• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TBMM Boşanma Komisyonu onadı: Çocuklar istismarcıyla evlendirilecek

Resmen erkekler için yol haritası olmuş.
Git küçük kıza tecavüz et. Ailesi namus, elalem desin. Sonra onla evlen zulm et. 5 sene sonra o kız genç bir kız olacak. Kucağında bebeler. Çalışmayacak. Hergün istismar edilmeye devam edecek. Boşanmak istese 1 sene sonra bebeğinin hakkıda gidecek. Kapının önünde kalacak. en azından karnım doysun diye susacak. Yine bir sürü çocuk. Adamın canı sıkılırsa bonaşacak. Sonra yine aynısı oh ne ala memleket.
Buna çanak tutanların nasıl bir kalbi var bilmiyorum.

Kalp mi ne kalbi, Allah tez elden defetsin şunları meclise sunup kabul eden herkesi ne diyim ya, resmen modern TC'yi orta doğu zihniyetine bürüdüler, kadını 10. sınıf yapmaya çalışıyorlar, suçluları aklamada zaten nambır vanlar.

Bıktık şunların tecavüzcü sevgisinden, illallah ya.

Bahsi geçen nafaka çocuk için ödenen nafaka değil zaten. Kadına ödenen nafaka. Ayrıca , siz sadece tek bakış açısından bakıyorsunuz olaya. Boşanmaların tümü erkeğin kadına şiddeti,ihaneti gibi sebeplerle bitmiyor. Yasalar eşit olmalı, bir tarafı koruyup kollarken diğer tarafı süründürmemeli. 2 ay evli kalmış ve ayrılmaya karar vermiş bir adamı, ömür boyu nafaka ödemeye mahkum etmekte pek haklı bir yaklaşım değil. İnsanlar hayatta hatalar yapabilir, cinayet işleyen biri bile bir süre cezasını çekip dışarı çıkabiliyorken, hatalı bir evlilik yapmış adamın ömür boyu nafaka ödemesi çok haksız bir durum. Belki bu yasa ile "evde koca parası yiyorum ohhh" , "kocam değil mi ben oturucam o bana bakacak" kafasında ki kadınlarda bir şekilde bir meslek edinip hayata karışır. İşe bir de iyi yönünden bakmak gerek.

Ayrıca, bir kadının bütün ömrünü bir başkasına sırtını dayayarak yaşaması fikri oldukça kötü. Üstelik bu bir başkası onu istemeyen eski kocası..

Ama nafaka da adamın haksız olduğu durumlarda ödeniyor ki? Kadın durduk yere adamı boşayıp nafaka hakkı kazanmıyor zaten. Adamın haksız olması, bi nane yemiş olması gerek, delil olması gerek.

Hatta tersi durumda, kadın bi halt yediyse nafaka ödemiyor ama yüklü tazminat öder.

Ayrıca ne para veriliyor ki nafaka olarak, taş çatlasın adam çok zengin olsun 1000 tl. Düşük ücretli bir adam da taş çatlasın 200 tl, o parayla yan gelip yatana hayret ederim. Kaldı ki bu tipler var diye kurunun yanında yaş yanmamalı. İhtiyacı olan kadınlar ne yapsın, hadi biri senin deyiminle koca parası yedi, bu parayı alamayıp sürünecek olanlar var...

Ama nafaka da adamın haksız olduğu durumlarda ödeniyor ki? Kadın durduk yere adamı boşayıp nafaka hakkı kazanmıyor zaten. Adamın haksız olması, bi nane yemiş olması gerek, delil olması gerek.

Hatta tersi durumda, kadın bi halt yediyse nafaka ödemiyor ama yüklü tazminat öder.

Ayrıca ne para veriliyor ki nafaka olarak, taş çatlasın adam çok zengin olsun 1000 tl. Düşük ücretli bir adam da taş çatlasın 200 tl, o parayla yan gelip yatana hayret ederim. Kaldı ki bu tipler var diye kurunun yanında yaş yanmamalı. İhtiyacı olan kadınlar ne yapsın, hadi biri senin deyiminle koca parası yedi, bu parayı alamayıp sürünecek olanlar var...

Maalesef hiçte öyle olmuyor, kadının nafaka alması için illa ki erkeğin kusurlu olması gerekmiyor. Anlaşmalı boşanma haricinde kadın çalışmıyor ise nafaka bağlanıyor. Bazen öyle durumlar oluyor ki, kadın çalışıyor hemde yüksek maaşlarla ama diğer taraftan da nafaka almaya devam ediyor. Nafaka verilmemesi ancak kadının aldatması durumunda oluyor genelde. Evet çok müşkül durumda olanlarda mevcut fakat mevcut yasanın asla adil olduğunu söyleyemeyiz.
Yolunda gitmeyen bir evliliğin tek suçlusunu erkek ilan edip, ömür boyu bir cezaya çarptırmak başlı başlına adaletsizlik bence.

Boşanma davasını üstlendiğim her kadına dava sonunda hep aynı şeyi söylerim "kimseye sırtınızı yaslamayın, ayaklarınızın üzerinde durup hayata bağlanın"...Şuan büromda da 4 tane bayan elemanım var , hepsi zamanında boşanma davalarına baktığım bayanlar. Şuan hepsi kendilerini istemeyen o erkeklerin 3 kuruş parasına tenezzül etmeden hayatın içinde yaşıyorlar.

Tamam iste orda yaziyor " Evrenselde yer alan habere göre " diye..

Umarim sen hakli cikarsin. Icerik cok igrenc cünkü.Yinede bu hükümet artik sasirtmiyor benidedigim gibi bisefercikten bisey olmaz diyen aile bakanindan sonra....

Bu raporu nette bulmak mümkünmüdür acaba? Sahsen bende okumak isterim marilyn monroe marilyn monroe

Ben inanmadim acikcasi. Zaten Evrensel pek inanilacak bir haber kaynagi degil..

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, (...)
Türk Medeni Kanunu'nun 175'inci maddesine göre uygulanan yoksulluk nafakasının süresiz olmasıdır. Söz konusu uygulamanın süresiz bir şekilde devam etmemesi ve ilgili kurumların çalışmalarıyla farklı ülkelerde uygulandığı gibi süre kısıtlaması getirilmesi önerilmektedir."
http://www.sabah.com.tr/gundem/2016/05/16/tbmm-aile-butunlugunun-korunmasi-arastirma-komisyonu

Şu an birinci ağızdan sadece bunu bulabildim. Evrensel en azından bir maddeyi tutturmuş :)
İlerleyen günlerde rapor açıklanırsa diğer maddeleri de kontrol edebiliriz.

http://o nedio.com/haber/bosanma-komisyonu-nun-raporuna-buyuk-tepki-devlettecavuzcuyleevlendiriyor-711305
@Bilgece bir de bunu buldum, Eşitiz grubunun tweetleri falan da var linkte.

http://o nedio.com/haber/bosanma-komisyonu-nun-raporuna-buyuk-tepki-devlettecavuzcuyleevlendiriyor-711305
@Bilgece bir de bunu buldum, Eşitiz grubunun tweetleri falan da var linkte.

Ben boyle bir haberin gercekligine inanmak istemiyorum. Insallah degildir. Kokusu cikar. Zira sacma salak aptalca bi sey ne demek istismarciyla evlenmek saka gibi..
Umarim bi deli bir kuyuya tas atmistir sadece ge o tas kuyuda kalir..

o değil de adamlar suçtan yırtmak için gay evliliğine de izin verecekler bence, gerçi şeriata uygun değil ama bu pisler için zaten önemli olan o değil ki, anca ak arkadaşları kandırsınlar...

Kanun kapsamında evlilik deniyor. Yani tecavüz ve istismarları nikah defterli tecavüz ve istismar olarak devam ettirmek planlanıyor. Ve yaşı küçük çocuklar evlendiriliyor. Çocuk evlilikleri kanuna alınması ne oluyor. İşallah kanun koyucuların küçük çocukları veya torunlarının başına gelsin de 5-10 yaşında evlendirilsin diyesi geliyor insanın.

Nafaka konusundaki hükümler ise gerçekten çok kötü. Nafaka verilmeyerek boşanmayı önleyeceklermiş. Yani kadınlar baskı altında tutulacaklar. Kadın mezara kadar kötü kocasını çekmek zorunda bırakılıyor.

Eskiden de yok muydu bu ya? Çocuk yaşa indirilmiş bu tecavuzcuyle evlilik farklı olarak.

İmam nikahını suç kapsamından çıkaran..
İlk ve ortaöğretim kurumları öğrencilerine evlilik Hakkı tanıyan insanların bunu da yapmasına neden bu kadar şaşırdık? Geç bile kaldılar.

Nafaka olayında ise CrazyMother CrazyMother gibi düşünüyorum. Niyetleri hoş olmasa da bir işe yarar belki. Çalışmasa da evlenen her kadının mesleği olmalı ya.. Bir süre kadın hayatını rayına oturtuncaya dek neyse de ömür boyu nafaka almak, boşadığım eşim verecek de ben de yiyeceğim diye beklemek hoş değil. Asıl kadının potansiyelini, enerjisini çürüten bir durum bu.

Diğer taraftan bakarsak tek canavarlar erkek cinsinden çıkmıyor. Bizim toplumumuzda ihanet etmediyse, kadının uyguladığı şiddetin boyutu da fiziksel olamadığından kadın her türlü masum ve mağdur gösteriliyor boşanma davalarında.. Aradığını bulamayan adamın da Hakkı boşanıp yeni ve iyi bir yuva kurmak .. Çocuğu varsa bakıp ilgilenecek ama ömür boyu eski eşe bakmak nedir yani?

Bundan daha güzel normalleşirilemezdi tecavüz. Minicik kızları gözüne kestiren pislikler tecavüz etsinler 5 yılda istismara devam etsinler deniyor resmen. Peki soruyorum size"bu pislikler kız çocuklarıyla yetinmiyor,erkek çocuklarına da istismarda bulunuyorlar hatta kedilere,köpeklere ve hatta damacanaya hallenen vardı bu ülkede,onlar için ne düşünüyorsunuz çok zeki,çok ahlaklı yetkililer? Onlarıda evlendirecekmisiniz?
Allah akıl fikir versin. Öyle ağır laflar etmek istiyorum,öyle beddualar sıralamak istiyorum ki aklınız hayaliniz durur.

Back