Fetva nedir bildiğinize emin misiniz :)? Ben zaten sizin hayatınızda değilim; yani bir sorun yok. Ama inanmadığım bir din benim hayatımın içerisinde ve neredeyse her şeyimi didik didik eder hale geldi. Burada sorun ben de değilim zaten; söylemek istediğim bunların insanların yaşamında bulunmaması gerektiği. İnanan kendi içerisinde neye inanırsa inansın; isterse tekerlek kaşara tapsın, beni rahatsız etmediği sürece sorun yok. Ben de onları rahatsız etmem zaten. Ama bu zihniyet ister istemez benim hayatımdaki her şeye müdahale eder hale geldiyse, evet ben bu durumdan rahatsızlığımı söylemekten çekinmem. Okuduğum okulda, çalıştığım yerde, kısacası hayatımın her alanında ben bu kurallara, bu zihniyete göre yaşamak zorunda değilim.
Dinin insanların yaşamına bu kadar müdahale etmesi yüzlerce yıl öncesinin dünyasında kaldı. Artık aşın bazı şeyleri; düşünmeyi deneyin, zarar görmezsiniz. Aksi halde düşünmeden konuşan bu başlıktaki beyefendiden pek bir farkınız kalmıyor.
herkesin kendi tercih ettiği şekilde yaşama hakkına sahip olduğunu düşünüyorum.inanç-inançsızlık,giyim-kuşam vs.bi başkasının haklarını engellemediği ve toplum düzenini bozmadığı sürece özgür bırakılması taraftarıyım.
yalnız siz inanmadığınız için sadece kendi bakış açınızı yazmışsınız,ama maalesef sizin açınızdan bakmayanları düşünmemekle suçlamışsınız.
oysa İslam dinini kabul etmiş,inanmış herkes bilirki din yaşamdan soyut bişey değildir,aksine bütün hayatı sarmalayan ve hayatla içiçe geçmiş şekilde sürdürülmelidir.bu yüzyıllar önce nasıldıysa şimdide aynı geçerliliktedir.zaman,gelişen teknoloji,bilim,kültür vs.gibi etmenlerle islam değerini yitirmez."inandım bitti " diye birşey yoktur "İslamı hayattan çıkarmak" söz konusu olamaz.o yüzden böyle söylemeniz "inanmayın,inançsız yaşayın"demekle eş değerdir.hem inanmadığınız şeylere maruz kalmaktan şikayet edip,hemde insanlara "dini hayatınızdan çıkarın" demek biraz çelişkili olmadımı ? ben size "bırakın bu farazi düşünceleri,maddeyi aşın biraz,açın kuran okuyun,ruhunuzu geliştirin " dersem hoşnut olurmusunuz ? rahatsızlığınızı söylemekten çekinmeyin elbette,ama bu başkalarının inandıklarını küçümseme hakkı vermez size.
katıldığım tek cümleniz "insanların inandıkları halde bu anlayışı garipsemeleri" evet bunu bende anlayabilmiş değilim.eğer herkesin tercihlerinde özgür olması gerektiğini savunuyorsak bırakalım isteyen çocuklarını kız- erkek ayrı sınıflara gönderebilsin.yalnız "isteyen"diyorum dikkat edin.ayrı sınıflarda okumaya zorlamak ne kadar saçmaysa,karma sınıfa göndermeye zorlamakta o kadar saçma bana göre.eğer işin siyaset kısmını bitarafa bırakıp"herkese özgürlük"diyebilirsek,yorumlarda "bu zihniyet varya bu zihniyeettt"in ötesine geçer ve daha kaliteli yorumlar okuruz diye düşünüyorum