Tebrikler Kızınız Hamile !

Yalan habermiş o kızlar inanmayın yani.

Bugün bütün gazetelerde vardı.
Ali Tezel'e yazılan bir mailde uygulama yapıldığı söyleniyor.
Yalan olsaydı bakanlıktan bin kişi çıkıp açıklama yapardı şimdiye kadar.
Yaptılar da ben mi kaçırdım acep?:44:

ben de inanmadım habere çünkü sağlık bakanlığı hastaları müşteri gibi görüyor ve müşterilerini kaçırmak istemezler

bunun yanı sıra '' gebliz '' uygulaması yeni değil uzun süredir var, yani gebe takip olayı. fişleme olarak da görmüyorum ama bu mesaj vs. olayına da inanmadım yukarıda söylediğim sebepten :) bu arada yorumlar süperdi :)

Bir sonraki hamleyi "eczanelerde satilan gebelik testini yasaklama" olarak bekliyorum.
Yoo yo metin olmaliyim, sasirmacagim.

ben hiç şaşırmadım,
artık şaşırmayacağım da.
haber şimdilik yalanlansa ne olacak?
olabilitesi yüksek
adım adım gidiyorlar işte
'kadınlar evden çıkmasın'a kadar gidecekler böyle
sanki bilmiyoruz ne yapmak istediklerini

özel hayata müdahale bundan öteye geçemez.resmen yatak odamıza kadar girdiler.bir bayan için hamile olduğunu eşine sevdiklerine söylemek en heyecan verici duygudur.ne tepki alacağını heyecanla beklemek.bu ne şimdi?ayrıca bekar kız babalarına gönderilecekmiş mesaj görün genç intiharları cinayetleri

baba ölümleri artacak,bekar kızının hamile olduğunu öğrenen bir baba mutluluktan havalara uçmaz sanırım. oracıkta kalp krizi geçirip ölüverir mazallah!

haberin yalan olduğunu sanmıyorum bugün fox tv ana haberde konuyla ilgili bi görgü tanığı konuştu çünkü. diyebilecek söz bulamıyorum konu hakkında daha neler gelecek kimbilir,referandumda sağlık,cinsellik,aile ile ilgili maddeler sakınca doğurabilecek sonuçlar yaratabilir denildiğinde,hadi canım karalama yapmayın deniliyordu ,gördük

emnmsnz ?? tek tek bakıp pozotflerni mi alıyolrms?? ya bna hc bakmıcklrmıs gbi gelyr sanki tüm test yapanlrn .. ya onlara ne blmiyorlr mı kötü sonuc dogurblcegniherkes hata yapablr yaaa. kime kadın hamlyse..! deglse kime nee

Ben günlerdir düşünüyordum dede olacağını babama telefonda mı söylesem internetten kameranız konuşurken mı söylesem diye.
Bosuna dusunmusum. Meger Devlet müjde vermeye benden daha merakliymis. :)))

BAKANLIK: BÖYLE BİR UYGULAMA YOKSağlık Bakanlığı yetkilileri, hamilelik testi sonuçlarının babaya ve eşe telefon mesajıyla iletilmesi yönünde bir uygulama bulunmadığını bildirdi.Bugün bir gazetede yer alan 'Tebrikler Kızınız Hamile' başlık haberde, gebelik testi sonuçlarının ailehekimi tarafından telefon mesajıyla babaya ve eşe iletildiği öne sürülmüştü. Haberde, Sağlık Bakanlığı'nın hamilelik testi pozitif çıkan kadınların iletişim bilgilerini istemeye başladığı da öne sürülmüştü. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, bakanlığın bu tür bir uygulamasının sözkonusu olmadığını açıkladı. Sağlık Bakanlığı'nın 19 Haziran'da bu konuda bir açıklama yaptığını da belirten bakanlık yetkilileri, 1987 yılında çıkan kanuna göre Sağlık Bakanlığı'nın zaten bu konuda bilgi alma yetkisine sahip olduğunu bildirdi.Sağlık Bakanlığı'nın 19 Haziran'da yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:"Bugün bir gazetemizde yer alan ve ‘Gebelik testi yaptıran kadınlar fişleniyor’ başlığıyla verilen haberde bakanlığımız tarafından tüm tıbbi laboratuvarlara bir genelge gönderildiği ve hamilelik testi yaptıranların sonuçlarının ve iletişim bilgilerinin Sağlık Bakanlığı’na bildirilmesinin istenildiği iddialarıgerçek dışıdır. Bakanlığımız ve/veya bağlı kuruluşlarınca haberde iddia edildiği gibi bir genelge yayımlanmamıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için ilginize saygıyla duyurulur."

bu kadar da özel hayata karışılmazki yok kurtaj yasak sezeryan yasak tarih versinler o tarihlerde hamile kalalım

bu şekilde bi yalan haber çıkması çok saçma yalan olduğunu sanmıyorum şuan için tepkilerden çekinildi belki de ama eminim bunuda düşünmüşlerdir...

Ben bu haberi okuduğumda ahanda asparagas dedim. Neden?

1) Hamile olduğunu düşünen bekar bir kız aile hekimine gitmez. Kendi bir test alır yapar. Türkiyedeki genel aile yapısı belli. Ailesinin hoş karşılamayacağını bildiğinden böyle bir şey yapmaz. Hadi zorda kaldı yaptırdı testi, önceden hekime rica eder, hatta kimseye söylememsi için yalvarır yakarır.

2) Aile hekimi babaya neden mesaj atmış anlamadım. Hastanın kendisine bilgi verilmesi gerekir başkasına değil. Kızımız da bile bile babasının telefonunu vermemiştir sanırım.

3) Tam da kürtaj konuşulurken böyle bir konunun gündeme gelmesi manidar.

Bakanlık açıklama yaptı ama çok tatmin edici değil bu açıklama. Ali Tezel'in adının geçmesi şaşırtıyor insanı bir tek

ben de gebeliğimi sağlık ocağında öğrendim. aile hekimimden yani. gebelik sonuçlarını mesajla falan bildirmiyorlar, siz gidip alıyorsunuz sonuçlarınızı sağlık ocağından. aksine aile hekimleri için daha fazla iş yükü olduğundan aile hekimleri öyle heyecanla tebriklerrr falan da demiyor aksine yüzlerini ekşitiyorlar. aile hekimi işi gücü bırakıp sadece sizin alabileceğiniz test sonuçlarınızı değil babanıza size bile mesaj atıp bildirmez, bildiremez zaten böyle bir uygulama yok. özel hastaneler bile size mesajla sonuç falan bildirmez değil ailenizden birisine.

buna inanmıyorum.

SMS almayı engellemek | teknotrik.com atsnlar msj bakalm iletlcek mi:) istiolarsa arasnlar aa msjmz iletlmedi ardk falan

ya yok arkadaşım sana da babana da mesaj falan atmazlar aile hekimleri her yeni gebe takibinde fenalıklar geçiriyorlar iş yükünden zaten :) merak etme hele de seninki negatif çıkmış ne yapacak aile hekimi babana '' yav çok üzüldük kızınız hamile değilmiş (('' falan mesajı mı atacak :) korkmaaa :)

tamamdr önlemmi alıym da ya .. ztn tırsıyrm bilseydm böle bseyler oldgnu .. emn olmk için gdp dnya kdr para vermstm ztn ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…