TBMM Boşanma Komisyonu onadı: Çocuklar istismarcıyla evlendirilecek

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.130
18.283
823
m.mynet.com/i3.html#http://www.mynet.com/haber/iphone/g...cuklar-istismarciyla-evlendirilecek-2456540-1
TBMM Boşanma Komisyonu onadı:
Çocuklar istismarcıyla evlendirilecek
Meclis Araştırma Komisyonu,
kadınların ve çocukların sahip
olduğu az sayıdaki hakkı da
ortadan kaldırmayı öneriyor.
Mecliste, “Aile Bütünlüğünü
Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile
Boşanma Olaylarının Araştırılması
ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi
İçin Alınması Gereken Önlemlerin
Belirlenmesi İçin” kurulan Araştırma
Komisyonu, genel kurul çatısı
altında şaşaalı bir kutlama
töreniyle, kadınların ve çocukların
haklarının nasıl gasp edileceğini
açıkladı.
Evrensel'de yer alan habere göre;
479 sayfalık rapor, kadınların ve
çocukların haklarını koruyan az
sayıdaki kanunu da kadınların ve
çocukların aleyhine sonuçlar
yaratacak biçimde değiştirmeyi
öneriyor.
Eşitiz Kadın Grubu’nun açıklamasına
göre Ceza Kanunu, Medeni Kanun ve
6284 sayılı Şiddet Önleme
Kanunu’nda yapılması istenen
değişikliklerin bazıları şunlar:
ÇOCUKLAR, İSTİSMAR EDENLE
EVLENDİRİLECEK
Rapor, çocukların cinsel istismarının
“rızaya” dayalı olabileceğini ama
yine de suç olarak kalması
gerektiğini söyledikten sonra çocuk
istismarcısının tecavüz ettiği
çocukla 5 yıl boyunca “sorunsuz” ve
“başarılı” bir evlilik sürdürmesi
halinde denetimli serbestlikten
yararlanmasını öneriyor.
Çocuk istismarı sosyal medyada
isyana neden oldu: #
pedofiliyekarşıSESVER
Eğer istismarı gerçekleştiren de 15
yaşın altında olursa istismar suç
olmaktan çıkarılıyor. Bu, ailelerin 15
yaş altı çocuklarını (şimdilik resmi
nikahla olmasa bile) fiilen
“evlendirmelerinin” yolunu açıyor.
AİLE MAHREMİ’ BAHANESİYLE
GİZLİLİK
“Aile mahremiyetinin korunması”
bahanesiyle, aile hukukuna ilişkin
tüm davalarda duruşmaların gizli
yapılmasını öneren rapor, esas
olarak kadın örgütlerini sürecin
dışında bırakmak, kadınları
yalnızlaştırmak ve zorunlu
arabuluculuğa giden yolu açmak
için bu öneriyi yapıyor.
Çocuklarda tacizin 9 belirtisi
NAFAKA HAKKI GASP EDİLİYOR
Rapor, kadınların nafaka hakkını
evlilik süresi ile bağlantılandırarak
kısıtlıyor. “Boşanırsam nasıl
yaşayacağım” diye düşünecek
kadınları boşanmadan caydırmaya
çalışıyor.
Nafaka kısıtlamasıyla yetinmeyen
Komisyon, kadınların 1-2 yıl
içerisinde mal paylaşımı davası
açmazsa haklarını tümüyle
kaybedecekleri yeni bir düzenleme
öneriyor. Eğer evlilik eşlerden
birinin ölümüyle sonlanırsa, sağ
kalan eşin sadece kendi miras
payını almasını öneriyor. Evlilik
süresince edinilen mallar
geleneksel olarak erkekler üzerine
kayıtlandığı için, bu öneri, eşi ölen
kadınların mal rejiminden kaynaklı
paylarını alamayacakları anlamına
geliyor.
AİLE DANIŞMANLIĞINA ‘DİNİ’ AYAR
Aile terapisi ve rehberlik hizmetleri
verenlerin eğitim alanlarının,
psikoloji, psikolojik danışmanlık,
rehberlik, sosyal hizmet, çocuk
gelişimi ve eğitimi, sosyoloji,
hemşirelik, tıp, öğretmenlik alanları
ile sınırlı kalmaması, ilahiyat
fakültesi mezunlarının da aile
danışmanı olarak görevlendirilmesi
öneriliyor.
Web Görünümü

Yani neresinden tutsan elinde kalır, böyle saçma önergeler topluluğu görmedim, yazıklar olsun bunu hazırlayana da, sunana da, onaylayacak olana da?

Yahu bunlar dinle bile ilgili olamaz, dinimizde bile yok ya böyle şarlatanlık. 15 yaş altında tecavüz olunca suç bile sayılmayacak, çocuk tecavüzcüsü ile evlenecek, tecavüz edilene rızası var gibi davranılacak, nafakalar neredeyse kalkacak. Ya Kuran bile boşanmayı mübah sayan ayetler içeriyor, boşanmayı engellemek kimin haddine ya? Kadın şiddet görsün ama boşanmasın dimi yaa...

Son madde de sanırım işsiz kalan İlahiyatçı kardeşlere daha çok iş sahası açılsın diye sanırım. Artık Hastanelere ilahiyatçı psikolog bölümü açıp her yıl 20 bin adet alırlar, ne diyim artık bilemedim. İlahiyat ve psikoloji cidden çok alakalıymış

o değil de adamlar suçtan yırtmak için gay evliliğine de izin verecekler bence, gerçi şeriata uygun değil ama bu pisler için zaten önemli olan o değil ki, anca ak arkadaşları kandırsınlar...

Bunların amacı din diyanet değil ki artık bu açıdan bakmamak lazım "bu ülkeyi ve ülke insanlarını mahvetmek amaç" başka bir amacı yok. Ahlaksızlık rezillik kepazelik dolandıcılık gasp haksızlık hukuksuzluk cahillik merhametsizlik bütün pislikler ülkede en üst seviyeye ulaştı... Amaçlarına ulaştılar daha ne kadar ileri gidecek bu tasarılarla tahayyül edemiyorum. İnsani herhangi bir yanımız kalmadı Türkiye bataklıkta.

destekledikleri derneklerden , cemaatlerden o kadar istismar çıkıyor ki hangi biri ile "evlendirecekler" yavrucakları.
5 Yıl sorunsuz evlilik olursa denetimli serbestlik olacakmış,bu 5 yıl nerede olacak tecavüzcü ?
tecavüz eden ,istismar eden şeref yoksunları döve döve ikna ediyorlar mutlu olduklarına o kızcağızları.Birde babanın, abinin, amcanın istismar ettikleri var.Onlar kiminle evlenecek ?
Bu raporu hazırlayan,onaylayan,düşünen herkes istismarlara gelsin "rızası" var raporu ile istismarcısı ile evlensin umarım.

İran'ı örnek almışlar kadınlarımız uyusun evlenme programlarını takip etsin ancak nerede kadın avukatlat,savcılar,kadın hakları derneği hakkımızı koruyanlar ,savunanlar nereeeeedeeeesinizzzzzz
size sesleniyorum !!!!!!

İran'ı örnek almışlar kadınlarımız uyusun evlenme programlarını takip etsin ancak nerede kadın avukatlat,savcılar,kadın hakları derneği hakkımızı koruyanlar ,savunanlar nereeeeedeeeesinizzzzzz
size sesleniyorum !!!!!!

Örneğin evlilik 1 yıl sürmüşse ,boşanma durumunda nafaka ödemesi de 1 yıl ile sınırlı olacak. 1 yıl sonra nafaka kesilecek.

Bence saçma, kadın çalışmıyor, çocuk var, şiddet görmüş, aldatılmış ama 1 yıllık evli nafaka sadece 1 yıl. Sonra adam çocuğu umarsamasın bile, gitsin başka kadınlardan çocuk yapsın, onlara yedirsin parayı, kadın çocukla parasız kalsın.

Kabul edilir birşey değil bu ya. Zaten nafaka çocuk için güvencedir. Bu hak nasıl alınır sebiden, anlaşılır gibi değil.

Yani hani nafakaya güvenip boşanma, kır dizini otur kocanın dizinde,sineye çek herşeyi.

bu dunyaya bu ulkeye cocukmu getiricez birde giderim kutuplarda yasarım ancak ozaman rezillige bak ya adamları resmen suca tesvik ediyor bunlar ne demek ya ististirmacıyla evlendirmek

"Biseferlik bisey olmaz" diyen bakani korumak adina yürüyüs yapanlar var. Hatta burda bile algi operasyonlar bla bla diyenler oldu. Ülkede gencler ölüyor kimse gik demiyor. Millet anca Sümeyye'nin basörtüsünü düsünüyor.

Bu öneriler hepsi yasal olacak, yoksa bu gidis ile arkasaslarini nasil korurlar? Ve burdakiler bile birsey demezler. Hatta kiz'in namusu kurtuldugunu düsünürler.

Türkiye artik git gide Iranin yolunda degil, zaten Iran oldu bile. Gerce Suudi Arabistani daha iyi bir kiyas.

Tecavüzcüyle 5 sene evli kalırsa tecavüzcü aklanacak. Peki o 5 sene neden? kimse ceza ? Tecavüze uğrayan çocuklara. Evet erkekler daha çok tecavüz etsin. Küçük yaşta kızlarla evlensinler, o küçük kızlar birer genç kız olduğunda okumamış, ekmek parasını kazanamayan biri olacak. Asla birey olamayacak? Asla boşanamayacak. O adam yine aynısını yapacak. Gelsin imam nikahlı mağdurlar. Namus sen neymişsin be! Herşey erkeklere hizmet ediyor. Buna destek veren hak gören kadınlarda bir o kadar çok. Kendi ayağımıza sıkmaya devam edelim tabii.
Bu iki yüzlülük beni artık öldürüyor. İğreniyorum ya iğreniyorum.

Resmen erkekler için yol haritası olmuş.
Git küçük kıza tecavüz et. Ailesi namus, elalem desin. Sonra onla evlen zulm et. 5 sene sonra o kız genç bir kız olacak. Kucağında bebeler. Çalışmayacak. Hergün istismar edilmeye devam edecek. Boşanmak istese 1 sene sonra bebeğinin hakkıda gidecek. Kapının önünde kalacak. en azından karnım doysun diye susacak. Yine bir sürü çocuk. Adamın canı sıkılırsa bonaşacak. Sonra yine aynısı oh ne ala memleket.
Buna çanak tutanların nasıl bir kalbi var bilmiyorum.

Bahsi geçen nafaka çocuk için ödenen nafaka değil zaten. Kadına ödenen nafaka. Ayrıca , siz sadece tek bakış açısından bakıyorsunuz olaya. Boşanmaların tümü erkeğin kadına şiddeti,ihaneti gibi sebeplerle bitmiyor. Yasalar eşit olmalı, bir tarafı koruyup kollarken diğer tarafı süründürmemeli. 2 ay evli kalmış ve ayrılmaya karar vermiş bir adamı, ömür boyu nafaka ödemeye mahkum etmekte pek haklı bir yaklaşım değil. İnsanlar hayatta hatalar yapabilir, cinayet işleyen biri bile bir süre cezasını çekip dışarı çıkabiliyorken, hatalı bir evlilik yapmış adamın ömür boyu nafaka ödemesi çok haksız bir durum. Belki bu yasa ile "evde koca parası yiyorum ohhh" , "kocam değil mi ben oturucam o bana bakacak" kafasında ki kadınlarda bir şekilde bir meslek edinip hayata karışır. İşe bir de iyi yönünden bakmak gerek.

Ayrıca, bir kadının bütün ömrünü bir başkasına sırtını dayayarak yaşaması fikri oldukça kötü. Üstelik bu bir başkası onu istemeyen eski kocası..

Ben inanmadim acikcasi. Zaten Evrensel pek inanilacak bir haber kaynagi degil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…