• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tayinci ev alması mantıklı mi

ev ne zaman nerden alınabiliyorsa alınmalı

Şu an ev fiyatları düştü. Bence paranız varsa alınabilir. Özellikle üniversite,hastane bölgelerinde 1+1, 2+1 evler kiraya vermek için çok ideal oluyor. Satarken de kolaylık oluyor.

Serbest çalışan biriyim gelirim iyi sayılır evim de var ben bile faiz macerasına girmem ,süreç 1-2 aylık süreç değilse. Yani ev mi,faize koymak mı ikisi arasında kalmam. Memur iseniz nereden olursa olsun ev alın derim,ister oturmak için ister kiraya vermek için.
Faiz faiz diyenlerin matematiği kıttır ekonomiden de anlamazlar. Çok yüzeysel ve basit düşünürler hımm faize koysam aylık 80 bin gelecek ama kiraya versem aylık 15 bin gelecek tabiki faiz karlı diyorlar. Ana paranın erimesini düşünen yok

Ev almak her durumda mantıklı.2021 de 1 milyona aldığım ev olmuş 12 milyon. euro da dursa da faizde dursa da öyle bir getiri olmayacaktı. Şuan yurtdışındayız eşyaları alınca kiraya vereceğiz, kira getirsii olacak bizim için.

evin lokasyonunu ve özelliklerini merak ettim

Çankaya merkezde ev, 4+1 dubleks her odanın kendine ait banyosu var, koordidorda banyolar var. 5 banyolu, teraslı, 3 balkonu var falan 400 metrekare net balkon teras hariç.
Biz o zaman da bence uyguna almıştık euro krizi patlamadan önceki ay bir milyon 30'a, karşı komsumuz ilana koymuş şimdi 12 milyona.

Çankaya merkezde ev, 4+1 dubleks her odanın kendine ait banyosu var, koordidorda banyolar var. 5 banyolu, teraslı, 3 balkonu var falan 400 metrekare net balkon teras hariç.
Biz o zaman da bence uyguna almıştık euro krizi patlamadan önceki ay bir milyon 30'a, karşı komsumuz ilana koymuş şimdi 12 milyona.
Evin özellikleri kulağa çok güzel geliyor ama Ankara’yı bilmediğim için kafamda canlandıramıyorum iyi pirim yapmış ve iyi fiyata almışsınız 2021 de bu özellikleri taşıyan evi. Kanal İstanbul mu kararlaştı acaba lokasyon olarak diye düşünmüştüm 😂

Evin özellikleri kulağa çok güzel geliyor ama Ankara’yı bilmediğim için kafamda canlandıramıyorum iyi pirim yapmış ve iyi fiyata almışsınız 2021 de bu özellikleri taşıyan evi. Kanal İstanbul mu kararlaştı acaba lokasyon olarak diye düşünmüştüm 😂

hahah yok yıllardır söylenen çok büyük bir açık alan projesi vardı, o kabul edildi ve yapıldı bu süreçte. Bizde pek yapılacağına inanmıyorduk ama sattığımız evimizde aynı sokaktaydı, bölgeden uzaklaşmak istemedik, evi de çok beğendik. Bence biraz o tetikledi. İnsanlar orası plaza olacak sanırken çat diye orman bırakıldı ve güzel bir proje yaptı belediye. Etrafındaki evlerinde fiyatları arttı baya. Ama tr de her şey gereksiz arttığı için bende algımı kaybediyorum

hahah yok yıllardır söylenen çok büyük bir açık alan projesi vardı, o kabul edildi ve yapıldı bu süreçte. Bizde pek yapılacağına inanmıyorduk ama sattığımız evimizde aynı sokaktaydı, bölgeden uzaklaşmak istemedik, evi de çok beğendik. Bence biraz o tetikledi. İnsanlar orası plaza olacak sanırken çat diye orman bırakıldı ve güzel bir proje yaptı belediye. Etrafındaki evlerinde fiyatları arttı baya. Ama tr de her şey gereksiz arttığı için bende algımı kaybediyorum
Güle güle oturun inşallah

Tayinciyiz. Ev almak mı mantıklı bu parayı faize yatırmak mi ? 2 milyon paranın faiz getirisi 80binden fazlaymış
faizden paranızı arttın ,alacaksanız büyük şehirlerden,pirim yapan yerlerden bakın,ya da ,iyi bir yerden arsa bakın...kucuk bir yerden aldınız, kiraya verdiniz diyelim,kira eriyor,zam sınırlı, çıkın deseniz kiraciyi çıkartmak kolay değil..ya da ileride nerede yaşamayı düşünüyorsanız paranızı artırıp bakın

Paranız varsa alın. Alınan mal her zaman kar getirir. Ama söyle bişey var aldığınız evin konumu, mevkisi, yaşı çok önemli. Şehir de önemli. Biz hep tayinciydik. Her gittiğimiz şehirden ev aldik. Doğuda evler geniş ve ferah . Ama doğudaki ev parasıyla iç anadoludan 10 yaşında bir ev alabildik Üstün E katip. Şimdi izmirdeyiz iç anadolu daki evi satsak aynı özelliklerde bir ev alamayız ızmırden. Ama.bize güzel peşinat olur üstünü tamamlayıp alırız. Kısacası ev alın mutlaka. Faiz uzun vadede kaybettirir.

Tayinciyiz. Ev almak mı mantıklı bu parayı faize yatırmak mi ? 2 milyon paranın faiz getirisi 80binden fazlaymış
eğer ileride satarız mantığı ile ev almayı düşünüyorsanız evet mantıklı
ama kısa vadede aylık yüksek kazanç versin bize derseniz faize yatırmak daha mantıklı
evi aldığınızda kiraya verseniz kira getirisi aylık 80 bin lira olmayacak
yani aslında siz kısa vadeli para akışı mı olsun istiyorsunuz yoksa uzun vade sonra elimize toplu para geçsin gözüyle mi bakıyorsunuz
ev almayıp faize yatırırsanız o faiz getirisi atıyorum 1 sene sonra düşebilir, 2 sene sonra düşebilir
ama ev alırsanız daha sağlam bi yatırım olur

Back
X