• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tebrikler Kızınız Hamile !

Sağlık bakanının görev ve yetkilerinde ,hamile kızları babalarına ispiyonlamakta mı varmış :ssz:

Peki ya yanlış numaraya mesaj gelirse heleki evli olmayan bir bayanın babasına aile faciasını kim önleyecek?

Baba o mesajı gördüğünde kalp krizi geçirirse ne olacak?

Nasıl bir ülke oluyoruz bilmiyorum :S

sdce hamle kalanlara anladm ama :( ben hmle dgldm .. sdce test ve özl hstanede yaptrmstm .. kendi üzerme almıstm kaydı .. baba üzernden yapmayz demşlerdi bu tarz testleri???

Hamilelik testi için kayıtlar tutulabilir,izlenebilir ama kadının rızası olmadan ,sonuçların babasına gönderilmesi özel hayata müdahaledir!

Giriş: 25 Haziran 2012 13:406,372 OkunmaGüncelleme: 25 Haziran 2012 16:20
Sağlık Bakanlığı yetkilileri, hamilelik testi sonuçlarının babaya ve eşe telefon mesajıyla iletilmesi yönünde bir uygulama bulunmadığını bildirdi.

Bugün bir gazetede yer alan 'Tebrikler Kızınız Hamile' başlık haberde, gebelik testi sonuçlarının aile hekimi tarafından telefon mesajıylababaya ve eşe iletildiği öne sürülmüştü. Haberde, Sağlık Bakanlığı'nın hamilelik testi pozitif çıkan kadınların iletişim bilgilerini istemeye başladığı da öne sürülmüştü. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, bakanlığın bu tür bir uygulamasının sözkonusu olmadığını açıkladı. Sağlık Bakanlığı'nın 19 Haziran'da bu konuda bir açıklama yaptığını da belirten bakanlık yetkilileri, 1987 yılında çıkan kanuna göre Sağlık Bakanlığı'nın zaten bu konuda bilgi alma yetkisine sahip olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'nın 19 Haziran'da yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Bugün bir gazetemizde yer alan ve 'Gebelik testi yaptıran kadınlar fişleniyor' başlığıyla verilen haberde bakanlığımız tarafından tüm tıbbi laboratuvarlara bir genelge gönderildiği ve hamilelik testi yaptıranların sonuçlarının ve iletişim bilgilerinin Sağlık Bakanlığı'na bildirilmesinin istenildiği iddiaları gerçek dışıdır. Bakanlığımız ve/veya bağlı kuruluşlarınca haberde iddia edildiği gibi bir genelge yayımlanmamıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için ilginize saygıyla duyurulur."

Kaynak: İHA

iyi bari haber yalanlanmış ancak umarım yine de kendini gerçekleştiren kehanet olmaz,
yani saçmalamanın sınırları olduğu fark edilmeli artık :37:

sadece eşe ya da babaya değilde tüm sülaleye duyursalar iyi olurdu,aile meclisi vakit kaybetmeden toplanır töre ona göre karar verirdi!! tövbe Ya Rabbim ya,ne düşünceli bir devletimiz var..

böyle bi şeyin mümkünatı yok boşuna yormayın kasmayın kendinizi, nerden neyi saçmalıycaklarını saşırıyorlar..

Son düzenleme:
ee, hat karışıp başkasına giderse ne olacak.

kocam ağzıma eder valla bu ne diye.

inandıramayız da bakanlığa gitmeden herhalde.

Kadını koruma işini böyle yapıyorsanız, istemiyorum korumayın beni.
Hatta kendimi devletin ellerinden korumak için çareler aramalıyım.

Bir sonraki hamleyi "eczanelerde satilan gebelik testini yasaklama" olarak bekliyorum.
Yoo yo metin olmaliyim, sasirmacagim.:19:

Back