Tavuk ve yumurta meselesi

Bunların ucu hep gelire dayanıyor.
Tavuk yemezsek bir şey kaybetmeyiz ama 3 kodlu numara birçok evde kahvaltıda temel besin.
Talep olmama ihtimali yok.
Devlet de el atmadığına göre üzücü ama böyle gider.
Bireysel çabalayabilen çabalayacak.
Haklısınız ama ben de şöyle düşünüyorum; artık 3 kodlu yumurtalar bile fiyat olarak gezenlere çok yaklaştı ve evet, yumurta temel besin ama besin değerleri olmayan/eksik olan yumurta yerine biraz daha fazla vererek hem biz hem hayvan hem de sürdürülebilirlik için daha iyi olan tercih etmek daha iyi. Kotu beslenmek kaynaklı doktor, ilaç vs masrafı uzun dönemde maddi açıdan çok daha zararlı.

Hayatimda market yumurtasi yemedim,yemem de
Kasaplardan et,tavuk,hindi almam. Sadece koyluden alirim. Hazir salca bile hic tatmadim,kullanmam. Gercek deri,kürk,kaz bilmemnelerini asla kullanmam. Petshoplardan hayvan almam,sokaktakine elimden geleni yaparim. Yumusatici,parlatici hic kullanmadim,benden once de annem dikkat ederdi bunlara,bizde genetik miras ailecek duyarli olmaya calisiyoruz.

Ben pazarda ve açıkta satılan yumurtalarada maalesef hiç güvenmiyorum.Ama 0 numaradan başka almıyorum kesinlikle.Tavuk çok tüketmiyorum zaten

Evet. Kadaplardan kalan et parcalatri var icinde. Üstünde vegan veya vejeteryan yazmiyorsa o zaman icinde var.

Bu bilgiyi nereden edindiniz?
Fabrikada Yumuşatıcı prosesini hayal etmeye çalışıyorum, ya da içerik bilgisini.. et in nasıl ve ne şekilde bir etki edeceğini anlamadım deterjan endüstrisinde?
Mantıklı bir tarafı yok, bilgi almak için soruyorum

Bu bilgiyi nereden edindiniz?
Fabrikada Yumuşatıcı prosesini hayal etmeye çalışıyorum, ya da içerik bilgisini.. et in nasıl ve ne şekilde bir etki edeceğini anlamadım deterjan endüstrisinde?
Mantıklı bir tarafı yok, bilgi almak için soruyorum

Yukarda bir video paylastim alman televizyondan. Orda görünüyor. Tensid maddesi olarak hayvan yagi kullaniliyor. Bitkisel olanlar da var. Onlarin üstünde vegan veya vejeteryan yaziyor. Tensidler asil camasirlari yumsak yapan. O tensid cünkü camasirin kumasina sinip yumsatiyor. Onun icin mesela yumsatici kullanilan havlular, kullanilmayanlar kadar sivi ememiyor. Türkcem de o kadar iyi degil ki daha detayli yazabiliyim 😅

Hayvanlara eziyet ediliyor, gezen tavuk yumurtası alıp yiyin diyince okay ama hayvanlara eziyet ediliyor hayvansal ürün tüketmeyin diyince eleştiriler eleştiriler :))
Konu sahibi size değil yorumum ayrıca üstünüze alınmayın. İnsanların az da olsa bir farkındalık yaratmaya çalışıp kendince bir şeyler yapması çok güzel. İster bu kişi sadece haftada bir gün et yemeyi bıraksın isterse tamamen bıraksın. Kendince bir tercih yapıp, kendi sunabildiği katkıyı yapıyor doğaya. Ama at gözlüğü takmış insanlar bunu bile eleştirebiliyor.

Kendi sağlığım için tavuk senelerdir almıyorum. Hormon bombası gibi geliyor bana sağlıktan çok zarar veriyor.
Yumurtayı da senelerdir sadece organik alıyorum. Genelde internetten jd organikten sipariş veriyorum. Yada migros veya metronun kendi organiğini alıyorum. Sıfır koda önem veriyorum

Ben de inanmıyorum sıfırına üçüne. Bir de anlamadığım nokta
Organik yumurta 0
Gezen tavuk yumurtası 1
Ama organik olması gezen tavuk olduğunu gösterir mi tavuğun? Organik demek tavuğa antibiyotik verilmemiş hormon verilmemiş organik yemle beslenmiş demek değil mi? Gezdiğini de garantiliyor mu bu sıfır?😂
Organikler de geziyor. Farkı yem anlamında denetleniyorlar. Gdolu yem antibiyotik verilmiyor organiklere. Üç numara ve organik arasında dağlar kadar fark var. Yumurta tadından belli oluyor

Organikler de geziyor. Farkı yem anlamında denetleniyorlar. Gdolu yem antibiyotik verilmiyor organiklere. Üç numara ve organik arasında dağlar kadar fark var. Yumurta tadından belli oluyor

evet bunu merak ediyordum işte. organik yemle beslenip yine kafeslere mi tıkılıyor acaba..her şey beklenir çünkü.

annemin tavuklari var sadece bugday dari vererek besliyor yumurtalar sapsari ve inanilmaz lezzetli.bu sekilde beslenen tavuk cok az yumurtluyor.kendimize de yetmedigi icin mecburen marketten de aliyorum 0 ya da 1 numara.annem herkes fenni yem veriyor oyle cok yumurta oluyor diyor.yani koyluden yumurta almanin 0-1 numara market yumurtasindan cok bir farki olmayabilir.cunku satacak kadar yumurta cikmaz diger turlu.market yumurtasini samanin icine koyup koy yumurtasi diye bile satiyorlar.

tavuk da sadece kuru yolum bitkisel yemle beslenen tavuk ya da annemin tavuklari yeriz.asla baska tavuk yemeyiz.gidada denetim olmadigi icin hile cok fazla maalesef.

Kizlar yumusatici olayina takilmis herkes.. et var mi yok mu bilmiyorum ama bir suru zararli kimyasal var.. güzel kokuyor diye kullanmayin.. zehir soluyorsunuz.. ustelik cevreye de cok buyuk zarari var.. hem müthis bir plasik atik hemde dogaya karisan kimyasallar bakimindan cok zararli.. lütfen kullanmayin.. bu yil korkunc bir kuraklik var.. bunlar lükslerimizden vazgecemedigimiz icin doganin dengesinin bozulmasi sebebiyle oluyor.. herkes duyarli olmali.. bu dünya bizim baska gidecek yerimiz yok.. 😔

Size bu konuda katılıyorum sırf bu yüzden tavuk yemekten nefret etmeye başladım artık kaynatınca doğru dürüst yağ bile çıkmıyor bilen varsa hangi markada kaynatınca yağ çıkıyorsa yazarsa sevinirim.
Marka olarak değil de kasaptan köy tavuğu alıyoruz tabi fiyatı baya pahalı yag da var iki saatte pişiyor ama marketten aldıklarımız naylon gibi artık yemiyoruz tadı tuzu yok yarım saatte pişiyor

İyi akşamlar,

Derdim benden çok doğa ve hayvanlarla ilgili. İnşallah başıma birşey gelmez deyip başlıyorum, Instagram'da endüstriyel tavukçulukla ilgili gördüğüm bir post sonrası bu konuyu açmayı düşündüm; çünkü elimden bireysel boykot dışında birşey gelmiyor.

Endüstriyel tavukçulukta hayvanlar kısacık yaşamlarıni işkenceyle geçiriyorlar; güneş görmeden, yürümeyi bırakın kanatlarını acamadan, ayaklarına binen fazla yük yüzünden acı çekerek, dışkıları temizlenmendiginden amonyak yüzünden kör olmaya giden süreçle ve kesim yerine giyotin benzeri araçla idam edilerek hayatları son buluyor. Yumurtaların üstünde bulunan 3le başlayan kodla, yumurtanın bu işkencede yasayan hayvanlardan üretildiğini görebilirsiniz. Erkek civcivleri en baştan sisteme dahil olmadığını söylemek isterim.

Öğrendiğimde beri 3le başlayan yumurtaları almıyorum, bugünkü posttan sonra tavuk yememeye ve yumurtaları pazarda satan köylü üreticilerden almaya karar verdik. Benim boykotum ihmal edilebilir düzeyde ama burdan bir kişi bile katılsa deniz yıldızı hikayesi gibi olur.

Evet geçim gerçekten çok çok zor, ama aradaki fark bizi zengin etmeyecek. Dediğim gibi bir kişi bile okuyup boykot etse, aklında kalsa vs birşeyler değişir.

Son söz olarak; bu şartlarda yetişen tavuk/yumurtaların İslami açıdan ne kadar uygun olduğunu tahmin edersiniz.
Canim sen haber izlemiyor musun? Bircok badrolsuz yumurta organik değil. Fabrika mali altina saman serince organik dye kakaliyorlar.
Bandrolsuz yumurta almaman lazim bu kadar duyarliysan asil. 0 1 2 al.
Ben yemek icin 0 1 kek mek icin 3 alıyorum o kadar param yok malesef.
Gunde iki yumurta yemem lazim

Ben de inanmıyorum sıfırına üçüne. Bir de anlamadığım nokta
Organik yumurta 0
Gezen tavuk yumurtası 1
Ama organik olması gezen tavuk olduğunu gösterir mi tavuğun? Organik demek tavuğa antibiyotik verilmemiş hormon verilmemiş organik yemle beslenmiş demek değil mi? Gezdiğini de garantiliyor mu bu sıfır?😂
Hayır. Ama gezmeyen hormonsuz beslenen tavuk stresten az yumurtlar o sebeple saliyorlardir diye düşünüyorum. 2 de alabilirsin ama ben 2 cok görmedim. Hatta hic görmedim simdiye kadar

Ikisi farkli şeyler degil mi sizce ?
Yemek isteyenlere, yemesine izin verilmiş bir hayvan
Bir yerde iskenceyle yaşayıp işkenceyle ölüyor
Diger tarafta " izin verildigi" gibi kesilip tüketiliyor
Napak yemeyek mi?
Bizim ki can degil mi
Gecenlerde 1 ay horoz aradim. Oyle kasap tavuğuna ,etine de guvenmem ne hinlikler var. Ya gidip yerinden alcan ya da Allah kerim. Zaten gidince almaya daglar kadar fiyat farki var.
Parasi yetmeyen her gun ot mu yiyecek
Napsin garibim aliyor iste nefsi doysun diye. Yoksa kimse tatsiz tutsuzu tercih etmez yagli kiyir kiyir et varken
Sanki millet can atiyor market tavugu alayim diye

X