taze ikiz anneleriiii hadi dertleşelim paylaşalım :)

Amin sagolun. Rabbim yavrulariniza hayirlisiyla ve saglikla kavustursun inşallah gerçekten dünyada bir bayanın ulaşabileceği daha yüksek daha kutsal bir mevki yok muhendisim ama kariyerimi annelikten yana seçtim ve bu kararimdan da çok memnunum :))

Amin cok saolun insallah. En iyisini yapmissiniz. Ben de bebisler olunca calismama taraftariyim. Su an evdeyim zaten.

Açıkçası gece emzirmiyorum çünkü birini emzirdim sıra diğerinde derken saatler geçiyor ve hiç uyuyamiyorum. Şimdi mesela bir beslenme saatini atlattik mamamizi içtik yatıyoruz mama hazır bişey olduğu halde yedir gazını çıkar altını al derken yarım saatten fazla geçiyor aslında sadece anne sütü verebilmek için gece de emzirmek lazım ama bir de ben kendimden korkuyorum tek baktığım için gün içinde zaten çok yorgunluk oluyor akşam uykusuna yansıyor çok ağır bir uyku içinde oluyorsunuz bir kere emzireyim dedim gözlerim kapanmış ondan sonra korktum emzirmeye. İnşallah biraz daha alisirsam gece de emzirmek istiyorum.

Doktorumuzla konusunca bende gece emzirmek daha dogrusu beslemek istemiyorum.(once dogurmam lazim :) Evde 3 yasinsa bi bebe ve bi ikizle gece gunduz ilgilenemem. Gece uyumayinca sütüm de gelmezdi. Bence gece dinlenin eger alisirlarsa zaten gece beslemeye gerek kalmaz. Inanin cok yorucu oluyor. Kizimi 1 yasina kadr gece gunduz emzirdim. Sonra 2.5 yasina kadr gece sut verdim ama bittip tükendim uykusuzlultan.

maşallah canim size tek bakanları ayrı bi takdir ediyorum Allah kolaylık versin , inş düzenin böyle devam eder sallamaya kesinlikle alıştırma biz 3 aylık olacaz inş ve artık sallayarak bile zor uyuyorlar

maşallah canim size tek bakanları ayrı bi takdir ediyorum Allah kolaylık versin , inş düzenin böyle devam eder sallamaya kesinlikle alıştırma biz 3 aylık olacaz inş ve artık sallayarak bile zor uyuyorlar
Amin insallah. Arkadaşım tek bebeği var önce ana dizinde salladı alıştı tabi sonra ayakta salladı sonra Salıncak aldı salladı şu anda 8 aylık ve kilolu da bir bebek şimdi çarşafta eşiyle beraber salliyorlar çok zorlandığını söylüyor eşim olmasa çocuk uyumaz sallayamadigim için diyor artık okadar alışmış ki çocuk yerde çarşaf görünce girip için yatıp bekliyor

Doğrudur ama sütün çok gelmesi için 15 dk ya bir emzirin ve gece mutlaka emzirin diyorlar insan anne sütünden başka birşey de vermek istemiyor çünkü çevrede dahi farkediyorum anne sütü alan bebek bir başka yani hem zeka gelişimi hem bağışıklık açısından. Tek bebek olsa gene emzirilir ama ikiz olunca zor oluyor birini beslerken biri beklemek zorunda kalıyor ağlıyor emzik ile oyalamaya çalışıyorum gene de zor oluyor ikız emzirme yastığı yapayım dedim ya da alayım ama işe yarıyor mu bilmiyorum şu anda 42 günlükler ikisini aynı anda emzirmeye çalışıyorum bazen ama inciticem diye çok korkuyorum. Allah hepimize kolaylik versin ne diyelim :))

Anne sutunun faydası sifasiz mutlaka ama bem gece uyumayinca sutumde olmazdi. Gece 2 3 saat uyusam cok iyi gelirdi. Tek bebekle canim cikmisti. Kizim 2 yasina kadar emdi bagisikligi cok zayif. Anne suti faydali ama bi omur bize enerji lazim. Iki bebege sut yetmemesi normal. Bi cok kadin tel cocuga yetemiyor. Anne olunca hersey mulemmel olsun istiyoruz.

Ooo guzel post olmus arkadaslar herkese merhaba, zor gebrlik donemini atlatip burada bulusmak ne buyuk nimet hepinizi opuyorum, malum zor bir tempoya girince buralardan uzaklasiliyor biraz, bizim oglisler buyuyor sukur, uykusuz gecelerimiz baslarda cok oldu ikibucuk aylik olduk yavastan duzene giriyoruz, hem emzirip hem mama veriyorum her mamayi denedik, aptamil gaz yapti sma kabizlik, golden goat in tadini sevmediler vs vs hippten memnunuz simdilik, gece 3_4 gibi mama veriyorum birde sabah 6-7 gibi arayi biraz daha acmak hedefimiz. Oglanlardan kolay olani esimle yatiyor digeri benimle, birbirini uyandirdiklari icin auriyiz, kocaman park yatak aldik malesef nefret ediyorlar yatmadilar, kis gelmeden 2 tane anne yani besik alacagiz baska caresi yok.
Bizde durumlar bu herseye ragmen annelik ve ikiz sahibi olmak cok guzelll

Ay cok guldum kolay olani esimle yatyo yazmissiniz ya. benim esim de diyo ki uslu olana ben bakarim:))) yerim onlarii yaa. Hipp mamadan herkes memnun.
Sinamega sitesinde sleepy bez cok uygun bu arada.
Degisim yapiyolarmis ya park yatagi geri alirlar belki.

Onlar can teyzesi :) hipp guzel gercekten fakat butceyi sarsiyor, Allahtan uzun sure kullanmayacagiz hemen hemen bir kutu bir gunde bitiyor kanzin yatagini almistim civilden sanmamki geri alsinlar acip kurduk bikac gece denedik, sitelerde satarim belki alan olursa, birde uc bes ay beraber yatarlar diye buyyuk boy almistim neyse canlari saolsyn

Bence bi sansini dene. Degisim yapiyolar bazen sasirtici sekilde. Fiyat arastirmasi yapip stoklamak lazim hippleri. Bi de ikiz valla isimiz zor.

Bence bi sansini dene. Degisim yapiyolar bazen sasirtici sekilde. Fiyat arastirmasi yapip stoklamak lazim hippleri. Bi de ikiz valla isimiz zor.
Hipp en uygun ebebekte, biz buyuk boy koliyle aldik en uygun o, netten guvenmiyorum sahte yada gunu gecmis olabiliyor, birde dogundan evvel almayin derim bebeklere hangi mama iyi gelir yerler mi bilinmiyor.

Hipp en uygun ebebekte, biz buyuk boy koliyle aldik en uygun o, netten guvenmiyorum sahte yada gunu gecmis olabiliyor, birde dogundan evvel almayin derim bebeklere hangi mama iyi gelir yerler mi bilinmiyor.

Hmm tskrler. Stoklamayi sizin asamanizda yapmayi kasdetmistim. Biz zaten bicok seyi son dk ya birakcaz gibi. Hani ilk alti ay yalnizca anne sutu diyolar ya o ikizler icin gecerli deil mi? Sut gelmedigi icin ya da ufak olduklari icin mi mama da veriliyor?

1 yaşında oğullarım ve 3,5 yaşında bir de abileri var bana yardım edecek kimsem olmadığı tek baktım hala da aynı şekilde devam ediyoruz yola :) çok ama çok zor benim için büyük oğlum kardeşlerini hiç kabullenemedi bebekler doğal olarak sürekli ilgi bekledi vs vs hiç bitmeyen uykusuz geceler hastalıklar diş çıkarma zamanları vs vs bütün bunlar birer deneyim oluyor bizlere bu yolculukta hepimiz kendimize ve bebeklerimizin karakterine uygun yöntemler bulmalıyız bence
Ben yaklaşık 6-7 ay birlikte yatırdım aynı beşikte tabiki biri diğerini uyandırdı hareketlenince tekme atmalar üst üste çıkmalar derken ne oluyor dersiniz birbirlerine alışıyorlar biri ağlarken diğeri uykusu varsa uyuyor ve bu ilerde size büyük kolaylık sağlıyor :) eğer anne sütü vermek konusunda kararlıysanız o zaman sık sık emzirmek şart ne kadar çok emerlerse o kadar çok süt oluyor ben ikisini beraber emziriyorum genelde hem süt daha iyi geliyor hem de zaman yarıya iniyor ilk aylar çok daha zor ama büyüdükçe uyuma süreleri artacak bu da size biraz da olsa dinlenme vakti verir
Mümkün olduğunca düzen oluşturmaya çalışın ben bu konuda maalesef çok başarılı değilim ama yine de idare ediyoruz :)

Allah kolaylık versin hanımlar size insan ikiz özeniyo ama yazdıklarınıza göz gezdirince ayakta alkışladım sizi benim Allah bağışlasın bi tane o bile zor geliyo Allahım kuvvet versin hepimize açlarını göstermesin inşallah

Günaydın arkadaşlar bende 30+4 teyim Allah kolaylık versin herkese bebek bezi hangi marka kullanıyorsunuz sleepy kullanan varmı varsa kaç numarayla başliyosunuz

Günaydın arkadaşlar bende 30+4 teyim Allah kolaylık versin herkese bebek bezi hangi marka kullanıyorsunuz sleepy kullanan varmı varsa kaç numarayla başliyosunuz
Ben hep prima kullandim, sleepy mendil almistim hic begenmedim o yyzden bezini almadim, huggies bir kere aldim sunu farkettim sizdirmasa bile bez asiri soguyordu distan elimi beze surunce buz gibiydi bundan hoslanmadim bebekler gazli bu iyi olmaz, biz pramature bez hic almadik yenidogan bir ay kullandik sonra 2 numaraya gectik simdi 3 numara 5-9 numara kullaniyorum. Yani dogdugunda prima premium care 2-5 kullandim.premiumlar nrmlendiricili pamuk icermeyen hassas tenler ve yeni dogan bebekler icin kesinlikle tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…