• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

taze ikiz anneleriiii hadi dertleşelim paylaşalım :)

bende şimdi besledim ikisini , gazlarını bile çıkarmadım halim kalmadı
:KK43: inş bu gece bütün ikiz ucuz bebekler doyduktan sonra sağlıkla 3 saat uyurlar :oha:
Aminnn de nerde üc saat uyusalar keske bir saat sonra biri ayakta olur benimkilerinde gazı gec cıkmıuor niyese

kızlar arkadaşım biogaia gaz damlasindan çok memnun kalmış , işin sırrı hergun düzenli olarak ayni saatte vermekte dedi
alarm kurup veriyormuş gece 10 da 11 de , uyku da yapıyormuş
deneyen var mi aramızda ?
zinko diye bi damla varmis o da uyku yapıyormuş

Ben tam 3. Ayı doldurduğu gün yaptırdım. 12 Mayıs doğumlular 12 Ağustostaydı. Doktoruna sor istersen canım.
tamam canım sorayım sagol
kızlar arkadaşım biogaia gaz damlasindan çok memnun kalmış , işin sırrı hergun düzenli olarak ayni saatte vermekte dedi
biogaia kullandım ama aynı saatte verildigini bilmiyordum bir ise yaramadı uykuda yapmadı zincoyu hala kullanıyorum uyku yapmadı ama gaz çıkarıyoruz

Benim oglada yapamıstı mamasına zeytinyagı damlattım düzeldi sende dene canım
Bugun çok şükür yaptı biogaiga gaz ilaçı kullanıyordum işe yaramadı bizde bide kabızda yapabiliyormuş yorumlarda okudum zinko aldım iki gündür kullanıyorum bugun baya bi yaptı oglan belki ilaçtan bellide kendiliğinden yaptı bilemedim:)ama kendim yapmış kdr rahatladım valla:)zeytin yağı aklıma geldi ama asitli ya zararı olurmu emin olamadım ozaman bende koyayım bidaha kabız olursa
Ah hem de ne haklısın ne zordu hamilelik dönemi :KK43: sağolasın canım seninkiler de büyür hızla merak etme. Ben de biran evvel 6 aylık olsunlar istiyorum :KK70:
İnsan oğlu hedeflere doymuyor :) benim ikinci hedef 6 sonra 12 ay :)
Benimkiler baştan beri 4 günde bir yapıyorlar. Kaka rengi ve sıvısı normal ise sorun yok bir haftaya kadar. Doktor çok sıkıntılı ise birkaç damla zeytinyağı mamasına damlat içir dedi.
Ya 4 normalmi bence stres oldum yapamayınca yağı denşycem bidaha olursa

Biogaia bnmkilerde işe yaramadı. Hanımlar mama alıyorsa bebekleriniz conformil gaz ve kabızlıkta 10 numara. Bnm üçzlere sadece o yaramıştı. Tavsiye ederim

Biogaiga kullandım 1 hafta işe yaramadı
Zinko kullanıyorum gaz çıkarıyorlar ama tam yetmiyor yine sancı var kabızlıklarına da iyi geldi gibi birazda uyuyorlar ama bence gazı azaldı diye uyuyor yoksa ilaç uyutmuyor bence

Biogaia bnmkilerde işe yaramadı. Hanımlar mama alıyorsa bebekleriniz conformil gaz ve kabızlıkta 10 numara. Bnm üçzlere sadece o yaramıştı. Tavsiye ederim
Evt aptalmil conformil iyimiş ama aptamil 1 gibi kilo aldırmıyormuş sindirimi daha kolay olsun diye .. sizin bebişler kilo alımı nasıl o mama ile .. ben pramatil kulllanıyırum 1 numaraya geçerim sonra gaz kabızlık artarsa onu kullanmayı düşünüyorum bende

Evt aptalmil conformil iyimiş ama aptamil 1 gibi kilo aldırmıyormuş sindirimi daha kolay olsun diye .. sizin bebişler kilo alımı nasıl o mama ile .. ben pramatil kulllanıyırum 1 numaraya geçerim sonra gaz kabızlık artarsa onu kullanmayı düşünüyorum bende
prematil benim buyuk bebeğime guzel kilo aldırdı masallah , ama kucugu sevmediği icin kilosu daha dusuk

Ben pek taze sayılmam ama yine de yazmak istedim bizde 13 aylığız şu an 34.haftada doğduk ve maalesef anne karnında gelişim olarak biraz gerilerdi yaklaşık 1,5 kilo doğdu ikisi de
Çok bebek çok uğraş ister istemez daha çok çaba gerekiyor uykusuz günler geceler hiç bitmeyecek gibi geliyor insana ama sonra bir gülümseme parmağını sımsıkı tutan minik bir el unutturuyor bişeyleri...
Kıskançlıkta rekora koşan 3,5 yaşında bir oğlum ve ikiz erkek bebeklerim var çok küçük doğdukları için belli bir kiloya kadar emzirme yasaktı bize yoksa çok yorulup beslenemiyorlardı bende hep sütümü sağdım uyukluyarak yapıyordum bazen gece gündüz yılmadan yaptım çünkü anne sütünün mucize olduğuna inanıyorum emmeye başlayana kadar anne sütüne katılan mamayla beraber kullandık ara ara mama denemeleri yaptım çünkü çok zorlanıyordum ama hiç sevmediler ve istemediler en sonunda ikisini aynı anda emzirmeye başladım o zaman süt daha iyi geliyor bunu farkettim tavsiye ederim.
Uzun süre beraber yattıkları için birbirlerine alıştılar uykusu varsa kardeşinin ağlamasına pek aldırmıyor diğeri hatta hala beraber uyuyorlar :)
Tok ve bir sıkıntısı olmadığından tam eminseniz bırakın ağlasın zamanla sakinleşiyorlar ama sabır lazım yoksa önü alınmıyor
Gaz bombası gibiydi benimkiler ama kıyamadım açıkçası dışardan bişey vermeye zaten mama veriyorum diye zeytin yağı kullandım bol bol vücudunu yağlıyordum karnını ellerinizle ovalayarak iyice yağlayın her alt değiştirmede mutlaka poposu ve karnı yağlanıyordu ikisininde hala kullanıyorum pişik kabızlık popo çatlağı vs düzenli kullanırsanız hepsine çözüm bu arada her yemeğime mutlaka kimyon kullandım ve rezene demleyip içiyordum günlük iki sefer eğer anne sütü alıyorlarsa sizden de bir çok şey onlara geçecektir

Her bebek farklı zevkleri tarzları davranışları bunu zamanla deneyimleyerek öğreniyorsunuz birine iyi gelen diğerine olmaya biliyor maalesef hele benimkiler çok farklı birbirlerinden
Küçüklerken birini kucağımda birini ana kucağında büyük Oğlanıda aynı anda ayağımda sallayarak uyutmaya çalışıyordum :( büyük olan maalesef kardeşlerini bir türlü kabullenemedi o yüzden süreç biraz daha yıpratıcı oluyor hedefim 2 yaş tek baktığım için fazlasıyla yıprandım ama düşününce iyiki varlar diyorum Allah kimseyi evlatsız bırakmasın

canm senin tavsiyelerini okuyamadım :KK43:
Buldum cnm, kopyalıyorum.
Mrb hepinize, 21 haziran da 31+1 doğum yaptım. 36 gün küvöz de kaldı bebekler. Hepsi iyi çok şükür.
Kullandığım malz yazayım fikir olsun, bezi prima premium prematüre kullandık. 3 kg olana kadar rahatlıkla kullanılıyor. Bılca bulundurun, günde 30 bez rahat bitiyor. İnternetten alırsanız çok uygun fiyata gelir. Islak mendil uni baby yenidoğanaldım, çok güzel, tavsiye ederim. Alt değiştirme örtüsü bulundurun çok kullanılıyor. Pampers, can bebe hepsi güzel. Pompa lansinoh çiftli aldım, mmnun kaldım, avente daha iyi diyorlar. Mutlaka göğüs ucunkremi alın. Kullanmazsanız göğüsler fena acıyor. Süt saklama poşetleri alın lazım olacak. Emzirme önlüğü alın, sütsağarken çok lazım oluyor. En az 3 ince 1 kalın battaniye alın. Mutlaka hastane çıkışı için prematüre çıkışı alın. 1 takım yeterli ilk döneme. Banyo küveti ok baby aldım. Alt ünitesiyle birşikte. Çokk mmnunum hepinize tavsiye ederim. Alt ünitesine minderde aldım, alt açma masası olarak kullanılıyor. Burun aspiratörü alın. Chicco aldım, gayet iyi. Biberon dr brown 120 lik cam aldım, lansinoh plastikte var, dr brown emziği daha iyi alıyorlar. En az 3 er takım biberonununz olmalı. Prematüre emziği internetten sipariş edin gerekiyor eczanelerde mağazalarda hiçbir yerde bulunmuyor. Çenelerininkuvvetlenmesi için istiyorlar yoğun bakımda. Suavinexaldım memnun kalmadım. İsmini hatırlamadığım var yeşil renkli ona bakın. Sterilizasyon aleti mutlaka gerekli. Weewell aldım çok mmnunum, gözünüze çok büyük gelicek ama ancak sığıyor 3 er takım biberon. Mamayı hazırlamak için termos bulundurun, çok işinize yarsyacak. Beşik chicco next to me aldım. 3 üde yatak odamızda, çok mmnunum. Ana kucağı
mamaroo aldım, çok mmnunum, hayat kurtarıcı tavsiye ederim. Chicco turnak makası seti aldım berbat, çocukların etini alıyor. Rezalet. İçinden çıkan Makas şeklinde olanı kullanıyorum. 4 er takım kıyafetleri var, zorla yetiyor. (Yenidoğan ve 1 aylık için) Ona göre alın. Hacı şakir geanül matik kullanıyorum, az atın durulanmıyor. Bebek çantası okiedog shuttle ikiz için aldım (üçüz için yok:))çok güzel, tavsiye ederim. Sormak istedikleriniz olursa yanıtlarım, hepinize hayırlı doğumlar

Bnde prematil kullanmıştım, o da iyi ondan sonrada bir geçiş maması daha kullandık, adını hatırlamıyorum teneke kutuda idi. 900 gr mlıktı yine aptamilin. Birde yeni aklıma geldi kilo alımını hızlandırıcı annesütüne katılan vardı hanımlar. Hepsinebi bakın.

Back