• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

taze ikiz anneleriiii hadi dertleşelim paylaşalım :)

Ben pek taze sayılmam ama yine de yazmak istedim bizde 13 aylığız şu an 34.haftada doğduk ve maalesef anne karnında gelişim olarak biraz gerilerdi yaklaşık 1,5 kilo doğdu ikisi de
Çok bebek çok uğraş ister istemez daha çok çaba gerekiyor uykusuz günler geceler hiç bitmeyecek gibi geliyor insana ama sonra bir gülümseme parmağını sımsıkı tutan minik bir el unutturuyor bişeyleri...
Kıskançlıkta rekora koşan 3,5 yaşında bir oğlum ve ikiz erkek bebeklerim var çok küçük doğdukları için belli bir kiloya kadar emzirme yasaktı bize yoksa çok yorulup beslenemiyorlardı bende hep sütümü sağdım uyukluyarak yapıyordum bazen gece gündüz yılmadan yaptım çünkü anne sütünün mucize olduğuna inanıyorum emmeye başlayana kadar anne sütüne katılan mamayla beraber kullandık ara ara mama denemeleri yaptım çünkü çok zorlanıyordum ama hiç sevmediler ve istemediler en sonunda ikisini aynı anda emzirmeye başladım o zaman süt daha iyi geliyor bunu farkettim tavsiye ederim.
Uzun süre beraber yattıkları için birbirlerine alıştılar uykusu varsa kardeşinin ağlamasına pek aldırmıyor diğeri hatta hala beraber uyuyorlar :)
Tok ve bir sıkıntısı olmadığından tam eminseniz bırakın ağlasın zamanla sakinleşiyorlar ama sabır lazım yoksa önü alınmıyor
Gaz bombası gibiydi benimkiler ama kıyamadım açıkçası dışardan bişey vermeye zaten mama veriyorum diye zeytin yağı kullandım bol bol vücudunu yağlıyordum karnını ellerinizle ovalayarak iyice yağlayın her alt değiştirmede mutlaka poposu ve karnı yağlanıyordu ikisininde hala kullanıyorum pişik kabızlık popo çatlağı vs düzenli kullanırsanız hepsine çözüm bu arada her yemeğime mutlaka kimyon kullandım ve rezene demleyip içiyordum günlük iki sefer eğer anne sütü alıyorlarsa sizden de bir çok şey onlara geçecektir
Bebeklerinizin emekleme si yürümesi ve diğer fiziksel hareketleri düzeltilmiş aya göre mi başladı?ben bunu merak ediyorum
Birinin hareketleri düzeltilmiş aya göre sanırım.dr um önemsemiyor kanı ağır mizacı öyle sorun yok diyor.gerci anne karnında da çok yavaştı..
Bu konuda fikri olan var mı bu fiziksel gelişimlerini düzeltilmiş aya göre mi takip etmeliyiz?

kızlar nasılsınız ben 2 gündür en zor günlerimi yaşıyorum , kuzular uyumuyorlar resmen direniyorlar , mamalarını tam almıyorlar :(
suan biri ayağımda diğeri kucağımda banyo yaptılar ama uyumuyorlar
çok zorlanıyorum annem yanımda ama yine de zorlamıyorum
uykular ne zaman düzene girecek geceleri saat bası uyanıyorlar beslenseler içim yanmaz 2 yudum alıp yatıyorlar sonra bi daha çığlık ağlama :bicak:

Dr her zaman tamamlanmış ayına göre kontrol ediyor bizim çocukları yani 1,5 ay geri atıyor benim gözlemlediğim biri tamamlanmış ayına göre biri de doğum ayına göre gelişiyor

Dr her zaman tamamlanmış ayına göre kontrol ediyor bizim çocukları yani 1,5 ay geri atıyor benim gözlemlediğim biri tamamlanmış ayına göre biri de doğum ayına göre gelişiyor
Teşekkür ederim.benimkiler de öyle sanırım.Bİri düzeltilmiş aya göre ilerliyor diğeri de doğum ayına göre.

Kizlar ne olur yardim edin bana 12 gundur dogum yapali 35 haftalik bebeklerimden biri kuvezde digeride yanimda. yanimda olan altini acarken topuklarini yere basip karnini yukariya dogru kaldiriyoo bazende kucagima alamak istedigimde kendini arkaya dogru kasiyo gazini aldigimda kafasini kaldiriyo ben cok korkuyorum bu yasadiklarim normalmi?

Kizlar ne olur yardim edin bana 12 gundur dogum yapali 35 haftalik bebeklerimden biri kuvezde digeride yanimda. yanimda olan altini acarken topuklarini yere basip karnini yukariya dogru kaldiriyoo bazende kucagima alamak istedigimde kendini arkaya dogru kasiyo gazini aldigimda kafasini kaldiriyo ben cok korkuyorum bu yasadiklarim normalmi?
normal canim merak etme :) prematüre bebekler biraz hareketli oluyorlar , benimkiler de benden destek alıp arkaya atıyorlar kendilerini . ben normal diye biliyorum , kafa kaldırmaları çok tatlı oluyor :)

normal canim merak etme :) prematüre bebekler biraz hareketli oluyorlar , benimkiler de benden destek alıp arkaya atıyorlar kendilerini . ben normal diye biliyorum , kafa kaldırmaları çok tatlı oluyor :)
Hay Allah razi olsun neller cektigimi bir ben birde Allah biliyo ya epilepsi nobeti diye falanda okudum netenn cok korktum yarinda doktora goturcem hatta..

Hay Allah razi olsun neller cektigimi bir ben birde Allah biliyo ya epilepsi nobeti diye falanda okudum netenn cok korktum yarinda doktora goturcem hatta..
yok ya internet çok korkutuyor insanı benimkiler ilk günden beri böyleler prematüreler çok fırlama oluyor demişti yoğun bakım hemşiresi :D

Dogrudur cnm buyuyene kadar omurumuzude yiycekler galiba
kesinlikle , ben bebisleri sallamaya alıştırdım son çare :(
çok pişman oldum ve iyice kucak hastası oldular kesk'e ilk günden hiç taşımasaydım belim koptu
minicik boylarıyla parmaklarında oynatıyorlar beni

kesinlikle , ben bebisleri sallamaya alıştırdım son çare :KK43:
çok pişman oldum ve iyice kucak hastası oldular kesk'e ilk günden hiç taşımasaydım belim koptu
minicik boylarıyla parmaklarında oynatıyorlar beni
Benim kizda ancak kucakta sakinlesiyo beninde aklim olsaydi kundaga alistirirdim simdi ne hallerle uyutuyorum en ufak bi ellini kipirdatiginda uyaniyo hemen

Kizlar selam ben de ikiz hamileyim daha cok yeni ama doktor secimi yapacagim Ankarada. Sezeryan mi yaptiniz hepiniz? Kac haftada dogurdunuz? Tavsiyeleriniz benim icin cok degerli. Sizlere ve bebislerinize saglik diliyorum.

Back