- 13 Temmuz 2020
- 114
- 216
-
- Konu Sahibi Janedickens
Zaten söylediğim bandrolunde 0 veya 1 olan yumurtalar ki uzun zamandır öyle alıyorum ve bildiğim kadarıyla bandrol (küçük, yerel uretici hariç) zorunlu.Canim sen haber izlemiyor musun? Bircok badrolsuz yumurta organik değil. Fabrika mali altina saman serince organik dye kakaliyorlar.
Bandrolsuz yumurta almaman lazim bu kadar duyarliysan asil. 0 1 2 al.
Ben yemek icin 0 1 kek mek icin 3 alıyorum o kadar param yok malesef.
Gunde iki yumurta yemem lazim
Evet markettekiler gerçekten saman gibi imkanım olsa tavuk yetiştiricem yani o raddeye geldim bizim burda kasaplarda hiç öyle tavuk satan görmedim ben amaMarka olarak değil de kasaptan köy tavuğu alıyoruz tabi fiyatı baya pahalı yag da var iki saatte pişiyor ama marketten aldıklarımız naylon gibi artık yemiyoruz tadı tuzu yok yarım saatte pişiyor
Zaten söylediğim bandrolunde 0 veya 1 olan yumurtalar ki uzun zamandır öyle alıyorum ve bildiğim kadarıyla bandrol (küçük, yerel uretici hariç) zorunlu.
Demissniz pazarda cogu altinda saman olanlarda bandrol olmuyor. O sebeple soyledim.bugünkü posttan sonra tavuk yememeye ve yumurtaları pazarda satan köylü üreticilerden almaya karar verdik.
Marketten kesinlikle almayın biz ayda bir alıyoruz mesela kasaptan aslında pahalı olmasa herzaman alınır ama marketteki ne olduğu belli değil yenmiyor zararlı bence uygun olsada almıyorumEvet markettekiler gerçekten saman gibi imkanım olsa tavuk yetiştiricem yani o raddeye geldim bizim burda kasaplarda hiç öyle tavuk satan görmedim ben ama
Yok bunu kabul edemem. Kendi tarlasi olmayan sehirde yasayan adam icin Türkiye tam bir endüstri ülkesi. Endüstri tarim da yardimci aletler ve edavatlarda gelismemis olabilir lakin hormonlar, seracilik, katkili toprak katkili yem, hormonlu yem. Erken kesim bakimindan denetleme daha az oldugundan cok daha fazla etken uygulama oluyor.organik yumurtalar da tavugun yedigi yemin organik olmasi sarti konuyor.Her organik yumurta kendi dogal ortaminda gezerek yasayan bir tavuk yumurtasindan daha iyi anlamina gelmiyor.Almanya`da yasiyorum.Organik ürünlerin de kendi aralarinda farkliliklari var.Bu farkliliklar farkli kriterlerle tescilleniyor.Bu durumda hayvanlarin yemine, nerde yasadiklarina, her bir hayvanin kac metrekarelik bir yasam alani olduguna ve günde ne kadar disariya cikildigina bakiliyor.Ürünlerin fiyatlari da tüm bu kriterlere göre degisiyor.
Bu durumda en iyisi bildiginiz , güvendiginiz insanlardan ürün almaniz.Türkiye`de endüstürülesme avrupada`ki kadar yogun degil.O yüzden büyük sehirler disinda türkiye`de yeme icme bana daha dogal geliyor.Almanya`da durum eyaletlere göre de degisebiliyor.Bayern bölgesinin bir cogunda inekler hic disari cikmazken baska bir eyalette senenin yarisinda hayvanlar otlatilir.Burada hazir yemek sektörü cok gelismis.Bir cok insan marketlerden hazir ürün aliyor.
Biz türkler icin yemek önemli ve bir cok insan yemegini kendi pisirir.Buradaki okul ve kres yemeklerini gördügümde insanlarin nasil olupta bu kadar varlikli olmalarina ragmen cocuklarina cöp yedirdiklerini anlayamiyorum.Gercekten tam bir felaket.
Orvital. Ben çok memnunum. Aşağıda sitesinden alıntı yapıyorum tavukları hususunda. Pahalı mı, evet pahalı. Daha seyrek yiyiyoruz, ama bunu yiyiyoruz.Size bu konuda katılıyorum sırf bu yüzden tavuk yemekten nefret etmeye başladım artık kaynatınca doğru dürüst yağ bile çıkmıyor bilen varsa hangi markada kaynatınca yağ çıkıyorsa yazarsa sevinirim.
Ben zaten sehirde yasayipta marketten endüstri ürünleri alanlari düsünerek yazmadim .Daha cok kasabalarda , kücük sehirlerde yasayip pazardan , ya da bildikleri kasaptan alisveris yapanlari düsünerek söyledim.Yok bunu kabul edemem. Kendi tarlasi olmayan sehirde yasayan adam icin Türkiye tam bir endüstri ülkesi. Endüstri tarim da yardimci aletler ve edavatlarda gelismemis olabilir lakin hormonlar, seracilik, katkili toprak katkili yem, hormonlu yem. Erken kesim bakimindan denetleme daha az oldugundan cok daha fazla etken uygulama oluyor.
At yerine eşek yemek, salamda tavuk bacagi, gagasi yemekte var tabii.
Bakliyat markette tr mali cok azaldi mensei geneli kanada
Evde yemek yapmak cok saglikli ya da saglikli anlamina gelmiyor malesef. Ne yediğinle de alakali.
Hijyenik evet hayvan urunu haric saglarsin. Kiyma harici eti baligi da yakabilirsin guzel pisisirsin ama bu saglikli ablaminda olamaz. Oyle de değil zaten.
Haftada 3 gün disardan et yemeyi, evde 1 haftada belki 1kez az miktarda et yemeyi tercih ederim. Tercih edecek coook insan var.
Örneğin 3 buyuk marketin yer aldgi b ile baslayan market 2de 1 fiyatina satiyor nerdeyse ama et et mi acaba? Suya sokunca rengi gidiyor haberlere çıktı. Kasaptan aldiginda da kıtı kıtına yetmiyor çünkü cok pahali
Yani minicik karnabahar 8 tl iken sebze meyve cok olsa ne olur? Mantar bile 13 portalal kg 7 dandigi 5 Gecen gun haberlere çıktı 8 tlden satamadiklari karnabaharlari cope attı utanmadan. Daha dusuge vermrk yerine.Ben zaten sehirde yasayipta marketten endüstri ürünleri alanlari düsünerek yazmadim .Daha cok kasabalarda , kücük sehirlerde yasayip pazardan , ya da bildikleri kasaptan alisveris yapanlari düsünerek söyledim.
Yillar önce trakyada piinc üreticileriyle konusmustum.Pirince tarlalarina o kadar cok ilac atiyorlar ki kendileri zehirlenmemek icin sürekli ayran iciyorlardi.Yani tarimin türkiyede de ne duruma geldiginin farkindayim.Bu durumda is yine halka düsüyor.Arz talep meselesi bu.Tabi dar gelirler icin bir sey diyemem onlarin halinde bu tür öneriler cok ütopik kaliyor.
Haftada üc gün et yenecegine haftada bir et yenmesi de bilinc meselesi.Yeme icme konusunda bilincliysen zaten yapacagin bu olur.Zaten haftada bir yenmesi daha saglikli.Ülkemizde her cesit meyve sebze var.Insanlar cok saglikli beslenebilirler yani.
Insanlarin önceliklerinin ne oldugu cok önemli.Kimisi pahali araba ve sürekli esya degistirmeyi iyi beslemeye tercih ediyor.Ama tekrar söylüyorum dar gelirli , zar zor gecinen tüm insanlari bu söylediklerimin disinda tutuyorum.Ki halkimizin yarisi dar gelirli zaten.
Yani minicik karnabahar 8 tl iken sebze meyve cok olsa ne olur? Mantar bile 13 portalal kg 7 dandigi 5 Gecen gun haberlere çıktı 8 tlden satamadiklari karnabaharlari cope attı utanmadan. Daha dusuge vermrk yerine.
Haftada bir degildir yenmesi gereken en az haftada 3 avuc ici buyuklugundedir o da gun olarak en az. Kalanda da balik ve beyaz et bazen de haftada 3 bakliyat kalani et urunu olaraktir.
Oyle haftada bir iki gramla kimseye faydasi yok. Lop et alabilen zaten az.
Ne sebze uygun ne et meyve sebze varlığı ile saglikli beslenilmiyor.
Hem kendiniz dedniz cok ilac atiyorlar ondan ayran iciyorlar birde saglikli beslenilir diyorsunuz. Bu yaz kabak asisi disinda karpuz yok denecek kadar azdi bu da haberlere cikti
Dar gelirli nüfusun yarisndan fazlayken dar geliri dışında tutup TR de aslinda cok saglikli beslenilebilir demek sizce tutarli mi?
Yaptığınız ulke kiyaslamasiyla alakali oldugundan alintiladim sizi.
Onemli olan alim gucudur yani kisaca
Yemege para harcamak kültürle ilgili dedigin gibi . asyalilarda fast food olarak böcek yiyor, cig balik tüketiyor ,maymun kafası yiyor ama böyle mutlular.Enflasyon orani cok yüksek.Paranin degeri düstügü icin her sey pahali.Demek istedigim aslinda suydu.Burada insanlarin alim gücü yüksek ama asiri sanayilesme yüzünden katkisiz, ilacsiz ürün bulmak nerdeyse imkansiz.Türkiye de bu daha yapilabilir.Ayrica cok saglikli degil daha saglikli beslenilebilir demek istedim.
Ayrica ben avrupada yasayip türkiyeyi övenlerden degilim.Iki ülkenin gerceklerinin gayette farkindayim.Ülkemizde tarim va hayvancilik bitmis durumda.Benim dogdugum sehirde pancar ve bugday üretimi yapilirdi.Simdi insanlar sadece domates salatalik ekebiliyorlar.Eskiden sadece yerli et vardi simdi bozuk etler ithal ediliyor.Ülkemizin 3 tarafi denizlerle cevrili iken simdi balik bulamiyoruz.
Ben aslinda burdaki insanlarin yeme kültüründen sikayet ediyordum.Yiyecek burda gercekten cok ucuz.Insanlarin paralari var ama yemek icin ayrilan para cok az.Her seye para veriliyor ama yemek icin verilen paraya ziyan olarak bakiliyor.Cikis noktam buydu aslinda.
Bu konuda cok doluyum.Ikimiz de ayni seyleri söylüyoruz aslinda.
2 yıldır sizn gibi düşünyrm tavuk da almıyrıım 3 le başlayab yumurta daİyi akşamlar,
Derdim benden çok doğa ve hayvanlarla ilgili. İnşallah başıma birşey gelmez deyip başlıyorum, Instagram'da endüstriyel tavukçulukla ilgili gördüğüm bir post sonrası bu konuyu açmayı düşündüm; çünkü elimden bireysel boykot dışında birşey gelmiyor.
Endüstriyel tavukçulukta hayvanlar kısacık yaşamlarıni işkenceyle geçiriyorlar; güneş görmeden, yürümeyi bırakın kanatlarını acamadan, ayaklarına binen fazla yük yüzünden acı çekerek, dışkıları temizlenmendiginden amonyak yüzünden kör olmaya giden süreçle ve kesim yerine giyotin benzeri araçla idam edilerek hayatları son buluyor. Yumurtaların üstünde bulunan 3le başlayan kodla, yumurtanın bu işkencede yasayan hayvanlardan üretildiğini görebilirsiniz. Erkek civcivleri en baştan sisteme dahil olmadığını söylemek isterim.
Öğrendiğimde beri 3le başlayan yumurtaları almıyorum, bugünkü posttan sonra tavuk yememeye ve yumurtaları pazarda satan köylü üreticilerden almaya karar verdik. Benim boykotum ihmal edilebilir düzeyde ama burdan bir kişi bile katılsa deniz yıldızı hikayesi gibi olur.
Evet geçim gerçekten çok çok zor, ama aradaki fark bizi zengin etmeyecek. Dediğim gibi bir kişi bile okuyup boykot etse, aklında kalsa vs birşeyler değişir.
Son söz olarak; bu şartlarda yetişen tavuk/yumurtaların İslami açıdan ne kadar uygun olduğunu tahmin edersiniz.
Aşağıda sitesinden derken kendi web sitelerinden mi satış yapıyorlar bakıcam ben de teşekkür ederim. Ben tavuk suyu çorbasını çok seviyorum ama doğru dürüst yağ çıkmıyor sinir oluyorum bu duruma az yiyip öz yemek daha mantıklıOrvital. Ben çok memnunum. Aşağıda sitesinden alıntı yapıyorum tavukları hususunda. Pahalı mı, evet pahalı. Daha seyrek yiyiyoruz, ama bunu yiyiyoruz.
Organik Tavuk, Köy Tavuğu ve Doğal Tavuk olarak adlandırılan ürünlerden çok farklıdır ve karıştırılmamalıdır.
Tavuklarımız hem kümeslerinde hem de kümes önlerinde kendilerine ayrılmış kontrollü alanlarda serbest bir şekilde dolaşıyorlar.
Organik olan dolaşım alanlarımızda, 4 metrekareye 1 organik tavuk düşüyor. Kümes içinde kafes dahil hiçbir sınırlayıcı ekipman bulunmuyor.
Organik üretim anlayışımızın bir parçası olarak kümesler gibi kümes önü dolaşım alanlarımız da organik olarak sertifikalandırılıyor.
Organik yem kullanıyoruz
Orvital Organik Tavukları, GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) içermeyen tamamen organik ve az miktarda doğal yemlerle besleniyor.
Organik tavuklarımızın konvansiyonel tavuklardan farklı özel bir ırktır ve en büyük özellikleri yavaş büyümeleri.
Konvansiyonel tavuklar ortalamada 40-44 günde kesime giderken yavaş büyüyen organik tavuklarımız, minimum 81, ortalama 90 günde kesime gidiyor.
Organik tavuklarımız fiziksel özellik olarak konvansiyonel tavuklardan çok farklıdır. En belirgin fark; kemiklerinin sert oluşudur. Ayrıca sürekli dolaştıkları için de etleri normal tavuklara göre daha geç pişmektedir.
Organik tavuk üretimimiz, baştan sona Uluslararası Organik Sertifikasyon kuruluşları (Ecocert IMO Denetim ve Belgelendirme Ltd. Şti. (TR-OT-003) / CERES) tarafından denetlenmekte, yem hammmaddeleri periyodik olarak analize gönderilmektedir.
Orvital Organik Tavuk Eti, kesinlikle hormon, antibiyotik, pestit ve ağır metal gibi kimyasallar içermiyor.