Taze Fasulyemi Ve Dolmalık Biberlerimi Nasıl Değerlendirebilirim???.... :( . . .

Gezgin..

Canıma Can Kattın!!...
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2008
2.552
2

Hayırlı akşamlar... yerimseniben
Düşünmekten sıkıldım size sormak istedim.. Ben yeni evliyim ve yemek yapmayı çok seviyorum cokacimcoook yurt dışına gelin geldiğim için her dk annemide arayıp soramıyorum bilmiyorumkismile ..Demeden geçemiyeceğim,bu yemek derdi çok garipmiş,annemi şimdi çok iyi anlıyorum,hergün ne pişiricem diye düşünmek....:bbo:

Eşim sağolsun iki kişi olmamıza rağmen aşka gelip o kadar çok taze fasulye ve dolmalık biber almış ki,nerede ise bir kaç gün her öğün onları yiyeceğiz...kaydirigubbakcemile2 Dolapta durduğu zamanda iyi olmuyor malum....
Bende devamlı fasulyenin yemeğini yapıp yemektense,yada devamlı dolma yapmaktansa sizlerin bildiği değişik,farklı tarifleri denemek istiyorum,böylelikle fasulyeden de dolmadan da bıkmayız kaydirigubbakcemile3
Çok seviyorum ama işte her gün olmuyorbilmiyorumkismile klasik tariflerden sıkıldım,farklı tatlar denemek istiyorum....
Yardımcı olursanız çoook sevinirim,ne yapabilirim ???... Ne önerirsiniz???...:uhm:
Beni bu dertten kurtarırsanız çok sevinicemmopuyorumnanaktan....

dondurucuya atabilirsin , daha sonra kullanmak üzere

Canım ya dondurucuda da var kavrulup hazırlanıp konmuş fasulyemkaydirigubbakcemile3

fasülye kavurması yapabilirsin yumurtada katılabiliyor içine,zeytinyağlı fasülye,etli fasülye ,turşu vs..
dolmalık biberlerini kızartabilirsin çok lezzetli oluyor yoğutlu falan...
aklıma bunlar geldi şimdilik...

Fasulye kavurması nasıl yapılıyor ??? :uhm:
Biber için dediğinizi ilk defa duyuyorum,onu denerim inşallah....yerimseniben

Taze Fasulye Kavurmasi

Malzeme:

yaklasik 1 kilo taze fasulye
2 kuru sogan
tuz, karabiber
sarimsakli yogurt
Yapilis:

sogani yarim cay bardagindan biraz daha fazla zeytinyaginda kavurun.
fasulyeleri yikayip fazla süzmeden sogana ekleyin ve suyunu salip cekene kadar baya bir kavurun.Orta ateste mümkün oldukca su eklemeden ara sira karistirarak kavurmaya devam edin.
tuzunu ve karabiberini ekleyin.
Daha sonra 1 cay bardagi su ekleyin ve suyunu cekip pisene kadar kavurun.
En son sarimsakli yogurt döküp servis edin.

kavurmasında biz bazen yoğurt dökmeyizde fasülye pişdikten sonra yumurta kırıyoruz istediğin sayıda 1-2 tane falan,o pişene kadarda karıştırıyoruz üzerine pulbiber karabiber falan çok lezzetli oluyor,tabi birde tereyağlı olunca...

arkadaşın verdiği kavurma tarifi üzerinden söyledim..

Ayy teşekkür ederim canımmm,bunu denicem inşallah,lezzetli olur diye düşünüyorum...opuyorumnanaktan

Tek önerilen fasulye kavurması mı :uhm: başka fikri olan hiç kimse yok mu :uhm:

canım fasulyenden harika bir turşu yaapbilrsin tadı süpr oluyor ama nasıl yapılcağını bikmiyorum turşunun.tarifler kısmnda vardır ama bir bak istersen.bibere gelincede normal kızartmalk şeklde kes onları kızart domates soslu yap yoğrt üzerinede ımmm afiyet olsunn

biberleri doldurup derin dondurucuya atabilirsin..boylelikle sana istedigin zaman hazir cikarip pisirecegin bir yemegin olur...

arkadaşların dediklerin başka yapabileceğin başka seçenek yok sanırım.
kaç kilo almış kocan merak ettim :)

arkadaşların dediklerin başka yapabileceğin başka seçenek yok sanırım.
kaç kilo almış kocan merak ettim :)

canım valla 3-veya 4'er kilo vardır sanırım kaydirigubbakcemile3 iki kişi olunca insan zaten az yiyor,bunlar bana göre çook fazlaydı....
Kızatma fikrinizi yapıcam inşallah biberler için.... Fasulye içinde kavurmayı deniyeceğim,teşekkür ederim hepinizin verdiği bilgiler için....opuyorumnanaktan
ınşallah en kısa zamanda tüketebilirimkaydirigubbakcemile3

canım turşu fikrin gerçekten güzel,bende bayılıyorumm.... cokacimcoook Ama ben beceremem ki onu bilmiyorumkismile Kendimi riske atamıyorum yani.... Teşekkür ederimm diğer önerinide denicem inşallah.....opuyorumnanaktan

Dolmabiberleri de yağda soğan ve baharatla kavurup üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek tüketebilirsiniz..

Taze fasulyenin kızartması da süper oluyor, tavsiye ederim...

Derin, fasülye kızartması nasıl oluyor?Sanırım karadeniz yemeği öyle değil mi?Hiç denemedim.Yoksa hamsi gibi mısır ununa bulanıp mı kızartılıyor:uhm:?

Derin, fasülye kızartması nasıl oluyor?Sanırım karadeniz yemeği öyle değil mi?Hiç denemedim.Yoksa hamsi gibi mısır ununa bulanıp mı kızartılıyor:uhm:?

Karadeniz yemeği mi bilmiyorum ama biz çok yaparız...

Önce yumuşayana kadar kaynatırız biraz tuz atarız...
sonra normal una bulayıp yağda kızartırız, nefis oluyor...cokacimcoook

evet çok ğüzel oluyor taze fasulyenin turşusu da kızartması da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…