• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TBMM Başkanvekili Yakut: Kızlı erkekli eğitim büyük bir yanlış

gizemmm19

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2011
200
9
0
İstanbul
Meclis Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Meclis’te toplanan 14’üncü Ulusal Çocuk Forumu’nda, gelecek dönemde karma eğitimi kaldırmaya dönük çalışma yapılacağını söyledi. Yakut, “Maalesef şimdiye kadar kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum. İnşallah bu yanlışlık önümüzdeki dönem içinde düzeltilecek” dedi.

Kaynak TBMM Başkanvekili Yakut: Kızlı erkekli eğitim büyük bir yanlış - Hürriyet GÜNDEM

Bu zihniyetin bir kez daha iktidar olmasına müsaade etmek, ülkeyi bile bile ateşe atmaktır. Eğer modern, sosyal, çağdaş, laik, Atatürk devrimlerine bağlı, kadınların söz sahibi olduğu, farklı görüşlere/inançlara/hayat tarzlarına saygılı bir ülkede yaşamak istemeyen varsa; buyursun, oyunu bu zihniyete rahatlıkla versin. Buna yapılacak başka bir yorum yok, utanç içindeyim, bir Atatürk genci olarak utanç içinde yazıyorum bu yorumu.

Son düzenleme:
Bu zihniyetin bir kez daha iktidar olmasına müsaade etmek, ülkeyi bile bile ateşe atmaktır. Eğer modern, sosyal, çağdaş, laik, Atatürk devrimlerine bağlı, kadınların söz sahibi olduğu, farklı görüşlere/inançlara/hayat tarzlarına saygılı bir ülkede yaşamak istemeyen varsa; buyursun, oyunu bu zihniyete rahatlıkla versin. Buna yapılacak başka bir yorum yok, utanç içindeyim, bir Atatürk genci olarak utanç içinde yazıyorum bu yorumu.

beyinleri bel altından başka bir yere çalışmayan iktidar...

Baştakilerin gelipte "Laiklik" ilkesine aykırı bir cümle sarfedebilmesi gerçekten yüz kızartıcı. Onların yerine bizler utanalım...

Oy veren eller dert görmesin.:ssz:
Sakın niye oy verdik diye gelmeyin sonra, eserinizle övünün.

İşte her dediklerinin arkasında mutlaka asıl amaçları çıkıyor.
Üniversite evlerinden başladı, en son amaçları da belli oldu.
Sonra diyorlar ki yok onu demek istememiştir bla bla...

bari çocuk hakları gününde yapmayın, çocuk hakları gününde söylenen düşünülen bunlar mı olmalıydı

7. sınıfa giden kardeşimin sınıfında din dersinde oturma düzeni değiştiriliyormuş. Kız erkek yan yana oturan öğrenciler ayrılıyormuş Sınıfın oturma planını sınıf öğretmeni yaptığından cinsiyet gözetmeksizin sadece boylara ve derste konuşma durumuna göre yapmış düzeni. Nasıl denk gelirse artık diye...

Din hocası bundan şikayetçiymiş sınıf öğretmeniyle devamlı tartışıyormuş ve en sonunda sadece onun derslerinde böyle bir uygulamaya gidilmesine karar verilmiş.

işin kötü tarafı erkek kardeşim kızlarla oturunca bi b.k oluyo sanıyor artık bu adamın yüzünden. zaten ergenlik çağına giriyorlar. Çocuğu erkenden büyütmenin alemi nedir ya. eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmak denir buna.

MEB, Diyanet, kamu bütçesi, “hayırseverler” seferber edildi. AKP bu defa devlet olanaklarıyla bir hafız ordusu kuruyor. Bunun için de çocukların daha gözleri açılmadan, sorgulamaya başlamadan, dış dünyadan izole, kız erkek karışık ortamlardan uzak, dini ezbere dayalı bir eğitimden geçirilmesi planlanıyor.

Nasıl işliyor bu plan? Bakınız geçmiş 10 yıla, defalarca sistem değiştirildi, bir o kadar da eğitim bakanı geldi gitti, çocuklar sürekli test çözme modunda! Cemaat okulları deseniz yüzlerce kat arttı, bir yandan dershaneleri kapatacaksınız ancak diğer yandan da sınav sayısını arttırarak çocukları özel hocalarla ve etüt merkezleri ile yönetmeye devam edeceksiniz. Okul hayatı boyunca sürekli test tekniği ile eğitim alan öğrenciler de hiç bir konuda fikir sahibi olamayacaklar!

Düz liseler kapatılarak imam hatip olma yolunda hızla ilerliyor bu durumda imam hatip ya da meslek lisesi seçeneğini kullanmak istemeyen veli mecburen özel okula yöneliyor sonuç ? özel okulların büyük oradan da cemaat okulları olması sizce tesadüf mü? Sonuç demiştim; Eğitimde eşitsizlik ortaya çıkıyor, sermaye cemaatlere akıyor ve hem de kuzuyu kurda teslim etmiş oluyorsunuz.

4+4+4 sistemiyle kız çocuklarını erken yaşlarda evlendirmenin ve eve hapsetmenin önünü açtılar, kılık kıyafet serbestliğini getirmelerindeki esas neden küçük kızları kara çarşaflara sarıp sarmalayıp okula göndermektir, üniversitelerde çalıntı makale sayısı yüzlerce kat arttı, sorgulamayan, öğrendiği şeyin ne işe yarayacağını bilemeden robot gibi ezberleyen, araştırma yeteneği geliştirilmemiş imam ya da yarı imam yeni bir nesil peşindeler.

Bir çocuğun 5 yaşından üniversite bitirene kadar AKP kadroları güdümünde ve yönetiminde okullarda okuduğunu, AKP kadrolarının oluşturduğu müfredatla eğitim gördüğünü, AKP militanlığı yapan fikri ve vicdanı hür olmayan rektörler tarafından yönetilen üniversitelerde uzmanlaştığını düşünsenize!!

Peki, düşündük bu saldırılar karşısında ne yapıyoruz? Onlardan daha çok mu çalışıyoruz? Tepki mi veriyoruz?
Sadece yazıyoruz..

Günün sözü: DÜŞÜNME BEYİNLERE ZARARLI FİKİRLER ÜŞÜŞÜR! ŞÜPHESİZ BÜYÜKLERİMİZ BİZDEN İYİ DÜŞÜNÜR!

7. sınıfa giden kardeşimin sınıfında din dersinde oturma düzeni değiştiriliyormuş. Kız erkek yan yana oturan öğrenciler ayrılıyormuş Sınıfın oturma planını sınıf öğretmeni yaptığından cinsiyet gözetmeksizin sadece boylara ve derste konuşma durumuna göre yapmış düzeni. Nasıl denk gelirse artık diye...

Din hocası bundan şikayetçiymiş sınıf öğretmeniyle devamlı tartışıyormuş ve en sonunda sadece onun derslerinde böyle bir uygulamaya gidilmesine karar verilmiş.

işin kötü tarafı erkek kardeşim kızlarla oturunca bi b.k oluyo sanıyor artık bu adamın yüzünden. zaten ergenlik çağına giriyorlar. Çocuğu erkenden büyütmenin alemi nedir ya. eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmak denir buna.

kendi bilinçaltlarında yatan çirkinliklere minik kardeşlerimizi alet ediyorlar Allah ıslah etsin bu sapık zihniyetli yobazları.

bekleyip görmek lazım..gerçi başbakan canlı yayında onun kişisel görüşü olduğunu söyledi ama???

Kişisel görüşü dedi hıı?? En büyük hayallerinden biri bu ki onun.Karma eğitime son vermek.Adım adım nabız ölçerek gidiyor...Dur daha geziyle ilişkilendirecek hem.Öyle feci oturmuş ki içine deprem olsa gezidekiler yaptı diyecek.

Dinin, islamiyetin artık sadece devletten değil insanların hayatından da çıkması gerekiyor. Bu gerçeği kimse kendisine bile itiraf edemiyor ne yazık ki. Bu anlayış çok yabancı ve garip bir anlayış değil aslında; tamamen islam anlayışı. Garip olan, insanların inandıkları halde bu anlayışı garipsemeleri.

Son düzenleme:
al işte , o kadarcık çocukların önünde tutup acayip laflar ederseniz,insanların özeline burnunuzu sokarsanız, dini günlük hayyatan dahi çıkarmayı teklif edereler adama . siyaset kadim mekan değil. sen gidersin öbürü gelir, sonra bir bir senin yaptıklarını bin beteriyle değiştrir. ne olur azıcık normal olsanız.......

Geçen hafta öğretmen arkadaşım sınıfta başına gelen olayı anlattı şok oldum.Kuranı Kerim dersinden çıkıyor 5. sınıf kız öğrencisi.Tenefüste sınıfta koşuştururken erkek öğrenci yanlışlıkla çarpıyor bu kıza.Kız abdestim bozuldu diye hıçkırarak ağlıyor ve kızı susturamıyorlar.Sen el kadar çocukların beynine böyle saçma sapan inançla dinle alakası olmayan hurafe,bağnazca fikirleri yerleştirenleri nasıl biliyorsan öyle yap yarabbim.Daha 11 yaşında bu çocuk yahu.Kimbilir neler anlattı bu öğretmen ki o kız cocugu bu kadar etkilendi.Allah sonumuzu hayretsin.

insanlar artik dinsiz imansiz yasasin :27: duydunuzmu dini islami cikartin hayatinizdan fetva verildi :27:

ALLAHIM ya sabir :19::19:

Fetva nedir bildiğinize emin misiniz :)? Ben zaten sizin hayatınızda değilim; yani bir sorun yok. Ama inanmadığım bir din benim hayatımın içerisinde ve neredeyse her şeyimi didik didik eder hale geldi. Burada sorun ben de değilim zaten; söylemek istediğim bunların insanların yaşamında bulunmaması gerektiği. İnanan kendi içerisinde neye inanırsa inansın; isterse tekerlek kaşara tapsın, beni rahatsız etmediği sürece sorun yok. Ben de onları rahatsız etmem zaten. Ama bu zihniyet ister istemez benim hayatımdaki her şeye müdahale eder hale geldiyse, evet ben bu durumdan rahatsızlığımı söylemekten çekinmem. Okuduğum okulda, çalıştığım yerde, kısacası hayatımın her alanında ben bu kurallara, bu zihniyete göre yaşamak zorunda değilim.

Dinin insanların yaşamına bu kadar müdahale etmesi yüzlerce yıl öncesinin dünyasında kaldı. Artık aşın bazı şeyleri; düşünmeyi deneyin, zarar görmezsiniz. Aksi halde düşünmeden konuşan bu başlıktaki beyefendiden pek bir farkınız kalmıyor.

Bu gibi haberlerdeki yorumların çoğu:

kitap okuyun, düşünün , insanlar kitap okumuyor maalesef sadece yorum yapıyor vs. vs.

ya arkadaşım bi siz mi kitap okuyorsunuz, düşünüyorsunuz :51:

Back