar diolr ...
bi kız tecavze ugradgı adamn cocgnu tasımk ister mi die hc sormuyrlar ...

savas cıkıcak nerdeyse .. onlar gtmsler aile planlaması .. yok cocuk bakımı bebek kontrlu adı altında mlltn hayatını karartma .. ve burunlarnı sokma politikası icinde ... ne sacma sey yahuu ... kimee neee bnm bebegmden ...

bi zmnlar 3 cocuk diolr dı onu mu kontrl etmeye clşıolr ne?!

2.şıkkın açıklaması şu: hamilelik testi yaptıran kişinin sağlık güvencesi kimdense örneğin eşi babası veya annesi ona göre o kişiye gidiyor msj.. ateş olmayan yerden duman çıkmaz belki fikir olarak ortaya atıldı ama henüz uygulamaya geçilmedi ya da geçilmiycek her halükarda düşüncesi bile tiksindirici umarım asla olmaz böyle bir şey...

Bilemiyorum ama ben hala inanamıyorum. Eğer böyle bir uygulama olsa, pilot bölgelerde bile uygulansa şimdiye kadar yüzlerce insana mesaj gelmiş olması lazım değil miydi? Sadece bekarların babalarına mı haber veriliyormuş? Öyle bile olsa tek olayla kalmaz ardı ardına şikayetler gelirdi insanlardan.

Bakanlığın yaptığı açıklamanın tam metnine baktım. Daha tatmin edici. Medya biraz da çarpıtarak yansıtıyor haberleri

zannedersem engellenmek istenen sudur ki:
önceki günler ve haftalarda bir cok kez 18yasindan kücük genc kizlar, ailelerinden habersiz hamilelik gecirmisler, tesadüf sonuclari aileler ögreniyorlar durumu,
sonra mesela o yolda yürürken dogum yapan kiz, yaninda anne ve babasi var, bebegi yolda birakip ilerlediler, devlet onlara sordugunda, babasi kizimin hamile oldugunu
bilmiyordum dedi mesela, yada ondan sonraki hafta 16yasinda bir kiz rahatsizlaniyor, ailesi hastahaneye götürüyor, kizi direk doguma aliyorlar, baba yine hamile oldugunu bilmiyodum
kizimin diyor.
bana kalirsa engellenmek isteyen böyle durumlarin olusmasi ve babalarin artik "ben bilmiyordum kizimin hamile oldugunu" denmesidir.
Tabii özel hayat, ve eger zaten o kiz babasinin duymasini istiyorsa gider kendisi söyler, eger babasi zaten
bunu anlayabilecek bir insansa kiz kendiliginden söyler, bir cekincesi olacagini sanmam, ama eger anlamayacak ve kizini öldürecek, siddet uygulayacak bir insansa, babaya saglik bakanligindan gidecek olan mesaj
gercekten kiz icin cok kötü seylere mal olabilir maalesef ve pek saglikli olmayabilir !

Saglik bakanliginin yaptigi ayri bir dert, genc kizlarin ve kadinlarin bebeklerini dogurup sokaga atmalari, sahip cikmamalari ap ayri bir dert... :52:

kocaya da şu mesaj gidebilir:
vurdun gol oldu:))
hey allahım iyice zıvanadan çıktı özel hayat oldu tüzel hayat!

herşey evlilik dışı gebeliklerin önlenmesi ve kürtajın engellenmesi yönünde adımlar..yarın öbür gün doğum kontrol yöntemlerinin yasaklanıp evlilik dışı birlikteliğin ortaya çıkması halinde suç teşkliil edip yargılanmasına da şaşırmayacağım.şey yaptılar sıvıyorlar.sonumuz hayrola..

bu arada bir haber okudum ertesi gün haplarının da kimin aldığı ne zaman aldığı vs. sağlık bakanlığına bildirilecekmiş.

Back